Protivín – novej track

protivinsky-les-14.jpgTak bylo nebylo, dnes už se to zdá nemožné, ale jednou i teplé jaro. Bylo to v době před 3 měsíci, náhle, jeden či dva dny, krása a sluníčko. A my, sjezduchtiví chlapci z jihu čech jsme do Protivína k Mílovi vyrazili.

Protivín je městečko s pěknou bikroskou na jihu české republiky co by kamenem dohodil k atomu štěpenému v nehospodárném Temelíně. Projíždíme okolo monštrózních věží chaldících vodu terciálního okruhu, udržujících v mezích jaderné peklo jež tak děsí obyvatele rakouských pohraničních oblastí. Sem jsme si to namířili s Rossíkem, neboť zde místní mister postavil DH trať.

Takže po příjezdu pekelným polem, lesem a lánem jsme konečně na dojezdu tratě, s pozadím JETE na obzoru. Nádhera. Do lesa se ztrácí jakási lesní pěšinka, s lehce nakoplým přescesťákem. Vrhám se pod vedením místního džoua vzhůru. Vše je čistě přírodní, jak se dovídám, neboť místní zde nedovolují kopat a trať je tu tedy třeba vyjezdit. 

No dobře, vše přírodní není – sem tam matičce trochu pomůžeme, že – tu kamen, tu skočík. A po 15 minutkách jsme nahoře – konečně. Míla říká, že tu s ním občas jezdí Kuba Říha, a jinak skoro nikdo – klasika na maloměstě – úděl jezdit sám.

protivinsky-les-3.jpg

Doráží Ross, a jdem na to. S tím že mi "ukáže cestu" se nemohu lehce smířit a tak jedu první, raději :) Kdo ho zná, ví. Mrskáme to hned od startu, přes takové umělé kamené pole, pak různejma votáčkama a miniskočíkama přes pár padlejch kmenů, cestu až do závěrečné moc pěkné pasáže kde levá střídá pravou a i vzduchem se zde proletíš. Jdem znova nahoru, není to špatné. A má to tu….FLOU. Jako že je to plynulý a zábavný bod vysoko na stupnici.

protivinsky-les-14.jpg

3 jízdy, a jdem potrápit náš vestibuilární aparát na padlej kmen. S těžkým nájezdem, šířkou "Pepa" a lehce se zužujícím koncem byl pro mě příliš těžkým oříškem – Ross si vedl o poznání lépe. Back to the track !

Ross je prostě démon stop. Dole dlouho váhá, než nasadí koně na transferu, leč nakonec s tím nemá větší problém a dokonce vybírá i tu zatáčku za tím – jednou z tebe možná něco bude, bejbe : ) Párkrát si ještě zaskočíme tenhle obstikl a narcistického Rosse vyfotíme dole na přescesťáku, aby si měl co dát na fejsíček. Nádhernej výtuh jak z učebnice.

A konec. 

 protivinsky-les-16.jpg

Takže shrnuto a podtrženo – lokalita je to nová, čistě přírodní s pár okořeněnejma místama v podobě skočíků a klopek, chutná velice dobře a takhle je lehce stravitelná i pro uplnýho začátečníka.

dobrá práce ! 

protivinský les (1).jpg protivinský les (10).jpg protivinský les (11).jpg
protivinský les (12).jpg protivinský les (13).jpg protivinský les (14).jpg
protivinský les (15).jpg protivinský les (16).jpg protivinský les (2).jpg
protivinský les (3).jpg protivinský les (4).jpg protivinský les (5).jpg
protivinský les (6).jpg protivinský les (7).jpg protivinský les (8).jpg
protivinský les (9).jpg protivinský les.jpg Thumbs.jpg

4 komentářů pod “Protivín – novej track”

  1. michalo

    no vypadá to pěkně ještě tak na kterým protivínckým kopci to je? jestli není tajné..

  2. Milda

    Rossi si se dal na street? Jak tam grindujes ten padlej strom to je pekny :-)

  3. Ross

    jo jo jen mi to trochu ujelo…..

  4. Motlik

    kdyby jste k tem reportům dávali i mapy…… takto čéééék jen slintá

Komentář: