720 roadtrip 2010 – část 7 – WAGRAIN, Lipno, and the end.

snimek-429.jpgTakže roadtrip jel dál. Po deštivém konci Saalbachu jsme přejeli asi 5O km do Wagrainu. Tady jsem už byl, a věděl jsem, že je to tu fajne. to co nás ale čekalo, byla třešnička na dortu celýho tripu…a o tom a o jeho konci, je vevnitř článek !

Takže odjezd ze Saalbachu, a hlásím se vám opět já, Čárysa stará padesátiletá. Namířeno a naťukáno v navigaci je : Wagrain. Po příjezdu sem se ubytováváme za restaurací, jako když jsme tu byli s Manasem TL a jdem se seznámit s osazenstvem místního bikeshopu.

snimek-362.jpg

A koho to za chvíli nevidíme ?! Doráží Cihla, kterej tu na léto dělá správce bikeparku. Fakt ho rád vidím, kluka jednoho divokýho.  Mámetu večer grilovačku, takovou multi-kulti výměnu. My češi, jeden mexikánec, maďarka, Rakušanka, Angláni, atd – fakt super. Žereme maso a lejeme Radlery, asi sme všichni teplý, tvrdil Tomaass, protože jediný co je vostrý je pít klasický pivo. Zábava družná až do pozdních hodin. Mr. Cihla nám domlouvá na další den nějaký slevy na permanentky, protože my mu uděláme propagaci – a to my uděláme. Jde se na to vyspat.

Ráno je nebe jak vymalovaný. I přesto že v noci sprchlo, bude povrch suchej – tím sem si jistej – za prvé to tu rychle vysychá díky drcený prosívce, za druhý tu kluci udělali kus práce s odvodněním – kopec je teď takřka bez louží. Vyjíždíme nahoru, a fakt že jo. Parádní je to ! 

 snimek-367.jpg

Dolů beru kluky (byl jsem tu jako jedinej už dřív) na nejklasičtější lajnu. ANdy je z ní nadšenej, jako že jedinej byl ve whistleru, a povídá, že se jim A line styl fakt povedl. Jeden skok za druhým, mnoho fakt velkejch a pěknejch klopenek a obrovský vollride, a pár dřevěnejch vyskakováků. Ty voe, tohle je prostě pecka !

Další jízdu musíme jet to samý, páč jsme se nenabažili. Je to ZLO ! Levá, pravá, leva pravá skok a levá, skok a pravá, prostě tu zešílíš radostí. dobře, není to extra z kopce a ortodoxní DH jezdci tu budou znuděný, ale zábava – a o tu jde především je na stupnici vysoko.

 snimek-394.jpg

Jedeme pak další možnosti, co tu traily nabízejí. Jeden, čerstvě dodělaný, je užší a přírodnější, s novejma pletivem potaženejma lávkama. Zastavujeme u kluků a dáváme fotoshooting. Je tu fakt prdel, německý newspeak a český "ty kokot" a podobný fráze jen pršej. Andy fotí, já fotím, točíme na GoPro a ladíme tablety..

 Wagrain je prostě moc fajn. Ještě chvíli probíráme s klukama další vývoj tohodle bikeparku, a protože lanovka vede až na vrchol (ted zastavuje v půlce, a na vršek je to 1000m převýšení) je tu v plánu navézt bikepark až zcela odshora. To bude teprve pecka, nechápeme nic. Teď tu má trail 2km klopenek a odshora to bude dalších 5900 metrů – to znamená neuvěřitelnej trail. Sem se musím vrátit, protože tohle…tohle…tohle bude prostě ráj. Dyť řikám že ráj.

snimek-407.jpg

No jedem dolů, dofocujeme a dotáčíme poslední záběry a doole se rozhodujemeco dál. Je jasný, že Schladming nás po tomhle zážitku s jednou DH tratí bavit nebude (ještě se jezdí jen od půlky, vršek je zavřenej) a tak tu zůstaneme na noc. A zítra se přesuneme rovnou na Lipno. Máára slibuje, že sestřihá video do 2 hodin, a fakt se mu to daří. My mu zatím ogrilováváme klobásky, hermelín, krmíme ho a s vinikajícím chlapíkem z Pizzerie dáváme večerní chilloutek pěkne na cikány.

Bylo tu nádherně, fakt jo. Wagrain doporučujeme ! 

Děkujeme Cihlovi a celé crew kolem. A vy, kdyby jste se sem chtěli podívat – zčekujte stránky

Snímek 357.jpg Snímek 358.jpg Snímek 359.jpg
Snímek 360.jpg Snímek 362.jpg Snímek 363.jpg
Snímek 364.jpg Snímek 365.jpg Snímek 366.jpg
Snímek 367.jpg Snímek 368.jpg Snímek 369.jpg
Snímek 370.jpg Snímek 371.jpg Snímek 372.jpg
Snímek 374.jpg Snímek 375.jpg Snímek 376.jpg
Snímek 378.jpg Snímek 379.jpg Snímek 380.jpg
Snímek 382.jpg Snímek 383.jpg Snímek 384.jpg
Snímek 385.jpg Snímek 387.jpg Snímek 388.jpg
Snímek 390.jpg Snímek 391.jpg Snímek 393.jpg
Snímek 394.jpg Snímek 395.jpg Snímek 396.jpg
Snímek 398.jpg Snímek 399.jpg Snímek 401.jpg
Snímek 402.jpg Snímek 405.jpg Snímek 406.jpg
Snímek 407.jpg Snímek 409.jpg Snímek 410.jpg
Snímek 411.jpg Snímek 412.jpg Snímek 413.jpg

A video ? Video od Mááry ! 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Tak a druhej den, přejeli jsem na Lipínko. Bylo stále krásně, a na Lipno to byl jen kousek. Nikam jsme už nechvátali, protože trip byl dlouhej a výživnej – naložili jsme se tedy k vodě, koukali na holky, popíjeli levnou kolu a jedli pečivo – všechno to, co nám tak chybělo na dlouhým tripu. Večer přišel co nevidět, a my jsme obsadili oknama Houbu, což je stánek přímo na parkovišti. dorazil vymrdanej ross, byl o 3 kg mlíčí lehčí, a zábava na večer mohla začít. 

Drinky, povídačky s holkama, odchod do Exilu, tanec, drinky, spánek. My starci dřív, oni maldí dýl. 

 snimek-430.jpg

A ve čtvrtek. Jelikož jsme včera v noci vytvořili družbu s pár děvčaty, tak ta nejvolnější z nich (ve smyslu pracovní náplně na čtvrtek se rozhodla strávit s náma celý den. Koupili jsme teda permice, Pavla si půjčila spešla a šli jsme na lano. Pod lanem makal akorát Schwara, shledání jak po letech…

..tím ale musíme zamáčknout slzu, neboť jsme se dozvěděli, že krásnej track pod lanem bude muset skončit – teda jeho lesní úseky. Takže in memoriam vydáváme video z tracku, jako památku.

 If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Oddělali jsme si zábrany, a 4x si to slítli. Nádhera. Však ono to bude nádherný i pak, až to kluci doladěj. Brzy tam zajedem a přineseme další info. Lipno pojede.

Pak nás dostihla přeprška, při níž bouchlo do lanovky tak suprově, že jí zastavili. Přesunuli jsme se teda k vodě, rozdělali cikánský ležení a cirkus mohl začít. Atrakce jako slacklines, točítka, málo lidí a my byli happy. Nádhernej den na Lipně skončil srdceryvným loučením s novejma lidičkama :) však my se ale vrátíme ! Muhahahááá.

 snimek-429.jpg

A protože jsme byli objednaný k Vlčákovi na grilovačku, odjeli jsme v podvečer tam. A následující den, přes Bechyni, na Monínec – o čemž jste se mohli dočíst vlastně už dřív, tady.

Takže 720roadtrip 2010 skončil. 21 dní ježdění po 12 ti bikeparcích, Projeli jsme 5 zemí a najeli 225O km. To vše za cenu lidovou, jež ani náhodou nevyváží zážitky které jsme získali. Já asi nemám slov. Děkuju všem co jeli, co byli v pohodě a dokázali občas kousnout nevyhnutelné tření, jež muselo vzniknout – jsme jen lidi. A my to dali ! 

Nikdo se nezranil, nikdo nic nezničil, a to jsme to drželi pod krkem. 

Díky. 

A jen se nabízí otázka – co příští rok ? 

Skandinávie. 

snimek-443.jpg

Snímek 414.jpg Snímek 415.jpg Snímek 416.jpg
Snímek 417.jpg Snímek 418.jpg Snímek 419.jpg
Snímek 420.jpg Snímek 421.jpg Snímek 422.jpg
Snímek 423.jpg Snímek 424.jpg Snímek 427.jpg
Snímek 429.jpg Snímek 430.jpg Snímek 432.jpg
Snímek 436.jpg Snímek 440.jpg Snímek 441.jpg
Snímek 442.jpg Snímek 443.jpg  

28 komentářů pod “720 roadtrip 2010 – část 7 – WAGRAIN, Lipno, and the end.”

  1. bedna

    A hle, ženy? Jupííí :-)

  2. tomaass

    WAGRAIN JE BOŽÍ, teda podle videa :-)
    Andyho to na tom předním nějak baví
    Jo a samozřejmě jste teplý! Havroši vidíš to?

  3. deutsch

    omg a já si říkal proč na Lipně pod lanovkou choděj lesáci se šuplerou a měřej kořínky

  4. d.e.f

    myslite, ze by se wagrain dal na zdvihu 160?

  5. Duchna

    Jste zlý a nemám Vás rád takhle se chvástat jak je to všechno hezký a jak to umíte néééééééé, závidím a moc, moc, moc !!!! Však já to taky všecno napíšu kde jsem byl a co jsem dělal hi ha hu.

    Šlo by to Lipno rozepsat zrovna RED one se mě moc líbila…..a lesáci sux…

  6. tomaass

    d.e.f.: podle me bys píchnul

  7. coolo

    4 tomaass: a musel by pak lepit?bo vymenit rovnou celou dusi?

  8. tomaass

    coolo: musel by jsi svoji dusi upsat dablu nebo carysovi

  9. coolo

    4 tomaass: ja? a kdo je horsi, dabel ci carys?

  10. blue

    že je Andy dobrej, to se normálně všeobecně ví, ale tohle už trochu přehání, ne?

  11. Čárys

    4: blue: Hochu, je to mistr. Fakt mistr.

    Jak už jsem tuhle někomu v debatě vysvětlil. Můžeš bejt dobrej, dřít jak svině, atd…ale jedno jestli na silnici, XC, cyklokrosu, ČP DH nebo Králi Šumavy… Když kurva vyhraješ, tak musíš umět jezdit na kole !!! A on prostě umí.

    4 d.e.f. : Zcela určitě by to šlo i na HT, s předkem kolem 14O cm. No problema.

    4: bedna : žen bylo, leč nějaký jsou i doma, a tak nejsou radši tady…jestli mi teda rozumíš : )

  12. Buba

    ty jo, chuť by byla!

  13. Martin

    Wagrain je PECKA!! Mohlo by býv víc skoků na tý hlavní trati ale i tak je to velmi velmi zábavné.. hlavně ten spodek mě bavil!

  14. gazman

    Hoši paráda líbí se mi jak jste celý výlet zmákli palec hore a rišpekt velký.

  15. Los Tomanos

    Parádní video z Wagrainu…

  16. Schwara

    Ten Wagrain vypadá fakt slibně! Slyšim na něj chválu ze všech stran. Jinak trail pod lanem na Lipně je už ready, překopanej a otevřenej. Nebude to zlý, nový pěkný klopny, pár pěknejch skoků navíc, potuněný wallride… ale těch úseků v lese je fakt škoda…

  17. macro

    Docela bych se podíval na video z tý seedlanovky jak jel Ross, bude??

  18. Maara z Klaanova

    Bylo to super! díky všem co jeli, všem co sme potkali, všem co nás pohostili!! Krásné to prázdniny:) příští rok hurá na severní pol:D na eskymačky

  19. Ross

    jo jo přidávám se k děkovačce…. bylo to mooooc fajn, mám Vás rád kluci moji…. :-) roním slzu jak malá holka

    díky Vám

  20. Los Tomanos

    Duchna: dáme příští rok loser trip? :D

  21. Duchna

    4: Los Tomanos: Asi jo moje XC parta mě už nemá ráda – chci moc jezdit dolů a kochat se na trailech :(( holt jsem už moc DIRTY :)

  22. Eda

    Skandinávie vypadá velmi lakavě, akorát ta kilometráž. To je docela darda…

    http://www.hafjellbikepark.com/index.shtml

    http://www.arebikepark.com/en/

  23. Los Tomanos

    Duchna: klidně bych něco podnikl, ČR nebo i zahraničí…. Měl jsem jet letos rakousko ale nezdařilo se :(

  24. Duchna

    Já má tenhle rok už vybráno – rozklížil jsem XC crew tím že jsem chtěl dát Wales a se zbytkem jsem nakonec jel Dolomity di Brenta (report bude) a Livigno. Teď už mě čekají jen maratony + prodloužený víkendy. Spíš to vídím na příští rok – je dost možný že už budu úpně zavržen bossem smečky :) a pokud to půjde tak se možná přidám k Čárysovu gangu.

  25. Los Tomanos

    ja letos už určitě ne, nemám už dovolenou… Příští rok (snad) no probléma, letos to vidím max: moninec, rokytka a mozna liberec…

  26. Duchna

    Ta pak řekni bych se s tebou svezl, rokytku ještě neznám, a v liberci jsem jezdil naposledy před čtyřmi roky.

  27. Los Tomanos

    V LBC jsem už letos byl, je to tam furt stejný.. :( Rokytka je prej překoplá, byl jsem tam naposledy loni z jara….

  28. Jerry

    To počasí “na Lipně” vám závidim, my jsme tam s klukama byli minulej víkend a chcalo a chcalo = nehorázný sračky + nám na kase řekli že je červenej trejl zavřenej, ale po domluvě s Lanovkářema jsme si to aspoň párkrát dali…Jinak ty lesáci sou pěkný dementi, lanovkář nás o všem spravil…

Komentář: