IQ 6 vs Monstr EN

dsc09724.JPG Co je lepší? LT se vám na tuhle otázku snažil dát odpověď.

Tak se zkuste rozhodnout…je to těžký. Více vevnitř.

Při zamlouvání IQ6tky jsem netušil že za pár dní doskládám zpět do jezditelné podoby mého monstra. No což je čtvrtek, sluníčko a já s Davidem brzdím u RB. Jelikož kolo mám zas komplet, rozhodl jsem se porovnat IQ s Monstrem. Vzal jsem sebou Davida ať se taky sveze a řekne svůj názor. Petr je tu coby dup, takže beru IQ a jedem směr Krčák. První si to beru já a musím říct že do kopce to jede pěkně, což se o mejch plících říct nedá. Bude to chtít přes zimu více tréninku. Zpět, jedem tedy do lesa, do kopce to jede jak XC, jsem spokojen, David na monstru taky.

dsc09724.JPG

V lese projíždíme lehčí cestu s pár kořenema, tlačíme zpět, měníme kola ať každej víme…. Kecáme, brbláme, říkám Dávidovi o tom jak „Myč Bjůkenen“ ochrne a ještě se v tom samém dílů „Gejšo“ naučí chodit. Pak porovnáváme geometrii… Co myslíte, je jiná? Rámy jsou stejný, IQ možná o kousek delší. To že je o kousek delší je znát, hlavně ve výjezdech, i když jeden nedávám, kolo se staví dost na zadek, možná by pomohlo snížení vidle, možná delší geo, nevím, nepoznám to a vidlice se zasunout neumí. Vím jen že pocitově se mi na kole jede dobře, jak na XC. Cestou na hrádek mi v hlavě běží jestli bych ho bral místo Mostra a otázka se mi zodpoví až na konci dne. Takže i vy si počkáte na konec.

Zatahujem sedlovku a jak řekl David: „jde z toho udělat i hopsakolo“. Trošku to trápíme na Hrádku, projíždíme rozpadlé skočíky a studujem rám….řešíme ukotvení tlumáku v zadní stavbě. Probíráme vidličku uchycení tlumiče alá spešl a tak…

dsc09730.JPG

Tak teď ke kolu, nic světoborného tu nenapíšu. Jen že tak jak bylo kolo poskládáme mi moc nesedělo… Dokázal bych si to představit jinak, tak jak to má třeba Rob, tzn. Třeba s fox36 160mm a rozhodně s kratším představcem. Rám je fajn, připadáte si jak na XC, jede dobře, pruží. Koupil bych si ho nemít monstra a chtít lehké kolo na Enduro, třebas k sjezďáku. Monstr je fajn, přijde mi lepší na častější kravení v lesích a to hlavně díky pružině pod zadkem. Né že by vzduch nešlapal, šlapal, šlapal jak má…
 

Tom

související články : IQ tady , IQ tam , všude kam se podívám

DSC09724.JPG DSC09727.JPG DSC09728.JPG
DSC09729.JPG DSC09730.JPG DSC09733.JPG
DSC09736.JPG DSC09738.JPG DSC09742.JPG
DSC09743.JPG DSC09754.JPG DSC09758.JPG
DSC09763.JPG DSC09770.JPG DSC09772.JPG
DSC09774.JPG    

13 komentářů pod “IQ 6 vs Monstr EN”

  1. Daniel Blín

    máš to pěkný Tome ještě pár much a bude to krásný ……

  2. Los tomanos

    Samo díkuji PéHá že mě nechal povoziti….

  3. MichalM

    Modré monstr je fajnové :O)

  4. Raf

    IQ6 už nějakou dobu proháním a musím říci, že zpočátku mi to zase až tak nesedělo, ale pak jsem ho trochu potunil více na jízdu z kopce v podobě kratšího představce, 73cm řidítka a vyměnil jsem střední převodník za 38zubů a velkej převodník vyměnil za rockring. Takto jsem to vyzkoušel na maxiavalanche a naprostá spokojenost. Na ježdění po horách i na jízdu z kopce naprosto v pohodě. Myslím, že úplně vhodné to není na hrubé DH a do parku to taky nebude optimální. Oblíbené dopady “vytuhlo nakřivo” bych na tom ve velké míře nedoporučoval. Proti monstru to lépe jede, ale má menší (boční) tuhost.

  5. dr.zack

    Ty jo, tak z tohodle clanku sem se dozvedel velky kulovy…to uz radsi naky video z GOPRO…

  6. Čárys

    Ale komentář rafa je dobrej – k tomu bych snad řekl jen – AMEN.

  7. Kubas

    Určitě to není špatný kolo, a svým způsobem má něco do sebe…ale nikdy nesmí stát vedle Monstera, protože ten prostě vždycky byl, je, a bude hezčí :-)

  8. LT

    Kubas: líbí se mi obě kola, cena stejná, zdvih stejný, geo taky…

  9. Manas TL

    LT: IQ6 ma 150mm :-)

  10. LT

    Manek: vím a já 165…

  11. Jr.

    jako čekal jsem víc povídání a o lineárně degresivních chodech při takovym a takovym nastavení páky přední brzdy za předpokladu že sedlovka je vysunuta jen na 48%, popřípadě nějakej tech. popis o nastavení tlumiče pro sjezd schodů ve městě, jízdu z obrubníku atd., jak to máme všichni rádi…
    zklamání je veliké, jdu to vybrečet

  12. LT

    Radku promin to neumím, stejně jako nepoznám jestli je něco na kole progresivní a degresi zažívá akorát můj účet…

  13. jimix

    Odchovaný dragstrem fr, které vážilo 17,5 kg, jsem otestoval monstra en. Divil jsem se, kde je těch necelých 16 kg. To kolo na pružině jelo a stoupalo fantasticky. No pokud jsem stihl dát peníze na hromadu, rb ukončilo výrobu. Když jsem spatřil iq 6, tak jsem si říkal – tohle je konec rb v Česku. A pak jsem se svezl…no, jezdil jsem 4 dni. Král je mrtev, ať žije král ! Nechci univerzální kolo. Na dh a do parku mám bigschita. Chci kolo na celodenní brouzdání přes Brdy. Jezdím pijánko, žádna bedna. A iq 6 splňuje moje představy do puntíku. Jdu do něj. Kratší, hravá, točivá geometrie. Nevím jak to udělali, ale na to, že je to jednočep, to kolo opravdu žere malé kamínky na šotolinový cestě. Z kopce nic nedrncá. Pruží to fakt dobře. Ale kdyby v současné době vyrábělo rb iq 6 a zároveň monstra en, bral bych monstra.

Komentář: