Píseckej sloupstyl 2010

 pisek_archive.jpgPol Bulwa vyrazil na slopestyle do Písku, napsal nám o tom článek, fotil Michal a vy se vevnitř podívejte, jak to viděli klucí.

 

Je tomu pár let zpátky, psal se tuším rok 2007 , kdy se u nás v ČR jel poprvé městský sloupstájl, a to přímo v historickém centru města s nejstarším dochovaným kamenným mostem ve střední Evropě. Nejstarším ve střední Evropě proto, protože ten v Německu byl znova postaven po tom, co ho spadla povodeň. (toť jedna malá vlastivědná vložka)  Tehdy jsem se ještě jako bláznivý hoch, plný nadšení a mladického elánu přihlásil do závodu jako jezdec, což vyústilo ve studenou komediální koupel v místní řece Otavě. Nu což, řekl jsem si o rok později, a jal jsem se zkusit štěstí znovu s nadějí na vylepšení reputace :-) To bylo v roce 2008 a tehdy jsem si zase zapoměl vzít kalhoty, abych měl v čem jet, tak jsem si byl nucen pořídit jedny v Tesco stylu. No a aby toho nebylo málo, tak po závodě mi tam tenkrát ze zamčenýho držáku na střeše auta ukradli kolo. Ti, kdož pravidelně sledují 720, tak jistě vědí…Rok na to se závody nekonaly a pak nadešel rok letošní, kdy se sloupstájl do Písku opět vrátil. A já jsem se tam vrátil též…

trocha historie a Cruzo v akci 2007

 pisek_archive.jpg

 Poučen z předchozích nezdarů už však jen v roli diváka. Směr Písek jsem vyrazil asi v půl 11 a těsně po poledni už parkuju dole u řeky, kde byl v prvních 2 ročnících poslední úsek tratě. Letos došlo ze stavitelského pohledu k výrazné změně, a to takové, že celá letošní trať byla postavená jenom na velkém náměstí. Začínala startovním dropem, na nějž jen se vyšplhat, vyžadovalo docela pěknou dávku energie, teda podle toho co jsem viděl :-) Po dropu následoval první hliněnej dirt s 2 dřevěnýma odrazama, z nichž jeden byl teda využíván pouze při mezihře jménem high jump contest, která se jela mezi kvaldou a finálkem.

Po tomhle dirtu se najíždělo na megaspinu, následoval další hliněnej dirt se dvěma dřevoodpaly, potom měli klucí na výběr buď wólo a nebo polet v qvórtru a následovala cesta zpět přes menší spinu, celodřevěnej step-up step-down, pak výjezd na lávku a seskok dolů a jako poslední  překážka bylo pěkný zatočený wólo, na který už byla potřeba hodně slušná fyzička. Nedivte se, po tý zpáteční jízdě směrem do kopce :-)  Původně podle časovýho harmonogramu byla naplánovaná kvalda už od 11, ale jak to tak většinou bývá, o něco se to zpozdilo a začlo se asi kolem 1 hodiny. Partička jezdců čítala něco kolem 15 hlav. Bylo by jich víc, ale Bahy si v pátek dojebal kotník, Žena tvrdil že je nachlazenej, Netro při prvním rozjezdu na startu přetrhnul řetěz a jedinej co měli v Píseckém obchodě s kolama za 70 kaček se mu nezdál dost dobrej, a tak jich bylo trochu míň že mělo být. Jinak samozřejmě nechyběla komplet česká špice, takže Kuba Vencl, Leader, DMJ, Loleq, Khenzel a další, no asi všichni tam byli. A mezinárodní závod z toho udělali bratři Godziekové, Simon s Dawidem (alias Szaman a Szamanek).

 pisek_od_michala2010-15.JPG

Už v kvaldě bylo vidět, že ty klucí na tom fakt uměj, takže věci jako beka s x-upama nebo condorama, různý variace tříšvestek, bára a tailwhipy samozřejmostí. Nejvíc bodů dostal za svoje umění Kuba Vencl hned před mladším z bratrů Dawidem Godziekem. A dál už si to nepamatuju. :-) Jak už jsem psal, po kvaldě následoval contest ve skoku vysokém na prvním hliněnym dirtu, ještě před nímž proběhla krátká ukázka umění letců na pitbikách, kterým ale asi po 10 minutách začlo lehce pršet a na mokrých píseckých kostách to bylo následně dost o hubu, takže bohuže toho kluci moc nestihli…No a ten highjump? To jsem nechápal. A co jsem nechápal? Kompletně jsem nepochopil polskýho bratra Dawida, kterej ve svých 15 nebo možná 16 letech jezdí strašně pekelně pěkně a čistě. A taky pekelně vysoko, což dokázal svým bezkonkurenčním vítězstvím skoku vysokého, když při postupném zvyšování laťky až na 560 cm  přeskočil každou výšku uplně čistě a vždycky s úsměvem, což mě dostalo nejvíc. Velká škoda, že na předposlední výšce se ošklivě upadnul Kuba Vencl a byl odvezen do nemocnice, protože to nevydrželo jeho koleno, takže do finále bylo o jednoho horkého kandidáta na vítězství méně. Jo a druhej ve výškoskoku byl Petr "Zero" Drábek, kterej se dostal přes druhou nejvyšší, ale top high pro něj už byla moc, naštěstí ale laťku shodil bez pádu.

pisek_od_michala2010-29.JPG

No a potom už následovala první finálová jízda, kterou jelo 10 postoupivších rajdrů z kvaldy. Co bych chtěl zmínit je opět styl Dawida, kterej lítal ukrutně vysoko na big spině, kde točil děsivě pomalý báro a hrozně se při tom usmíval. Byl to zážitek se na něj koukat. Ale samozřejmě i ostatní lítali parádně, Leader krásně načisto odjetej 360 bič, bohužel na step-up step-downu ztratil rychlost, nedojel do konce a ve výsledku bral 4 flek. Starší bratr Simon, v kvaldě jezdící na celopéru, si do finále půjčil bratrovo pevný a jako jedinej s integrálou si vyskákal bronzovou medaili. Loleq především ten jeho bombovej flatspin a krásně čistej styl – 2.místo. No a vítezem za svůj usměvavej výkon Dawid Godziek. Bohužel tyhle výsledky byli platný už po první finálový jízdě, jelikož se po ní spustil ne sice příliš silnej, ale už vytrvalej déšť a závody tak museli být ke zklamání všech ukončeny. Velká  koda, byla to totiž fakt dobrá podívaná.

Tak abych to nějak shrnul. Dobrý letos bylo, že z jednoho místa bylo vidět na všechny překážky. Špatný, ale jakože velice špatný bylo ozvučení, kdy repráky byli jen na jednom konci tratě, takže na tom druhým nebylo slyšet ale lautr nic, natož Návyho spíkrování. Což byla škoda, protože na startu tak byla taková dosti komorní atmosféra. No ale chybama se člověk učí, tak do příště to snad půjde udělat lepšejc. No a to největší mínus bylo počasí, kvůli kterýmu se nesešlo zdaleka tolik lidí jako v minulých letech a ani závody se neodjely tak jak to bylo v plánu, ale to už se ovlivnit nedá no.

Takže do příště zbývá asi jen popřát lepší náladu paní rosničky, lepší zvuk a bude to velká paráda.

Jo a abych nezapomněl, ještě jedno velký plus, večer totiž byla ještě párty, která sakra stála za to, ale to už vím bohužel jen z doslechu, jelikož to už jsem byl dávno doma…
Toť ode mne slovem vše, obrazem si to najděte někde na netu, fotky určitě budou…

Pól

Za fotky patří velikej dík  Michalovi Ondráškovi – celá 720 crew děkuje.

A políkovi za reportáž.

THANX, guys ! 

pisek_od_michala2010 (1).JPG pisek_od_michala2010 (10).JPG pisek_od_michala2010 (11).JPG
pisek_od_michala2010 (12).JPG pisek_od_michala2010 (13).JPG pisek_od_michala2010 (14).JPG
pisek_od_michala2010 (15).JPG pisek_od_michala2010 (16).JPG pisek_od_michala2010 (17).JPG
pisek_od_michala2010 (18).JPG pisek_od_michala2010 (19).JPG pisek_od_michala2010 (2).JPG
pisek_od_michala2010 (20).JPG pisek_od_michala2010 (21).JPG pisek_od_michala2010 (22).JPG
pisek_od_michala2010 (23).JPG pisek_od_michala2010 (24).JPG pisek_od_michala2010 (25).JPG
pisek_od_michala2010 (26).JPG pisek_od_michala2010 (27).JPG pisek_od_michala2010 (28).JPG
pisek_od_michala2010 (29).JPG pisek_od_michala2010 (3).JPG pisek_od_michala2010 (30).JPG
pisek_od_michala2010 (4).JPG pisek_od_michala2010 (5).JPG pisek_od_michala2010 (6).JPG
pisek_od_michala2010 (7).JPG pisek_od_michala2010 (8).JPG pisek_od_michala2010 (9).JPG
pisek_od_michala2010.JPG    

11 komentářů pod “Píseckej sloupstyl 2010”

  1. tomaass

    2007 byl podlě mě rozhodně nejlepší

  2. dr.zack

    Jes!Way to go jak prosratnekolik set tisic…

  3. Pól Bulva

    kdyžtak další nálož foteček je tady u Bikeseka: http://rasekfoto.cz/sport/pisek/

  4. Jr.

    kdo je ten pán, jak to opouští dost nehezky na HighJumpu?

  5. Pól Bulva

    ten pán s modrým kolem je myslim Kuba Říha, vypadá to sice nehezky, ale odešel pak kupodivu celkem v pohodě, ale ten druhej Kuba (Vencl) odkulhal s kolenem kdesi v pr**

  6. Čárys

    Kuba říha mí z tohodle odhozu obě packy v sádře, hehe :) Celkem v pohodě, to jo no : )

  7. Michal O.

    s tim kubou to bylo beztak divný odešel fakt po svejch…sice špatně…ale odešel,pak mi taky ale někdo říkal von má obě ruce sádrový…

  8. coolo

    sadrovy ruce … a jak si kuba utre?

  9. Čárys

    no koukněte na tohle : http://etbikez.com/index.php/2010/09/29/jakub-riha-pro-letosek-dolital/

  10. Pól Bulva

    tak odešel celkem v pohodě, jak to s ním bylo doopravdy to já nevěděl, tak pardón…
    jinak Kuba Vencl přetrženej přední zkříženej vaz a nejspíš něco s meniskem, prej…

  11. Čárys

    byl to evidentně celkem masakr.
    Toho kolena je mi líto, Kubo – snad to bude jen na chvilku. 5m s placatým dopadem – to už asi bolelo.

Komentář: