Lipínko – repec a video z nové tratě

lipinko200fall-6.jpgAhoj lidi, tak jsem se byl podívat na ofejsliftovaném Lipnu, neboť od časů, kdy se tam lesy musely zrušit (2 měsíce) jsem tam ještě nebyl. Tož jsem vyrazil.

V práci jsem to zabalil ve čtvrtek, dal si s Tetou pěknou fiestu na plovce, došel si do bazíku a v 21:30 vyrazil na Lipno. Cesta je to teda pekelná, jel jsem přes Krumlov a tam ty stoupání – fakt děs. Nicméně nakonec jsem v okeji dorazil pěkně na půlnoc, zakempil parking a šup do postele.

V noci prší. Prší celkem fest, takže si řikám – no kruci, to bude zejtra polízanice. Ještě že mám zmydlený swamptingy, ty podržej !

Ráno ještě spadne pár kapek, a venku na parkingu jsou louže, takže jsem zvědavej, jaká to bude klouzanice – hlína a kameny, co naplat. Pořeším permici a jdu na 1Oh na lano.

O tom jak pomalá je zdejší lanovka jste se už mohli dočíst snad všude. Takže nevybočím z naznačenejch kolejí a dodávám – je FAKT pomalá. Ono by to i jelo, zhruba rychlostí Monínce, jenže když se vyndavaj kola, nebo nastupujou důchodci, je třeba to zklidnit – co naděláme. Nic.

lipinko200fall-6.jpg

Jsem nahoře a jdu si okouknout ty tratě. Jsou tu stále dvě – tý červený se změny nedotkly, je tu už dlouho stejná a i zůstane. Spíše plytší, ale pro holanďáky dobrý, ostatně i pro lidi, co neumí nebo začínají, či si nejsou jistý – fajn. Mimochodem, dole funguje celkem slušně pujčovna, tuším 44O na den…což jde.

No nic. Letím to dolů, a na oči je to opět lahůdka. Dvě tři nové pasáže, nahrazující lesní useky, prodloužená sestupová lavice o metr…na odrazech jsou louže, což mě pěkně háže do fantastica tábeltopá až jdu málem na déržku. Zastavuju, a odvodňuju vše. Aspoň si to tu první jízdu prohlídnu.

Přibyly ještě dvě dřevěný stavby, opět vše bezpečný a dá se to sjet i na ukrajině. Fajn je, že to na věechno můžeš rozvalit a pak už je to moc pěkná polítanice.

lipinko200fall-11.jpg

Oukej, jsem dole. Beru si helmet cam, a jdu na to. Až na jeden dabl s kameným odrazem, kde jsem nemilosrdně krátkej skrz hodně naklouzanej odraz, tam zaskakuju vše. Lipno prostě opět nezklamalo. Klopenek milion, skoků požehnaně, střelba strašná. Fakt to tady mám rád, člověk si skoro přijde, že na tom umí…skoro.

No nic, dost bolo keců, zčekujte video, který jsem proto dotvořil.

Odpoledne dorazil Ross, takže jsme ještě dali 3 jízdy, a začalo brutálo dojit. Naštěstí já už měl za sebou 8 jízd, a stejně bych končil..

Lipno je opět super, opět mě to tu bavilo, a myslím, že je fakt vidět, že tohle pomáhal projektovat Papája Schwara. To je přesně jeho styl – klopky a skoky – v tom je silnej a to zde stvořil. Dobrá práce !

Areál na Lipínku, i přes to, že je spíše mírnější a jet tady DH závod myslím je opravdová dupačka, nabízí hodně vyblbnutí..

A my se sbalili a vyrazili nach Deutschland. Počasí bylo šílený a s vidinou, že bude líp, jsme se přesunuli.

A o tom zase rychle, příště.

Guten morgen, Jurgens !

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

lipinko200fall (10).jpg lipinko200fall (11).jpg lipinko200fall (12).jpg
lipinko200fall (13).jpg lipinko200fall (14).jpg lipinko200fall (15).jpg
lipinko200fall (16).jpg lipinko200fall (17).jpg lipinko200fall (18).jpg
lipinko200fall (19).jpg lipinko200fall (2).jpg lipinko200fall (21).jpg
lipinko200fall (4).jpg lipinko200fall (5).jpg lipinko200fall (6).jpg
lipinko200fall (7).jpg lipinko200fall (8).jpg lipinko200fall (9).jpg

14 komentářů pod “Lipínko – repec a video z nové tratě”

  1. Pavel Janda

    zdá se mi to,nebo se dole ty poslední tři lavice prodloužily?

  2. Ross

    Paval Janda: jo jo to se ti jen zda…. protoze nejsou tri ale uz jen dve… :-) ale jo jsou trochu delsi….

  3. Čárys

    Hele, démoni, co víkend ? nepojede na Rychlebské stezky ? Já tam eště nikdá nebyl, a celkem bych si to dal…i když teda, ehm, mám jen 4x monstra : )

  4. Melda

    Nebyl nahodou na konci videa Geiskopf??lanovka?

  5. Čárys

    Ty Meldo, člověče, ty jsi pozornej : ) Jasně, ten konec je Geis :)

  6. nic-nechci

    Tak na stezky se vám zachtělo jo :D Když nebude chcanec, tak se tam někde potkáme :)

  7. goofy

    Pekne pekne. Skoda ze to je pres celou republiku… :-/

    Na Rychleby valime tento tyden. Je to tam paradicka

  8. ddd - andy

    ROSSI: ČAS 1:18 – TA HRANA!!!?

    To byl hrozný zvuk, už to prosím tě vícekrát neopakuj.
    Děkuji.
    Tvoje kolo.
    ;)

  9. Vali

    Pěkný videjko, byli jsme tam s kámíkem v sobotu, nebo neděli teď si nejsem jistej, točili sme kolem 2 hodin a pak začlo chcát, ale trať je to tam moc pěkná a z Budějc je to taky kousek, co víc si přát (jinak kámík zalít i ten kamenej zasíláček na čisto:)) a k tý lanovce, kámík jel a já to celý vyšel s kamerou na stativu dřív než tam dojel, to asi mluví za vše :D

  10. Čárys

    4: Vali : Tak to je přesný. JE to fakt pomalý :)
    Máš někde to video ?

    2h natáčení, tohle mi trvalo 5 minut :)))

    4: Andy : Jojo, je to labůžník…

  11. blue

    Vali: na oranžovym spešlu? tak to bylo v neděli, taky jsem to kvůli tý průtrži zmrzlýho deště zabalil… tři jízdy a zase do pěkně Prahy

    k tý lanovce… docela dobrý taky je, že když někdo jede lanovkou dolu a má člověk štěstí, tak se s ním v protisměru potká dvakrát…

  12. Demo FOx

    hele prosim te jak jmenuje ta pisnicka nemužu vzpoumenout :( a jinak dobre videjko

  13. blue

    Stop The Rock

  14. Schwara

    Pěkné, až na to počasí. Stop the Rock je moje oblíbená (Apollo 44).

Komentář: