Potápění pod ledem – video !

milicinpodledem-8.jpgTakže jsem vyrazil, pro velkej úspěch znovu, na potápění pod ledem. Neboť jsem byl zahlcen dotazy na F.I.I . kdfy že to uděláme znovu. Tak jsme to udělali. A výsledek je tady.

Tak mám to zase psát ? Mám ? Asi jo, neboť to bylo zasejc trošku jiný. Tentokrát se nám parta rozrostla na 3 lidi – fakt mazec – zřejmě je tahle zábava jen pro otrlé, nebo všichni nakonec vyměkli, či co :) 

Na místo přijíždím kolem 12h, František už se činil, a teď sedí spokojeně v autě se zmrzlejma nohama a mokrejma botama. Vyřezali jsme tři díry, do trojúhelníka a když kolem 13h dorazil i pan Petrmara, od něhož je sestříhané video, nic nebránilo začít akci. 

S Františkem měl dorazit ještě jeden Scubák, ale vzdal to, a to hlavně z toho důvodu, že k vodě se nedá dojet – musí se tam dojít – je tam příliš mnoho sněhu. Jenže to není jen tak – neboť Frantovo cajky na záda vážej 65 kilo, voe.  Víc zničenýho sem ho snad ještě neviděl, ono jít v tom půl kiláku po kolena v mokrým sněhu není nic moc. Jedině freediving !

milicinpodledem.jpg

Takže se převlíkáme do pryže a jdem si to k vodě. Počasí je o poznání lepší než minule – cca o 2O stp víc teplo, hehe. Petrmara mi půjčuje ponožky, který navlíkám na svoje prochozený, čehož bude ještě později litovat – neboť tady to fakt bolí. Úplně kouše.

Vyvazujeme jištěním dvě strany trojúhelníka jistícím lanem, jež nám opticky slouží jako vodítko – v ideálním případě pro naprosté zmatkaže se je možno na něj uvázat ouvazkem. Skáčeme do vody, díra na prdeli mi opět pouští trochu vody do neoprenu, abych nezapoměl, že nejsem v moři, neboť viditelnost je superiozní. 

 milicinpodledem-8.jpg

Tak si dáváme lajnu tam, PetrMára je zpočátku lehce roztřesen, neboť poprvé je to dycky poprvé, holky ví. Nicméně nadšení je na nás jasně patrný, já už to nějak  neřeším a rejdím ve vodě jak ryba, dolu, nahoru, sem a tam, sem a tam. Je načase se podívat i na další strany trojúhelníka,takže dávám tu delší stranu, poctivě kontroluju lano, a výýýdech, jsem tam. 

A zpátky. 

Pak jdu párkrát na dno, jen se tam tak porozhlédnout a nacházím flašku šampaňskýho, už dole se chechtám, jak se bude nahoře čekající Petrmara divit, až mi nateče do brejlí. Tak to vykuckávám na hladinu a vyndavám flašku šáňa. Komedie.

 milicinpodledem-25.jpg

Takhle tu blbneme fakt dlouho. Jednou potkávám pod ledem Františka, kterej se tu někam ztratil, a my se tak hlídáme sami – stačí to v pohodě. Dávám mu do ruky kameru, gestikuluju, jako že bude filmovat, nějak to nechápe, mě dochází, tak mu to prostě vrážím do ruky, a mažu jí pryč. Zdokumentováno na videu, hehe : )

Nu, nebudete tomu věřit, ale byli jsme tu skoro 5O minut. To jsem fakt nečekal – děsně to uteklo. Petrmara si ještě chce zkusit chození po ledě hlavou dolů, a zjišťuje, že to klouže uplně stejně, možná ještě víc, než nahoře :) 

 milicinpodledem-28.jpg

A pak už to balíme. Flašku hážu zpátky na dno, vylovím si jí příště, ostatně asi si tu po zimě upět udělám brigádku ve vyklízení bordelu z lomu. Je to dobrej čelendž, a taky tréning – ostatně to tu pak i vypadá líp. To zase bude skla od piváků, jojo.

 milicinpodledem-13.jpg

Balíme lano, odšroubováváme jištění, pomáhám s tím Františkovi k autu, a ukončujeme akci. Sluníčko stále svítí, dělám v káře kávu pro pana Scubu a kecáme co a jak. Opět to nezklamalo, vůbec ne ! A když pánbůh dá, a za 14 dní stále bude zima, uděláme to znova.

Je to velice návykové. 

A co vy? Nechtěli by jste to zkusit taky ? 

Andy? Carlosi ? Pavlíku ? PePeku? Romane1720 ? Natali ? ATD ?

:)

a slibované vídeo z Miličína je tady : If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

a jedno z moravy od VTCH je tu : If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Děkuji za materiál foto, video, panu Petrovimarovi , dále mistru bublináři Františkovi za safety, a v neposlední řadě panu VTCH za jeho video z potápění na Moravě s moravákama…

milicinpodledem (1).jpg milicinpodledem (10).jpg milicinpodledem (11).jpg
milicinpodledem (12).jpg milicinpodledem (13).jpg milicinpodledem (14).jpg
milicinpodledem (15).jpg milicinpodledem (16).jpg milicinpodledem (17).jpg
milicinpodledem (18).jpg milicinpodledem (19).jpg milicinpodledem (2).jpg
milicinpodledem (20).jpg milicinpodledem (21).jpg milicinpodledem (22).jpg
milicinpodledem (23).jpg milicinpodledem (24).jpg milicinpodledem (25).jpg
milicinpodledem (26).jpg milicinpodledem (27).jpg milicinpodledem (28).jpg
milicinpodledem (3).jpg milicinpodledem (4).jpg milicinpodledem (5).jpg
milicinpodledem (6).jpg milicinpodledem (7).jpg milicinpodledem (8).jpg
milicinpodledem (9).jpg milicinpodledem.jpg milicinpodledem33.jpg

18 komentářů pod “Potápění pod ledem – video !”

  1. Pavlik

    Jsem bez neoprenu. A hlavně, je to jen pro otrlý, no a já jsem máslo :-)

  2. tichucko

    nádhera, hned bych šel taky :)

    jen tak bokem… jak tlustý máš neopren? těch 50min se v tom dalo vydržet v pohodě nebo už v tom byla zima? díky ;)

  3. Čárys

    Pavlík : ty jsi stále bez neoprenu ? To snad ani není možná… Asi ti budu muset koupit dárek k začátku léta, jinak už nevím.

    Děláš aspoň něco ? Plaveš ? Co hory ? Co si dát někdy Jámu, jen tak pro frdel ?

  4. Čárys

    4: tichucko : Neopren mám 5tku, a 5o minut se dalo uplně v pohodě – popravdě bych tambyl asi i klidně dýl, ale je tu VELKÝ A.L.E. – ponožky, rukavice.

    Ruce zmrzlý (5tky, ponožky dvoje (2x 3) a stejně zmrzlý nohy. Občas jsme vylezli na břeh, tak dycky na půl minutky, a to bych nevěřil, jak bylo najednou teplo : )

  5. Márys

    Čekal jsem za jak dlouho se dáte dohromady:) oba nadšení Freediveři…Kde je nejlepší čerpat informace jak začít? Kurz?

  6. Čárys

    Márys : Jasně, asi určitě spíš nějakej kurz. Samozřejmě nějaký obecný informace bych ti mohl poskytnout i já, ale Kurz, je k nezaplacení, hlavně ten u Davida Čaniho…

    Kdyžtak, četl jsi tenhle článek ? http://720.cz/?p=11248

  7. pavlik

    Čárys: yes, jsem bez. Neplavu, ale budu :-). Jedu teď asi 14 dní tabulky od začátku, běhám, houpu,koupu přebaluju a hory. Často a důkladně. Jámu ano. Výdržim sice hovno, ale umeju se.

  8. Márys

    Tak já bych za Tebou zašel do obchodu? Rád bych ted na jaře nějak začal. Ale sám se mi nechce:) JO jo články jsme přečetl všechny…

  9. Čárys

    4: Pavlík : V týdnu ? Máš nějaký den, kdy ti to vyhovuje ? V příštím týdnu třeba ?
    4: Márys : V obcbodě to asi nebude uplně v pohodě, neboť musím obchodovat…ale mužeš to zkusit, když to nebude k tomu, dame to na jindy…Ty jsi z Tábora ?

  10. tichucko

    tak to jo, já mám 7mm, rukavice 4mm a botky 5mm… snad tam 30min vydržím :)

    ještě sem se chtěl zeptat jaké používáte lana? podle fotky asi horolezecké? také žadné nemám… tak jestli je to “nutné” nebo stačí nějaký normální provaz… nechci to podcenit, dík ;)

  11. vtch

    Sůl sebou nemám… Jen ten nůž :-) Petrovo video se mi tu zas seká, to moje ne :-)))
    A opět – to co dával Petr na efájáj jsem shlédnul bez přestávek… žádný strobo, jak tady… :-)))
    P.S. Ale jinak tě mám rád :-)))
    P.S.P.S. Nevím jestli Pavlík je ten Pavlík, co myslím. Ale jestli jo, tak Pavlíku už mám to světlo, jak ti ho mám dodat? :-P

  12. pavlik

    Čárys: Jáma v tejdnu úterý,středa..nebo vejkend sobota(klidně ráno).
    VTCH: Ten Pavlik je ten Pavlik, co myslíš. No já nevim, na východ se nechystám, tak asi počtou. Buď na dobírku, nebo pošli mailem č.ú. a já ti převedu peníze. Jak chceš Karlik, jak chceš :-*

  13. Márys

    Jo jo jsme z Tábora. Napíšu Ti na email. Bude to asi jednodušší. Díky

  14. Carlos

    Kua dobře vy, ale mám to fakt hodně z ruky :-) a nevím nevím jestli bych měl na ledík morál, měl bych se sebou něco dělat kua :-D

  15. Čárys

    4: Pavlík: Beru v potaz, dám to do kupy.
    4: VTCH : Ach jo, zřejmě moc kvalitní, asi ano, asi to tak bude…
    4: Carlos : Kua to bys měl ! :)

  16. Čárys

    4 : tichucko : jasně, klasický horolezecký. Mezi dvěma dírama nám to nevystačilo (pokryli jsme jen dvě strany trojúuhelníku, a tan provázek, co jsme měli nataženej mezi posledníma dírama, bílej, co nebyl vidět, nebyl dobrej nápad, vůbec ne.

    Takže horolezecký lano, nějaký v detu.

  17. Čárys

    tady link na vimeo, kdyby to někomu nejelo… http://vimeo.com/9797241

  18. pavlik

    VTCH : …chvíli jsem nebyl na F.I.I. foru. Takže pardon. Číslo účtu jsem si napsal, peníze tada pošlu. Kdyžtak to po někom pošli do Prahy, snad se to ke mně dostane. Díky.

Komentář: