Všenory – nová lajna a pár slov k zamyšlení

ffghjgf.jpgTakze jak jsem sliboval, dodelavam jeste pred vikendem ale nevim jestli se to dostane na stranky snad ASAP ;)


Tak co ty Vsenory ? Co nuda, ze jo ? Spousta rideru z prahy , to ma 20min autem, ale od ty doby co to Franta a spol vyticil se mnoho nemeni. Kazdy tam jezdi ale komentuje to slovy nuda zadna zmena. Ha on se trail sam nemeni to je divny. Tak mi takhle Lucka(Bohoush) rika sakra do tech Vsenor jezdime casto, to by chtelo postavit nejakej novej trail, na podzim jedeme jen tak na kukacku a ja zacinam tusit, respektive se mi to uz hezky promita v hlave aa tudy tudy, pres  skalku aaano. Michal, Maila, Karlos a zaciname stavet posledni vikend pred snehem. Pak kyda a kyda. Na jare to vydrzelo spolu s ostatnimy dodelame a tady to  mate :)
Dle vidka a mnozi uz i na vlastni kuzi vedi, ze je tu ve vsenorech novy trail (zatim jenom v horni pulce). V prve rade diky Michalovi, Mejlovi, Lucce Bohoushkovi, Davidovi, Karlosovi , Zubovi, Thomasovi, Marovi za pomoc.
Dohormady kazdy trochu a za par vikendu je tu nova trat, a ze jsou tu dalsi napady a moznosti. Maara a spol se pekne pustili do rekultivace te stare.  Kdyby polovina lidi takhle alespon obcas neco hodila, mame tu jezdeni 6 pulek.

aDSC_0032.jpg aDSC_0035.jpg aDSC_0040.jpg
aDSC_0064.jpg Untitled-1.jpg Untitled2.jpg
Untitled-3.jpg Untitled-4.jpg  

No samozrejmne, ze si trail zamykat nebudem jako nejaky Plzensky ) Ale mam pro vas, kteri jezdite do Vsenor prosbu o zamysleni.
Zvlaste ted za pekneho pocasi hluboko pred otevrenim bikeparku byva obcas ve Vsenorech dost narvano.  A predevsim v Cernolicich by napjata atmosfera, okorenena par incidenty z minulosti, mohla vyustit k nejakemu zlu jako napriklad zruseni trate/ zakazu jezdeni apod.

 Myslim, ze to by byla skoda. Tudiz apeluji na zdravi rozum. K fotbalovemu hristi nam i kdyz neoficialne, ale bylo zakazano jezdit.  Tohle to uz skoro nikdo nedodrzuje. Ale apeluji na vas. Kdyz je vikend a na vyvoz tam jezdej 2 dodavky a 3 auta, bylo by asi vhodne nejezdit az ke hristi, ale vysazovat se na asfaltove tocne.

Kdyz se tam vyvazi jedno dve auta, nemyslim si,  ze by to byl takovy problem ale pri vicero aut uz je nahore docela provoz a nezdrave na sebe upozornujem.

Podle meho, jezdeni na Vsenorech zavisi na dobre vuli Cernolickych nas nechat drandit dodavkama cely vikend kolem jejich zahradky.  A jejich dobra vule zalezi na nasem chovani. Tak prosim ty, kterym nepripada chovat se slusne a respektovat ostatni jako normlani vec.

 Aby se treba trosku zamysleli a uvedomili si, ze ohrozuji nejenom svoje jezdeni, ale i jezdeni pro mnohe ostatni. Minimalne nervat vsude na lesy, jezdit kolem hriste kde se nachazi DETSKE hriste, velmi pomalu, pozdravit s usmevem  apod. by melo byt samozrejmosti.  Ale verim, ze mame mezi sebou vice tech rozumnych bikeru takze to snad bude do budoucna bez problem.

Jinak si uzijte trat, jezdeni kdekoliv, kde je vam zahodno a potkame se na kopci (nebo pod kopcem);|)

Skaut konci jde ledovat kotnik at muze zase brzo drzet klandry :)

http://720.cz/video/Vsenory2011.flv - link ke stažení

A nebo link na lepší kvalitku videa : pinkbike

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

38 komentářů pod “Všenory – nová lajna a pár slov k zamyšlení”

  1. Čárys

    Full screen, prosím všechny.

    Novej track vypadá very good !

  2. Zvolouš

    Héééle Čárys vystihuješ to tu naprosto přesně, ale eště bych po rozhovoru s pár lidma dodal : ne jenom nahoře v Černolicích je třeba se chovat rozumně a v rámci možností slušně… zaslechnul jsem o incidentu dole u Zdeňky, kdy nějakej husťák prostě musel nutně předvádět aparaturu svojí káry, až na něj někdo vyběhnul…což by normálně logicky myslícímu člověku mělo stačit aby to ztlumil…tenhle byl na něj eště “hustej” a tak dááál a tak dáál… vybržděnej štěrk na dojezdu za skočkama, děti na hřišti dole u lávky…prostě i tam to začíná bejt na pováženou (bavil sem se o tom s bývalým provozovatelem Zdenky a ten mě prosil ať se to hlavně mlaďasům snažíme vysvětlit)
    No nic, už tu nebudu moralizovat…pěkný ježdění VŠEM :-)

  3. Los tomanos

    All: Teď za náma dole přišel pán co staví dětské hřiště dole u Zdenky ať nevybržďujem to jemné kamení co tam děti mají. Samo že odpoledne tam pár zařezů bylo. Nechápu. Rozhodně, Pán stavař řekl, že když to nebudeme ničit, tak hodí fůru hlíny na spodní skoky. Já je osobně neskáču ale myslím že pro ostatní je to dobrá motivace, né?
    Co se týče vyvážení. V Černolicích máme chatu, jak už jsem tu taky jednou psal. Tetka má chatu dole a jí osobně nevadí když tam přijede parta lidí, vyskáčou z dodávky a jdou. Dodávka jede pryč, ale ten bordel. Většina lidí tam pokřikuje, dělá bordel a pod…. Co se týče tlačení lesem, lidi uvědomte si že se tam chodí okolo hřbitova, tak se podle toho chovám a neřvu na lesy když babička truchlí nad dědečkem.

  4. coolo

    dobra prace stavitele!!!:)

  5. Skautik

    Zvolous -> plne souhlasim tak samozrejmne to bylo mysleny i na chovani dole uz hotelu Zdenka , ten incident byl minule byl dost hustej teda .

  6. Jr.

    stavitele chválím s díkem…je to velké oživení toho horního stereotypu ;) a baví to!
    odpadky, chování v lese, průjezd u dětského hřiště…nevím, příjde mi že by to měla být samozřejmost všude, né jen ve Všenorech…
    hlasitá hudba na parkovišti, to je pro mě čistá demence a pozérství-i na parkáčích u velkejch bikeparků se tak zpravidla projevují lidi co tím dohání své superlowskills…nevim proč cpát lidem co posloucham když je to absolutně nezajímá a třeba i štve

  7. Bogus

    hele ale to je všude, co mě osobně sere nejvíc, že mladý nechápou,že když sežeru tatranku a vylemtám pití, tak to zmačku a narvu zpátky do báglu, a ne prasecky odhodim v dál. Nevim, ale když chodim na vejlety, na houby, nebo kouknout, kde by se dalo pokopat, tak je pro mě samozřejmý, že sbírám bordel, co v lese najdu a dole to vysypu do popky… bohužel, mlaďoši to maj v píči….

  8. vondrus jr.

    Bogus: Bohuzel, ne jen mladosi.

  9. Bogus

    vondrus: asi nejenom, ale větší pravděpodobnost tam bude, bohužel

  10. Duchna

    Českej člobrda už je takovej, většinou se doma na zahradě snaží aby měl všechno pintlich, a pokud by mu někdo narušil jeho postor (muzika, odpadky….atd.) tak by se řezal do krve. Pak se ovšem rozjede do kraje, v hlavě mu přepnou kolečka a to co by si na svým nedovolil vesele udělá. Vždyť ten obal od flašky nikomu nic neudělá, obal od tatranky taky lesní zvěř využije tak co. Na tom je sranda, že se proti němu v 90% případů obrátí zrovinka ten samej člobrda co by se jinde choval úplně stejně. Škoda že lidi nemají v hlavě červenej neon s nápisem: Nebuď debil!

  11. Čárys

    4: Zvolouš : to jsem nepsal já, ale Skautík..

  12. Zvolouš

    Čárys: ááá sorry :-D

  13. Jehňák

    Hele sem už taky celkem starej kmet, ale musim se v jednom zastat mladejch…. Ne všichni jsou pitomci co hážou bordel po lese… Mám kámoše, kterej je schopnej chodit 10minut po sídlišti a hledat popelnice na tříděnej odpad, aby nehodil petku do směsnýho…. A neni sám, jde spíš o to jak je to doma naučili…

    Jinak Všenory vypadaj lákavě, asi se přijedem podívat…
    S pozdravem a díky za fajné články Jehňák

  14. dr.zack

    Neni to o mladejch / starejch, ale debilech / nedebilech.

  15. Bogus

    pravda, pravda…

  16. Onan

    Neni nad to si to vytlačit po svejch a udělat něco pro svoje zdraví… ;) Je to sice namáhavější a časově víc náročnější, ale člověk nesmí bejt línej.. :)

  17. Jirka Knap- Hasič

    K úpravám na trati nelze říct nic jiného než skvělá práce. Díky.

    S druhou částí textu si dovolím trochu kacířsky nesouhlasit.
    Rozumím tomu jak byl apel na to, aby se dodávky točily už na asfaltce, myšlen.
    Na druhou stranu, za sebe říkám, že pokud to bude na mě, tak já osobně na parkoviště u hřiště nepřestanu jezdit, tak jako doposud.
    V celých Černolicích (a nejen v nich samozřejmě) se chovám slušně, RESPEKTUJI dopravní značení, u hřbitova a u hřiště nesmykuju ani nepráším. Jen vyložím kolo. Nic víc.
    Výsledkem snažení Černolických zastupitelů bylo zrušení jednoho z nejtradičnějších závodů na DH scéně. Fajn. Dobře. Závody nebudou. S ohledem na tento fakt, prostě nerozumím tomu proč bych měl respektovat nějaký, navíc jaksi NEOFICIELNÍ, zákaz vjezdu na parkoviště.
    Možná můj názor zůstane osamocen, trochu to i očekávám, ale já to prostě takhle cítím.
    Ke zmiňovanému zrušení tratě nebo zákazu ježdění snad jen toliko. Co NENÍ POVOLENÉ nelze zakázat ani zrušit.

    btw. jo a než ježdění na parkoviště v Černolicích mi asi tak 1000x horší prasárna přijde dávat ten drop za pumpou hned z první, bez toho aniž by Vám to tam někdo pohlídal.
    Fakt totální demence.
    Pro ty kdo to třeba neví, tak nahoru chodí LIDI.(a to včetně malých dětí). !!!

  18. Ovar

    Hasič: Muj pohled na věc je takový, že vybudování parkovací plochy u hříště stálo nemálo peněz a otáčením dodávek se ničí. Příjezdová cesta kolem hříště je prašná a ježděním po ní se zvedá prach který poté zesírá pečlivě udržované hřiště. Cyklistovi naprosto neublíží popojet pár metrů navíc.

  19. skautik

    Hasic – ohledne toho dropu souhlasim taky si tam vzdycky nekoho poslu.

    ohledne toho parkoviste. Nerikam nikomu ze by tam nemel jezdit nikdy, jen rikam pouzivat hlavu. Pokud je tma prazdny parkoviste, a jezdi na tak 2 auta nemyslim ze to bude nekomu vadit. Kdyz tam bude zapas a plny parkoviste tak tocit se tam s vozejkem ci dodavkou je proste trocha kontraproduktivni . Na druhou stranu tech 30m po betone doject neni preci takovy problem. Tam si pak myslim jde o to spis neupozornovat na sebe prave jak pises kdyz to neni legal. Tak proc zbytecne drazdit, i kdyz teoreticky clovek nic neporusuje tim ze jede az doazadu, za vypjatych okolnosti ale na sebe zbytecne upozornuje.

    Pokud citis zast vuci Cernolickym je to tvoje pravo, respektuji, ale stejne si myslim ze kdyz bude ta situace co popisuju vyse tak ti to tolik neublizi se otocit na asfaltu uz ;)

  20. skautik

    BTW jinak diky za ty diky, s klukama a luckou jsme si docela makli a je hezky slyset ze se to libi taky nekomu jinymu ;)

  21. Pedro

    Tak novej trail vypadá velmi dobře, sundavám sádru, sedám na bajk a jedu tam… kéž by:) Každopádně dík za něj.

  22. Skautik

    A doprdele ne ze ten strom budete vsichni libat tim zadnim, chudak by byl celej odrenej ;)))

  23. staroch

    peknej trail, dobra prace

  24. Honza

    dr.zak, myslím,že to není tak dlouho co tu vyšel článek samurajem na chlumu,kde zrovna ty apeluješ na to jak je všechno free a jak je potřeba se vzepřít,hroznej frajer a macháček,nechápu proč nemám jezdit až ke hřbitovu,je tam snad cedule zákaz vjezdu? to je jak si psal i na chlumu,cedule tam není tak já si tam pojedu,je to o přístupu lidí jak ty píšeš o debilech ,ale sám si se na chlumu jako debil choval,tak si vyndej hlavu z prdele a zamysli se co občas píšeš, jinak vzepření na chlumu se projevilo tak,že přišli majiltelé lesa a novou trať pěkně rozmlátili, asi závěrem každej si obhajuje to svoje,dál už to nebudu rozepisovat páč mě tenhle článek dost nasral, moralizovat a hlavně ať se něco neposere,je jen zajímavé ,že když se to řešilo s chlumem,všichni byli chytrý jak rádia že dr. zaku a najednou hroznej rozum, škoda že ten rozum přišel až dneska čus a doufejme že to nedopadne jak v Čerčanech

  25. Fosnic

    Hosi vy jste teda triiida…uz se tesim zase dom
    Hasic-jak se ma malej,uz jezdi?
    Skautik-brzy cuz

  26. Roman

    Zas mi bohužel nefunguje odkaz ke stažení

  27. Čárys

    ani pinkbike ?

  28. skautik

    Honza – > Co se stalo v Cercanech ?
    Pomahal jsem tam loni vycistit a zprovoznit tu skakavou lajnu, o ty novy jsem jenom slysel ze vedla skrz maly mlady stromky, coz teda neni uplne koser reseni. Ale pokud vim jeste v zime jsem tam potkaval ty typky s traktorem a sympaticky jsme se zdravili.

  29. Čárys

    Situace kolem Čerčan, cca půl roku stará věc. – jen pro Skautíka, shrnutí.

    ———–
    1, Kluci jezdili nahoru na DH autem po cestě. Publikovali u mě video.
    2, Místním a dalším lidem se to nelíbilo. Dali to najevo.
    3, Kluci to nechtěli pochopit. Dali to najevo.
    4, Pak spousta emocí na obou stranách. Všichni to dávali najevo.
    5, Urážky, osočování, léčení komplexů. Všichni jeli peklo.
    6, Bla.
    7, Bla.
    8, Bla.
    9, Bla.

    A takhle. Nemá cenu to číst prostě. Nic hrozného. Prostě v Čerčanech se na kopec tlačí a bude tlačit a dneska už to každej víc a k chybám a nedorozumění tím pádem nedojde.

    Výsledek ?
    Všichni sou spokojený.
    Doufám.

    Stačí to takhle ?
    :)))

  30. Skautik

    jj evidentne to ma historii nebudu rypat …mne jen zajimalo co se tam rozborilo cca mesic zpatky jsem tam jezdil a v poho mistni staveli tu novou vsechno idylka…

  31. mára z chlumu

    asi dva tejdny práce přez zimu aby vznikla nová trat´ na chlumu. už byla hotová, dala se jezdit. ve čtvrtek přilítli majitelé lesa a půlku tratě rozmlátili….. nikdo nic neví…. tak zatim tu nouvou raději nejezděte. dik

  32. marsch

    jo Všenory, s novým trailem jsou supr!! Děkuju aktivním lidem za čas, který tomu věnovali. Nebyl zbytečný… s Parkáčem souhlasím s Hasičem, sry všem co se jim to nelíbí, ale je to tak.

  33. Čárys

    4: mára z chlumu : Ty tak to jsem divák. Koukám že už je to na podobné cestě jak u nás na Tankáči. Tam mi taky nikdy nic nikdo špatnýho neřekl, až najednou jedoho dopoledne byla trať pryč…pěkně s bagříkem…

    Někdy prostě nevíš, kde se stala chyba. Držím palce !

  34. xpivan

    asi před měsícem tu novou trať v čerčanech napadl kůroveCz…

  35. Kome

    KurovCz..i jsou svine

  36. Jizvic

    Taktéž největší spokojenost, hopy nahoře jsou moc fajn, tak akorád i pro začátečníka, jen to vymleté koryto dole v zatáčce před poslední klopenkou mně trošku trápí :D

  37. vojta

    zdravim,
    muzete mi nekdo poradit jak se dostanu k te trati zeshora? vim ze konec je u zdenky a ten vrsek nekde v cernolicim, ale nevim presne, kde. z toho, co se tu pise usuzuju, ze asi nekde za fotbalovym hristem.. muzete to nekdo jeste upresnit, prosim, at tam nejezdim, jak debil :) plus by me zajimalo jestli je realny to jezdit ze vsenor na kole po silnici nebo je auto jedina mozna alternativa jak si v pohode zajezdit..
    diky moc

  38. Dan

    Zdarec …. Osobně tu dráhu znám jak svoje kolo a musím uznat že zmněna je příjemná …. horší je že momentalně nemám kolo na sjezdy ale když sem tam byl s horákem co ma zadek tvrdej tak mužu říct že pocit z jízdy byl i tak výbornej ….Takže BOMBA !!!! :)

Komentář: