Village jib jam, volume 3

hlasivo-jam-16.jpgO zářijovém víkendu, přesněji v sobotu 25.9.2010, proběhl již 3.ročník vesnické jebačky na sněhu.Klucí se sešli, kluci i vymysleli, sami udělali – a vy to zčekujte. Dobrá práce!

Stejně jako předchozí ročníky se tato akce konala v obci Hlasivo. To leží kousek od Tábora a je domovem pořadatele Fandy Knotka. Letos se přípravy nepodcenili a vše se stihlo relativně v čas. Mohl jsem se tak těšit na parádní akci. Avšak ráno při probuzení jsem zneklidnil, neboť na mě při páteční grilovačce nejspíš skočil nějaký lehký bacil. To mě nemohlo odradit. Vybaven lyžemi a kufrem s věcmi si to hromadnou dopravou štráduji na devítku k otrokáři Čárysovi do krámu.

Přeci jen na hory se bez peněz nedostanu a prostě to tak musí být. Tři hodinky uběhnou a na dvanáctou mi přijíždí odvoz směr Hlasivo. Na místě už je mnoho lidí jak na straně jezdců, tak na straně přihlížejících. Překážky jsou na svém místě a hromada sněhu sklopena. Začíná se házet rozjezd, já stavím trampolínu a natahuji slackline. Počasí nám moc nepřeje a vypadá to, že každou chvíli budou padat trakaře. Lidí stále přibývá a začínají se testovat překážky. Překážky jsou dvě vedle sebe a to lámaná brutál bedna, po které se projedeš skoro nebesy, a vedle loterie zvaná dvojtrubka. Občas se ti to sekne, a když ošidíš olliečko jsi odměněn převrhnutím railu. :)

 hlasivo-jam-1.jpg

Jezdci přijíždí z různých koutů, jsou tu kluci z Lipna, Českého Krumlova, Plzně, Prahy, ale třeba i Liberce a Krkonoš. S malým zpožděním se začíná jezdit. Jako první vše zkouší organizátor Fanda, dává lámačku a impuls všem ostatním, aby také začali. Kopec se pomalu začíná plnit a padají první pokusy o přejetí ale i nějaké točky na překážkách a z překážek. Mnoho riderů stále váhá zda to jít prubnout, přeci jen to asi není pro každého. Padají první nepěkné kreše a tak se rozhodujeme naházet ještě rovnou bedýnku z boku kopce. Nakonec ale padá rozhodnutí nahradit lámanou bednu rovnou bednou a hlavně si zajezdit než zbytečně hrotit nesmysly před sezónou. Najednou je jezdců plno a stojí se fronta tak 30ti lidí. Já se odebírám zaskákat trampolínu, která je mokrá jako hnůj. Neustále totiž poprchá.

 hlasivo-jam-9.jpg

Nedá mi to a jdu zpátky na trubky. Tady padá jeden trik za druhým a občas i nějaká nepěkná tlama. Některé jsou opravdu hnusné a divím se že to všichni přežili. Nebudu se rozepisovat co padá za triky, protože to ani já pořádně neznám. Celé to sleduje několik pověřených lidí a ti nejlepší jsou v závěru dne odměněni věcnými cenami. (doufám že jsem napsal dobře  jména) Víc ze sebe nevymáčknu, je neděle večer a vlak dobržďuje stanici Plzeň, musím končit a pokračovat v životě pilného studenta :) . Tím pro mě končí další povedená akce, i když jsem nebyl 100% fit, pojezd to byl dobrej. Jandy, foto Šárka

Snowboard:
    1. Filip Gutwirth
    2. Tomáš Běl
    3. Adam Arnošt

Lyže:
    1. Martin Moudrý
    2.Ondřej Nosek
    3. Václav Studený
Snb holky:

    1. Diana Augustinová                                    

hlasivo jam (1).jpg hlasivo jam (10).jpg hlasivo jam (11).jpg
hlasivo jam (12).jpg hlasivo jam (13).jpg hlasivo jam (14).jpg
hlasivo jam (15).jpg hlasivo jam (16).jpg hlasivo jam (17).jpg
hlasivo jam (18).jpg hlasivo jam (19).jpg hlasivo jam (2).jpg
hlasivo jam (3).jpg hlasivo jam (4).jpg hlasivo jam (5).jpg
hlasivo jam (6).jpg hlasivo jam (7).jpg hlasivo jam (8).jpg
hlasivo jam (9).jpg hlasivo jam.jpg  

4 komentářů pod “Village jib jam, volume 3”

  1. kubA

    jé zima!! :)

  2. Čárys

    jo, první sníh na jihu, peklo :)

    Počasí jste teda měli epesní, hoši : )

  3. Fanda

    No počasí se opravdu nevyvedlo, tak snad jsme si smůlu vybrali a za rok to bude lepší. Kdo chce kouknout na více fotek z akce tak je najdete na http://www.facebook.com/group.php?gid=163642260316377&ref=ts

  4. harry

    http://www.youtube.com/user/holkemann#p/u/8/MYxEemzhCOA

Komentář: