Downmall 2011

dsc_7131.JPGDámy a pánové, prostřednictvím všemocného mediálního serveru 720.cz, kterej to oproti misionářům z…pííp pííp...nedělá zadax, ale za těžký love, se dozvíte prostřednictvím pár slov o závodě, kterého jsem se jako divák/média mohl zůčastnit. More from dr.zack inside…


V sobotu dopoledne se snažím dostat po takřka probděný, alkoholem prolitý noci, co nejrychleji do obchodního centra Flora. Promile ještě vysoký, ale ne tak že bych zvracel, se řítím po takřka prázdný Praze.

Na místě jsem v půl dvanáctý a scházím se s kamarády, kteří budou spolu se mnou celou tuhle akci dokumentovat. Jako dva fotografové a dva kameramani pod hlavičkou 720.cz, vypadáme na media listu docela boss. Po přihlášení si jdeme prohlédnout celou trať a vytipovat místa, ze kterých budou nejzajímavější záběry. O reálnosti a možným využití těchto míst k natáčení focení se dostanu za chvíli.

dsc_7078.JPG

Co říct k trati? Poměrně zajímavý byl start, který byl umístěn v předsálí kina Imax v nejvyšším poschodí obchodního centra. Obrazově bylo tohle místo pro fotoaparáty a kamery opravdová lahoda, ale trochu nám bylo líto, že se start nepodařilo udělat přímo v samotném kinosálu, což by bylo naprosto TOP. Po neonama ozářeným startu následovalo pár zatáček, prudká točka a první eskalátory zakončený slušným esíčkem, rovinka další schody, pár zatáček, závěrečná rubačka a poslední překážka, která nebyla úplně zadarmo, o čemž se pár borců na vlastní kůži přesvědčilo. Jednalo se o malý step up na bednu, která měla na svém konci microlip, ze kterého to borci vysílali na poměrně macatý drop až do přízemí. Musím uznat, že podle prvotních návrhů (tady ) jsem se o realizaci jeho stavby a následné odjetelnosti docela bál. Ve skutečnosti si s tím pánové Tomaass a Maverick poradili poměrně dobře a jak se ukázalo drop fungoval dobře.

 dsc_6725.JPG

Trénink pomalu začínal, lidi se začali houfovat kolem trati, fotografové a kameramani cpaly baterky do svejch aparátů a to za podpory mladýho, velice slušně hrajícího DJje, který svou reprodukcí občas udajně obtěžoval diváky uvnitř kina – ha, jejich mínus, že čuměj na teplý 3D delfíny. Tímto props jemu i organizátorům.

Z jezdců se na riderlistu dělily do tří kategorií. 4X, DH a freestyle. Organizátoři se mezi nimi snažili vytvořit na oko určitý napětí a vyprovokovat souboj. Myslím, že se jim to moc nepovedlo už z toho důvodu, že nebýt mezi jednotlivými koly freestylové exhibice, tak kluky po prvním kvalifikačním kole nebylo vidět, protože až na výjimky nepostoupili, čemuž se v top DH a 4X konkurenci nelze vidět. Ze jmen napříč všemi kategoriemi uvedu např. Tomáše Slavíka, bratry Měchury, Matěje Charváta, Guido Tschugg, Novotňák, Klauz, Shower, Zlovouš, Netro, Leader, atd. atd.

Kdo se jak probíjí jednotlivými koly, nestačím sledovat, naplno mě totiž zaměstnává natáčení, který mi na mých ideálních vyhlédnutých místech komplikují neodbytní diváci. Z drsným lookem  a media passem se ale většinou probojuju na potřebná místa.

Jak vypadala VIP sekce..

 dsc_6986.JPG

V útrobách domu hrůzy (palace Flora) se pohybuje mnoho známých tváří a z našeho východopražskýho nejbrhůdu doráží poměrně velká banda negrů. Zdravím tímto všechny známé, které sem potkal. Po dlouhé době dorazil ze svého horalského dobrodružství do Prahy i Maara se svou ženou, takže o zábavu bylo postaráno. Potkal sem i náš hateclub v podobě Czerta. Musím konstatovat, že internetovej hate je asi větší než se zdál – na pozdrav mi odpověděl…:) Nic ve zlým.

Průběhem jednotlivých kvalifikačních kol řídne riderlist a nadržený šestnáctky si nalézají své pokérované prince a začínají si rvát vlasy. Poslední jízdy se nesou v poměrně dost vyhroceným stylu. Gumy pískaj, trhaj se řetězy a podobně. Snažení jednotlivých riderů vykrystalizovalo v následující pořadí na stupních vítězů. Jako třetí se umístil Michal Červenka, na druhém místě skončil Přéma Tejchaman. Tomáš Slavík naplnil očekávání a umístil se na prvním místě.

 dsc_7167.JPG

Na samý závěr proběhla ještě exhibice dirtařů, v čele s Netrem, kterej je uplně vyhrabanej a z cílovýho dropu několikrát motá double-tailwhip. Dělaj hlavně s Klauzíkem mega šou. Točej to několikrát dokola a je to moc. Při jednom pokusu sem se zapomněl dost blízko dopadu a Láďík mě málem sejmul. Víc uvidíte na videu.

Vyhlášení výsledků bylo o chvíli pozdrženo. Důvodem bylo sporné umístění pozvaného ridera a top 4Xře Guido Tschugga, který skončil se svojí výbornou jízdou podezřele až na snad osmém místě. Nasranej Datel na poslední chvíli donutil organizátory překontrolovat časomíru a porovnat čas se záznamem, který šel online streamem na freecaster a kdovíkam ještě. Nic naplat, protest se neujal a tak jediný co Datlovi zbylo, bylo vyhlásit organizátory s tím: „že to bude kurva mezinárodní ostuda!“ Všechno včetně nasranýho Datla máme zachycený. Bulvár hadr, bulvár jede. Těšte se…

Bylo mraky lidí, mraky riderů, mraky fotografů a mraky roštěnek. Nikdo se nezranil. Organizátoři to  zvládly poměrně v pohodě, i když sem nevěřil, že to na freecastru nakonec fakt poběží. Navy dobře komentoval, takže celkově palec na horu. Možná dva.

napsal a video natožil Dr.zack

Nafotil mister PRO chajda

DSC_6603.JPG DSC_6618.JPG DSC_6655.JPG
DSC_6674.JPG DSC_6716.JPG DSC_6725.JPG
DSC_6746.JPG DSC_6758.JPG DSC_6774.JPG
DSC_6796.JPG DSC_6800.JPG DSC_6816.JPG
DSC_6819.JPG DSC_6837.JPG DSC_6856.JPG
DSC_6940.JPG DSC_6954.JPG DSC_6972.JPG
DSC_6978.JPG DSC_6986.JPG DSC_6994.JPG
DSC_6999.JPG DSC_7004.JPG DSC_7013.JPG
DSC_7015.JPG DSC_7050.JPG DSC_7064.JPG
DSC_7077.JPG DSC_7078.JPG DSC_7084.JPG
DSC_7095.JPG DSC_7106.JPG DSC_7111.JPG
DSC_7120.JPG DSC_7131.JPG DSC_7144.JPG
DSC_7167.JPG    

23 komentářů pod “Downmall 2011”

  1. Los tomanos

    Zupa fotos…

  2. Čárys

    Report super, fotos pecka…v uterý čekejte další galerie, a video přijde brzy.

    Akci nehodnotím, protože jsem tam byl jako divák, a jako divák…co napsat.

    Trať klasika, Lidí plno, reklama asi dobrá, ceny fine, promo gut, obchodak hroznej, závodníci naskillený.
    Snad fakt jen kdyby bylo víc skoků…

    A netro a Damjan – kokoti měsíce. :)

  3. Potok

    report vtipnej, palec nahoru! Už se těšim na video s tou parádní hranou, double-tailwhipem a nasranym datlem :D Na netu se to dokoukat nedalo a to to na xman.cz bylo ještě dobrý, bez těch anglokeců :)

  4. Pedro

    Minigalerka ode mně kdyžtak zděs: http://www.facebook.com/photo.php?pid=32197207&l=72d1438ac0&id=1433250173

  5. Brynza

    Double bič s dropu? To nejdeeeee :-)

  6. turbitch

    report super, čtivej a zábavnej :) A Netro musí mít fakt total vyzobáno :D

  7. Tumova san

    Nadrzeny sestnactky :-)))) ja se poseru ;-)))) Jinak velmi zive vyhlizejici report Venousi :-)

  8. dr.zack

    Slibuju, ze si to napriste po sobe prectu…Je tam mraky nesmyslu…

  9. ddd - andy

    dr.zack: nech to tak – pro bulvár – ideál! :)
    Jinak jak to tak čtu, chtělo by to asi víc dřeva..

  10. dr.zack

    ty kravo a je to v pici…dostali se sem cenzori z idnes.cz…

    andy: benzin jedine…

  11. eMTý

    boží fotky, hlavně ta s nejhezčíma klukama z obchoďáku! jako druhou nejlepší hodnotim Klauze aka bojovníka z Hvězdnejch válek: http://720.cz/foto/downmall2011/imagepages/image15.html a na třetí flek bych dal Návyho, který se právě z Datla vycák: http://720.cz/foto/downmall2011/imagepages/image37.html

  12. The Skreth

    Co má kurva znamenat “vyhlásit organizátory”? To jsou zas slinty.

    Jinak organizace byla od pohledu ve velkém stylu, ale na koukání byl samotný závod dost nuda. Chtělo by to takové úsilí vložit do zajímavějšího projektu.

    PS: Dobře Czerte ;-)

  13. Maara z Klaanova

    Super report aj fota! Sem rád že sem si to přečet po ránu, tudíž sem ještě stihnul článek před cenzurou, kdy bylo místo pííp pííp D-key:)

  14. Čárys

    4: Máára z Klánova : to je jen takovej soukromej žertík, nic ve zlým… S Návym jsem mluvil a zasmáli jsme se sami sobě. Dyť jsme jeden malej bikovej trh, všichni dohromady. Mladý lidi co chodí na DK jsou vžitý jako “DK kids” a vy co chodíte ke mě jste “bezduchý čárysovy ovce”, je dneska uplně jedno, jestli děláš práci dobře nebo špatně, je třeba hejtovat všechno a všechny…

    Jak píšu, jen soukromej žertík.

    Každopádně, co je důležitý je to, jak už zmínil Dr.Zack v reportu, že akce se povedla, muzika byla super a lidí mrak a Návyho vyřvaný hlas vypracovaný léty prodávání klobás na zemi živitelce to výborně vodspíkroval.

    Pro rozvoj povědomí o bikingu, což je dneska asi to nejdůležitější, udělali všichni pořadatelé maximum. Tleskám. A držím palce do dalších akcí…

  15. Alshy

    byla to fajná akcička ☼ Dr.Zack parádně napsal i nafotil :)

  16. dr.zack

    Alshy: ja jen napsal, ja fotit neumim, to prochajda :)

  17. zire

    Všecko dobré, ale až hláška “Netro a Damjan – kokoti měsíce” mě složila ze židle :D

    Jinak za sebe tohleto “umělý” zas toliko nemusím, na druhou stranu to je “jednorázovka” (vytvořit nový styl “nedělního shoppingu” asi účelem nebude :) a v týhletý době je to určite 100x vábnější, než koukat na tu vyblitou šeď venku. Tož může bét.

  18. LíLa

    Jooo, bomba fotesa!:) Až na ty neskutečný mraky lidí fajn akce, dlouho jsem hledala místo na koukání a když jsem konečně našla, stálo to za to

  19. LíLa

    A když tak znovu projíždim ty fotky a koukam na Klauzíka, tak si říkam, co to má sakra na tom předloktí vlastně za kéru ?!? :D:D:D:D

  20. Jr.

    Líla: velmi dobrej postřeh :D podle MTho bojovník z hvězdnejch válek…jen si nějak nepamatuju, kterej z nich měl na paži vytetovanej penis…ale co si pamatuju tak to byl on, kdo mi v Retru svítil zelenym lejzrem do očí…takže je to určitě Jedi

  21. tomaass

    jen bych dodal, že největší zásluhu na dropu má Tom Svoboda a nebráníme se dalším počinům, kdyby chtěl někdo něco postavit, vymyslet, udělat, byla to zábava a prochajdovi, díky za modelingovou fotku :-D

  22. Čárys

    4: tomaass : Ehm, za ty prachy bych se taky nebránil cokoliv postavit pro kohokoliv… ;-)

  23. Alshy

    dr. zack..oki tak pochvala oběma:)

Komentář: