RB bikepark Monínec – tisková zpráva a mnoho informací

zahlavi.gifTak nám tu vzniká novej bikepark. Konečně po těch letech jsme to dotáhli tam, kde jsem to chtěl vždycky mít – a co se plánuje na letošní sezonu, kdo vlastně povede výstavbu, a kdo to celý zaplatí – se dozvíte vevnitř.

Tak o bikeparku Monínec jsem vám už napsal pár článků, například tu , byla otvíračka, například tu, a co se dál teď chystá se dozváte tady.

Předně bych chtěl uvést na pravou míru spekulace o tom, kdo si finančně pod svoje křídla vezme letos výstavbu  – bude to po dohodě s Petrem Heiníků firma Racebike. Jako šéf výstavby jsem tu já, ani tak že bych chtěl, jako spíš proto, že mi to spadlo do klína a tak mám nezadatelné privilegium dřít na stavbě úplně nejvíc ze všech – hurá ! 

Nyní vám tu nechám oči spočinout na tiskovce přímo od Racebike.

rbtiskovka1.jpg

Tak a teď k tomu musím něco doplnit já. Ha ! 

Takže, letos jsem doladil plány, jejichž výtah vám tu nastíním.

1, Z právě se buujícího koridoru dálnice budeme mít k dispozici neomezené množství hlíny. Zcela zdarma. Takže po dohodě můžeme stvořit mnoho věcí, který jsme už plánovali jen v hlavách. Na horní části sjezdovky přibude dopad po skoku pod lanem, taktéž i odraz, a uděláme pár klopenek, jež se se zimou zase strhnou, a na jaše opět postaví – třeba úplně jinak.

2, Ve sppodní části pod přemostěním silnice vznikne dirtpark. Odrazy skoků právě v této chvíli začíná vyrábět Cruzo, který dodal i skoky na několik ročníků Horsefeathers kozzy stylu – a kdo na nich skákal, ví, že jsou prostě best. V plánu je vzniknout hned po silnici možnost mrskat to lesíkem (DH), a nebo po straně sjezdovky s klopenkamaa nájezdem na cca 4 lavice s těmahle odpalama. Možnost nočního osvětlení tu bude, takže tu vidím velkej potenciál.

3, Ve spolupráci s panem Petelíkem (Máry Petelíka táta) jsem dostal kamion dřeva, prkna, hranolky, vše co si jen budu přát. Takže v počáteční fázi zprůchodníme monínecký kamený pole pod lyžařskou boudou a uděláme ho průjezdné pro "normální" lidi pomocí množství lávek a různých přemostění, aby holkám a klukům na HT nevypadaly plomby. Následovat bude další část lávek v místech u kamené skalky.

4, Na Monínci se letos pojede jeden ze závodů 3DH cupu, což jsme dohodli s panem Šroubkem a tak bude trať nabroušená a vyladěná k datumu 17. července k dokonalosti. Doufám že vás přijede mnoho.

5, Spodek tratě se bude muset uhnout bokem (vlevo bráno z pohledu shora) neboť v posledním lesíčku dojde k vybudování lanového centra – trať se tím ještě o něco prodlouží a k jejímu vyústění dojde v polovině parkoviště.

Tak, to je tak zhruba všechno, tím končím Monínecké news. 

 pict0028.JPG

Úskalím stále zůstává počet pracovníků -  to bude všechno na nás, potažmo na mě. Budu se snažit, my všichni, aby to bylo k začátku května doladěné k jezditelnosti, a postupem snad i k dokonalosti. Nic nebude hned, a nemáme čtyři ruce, a proto budeme za jakoukoliv pomoc velice rádi. 

Od začátku dubna tedy budou každý víkend brigády (naše) a kdyby jste chtěli, můžete přijet kopnout, zatlouct hřebík, uříznout sloupek, vykopat díru, cokoliv. Domlouvat se budeme tady u mě, na 72O.

Děkuji za pozornost a velké díky patří  firmě Racebike a všem pomocníkům. 

Tak jdeme na to. 

čárys.

testing…

moni11.jpg

working…

 55-030prace.jpg

test day…

 55-058ovar.jpg

a jedno video na závěr, kdyby jen někdo neviděl, jakej je zatím profil tratě…z pozvánky na test day.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

48 komentářů pod “RB bikepark Monínec – tisková zpráva a mnoho informací”

  1. mike

    to se cení – dobrá práce hoší!

  2. prochajda

    hezky! rezpekta pro všechny!

  3. Los Tomanos

    Pecka!

  4. Páník

    Super, kdyz bude cas, dorazim zas na nejakou brigadku. Jinak na Moninci je bomba, ze se tam da zacit jezdit uz zacatkem kvetna, coz v horskych parcich nelze…

  5. Ovar

    To Panik: 1 května otevírá Ještěd, Rokytnice…

    Letos musim napravit co jsem loni zanedbal a prijet naco udelat

  6. Duchna

    Supa, imba a další výrazy vyjadřující nadšení!!!

  7. KUbajsz

    ty woe, závidím ti, že si můžeš dát na stránky fotku, jak řežeš strom. Mě třeba šulini z český inspekce živ. prostředí vlezli na web a našli články o bouřnáku, kterejma mi pak mlatili o hlavu atd. :)

    Jinak na monínec se těším, vypadá to dobře

  8. tomaass

    velký skoky, velký skoky, cruzo, velký skoky :-)

  9. čelkis

    Závidim vy máte na vaší stranu nakloněnej alespoň areál, ale když musiš přesvědčovat jako u nás na Jedlový i vlekaře a areál aby to v létě pustili tak to je mazec. Nám nepomůže vůbec ale do slova vůbec nikdo. Tiše ti závidim

  10. ticháč

    malý skromný dotaz… nikdy sem tam nebyl, neznám mapu, takže možná blbá otázka… z videa jsem vykoukal, že trať křižuje nějakou cestu, asi tam moc aut neprojede, esli vůbec, ale kdyby přecejen… jak to bude vošéfovaný?? že by semafóóór :o)))

  11. Vlčák

    ticháč: Před přejezdem silnice bude spomalovací retardér. Neboj, vše bude podchyceny.

  12. filipmat.us

    můžu potvrdit Kubajsz slova.. mi volal i pán z děčínské policie a ptal se na něj…kocourkov tohleto!

  13. Čárys

    4: Páník : No jak píše OVAR, někde to jde… Možná že nějaký horská střediska maj teď míň sněhu než my : )

    Já jen doufám, že to stihneme. Ale myslím že jo – a co nebude, bude se dolaďovat za pochodu…
    Budu velká korba ! Díky za pomoc…

    4: Ovar : to bys měl ! Hodil by se transit 4×4 aby jsme mohli vozit nahoru na sjezdovku dříví a tak podobně :) Mrk mrk.

    4: Filipmatus, Celkis, Kubajsz : Tak to je hustý.

    4: tomaass : A ty jako někdy přijedeš, jo ? Nevěřím : ) Budou tam ty, co na Kozzách. Jen to ale budou lavice, a ne tak velký, samozřejmě – je to bikepark, ne slopestyle závod pro top 3O.

    4: Ticháč : Tak jak píše Vlčák. Zpomalíme to tam do nuly, skoro, pak to snad nebezpečný nebude, pevně tomu věříme.

  14. tomaass

    no jo vždyť tam bude to 3DH, tak minimálně jednou přijedu, velký skoky, velký, podívej na DK jak tak mají velký skoky, to je 15m sem 20m tam, můžeš udělat velký :-D

  15. Radek / etbikez.com

    Palec nahoru pro RB!

    Zajímavý, že někde to jít může – Klínovec asi bude stejnej až do skonání věků.

    Tomaass: :D

  16. Schwara

    Ať to šlape! Těšim se na na pojezd.

  17. Čárys

    4: radek : Teď jsem někde četl, že na Klínovci bude nová sjezdovka…

  18. Radek / etbikez.com

    Ano, to bude, což samozřejmě nic nemění na tom, že by kus DH tratě jinudy by totálně dojebal celej krušnohorskej ekosystém, narušili bycom kořeny, my parchanti, a všechno by to pochcípalo. Sjezdovka je cajk – ta se povolí, vykoupí, buldozery stromečkům nevaděj, vše je v pořádku. Jasný?

  19. ddd - andy

    Těšim se na to! A doufám, že všecko pošlape jak má, včetně mýho hostování s lopatou.. :)

  20. hýbňoš

    už musim taky někdy dorazit :)

  21. Kozel

    To tomass – projekt na profi lajnu peknych skouku byl, bohuzel boss Chmelik ji zavrhl.

  22. Čárys

    4: tomaass : a hele, Kozel zase prudí :) Jo, to byla ta lajna transfer 15m, Dabl 15m, Gap 2Om. Sjezdovka na 3 skoky mi nepřišla až tak zábavná, hehe :)

    4: Kozel : Ty nemáš co na práci ? :]

    4: radek : Bych se z toho posral. Nemám slov.

  23. Ovar

    To Carys: Velky 4*4 akorat Viano se svetlym kozenym interierem nebo Ford Ranger s korbou-Bych asi uprednostnil Rangera ? mrk mrk…

  24. Čárys

    VIANO ! .)

  25. čibrut

    Slušný, několik klobouků dolů z hlav!

    Snad mi to konečně vyjde, že bych přilož ruce k dílu a shodil nějaký ten špek :) Loňský podzim jsem trávil s polámanejma prstíčkama a měl tak krásnou výmluvu, proč nikde nepomoct se stavěním :)

    Dobrá práce, teda alespoň papírově no a zbytek už je tak nějak na tom, jak se to postaví (jak si to postavíme si netroufám psát ;)).

  26. Kozel

    To Carys – Znas to, prace mraky, ale clovek se k ni nejak nema :)

  27. KUbajsz

    fík: no vole, lesák mi naučtoval 105 pokácenejch stromků třeba, což je fakt komedie. Bude to ještě vtipný, až se to celý uzavře, tak o tom asi napíšu celej román.

  28. coolo

    4KUbajsz: …za kazdy padly strom, dva male do skolky….nebo jak to zpivali v te pohadce

  29. Prokyz

    Skvělá práce! Držím palce ať jde všechno co nejlíp.

    Kubajsz: na ten román jsem zvědavej, o závěru kauzy ani nemluvě. Doufám, že to dopadne nějak rozumně.

  30. tomaass

    s odpalem, co byl na kozzách malej skok nepostavíš a bylo to nejlepší, co mě kdy vyneslo do vzduchu, tudíž to prostě bude dobrý :-)

  31. Čárys

    4: Kubajsz : ale houby, fakt ? To je hustý, ty bláááho…

  32. Maaca

    Prej: aby holkám a klukům na HT nevypadaly plomby. :D Krásné slovní spojení, dík že na nás ‘ratatáky’ taky myslíte :)

  33. Radek / etbikez.com

    KUbajsz: Tos pokácel sám sekyrou a teď s tím topíš v bytě, viď, parchante? :o)

  34. maloun

    To Kubajsz: vim jak ti je-my jsme museli sami rozmlátit všechno co jsme na Krkavci stavěli několik let jen proto aby stáhli trestní oznámení,a taky nás dostali kvuli blbejm frajeřinkám na netu-fotky atd.

    Takže kdo staví legálně je nejvíc vysmátej člověk. Gratuluju.přeju…!!

  35. Chalupar

    Rad jezdim na svou chalupu nahore na Cunkove. Je tam klid. Na kole paradni vylety po okoli. Ale co zacali stavet tenhle “skvely” areal je po vsem. Turisti nahore dole v lese bordel odpadky. A ted tu ctu a vidim jak kacite stromy, jezdite po lese mimo sjezdovku. Si delate srandu? Pak prijdou na radu motorky a ctyrkolky. Co na to stromy, ptaci a ten Vas Tleskac?

  36. Ross

    no snad mi to taky vyjde a prijedu alespon jednou hodit lopatou a zasatit alespon 30 malych do skolky

  37. Los Tomanos

    Kubajsz: a proč si je kácel? :)

  38. Jr.

    coolo: zpívalo se “100 malých do školky” …což pro Kubíka dělá krásných 10500 zasazených stromků…to budou pracky ty bláho

  39. tomaass

    jo žijete v blbejch městěch, kdybyste viděli, co všechno si tu děláme my !

  40. coolo

    Jr.: az tak jo? …uz je to nejakej ten patek co jsem ji nevidel …

  41. LíLa

    Jééé, určitě se musim přijet podívat! :) To se mi líbí! A je to s lanovkou, jupííí! :D

  42. Čárys

    4: chalupář : Díky vám za nějaké taky negativní ohlasy.

    Takže : Jak píšete, jezdíte rád na kole po okolí. Předpokládám, že jezdíte jen po silnici, aby jste náhodou neničil nějakou tu lesní stezku – doufám že tomu tak opravdu je. Neboť v tom tkví ta pravá zdraví prospěšná zábava, že ?

    Ski areál kvůli nově vzniknuvší sjezdovce a lanovce dostal povolení na vykácení značného pruhu lesa a teréních úprav s tím spojených. My jsme jen v místech sjezdovky (jak je patrno z videa) a v blízkosti ní upravili terén tak, aby se určitá skupina lidí, jezdících na kole z kopce dolů, měla kde zrealizovat – s dohledem životního prostředí, správce lesa, a podobných institucí.

    Tudíž naše aktivity v lese jsou povoleny – a ruku na srdce – ten les jsme především vyčistili a hodláme ho udržovat v co nejlepší stavu i nadále. Někdy se prosím přijďte podívat na to, co tam tvoříme. Není to jen pro nás. Je to pro všechny, třeba i pro vaše/naše děti, které adrenalinová zábava, kterou dnes moderní "free"aktivita, jako je ježdění po lávkách, z kopce, skákání na skocích, bezesporu je. Také tím, že jsme tyto naše aktivity přesunuli do prostoru již stojícího areálu, jsme myslím přispěli k omezení nekontrolovatelného bujení všech možných nelegálních stezičet, cestiček a bezhlavému ježdění všude po okolních lesích – v tomto směru se vyjádřili i lidé z lesní správy – naší činnost vidí jako prospěšnou živ.prostředí.

    Situaci kolem kácení stromů (k ježdění "mimo sjezdovku" jsem se už doufám dostatečně vyjádřil) bych rád uvedl na pravou míru – každá pokácený strom (a byly prosím 3) jsme konzultovali s vedením celého areálu, stejně tak i s majitelem pozemku. Jednou se jednalo o dva suchý stromky stojící v náletu ostružiní, a podruhé tento na fotce. S přihlédnutím na zvěrstvo a vraždy, který páchají lesáci v kolaboraci s myslivcema všude v okolí, potažmo v celé ČR, mi náš postup přijde naprosto nesrovnatelný.

    Srandu si neděláme. Myslíme to s cyklistikou vážně, je to náš sport, stejně jako váš. S motorkama, čtyřkolkama, a podobnýma benzínem vonícíma aktivitama nemáme nic společného – a pochybuju, že by někdy v okolí areálu Monínce někdy oficiálně tato činnost byla vedením podporována.

    O faktu že se zvedl cestovní ruch v okolí Monínce, netřeba polemizovat – s tím souhlasím. Vy ale, jak píšete, máte chatu na Cunkově – a to je přeci jen od Jetřichovic, kterými projíždíte směrem od Prahy a v nichž stojí spodní stanice lanovky – trochu dál.

    Snad jen bych si dovolil na závěr přání, aby jste na Monínci a okolí zažíval v létě spoustu krásných a nikým nerušených chvil ať už s kolem nebo bez.

    My bychom si to přáli také. S pozdravem – Martin Cheníček aka čárys, bikepark builder.

  43. Vlčák

    krásně jsi to napsal.

  44. Jr.

    coolo: chyba :) je to dobrý poslouchání do auta-ten soundtrack…na nekončnejch cestách po USA se to teda poslouchat dalo :D

  45. čibrut

    Čárys: krásná slohovka pro pana Chalupáře. Vysloveně duševní akrobacie! Dobrá práce :)

  46. Fotofotřík

    Absolutní paráda! Pokud budete chtít, můžu přiložit svou pomocnou ruku při propagaci areálu a trati (závodů) nejlevnějšími tiskovinami (nejde mi o byznys, mám fixní plat!!!).

  47. Čárys

    4: fotofotřík : jakákoliv propagace bude vítaná…děkujem za nabídku !
    4: čibrut : Ach, děkuji : )

    4: ALL : Teď jsem volal panu Krejčímu, a o víkendu – v sobotu tam máme brigádku – jen uklízení po zimě, a t p, příští tejden – sobota, neděle, pondělí – navážení stavebního materiálu a bušení dřeva.

  48. Tomáš

    Zdravím,chtěl jsem se zeptat kdy bude ten závod.kámoš mi říkal že se to odložilo,ale nevím na kdy.díky a mějte se

Komentář: