XC čé pé – aneb Kocourkov jede

xccepe-58.jpgNejen sjezdem živ je člověk, co třeba takový kroskántry ? Andy, starej krosák dodal materiál kvality nevídané, aneb v novém městě na Moravě – už slez sníh a tak zkusili zas vystřídat lyže za kola. Tak pár slov o XC vevnitř…

Nové město na Moravě hostilo další z ČP XC, Maraton a něco ve stylu 4X, akorát na XC kolech ale bohužel prakticky s nulovou technikou. No a my s Michalem jsme vyrazili na tuhle dvoudenní akci zase půjčovat Mariny.

Vstávačka v sobotu kolem 6hod, nějaká snídaně a i přes to, že je to XC akce berem sebou i freerida co mám na sezómu. Po dálnici plnej, pod dvě hoďky a jsme tram. Na místě plno zátarasů a klasicky strašně důležitý mávači v oranžovejch vestách, který nás posílaj místo na parkoviště někam do další vesnice. Když se teda po offroudový vložce přes pole dostáváme do areálu, zjišťujeme, že těch důležittejch osob je tu na každym rohu asi pět, všichni maj naučenej svuj rozkaz snad i pozpátku, ale jakmile se člověk zeptá na něco mimo jeho rajón, jen pokrčí rameny – trochu si připadám jak na vojně.

 xccepe-55.jpg

Půjčování kol se zdá být teda zajištěný, ale po chvilce zjišťujeme, že půjčovat kola můžeme pouze registrovaným zájemců, kteří, jak se dozvídám musí nejřív zaplatit asi 300káčé u registrace a dostanou na ruku takovou tu pásku jak, když jí nenalepíš rovně, tak ti otrhá všechny chlupy. U brány východu má potom stát borec kterej si bude lidi pípat a pípne si i čárovej kód na kole, ale jak se ukazuje borec hned po tom co nám alespoň rozdá lístky na oběd (60Kč), se zdejchne a já jsme ho za celej den neviděl..

Moc se nám to teda nelíbí a tak najíždíme starej systém, občanku za kolo. Lidí ale moc nechodí a tak se balim a jdu sledovat XC – stíhám akorát start holek, tak dělám pár fotek a koukám jak se s tím holky perou. Trať prakticky celá v lese na lesní hrabance, která z toho dělá celkem technickej okruh (bejt mokro bylo by to asi docela zajímavý), ale nějak mi tu chybí pořádnej kopec i když sekce zajímavý by tu byly….

xccepe-60.jpg

Dávám pauzu, oběd a už si jdu vyhlídnout místo na start chlapů.

Mezitím se půjčili všeho všudy asi 4 kola a tak se s Michalem dohadujeme jestli dle plánu zůstat do zítra, nebo to zabalit. Organizace totiž nepokulhává jen u půjčování kol ale i v časovym harmonogramu jednotlivých akcí.

Riders ready, watch the gate… a je odstartováno.

Balík chlapů prohučel kolem a to je teda mazec. Kulhavý jde hned dopředu a má náskok jak svině (s letošnim 3tim místem ze svěťáku v XC má neskutečně našlápnuto). Tak pozoruju kolo za kolem jak jezdí kolo za kolem a úplně do mě vstupuje chuť zas závodit. Ani né tak kvůli lidem, který by se už vážně mohli naučit trochu fandit, ale kvůli tomu nasazení jaký u kluků vidim. Jet naplno, dát do toho všechno a když už nemůžeš, tak dát těžší a nastoupit.. Jo zní to divně, ale vidět to nasazení je párádní!

 "jak ty lávky maj udělaný, kouknu na to zblízka…"

 xccepe-58.jpg

A proto, když to po opravdu "úspěšném" testovacím dni ( za ten jsme půjčili kola tak dvaceti lidem), jedem domu, půjčuju si pak od Michala karboňáka a po příjezdu dom na něm do noci ještě ladim kola, klacky, sedlo abych mohl v neděli vyrazit  (teď v neděli večer už můžu napsat – XC je boží a STRAŠNĚ to jede!)

Tak a pár fotek z XC pro vás..

A zase někdy naviděnou…

-a-

 xccepe-25.jpg

PS: Já jakožto Čárys bych k tomu měl něco dodat. Přijel jsem tam totiž taky, v pátek večer, za Petrem Heiníků – vyzvednou si nový DH kolo, co mi pánešek složil. Je nádherný, lehký, a jsem děsně spokojenej, ale to je nedůležité…hlavní je že mám příběh.

Přijedu tam večer v 21h. Petr mi do telefonu povídá, že kdyby mě na bráně nechtěli pustit, i když mám RB propustku jako že vezu díly, tak ať mu zavolám. OK.

Přijíždím do ostře střeženýho areálu. U sjezdu ze silnice nikdo. Jedu teda dál. Přijíždím do areálu. Tam je brána, nebo není…myslím že není. Jedu dál. Jsem vevnitř. Kam teď ? Co třeba vlevo ? Nikde nikdo, koho bych se zeptal. Jedu vlevo. Přijíždím na travnatý hřiště s asfaltovým oválem. všude chodí mnoho lidí, a já zjišťuju, žedál už to nejde, protože jsem uprostřed XC okruhu. Stále mě ale nikdo nezastavil. Kde je ta ostraha ? Tak to na punkáče parkuju přímo doprostřed k rybníčku. Stále nikde nikdo. Přichází Petr. Prej jak jsi se sem dostal ? Povídám – normálně jedu, nikde nikdo. Kouká nevěřícně, o bránu vedle totiž chlapíci vybíraj vstupenky, kontrolujou všechno a všechny. Ale že o 15 metrů vedle chybí 3O metrů plotu a do areálu proudí mrak lidí, nikoho nezajímá.

A největší komedie večer. Na hlídaném parkovišti pro vystavovatele – stojí nezamčená brána, což není na škodu, protože stejně celé úseky plotu chybí. Jezdí tu velký dodávky sem a tam, a nikoho nic nezajímá. Prostě zabezpečení, organizace, cena za vystavování – všechno je za 5. Více Xc akcí všem, bůh žehnej "punkovosti" ČPDH, neboť teď teprve vím, že punk je jinde…:)

xccepe (1).JPG xccepe (10).jpg xccepe (11).jpg
xccepe (12).jpg xccepe (13).jpg xccepe (14).jpg
xccepe (15).jpg xccepe (16).jpg xccepe (17).jpg
xccepe (18).jpg xccepe (19).jpg xccepe (2).JPG
xccepe (20).jpg xccepe (21).jpg xccepe (22).jpg
xccepe (23).jpg xccepe (24).jpg xccepe (25).jpg
xccepe (26).jpg xccepe (27).jpg xccepe (28).jpg
xccepe (29).jpg xccepe (3).jpg xccepe (30).jpg
xccepe (31).jpg xccepe (32).jpg xccepe (33).jpg
xccepe (34).jpg xccepe (35).jpg xccepe (36).jpg
xccepe (37).jpg xccepe (38).jpg xccepe (39).jpg
xccepe (4).jpg xccepe (40).jpg xccepe (41).jpg
xccepe (42).jpg xccepe (43).jpg xccepe (44).jpg
xccepe (45).jpg xccepe (46).jpg xccepe (47).jpg
xccepe (48).jpg xccepe (49).jpg xccepe (5).jpg
xccepe (50).jpg xccepe (51).jpg xccepe (52).jpg
xccepe (53).jpg xccepe (54).jpg xccepe (55).jpg
xccepe (56).jpg xccepe (57).jpg xccepe (58).jpg
xccepe (59).jpg xccepe (6).jpg xccepe (60).jpg
xccepe (61).jpg xccepe (62).jpg xccepe (63).JPG
xccepe (64).JPG xccepe (65).JPG xccepe (7).jpg
xccepe (8).jpg xccepe (9).jpg xccepe.JPG

6 komentářů pod “XC čé pé – aneb Kocourkov jede”

  1. Duchna

    Kočičák http://720.cz/foto/xccepe2010/imagepages/image60.html – dotázek je to full carbon nebo jen zadní stavba a horní rámová trubka, nebo jsou to jen design hrátky??? A komponenty zajímavej mix :))

  2. ddd - andy

    Duchna: full carbon. Komponenty SLX, 180+160kotouče – kola HUGI 240s – 717 ráfky – 1,6mm dráty, klacky Easton, sedlo titan-carbon od Pellse, vidle – Reba pyčo! :-)

  3. kubA

    report hezkej, ale ty elasťáky fakt nemusim….

  4. Duchna

    4: ddd – andy : Reba je skvělá vidle sám jsem jí jezdil na pevňáku a odjela se mnou krásnejch pár maratonů, skorem bych jí hodnotil o trochu výš než FOX 32 Float RCL co vozím teď na IQ. Mě trochu překvapilo SLXko ale zas je asi nutný vejít se do stanovené cenové hladiny a už se zase tak moc od XT neliší.

  5. Jakub

    Pěkný report. S tou chutí závodit to úplně chápu – u mě následuje rychlé vystřízlivění když pak vidím, jakou hrůzu zajedu. (: Dotaz: dají se sehnat samostatně scandiové rámy z RaceHT kolekce?

  6. fousek

    Pekne si to vyfotil. Uz se tesim na report z nakyho tebou zajetyho zavodu.

Komentář: