Víkend v žánrovém rozptylu.

pumptrack2010-12.jpg Takže jsem si užil poslední krásnej víkend, myslím si, než začne ten opravdovej metalovej podzim. A o tom, jak se dá a kolik činností jsem udělal, je následující článek – po delší době ode mě, z weekendu.

Víkend, no, opět pro mě začal ve čtvrtek. Předně bych chtěl všechny ubezpečit, že je to jen proto, že mi tu pomáhá Jandy a Šárka, a že proto, abych mohl jezdit pryč a platil prodávající, musím hladovět a nebo papkat u známejch, jezdit s VW do kila, aby žral jako dvěstěpětka pežot, a prostě kompletně sockovat. Nejíst, nekalit, ale bejt venku a hejbat se.

Děkuji všem známejm co mě živí : )

Táákže, opět je čtvrtek večer a já jí mažu v káře s Františkem a Tetou do budějic na stěnu. Už jsem mrak času nebyl bouldrovat, takže bouldering jak má být – kolečka stěnou, hecovačky, nateklý bandasky a válení se v prachu žíněnek – to miluju. Po boulderingu proběhlo promítání fotek z Tarnu, kde se přítelé tejden realizovali na skalách v slunečném počasí a pak už jen zpět do Tábora. Přestup ke mě do Dodge, a jet do Miličína zakempit. 23:00.

Ráno jsem v 8:3O nastartovanej jak Tatra v neoprenu u vody, na noze nůž a v ruce kamerku, že udělám nějakej ten záběr pod vodou. Viditelnost je kolem 1O ti metrů, takže z hladiny vidíš skoro až na dno, úlet toto. Voda je ale kurevsky studená, takže si pokládám kameru do prohlubně na kamen v hloubce asi 1m, a jdu si dát pár ponorů, na rozcvičení. Filmovat budu pak.

 pumptrack2010-27.jpg

Po 5 ti zahřívacích ponorech, při nichž jsem si udělal plán, co natočím, plavu pro kameru. Hledám a ona nikde. Ač měla vztlak mírně negativní, evidentně vyplavala a odplavala někam pryč. Filmování se teda nekonná, ale konná se hledání kamery v lomu. Tolikrát jsem se asi nezanořil během tak krátké chvíle. Když už to skoro vzdávám, protože je mi děsná zima (voda má dole 7 stp, nahoře 8) tak jí se štěstím nacházím asi 2O m od místa uložení. Ty voe, tak to bylo dost. Z natáčení teda nebude nic, jen rychle dolů otegovat monitor počítače a pryč, rozmrzat k autu. Ona sprcha v tý ledárně byla jen již takovou třešničkou na dortíčku dnešního dopoledne.

V 11h přijíždí FRantišek, neboť jsme domluvený na další akci dneška – a tou jsou skály na Rovišti, na velký. Slunce pere jako blázen a my jsme za 3O minut na skále. Je to fakt kousek. Berem si děsný modely – František aka tůrista z 6o let a já jako úchyl z parku a jdem na to. Už přístup ke skalám je fakt zajímavej – listí na tvrdý zemi ve svahu klouže fakt hodně. Aspon si dole rychle.

Takže protože jsem tady ještě nikdy nebyl, nechávám vše na FRantovi – výběr toho co polezeme, číslíčka, atp. Na rozlezení si dáváme takovou víc než zajímavou spáru, která je ještě trochu po vlastním. V jednom místě jsem myslel, že to nedám, neboť mi klepalo zle. Když na tebe ze spáry těsně před koncem vykoukne netopýr, tak to je poslední kapka. Jdem na ty dlouhý cesty. 

 pumptrack2010-30.jpg

Počasí naprosto vaří, je vedro neskutečný. Trika dolů a jdeme na to. První cesta za 7+ je dlouhá asi 4O metrů a už je to pěknej kousek lezení. Spodek je těžší, sem tam po celkem rajbasovejch chytech, ale pak už se leze fakt krásně – a ten konec, no nádhera. Nahoře na chvíli piknik a šup dolů. V půlce převázat a další cestu.

Ta je lehčí, po takový hraně, nádherně vzdušná záležitost po celkem macatejch stupech, takže jednoduchý. V půlce beru za cca půlmetrovej kamen, kterej se hejbe, no to se mi moc nelíbí a tak radši oblejzám. Když pak dobírám zeshora Františka, slyším strašnou ránu – vyškubnul ho. Že sem se lekl spíš víc než míň, netřeba sdělovat…

 pumptrack2010-31.jpg

Další sedmička, trochu lehčí pak hned následuje. Slunce se pomalu chýlí do zákrytu kopce a v tu ránu je zima. Trika nahoru a rychle do stěn. A krátnou technickou 7+ se loučíme s touhle oblastí. Ta byla moc. Takovej traverz, o 3 jištěních a zvedáních se po nehtech. Paráda. : )

Je 16 : 3O, akorát stíháme západ slunce a loučíme se u aut. Je to tu moc fajne, lehčí cesty než na rovišti, a taky je jich méně, ale ta dýlka – nádhera. A nikde nikdo. Sem se vrátím !

 pumptrack2010-32.jpg

František jede dom, a já jí valím směr Praha – od 18h mám bejt v Localblocku na boulderingu. Mám to just, ale přesně v 18h scházím po schodech do Localu. Prostě mám dneska kompletní chuť se totálně dodělat. Takže tady spich s Duchnou, a dvě hodiny se tu mučíme jak zvířata. Když už toho mám dost, konečně dorazí Petr Heiníků. Takže ještě hodinu s ním, a v 21h jsem v detu. 

Přejezd k Andymu, sprcha a zjišťuju, že jsem od 11h nejedl a že mám asi..hlead…nebo co je to. Andy mi teda dává dvě houstičky, který si utrhl takřka od huby, ach díky. A upadnout do bezvědomí se mi daří kolem 22h. Nejmacatější den co jsem si zaposlední dobu dal – ráno freedive, přes den velký skály a dlouhý cesty, večer 2,5h bouldering. Cena, 80,-kč.

SOBOTA. 

Jsem trochu, trochu rozlámanej. Tak se ráno lehce protahuju v autě, beru si věci na skály a kolo, a jdu na snídani k Andymu. Snídaně = čaj, přece je nebudu vyžírat. :) V 9: 3O je tu Duchna, a jedeme do Kralup na pumptrack ke Koulemu. Cestou nás odnavigovává Coolo, jež se velice obětoval a ukázal nám kde co je – díky moc, a cestou se taky ztrácí Duchna, neboť neuvisel Andyho rally stylu. Prasák Pražák, no. 

Nakonec se tu scházíme všichni ve zdraví a pohodě. Pumptrack u Kouleho. Už jste ho viděli na videu od JR, takže představu máte. Co ale z videa nevidíte, je ta obtížnost tohoto. To ti nás tak školí ! Já zjišťuju, že to není nic easy, a hrozně mě u toho bolí to moje pomrdaný předloktí. Dycky na bouli to v tom píchne, prostě peklo. Tak tolik nejezdím, půjčuju si BMX, a blbnu si tu.

 pumptrack2010-22.jpg

Andy je velice zkušenej, promačkává to na BMX fakt nádherně a když po chvíli doráží i JR, losos, Manas TL a další lidi, začíná se pumpovat o život. Jr. má u mě největší pochvalu, protože to rozpumpovává fakt neskutečně, on se vyzná. Obvzláště kombo skok a náskok do klopenky, velice dobře ty. Taky vyhrává soutěž o nejrychlejší pumkolečko, jež mělo 18s. Velice dobře ty !

Manas TL má sebou dvě kola, jedno BMX a jedno velký, takže si s Andym dávaj závody kdo víc klikuje. Andy vede, ale Manas Tl využívá svou vyšší hmotnost a jede mu to taky velice pěkně. 

pumptrack2010-12.jpg

Po asi hodině a půl to balíme. Jsme polomrtvý, Andy funí tak, že bys mu málem volal sanitku, Duchna zjišťuje že je to dost a že musí trénovat a všichni svorně prohlašují, že se vrátí. Děkujeme Koulemu a spol za možnost tady polítat, bylo to super. Pěkná zahrádka, jen co je pravda. 

My přejíždíme do Řeže, na skály. Tady máme spicha s PH, jenže po doražení na místo koukáme na kámen úrazu. Nemám sebou ani jednoho frenda a tady je to skoro celý po vlastním. Jediná datelná cesta je tu na 4 masívu, jištění začíná v cca 12m, což bych eště dal, ale pak dál nevidím nic – a to se nám nějak nechce. Takže chyba, bros ! Příště jiný cajky sebou – takže jedem na Smícháč, co se dá dělat. Počasí stejně dělá bléé, a padaj od 14h sračky. Po třech týdnech sucha !

Smíchov je prostě dobrej. Skoro nikde nikdo, jen Karin s kocovinou, a my tři. S Petrem lezeme nějaký 7, někde to bolí a někde je to ok. Nicméně na 2 hodiny zábavy až kam. Následuje nápad za všechny prachy. Dneska jsem ještě něměl nic v hubě, a mám chuť na nějakou děsnou prasečinu.

"Hele, Péťo, co se jet nažrat k MC ? Celý tři dny lezu, nejím, žiju zdravě, co udělat takovouhle hnusárnu ?"

Andy je samozřejmě hned pro. A když i Petr povídá, : "Sice mám doma řízeček a brambory, ale přece vás v tom nenechám" je rozhodnuto. 3 číze a hranolky, atp, no hnus velebnosti. Střevní ucpávky opět zapracovaly skvěle a všem nám bylo večer blbě. 

Večer jsem se u Andyho zrelxoval, dal si Morgánka na slehnutí a vyrazil metrem do víru velkoměsta. Samozřejmě věren si své pověsti "nemámepeníze.wz.cz." jsem neutratil krom lístku na metro nic a dokonce i zbytek večera se vyvinul přesně podle mých představ, muhahaááá.

V neděli celý ráno, když sem se vracel dom, pršelo. Takže opět jasnej plán – stěna. Andy rovnou vzdává. Duchna chybuje a souhlasí že přijede. Zničíme ho !

bejvávalo krásně…

 pumptrack2010-26.jpg

Tentokrát převisy, skoro jen převisy. V 15h odpoledne, úplně dead. A pak už jen konečně, po 3 dnech maximálního skalně-bikového motocrossu, dom. Doma jsem, abych zakončil tenhle totální víkendovej bouchací maraton, dodržel hladovkovej den (jednou tejdně je to velice zdravé) a po hodinové protahovačce si dal hodinovej bazén. 

A smrt. Od 21h, si nic nepamatuju. Asi jsem upadl do bezvědomí. 

No a tohle byl můj, zážitky nabitý víkend. Utratil jsem 900,- (z toho jsem koupil dva climb-ony za 4OO, který prodám), shodil 2 kg a užil si to max na max. Kolo, lezení, voda, kalba – vše bylo a vše bylo v plným. Tak a když pánbůh dá, zase se s vámi podělím o něco, někdy.

Aloha…

 - čárys -

pumptrack2010 (1).jpg pumptrack2010 (10).jpg pumptrack2010 (11).jpg
pumptrack2010 (12).jpg pumptrack2010 (13).jpg pumptrack2010 (14).jpg
pumptrack2010 (15).jpg pumptrack2010 (16).jpg pumptrack2010 (17).jpg
pumptrack2010 (18).jpg pumptrack2010 (19).jpg pumptrack2010 (2).jpg
pumptrack2010 (20).jpg pumptrack2010 (21).jpg pumptrack2010 (22).jpg
pumptrack2010 (23).jpg pumptrack2010 (24).jpg pumptrack2010 (25).jpg
pumptrack2010 (26).jpg pumptrack2010 (27).jpg pumptrack2010 (28).jpg
pumptrack2010 (29).jpg pumptrack2010 (3).jpg pumptrack2010 (30).jpg
pumptrack2010 (31).jpg pumptrack2010 (32).jpg pumptrack2010 (33).jpg
pumptrack2010 (34).jpg pumptrack2010 (35).jpg pumptrack2010 (36).jpg
pumptrack2010 (37).jpg pumptrack2010 (38).jpg pumptrack2010 (39).jpg
pumptrack2010 (4).jpg pumptrack2010 (5).jpg pumptrack2010 (6).jpg
pumptrack2010 (7).jpg pumptrack2010 (8).jpg pumptrack2010 (9).jpg
pumptrack2010.jpg    

40 komentářů pod “Víkend v žánrovém rozptylu.”

  1. perry

    pěkný čoveče pěkný .. ale s tim jídlem pro mě nepochopitelný .. já vydržim bez žrádla tak dvě hodiny .. sice snim k obědu tři knedlíky a jsem plnej ale musim přikládat neustále

  2. Dula

    ja sa bez jedla tiez trasiem, tak respekt, ze nespadnes zo skaly.. (ci z kola)

  3. Los tomanos

    Perry: Musíš bejt tlustej a mít tukové zásoby jako já…. Pak to jde samo…. Např.: V pátek jsem snědl za celej den, malou pizzu z mrazáku a večer v lokálu bramboračku…. Mezitím jsem byl v lese….

  4. KRAJIC

    S tím jídlem opravdu nechápu – přes léto vážím +/- 75kg při výšce +/- 175cm. Žeru min.6x denně z toho jsou 2 teplé jídla(tím myslím 2xdenně polívka, 2x denně druhé jídlo – jednou v práci + jednou doma) malé porce to rozhodně nejsou.
    Jeden až dva dny vydržím jet na nouzovější režim – zhruba 6tinásobek Čárysova dne obžerství(pokud nějaký kdy byl) a pak mé hladem ztýrané tělo onemocní.

  5. perry

    LT: hele někde jsem čet, že když jíš s velkejma pauzama, tělo už s tim počítá a pro jistotu si začne dělat zásoby tuku, aby ty dlouhý pauzy vydrželo .. když jíš furt ale málo, tělo nemá důvod si dělat zásoby a nejseš tudíž vyžranej :-)

  6. perry

    Čárys: jo a ještě by mě k tomu vyúčotvání zajímaly tvoje, řekněme, měsíční výdaje za naftu .. to bude asi jiná písnčka :-)

  7. LT

    Perry: většinou jim pravidelně, ale to jen díky cukrovce… tak 5 až 6 jídel za den. No a pak jsou dny kdy mi k snídani stačí banán a tak pod… Musím taky říct že většinou žeru málo když jsem doma, nebo celej den někde na kole/městě/prostě v pí.či…

  8. Metro

    Jen drobné dopřesnění. Oblast se jmenuje Velká s velkým V. Je to podle vesnice, do který po tý silnici, ze který jste uhnuli na polňačku, sjedeš k řece. Možná by se slušelo napsat, že je to na druhé straně řeky. Jinak je to oblast docela rozsáhlá. Cca 150 cest zas není o tolik míň oproti rovišťským cca 230, kde spousta cest je variantou variant. Problém je, že je to tam poměrně džungle. Přístup sis ostatně ozkoušel sám a do ostatních sektorů se prodíráš trním apod. Navíc řada nástupů je závislá na stavu vody. Že tam nebyl nikdo v pátek přes den, to se opravdu nedivím. Ale jinak tam skutečně jezdí málo lidí. Není to typicky sportovní oblast, dost věcí si musíš přijistit vlastním a kamení tam padá víc než na Rovišti.
    Zkus taky občas psát názvy cest. Mnohdy to řekne víc než “nějaká sedmička”. To, že první cesta, na kterou mě tam před 15 lety vytáhli, se jmenuje Koleje, si pamatuju víc, než za kolik to je.

  9. Blacky

    Roviště je fajn, Řež stojí za piču. Ze 4 masivů se dají lézt už jen dva. Hlavní chyba je lámavost skály, pak osazený jištěný už to má za sebou a některý slaňáky radši vynechávám. Je tam dost lehkých cest a tak je to fajn třeba v pohorkách v zimě jako trénink na větší skály.

  10. Blackbiker Vitas

    ten Čárys si umí ale žít:-) Jen by mě zajímalo na kterej že ten speed funguješ-já byl tvrdej ze 3 dnů West style ride outro tejden-tedy hlavně záda z “XC modu”. Tak hlavně zdraví chlape a moc díky! Však víš za co…

  11. Jr.

    dát desetinu toho co ty, s desetinásobkem příjmu energie co ty…stejně umřu…čest tobě

  12. FRanta

    pro: Metro lezli jsme cesty: 1. Šípková Marjánka (sektor Hradby) 2.Koleje (sektor Hradby) 3. Od Hradu Dále (sektor Hláska) 4. Voko Bere (sektor Hláska) 5. Žabí Vřesk (sektor Hláska) 6. Kocour V Botách (sektor Bašta).

  13. Pedro

    Ten Climb On neznam, zatim sem dycky ošetřoval packy indulónou, funguje to?

  14. Čárys

    4: Perry : ty čoveče, tys na to kápnul – s tím jídlem. Já teda žeru tak jednou denně, jo to bude tak ono. Max večer rychlovka třeba bageta na pumpě, když už nevidím. Dycky se ale strašně přežeru – a hubenej nejsem. ono to fakt bude na těch tukovejch zásobách – plus ten bazén a studená voda celkově, v níž se často pohybuju – tělo ti taky tukem obalí, aspoň trochu. Jídlo je pro mě jen palivo, aby tělo fungovalo – kdyby existovala pilulka na celej den, rád bych jí polykal…takovej amaroun, nějakej. : )

    S naftou je to mnohem horší. I když tento trip jsem najel jen 200 km (já se snažím i toto omezovat) – poslední dobou je to třeba jen 1000 km za měsíc. Kompletně najedu ale každej rok jen ve svém autě cca 30 tis.
    ————-

    4: Krajíc : Prostě jinej metabolismus – já jsem 183 cm na 72 – 74 kg, když se přežeru tak i 75. . ) Věta : “hladem ztýralé tělo onemocní” je fakt moc, muhahaááá

    ————-

    4: Metro : budu se snažit. Já to vůbec neregistruju, já jen potřebuju, aby mi Franta nebo Teta řekli číslo, abych věděl, že na to mám / že na to nemám. Tenhle článek byl trochu i pro ostatní lidi, co se mnou občas lezou, aby věděli, do čeho pak na Velký, nebo Rovišti půjdou a nebyli vyděšený už z toho, že je tam lákám. Proto názvy, jež si ani nepamatuju, vynechávám. Ještě že tu máme FRantiška ! : ) Díky za upřesnění.

    ————-

    4: Pedro : Funguje to dobře, ale já to skoro nepoužívám, jen když mi Teta půjčí – já si prstíky odřel snad jednou v životě, na vápně – jinak je mám z kola hodně odolný. Ale to fungovalo, to zase jo. PS : Indulona forever !

  15. perry

    vono to jídlo je asi vůbec věda .. na fitness a podobnejch serverech ti všude píšou, že půlka toho něco se sebou dělat je ten pohyb a půlka je to co sníš .. obojí stejně důležitý .. já žrádlo nikdy neřešil, když mam hlad nebo chuť, tak se najim, třeba sladkýho do sebe každej den nacpu až hrůza, dycky jsem si říkal, dej si cokoliv, hejbeš se furt, to vysportuješ .. ale vono už taky čoveče ne .. sice vypadám hubenej, ale třeba svoje břišáky jsem viděl naposledy před deseti lety

  16. coolo

    4 Čárys: tu sobotu bez jidla jsi prezil jen diky energii, co ti dalo potahnuti ze ,,zazracne,, cigerety:)

  17. Čárys

    4: Perry : břišáky ? Co to je ? To nemám :) Jako myslíš pekáč buchet ? Ten bych měl, ale otočenej dnem vzhůru : )

  18. Čárys

    4: coolo : to jo, bylo mi po ní fakt blbě : )

  19. coolo

    4 Čárys: věřím. já si to vždycky musím zhnusit častým taháním (jako v sobotu),až se mi blbě dýchá. pak jedu v ,,úsporném modu,, max 3 za den a po týdnu zvyšuju….. a takhle pořád dokola. Jen nechapu sám sebe proč? Proč to nevyškrtnu ze svých závislostí?

  20. Čárys

    Protože to skvěle chutná, voní, je to zdravý, a stojí to pár korun ? :)

  21. pavlik

    Čárys, tělochlubič: Tlustej..no, to fakt jseš…bože muj. Sory za tu Řež, dva roky jsem tam nebyl, ale pokud vim, tak jsou to tam maximálně takový pětkový vybíhačky, normálně zajištěný…rozhodně ne po dvanácti metrech. Normálně od lávky přes řeku vpravo. Ale stejně v sobotu dost chcalo,ne. Chao.

  22. Čárys

    4: pavlík : hele, bylo to fakt jako že dost. Potkali jsme tam celkem dost lidí, i s průvodcem, a bylo nám sděleno, že bez vlastního ani ránu. Já jsem koukal, že jsou tam cca 5tky, ale stejně – nějak se mi do toho fakt nalézt nechtělo. Fakt jsi viděl, krom jedný obsazený cesty, první kruh třeba v 15ti, a do tý doby fakt nic. A další už jsi neviděl.

    Těšil jsem se na skálu dost, a fakt bych to chtěl udělat, ale přišlo kmi to až moc. Chcalo až od cca 14 : 30. No a byli jsme od lávky…vpravo, jo. Jak píšu, spíš rozchrastanej povrch po vlastním…

    vůbec se neomlouvej, co blbneš, moje chyba že sem se nepřipravil. Nic se neděje…

    Tlustej, viď ? : )

  23. pavlik

    Čárys: Jasný, no škoda. Je vidět, že jak piču dělám, tak i piču vim…..je to jasná přímá úměra.

    Jo,jo…Nežer tolik. : ))

  24. Duchna

    Ouky tak už víme co dobrého máme jíst ale to že JÁ mám puchýře z bouldrovky, obtiskutý piny na nožičce a bóóó ze Smíchova to nikomu neva!!!! Jo a chci jít na boulder takže Andy, Maňas, půjde někdo se mnou abych si neublížil?

  25. LT

    Duchna: sel bych, kdy?

  26. Duchna

    Zítra je to už zabitý slečnama ale ve čtvrtek bych po práci zašel.

  27. LT

    Zrovna zítra bych šel… večer jsem free… hod holky na čtvrtek a pojď

  28. Duchna

    A od kolika bys mohl, že bych si je jen posunul. Ad místo byl by to asi Local.

  29. Los tomanos

    Local určo, písni mi na 776802007 jak se ti to hodí a dohodnem se…

  30. Duchna

    Ouky věci mám sebou tak ti v průběhu dne brnknu.

  31. Los tomanos

    Duchna: hele nemám to tam zrovna kousek, nebo můžu bejt v lese, nebo tak. Takže mi písni, dost dopředu, díky

  32. fousmen

    Ten team nemamepenize.wz.cz je tak chudej že nemá ani zaplacení domémy na webu zdarma :D

  33. Manas TL

    Hele, ctvrtek, mam sice knajpu ale predtim bych zasel na boulder. Lokal rekne od sesti?

  34. Duchna

    Tak já už jdu s LTým dnes a nevím jestli bych přežil i zítřek, bych ti písnul podle stavu ručiček.

  35. Los tomanos

    Duchna: já jsem si jistej že se zítra nehnu, nebyl jsem tam tak rok…

  36. Čárys

    bože, to je domluva : )

    Sobota, Kamýk na Velký, od 1Oh ? Já, Andy, Petr Heiníků. Ještě někdo ? Je to zadarmo…a pražáků tam jede dost :) Spaní v Taboře, v neděli nějaká další akce…alá Dráchov dirty, Sobík lom. Blčák Bechyně Lávky.. atd.

    So fucking what motherfuckers ?

  37. LT

    plán na weekend už ve středu? Ono je léto? :)

  38. Manas TL

    A muj plan? V patek prace, v sobotu prace, v nedeli prace. V pondeli prace, utery prace, streda prace :-)

  39. coolo

    Manas TL: práce šlechtí:D:D

  40. LT

    Manas TL: nenechám tě v tom! taky jdu pa-ne….

Komentář: