špindl – report z nového bikeparku + DH race fotos…

schpindelmmm-15.jpgZdar, tu jest report zo špindlu, byl sem jen na den akže neni kompletní info, ale snad to bude stačit. Další v podstatě zcela novej bikepark ted stojí v Schpindel muhle, a vy se koukněte jak to tam vypadá…

Rok s rokem sešel a máme za sebou další otvíračku Špindlu, tentokráte s číslem 2.

Lonský ročník byl poznamenán velkým výskytem hydrometeoritů, tudíž o bahení zábavu bylo postaráno. Všichni proto byli zvědaví, jaké počasí nafasujeme letos.

Akce začínala už od pátku, tréninkem a následující párty. Jakožto poctivý vohnout dorážím do areálu svatého Petra až kolem 7 večerní. Po cestě sem odrazil nejeden utok zběsílých kapek, ale na místo dorážím již po akci. Dle blažených výrazů všech přítomných usuzuji, že si poježdění užili. Oproti loňsku prošla původní DH trať značnou bmx upravou a navrch jí vyrostla sestřička, s přízviskem pure DH, přímo pod čtyřsedačkovou lanovkou.  

schpindelmmm-19.jpg

V průběhu večera slyším samou chválu na obě tratě. Freeride, dřívější DH, si užívají všichni. Ženy, děti i týpci na HT. Naopak nové DHčko je udajně nejtěžší traťí u nás, svěťák hadr. No uvidíme. Po zaparkování v našem cikánském městěčku, přímo pod lanem, vedle rozebrané budovy a kontajneru plného bordelu, začínám s Prochajdou ladit formu na večír. Dále se tu nachazí Šimon Charvátu, Topenář, Bobo se svou Montér partou, Linda s Krotitelem. Doráží i Dr.Zack se svou drahou polovičkou, čerstvou to doktorkou:), Ďurda se slečnami a mnoho dalších.

 schpindelmmm-6.jpg

Zábava pomalů nabírá na obrátkách a tak se přesouváme do párty stanu, kde probíhá koncert a následná dj produkce. Lidé tančí, popíjejí a všeobecně panuje dobrá nálada, jak bývá na akcích pořádaných Mr:MRSNou zvykem. Nekteří jdou spát brzy, jiní čekájí až usnou, aby je mohli následně bušení a houpáním dodávek budit. Ušlechtilá to zábava:) Pak je tu třetí partička, která spí jako zabitá, a tak si noc vcelku užívám.

 schpindelmmm-9.jpg

Ráno již nedočkav koukám z okýnka. Bohužel vidím tmavo. Už propadám depresím jako před rokem, avšak následně si uvědomuji přítomnost tmavých folii. Otvírám dvěře a jsem oslněn sluneční září jako na Sahaře. Nedočkav už v 9 kupuji celodenní permici a hurá nahoru. Po cestě koukám na DH a nutno podotknout že to vypadá náramně zle. Na rozjezd proto volím freeride a dobře dělám. Trať doznala mnoho vyhlazujících procedur, takže si to užívám i já na mém odpruženém pevňáku. Na začátku vznikla jakási malá bmx trať. Dvě klopky a následuje rozdvojka, kde vlevo přes bouli a dvojáček hurá na fr nebo přes velký dvoják a dvě varianty přescesťáku vzhuru na dh. Zdejší bikepark má jednu velkou výhodu, a tou je obojživelný bagr se šikovným řidičem uvnitř. Díky této kombinaci vzniklo veledílo.

Freeride defakto až na vyhlazení a potunění skoků nedoznal mhoha zásadních změn. Stále je nejoblíbenější pasáží "borůvčí" před horní stanicí Hromovky.

Po několika zahřívacích jízdách se odhodlávám na dh. Kombinace mého neumu a slizkého nevyježděného povrchu dává ve výsledku velice vtipnou jízdu plnou nejednoho karambolu. Celá trať je defakto esíčkovitého tvaru, natažená jen pod lanem. Několik dropíků, klopenek a skoků ale povětšinou jen odkloněné zatáčky na trávě v prudkém svahu, plného kořenů a kamení. Třešničkou na dortu je skalka v samém závěru trati. Udajně byla ještě před otvíračku zjednodušená, přesto jí pokouším třikrát sjet a třikrát jdu nekompromisně na hubu. Po třetím pokusu a konzultaci s Horskou službou svého pokoušení raději zanechávám a s naraženým bokem a helmou plnou hlíny potupeně sjíždím do cíle. Tímto mé angažování na dháčku končí, raději to přenechám zkušenějším bláznům a po zbytek dne jezdím freeride a jednou i pěkný singltrailík kolem Špindlu.

 schpindelmmm-26.jpg

Přesto hodnotím dh trať na výbornou, jen díky tratím jako tato muže český biker doznat jistého progressu i na území vlasti. Další velká pochvala patří organizátorům a Horské službě. Po celé délce Dhčka stáli skupinky hlídek s vizuálním kontaktem, plus do toho všeho hromada pískačů. Naštěstí jsem nezaznamenal žádný vážný uraz, až na pár naraženin a oteklin.

Celý den je promněnlivo ale žádný velký déšť se naštěstí nekoná. Dávám asi 12 jízd, což se večer vcelku projevuje. Všeobecně si všichni ježdění velice užívají, jen všem dochází síly.

Nakonec to vcelku rozumně balíme, následuje očista všeho a všech, večeře a další ladění formy na večer. Tentokráte kapelek více, i lidí dorazilo o poznání více. Navíc zde měly záverečnou párty holky od Jagermistra, které absolovaly školení jak se chovat k bikerovi a budou nás tento rok doprovázet na párties. Musím říct že se je na co těšit:)  Opět se tančí, napřed na ska ska v čele se Skapolem a následuje Dj Zelvín, který nás láduje největšími hity, takže tančí i ten kdo to nemumí (třeba já). V noci opět zábava ve stylu "vzbuď si svého Prochajdu".

 schpindelmmm-15.jpg

Já v 6 vstávačka a hurá do práce kde vám ted v krásné společnosti píšu tento report. Jak se jezdilo v neděli a jak dopadly závody se tudíž zde nedozvíte, ale vás to stejně nezajímá :D 

Závěrem velký poděkování všem kdo se učastnil výstavby a organizaci tohoto víkendu, bylo to fajn!

Jináč všem doporučuji Špindl, páč je to fakt pecka:)  Maara

schpindelmmm (1).jpg schpindelmmm (10).jpg schpindelmmm (11).jpg
schpindelmmm (12).jpg schpindelmmm (13).jpg schpindelmmm (14).jpg
schpindelmmm (15).jpg schpindelmmm (16).jpg schpindelmmm (17).jpg
schpindelmmm (18).jpg schpindelmmm (19).jpg schpindelmmm (2).jpg
schpindelmmm (20).jpg schpindelmmm (21).jpg schpindelmmm (22).jpg
schpindelmmm (23).jpg schpindelmmm (24).jpg schpindelmmm (25).jpg
schpindelmmm (26).jpg schpindelmmm (27).jpg schpindelmmm (28).jpg
schpindelmmm (3).jpg schpindelmmm (4).jpg schpindelmmm (5).jpg
schpindelmmm (6).jpg schpindelmmm (7).jpg schpindelmmm (8).jpg
schpindelmmm (9).jpg schpindelmmm.jpg  

14 komentářů pod “špindl – report z nového bikeparku + DH race fotos…”

  1. Čárys

    Tááákže moc díky MAAROVI za report a LUCKAAASOVI za fotos do článku – a opět megagalerie těch největších pecek bude v uterý na 720 od Prochajdy a u PROCHAJDY.

    Jen bych chtěl dodat, že vyhrál Adam, před MRSN. A že přeji pěkný pracovní tejden. A že vás mám všecky rád, muhahaááá

    dobrou noc.
    Čárys.

  2. Kaštan

    Adam vyhrál o 18 sekund :D.Těšte se na pohár!!Jestli bude chcát tak to bude peklo…

  3. Tiborski

    No DH asi bude sekecmazec. Uvidíme za sucha…

  4. Prudic

    Zdar, byl jsem z Evropy dost zpruzelej, protože jak jednou čuchneš ke Kanadě, už si skoro nikde tady tak pořádně nezajezdíš. A tak mě hodně mile překvapilo, že nový tratě ve ŠPÍÍLU poskytují tolik zábavy, že jsem se zas po sakra dlouhý době cejtil v euforce z jízdy. jasně, bylo to i tím, že to byla první jízda na jaře, to je jasný, ale přesto se Marošákoj povedlo vybudovat dvě tratě, který jsou o něčem a neotravujou tě blbě navrženejma zatáčkama a drncáním a tak. Nikoho z jinejch stavitelů se nechci dotknout, ale prostě tady to bylo bájo. Michálku, z přírodopisu máš za jedna.

  5. Lukas

    Fakt dobry psani! a to cerny triko na predposledni foto je prísný dost :)

  6. vóťa

    Chacha, tak Ráďa s klobáskou a pak vyvěšenej za depo tyč mě zabil :D Pure racing :D

  7. Dave

    Panove na totozne trati se pojede CP?

  8. KUbajsz

    dave: údajně ano

  9. Dave

    no to potes bambus….

    to KUb…: svetova trat jak pises v reportu to asi je ale kdyz vidim jak na ni reaguji nekteri otreli jezdci….

  10. KUbajsz

    nevím koho ses ptal a koho ne a taky nevím, co je otřelej jezdec. Ani nevím kdo jsi :) Přijed si to vyzkoušet na vlastní pláště a posud to sam

  11. u6e

    je to ve svěťákovým stylu, jen je škoda, že je ta prostřední část kvůli zeleným tak trochu stereotypní… každopádně v rámci možností je to technickej mx mordor, kterej plní pozici tratě, která tu doteď chyběla… na které komplexy rostou a skills přibývaj muhehe

  12. Dave

    JJ presne. komplexy rostou a ja se tam v sobotu skoro po… :) komplexy mam a stve me ze moje jizda stoji za prd, ale snad bude lepe

  13. coolo

    trat je takova hrava, hraje si to s tebou od shora, az dolu:)

  14. Čárys

    Coolo, ty mě prostě zabiješ. Nemysli si že tvoje hlášky nejsou archivovýny mezi top TEN jihočeských průpovídek – jsi mistr.

    Za všechny bych uvedl například :

    ————–

    Chyba lávky – když se vyndáš na lávce
    Kopec srandy – zábavná lokalita
    Hlína se mi lepí na paty – když tě dojíždí Petr Heiník
    Kámen úrazu – kus skály o kterej si se vyndal
    Dokonale si mě zaskočil – když někoho sejmeš v nepřehlednám místě
    atd atd…

    A nyní bych k tomu přidal ještě tvé :

    Je to hravá trať – hraje si s tebou odshora dolů

    DĚKUJI.
    Někdy vydám v samostatném článku celý soupis, protože už toho máme moc.

Komentář: