F.I.I. friends

dsc01186.JPGKonečně opět s partou, již nejsem tak sám, tak sám v jinosvětě. Dali jsme dohromady akci a společně se šli utopit hned do několika míst v ČR. A report ve formě stravitelného videa je inside.

Tedam topím sám už od doby, kdy jsem s Freedivingem začínal. Jsem tedy již takovej osamělej topič, a ani mi to nevadí, snad až na to bezpečí, samozřejmě. Ale tenhle víkend ne. Tenhle víkend jsem strávil s přáteli z Freediving instructors international a musím uznat – je to o něčem jiným.

Miluju vás všechny, a tohle video je moje díky. Aloha, snad brzy někde. 

link ke stažení v lepší kvalitě (uložit jako)

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

15 komentářů pod “F.I.I. friends”

  1. Lokr

    Paráda.
    tak se už konečně budu muset k Vám přidat bando . A pořádně se zanořit. JInak video paráda.

  2. vtch

    Paráda :-) Díky za průvodcovské schopnosti na Cerekvi :-)
    Tak zas někdy, snad už konečně na Heřmánkách a Grodku, ať konečně víš, co to jsou pravé podvodní atrakce! :-D
    Urvi veekend, vypadnou ti oči z ďůlků a nebudeš chtít nikdy jinak! :-)

  3. Čárys

    4 Lokr : to bys měl. Sleduješ to na FII ? Pokud ano, tak tam je pozvánek milion…Akorát se nás s panem VTCH všichni bojí, mám takovej pocit, haha.

    4: pan VTCH : Godrek mě láká až příliš moc. Jenže je to šílená dálka – vy jste jeli ve třech, kdo pojede se mnou ? Nikdo. A zase budu sám, tak sám, haha : )

    Móře, srpen, móře ! Volám.

  4. JohnLee

    Zralok je pekne zarostlej. A co takhle 26.cerven-08.cervenec Bali? Jdeme to tam okouknout a zkusit nejake vraky na nadech.

  5. vtch

    Kdybych dojel za tebou do Tábora a chytneme se spolu za ruce, tak bys se mnou jel? :-D Už bysme byli dva :-)

  6. Čárys

    4: johnLee : Ty čoveče, ale ta cena ? :(
    4: Vtch : Tak to potom ANO !

  7. JohnLee

    Carys: njn…cena vysoka, ale ne az tak moc. My tam jedeme pres Hong Kong (cca 15tis), pak par dni Singapore a sup na Bali (8tis). Zpatecni letenky vysly se vsim vsudy na cca 23tis. Ubytovani na Bali je levne, jidlo snad taky. :)

  8. PS Pelhřimov

    Ahoj,
    video je moc pěkný, to chválím.
    Ale co nechválím je nedodržování pravidel. Parkujete mimo vyhrazené prostory, využíváte zařízení bez placení.
    Zkrátka free.
    Sepl_24

  9. Čárys

    4 : PS Pelhřimov :

    Počkejte, jak mimo vyhrazené prostory ? Dyť tam kde jsme parkovali, u pláže je parking a dycky v léta tam u vstupu / vjezdu jsou lidi co vybírají…u takové maringotky.

    Dál jsem tam byl už ve čtvrtek, a v místech, kde je potápěčská základna bylo zavřeno a nikdo tam nebyl. Byl jsem se u vás potápět už několikrát, a většinou jsem (určitě si vzpomenete jak jste si mě loni pletli se štěpánkem, to jsem já) vás tam chytil a klasicky zaplatil. Když jste tam byli. Což jsem vypozoroval, je jen o víkendu.

    A jen jsem se chtěl (vše v dobrém) zeptat, jaké zařízení ? My žádné zařízení nepotřebujeme :) Z mola do vody nechodíme skoro nikdy, z pláže také ne (vím že tam je to zakázané).

    Pokud je ale naše šnorchlování problémem, tak bych se aspon přimluvil za změnění ceny pro freečkaře, neboť platit stejně jako klucí s bombama, na to že v mokrých neoprenech vydržíme v týhle ledárně teď max 45 minut a nepotřebujeme vlastně nic, je trochu neúměrné.

    —————–

    Rád budu za každou radu, nerad bych tam k vám jezdil a chyboval nebo vás naštval.

    —————–

    čárys, střihač videa.

  10. PS Pelhřimov

    To: Čárys
    Pár věcí na vysvětlenou.
    Základnu provozuje Potápěčský spolek Pelhřimov. S městem Horní Cerekev má řádnou smlouvu. Za pronájem platí a zodpovídá za regulaci potápění na lomu. Pro potápění je lom přístupný v určitých termínech (jsou uvedeny např. na stránkách spolku). Mimo tyto termíny a určené prostory by se na lomu nemělo potápět. Prostory pro potápění jsou na informačních tabulích (instalovalo je město). Taková je realita. Lom patří městu Horní Cerekev (ne nám všem) a město určuje podmínky provozu. A co se týká vybavení – například jen materiál na opravu hlavních schodů loni stál cca 18 000 Kč (hodiny práce vůbec neuvádím). A opravy a vybavení prostorů pro potápění platí spolek.
    Sepl_24

  11. Čárys

    Ovšem zapoměl jste dodat, že toto platí jen pro potápěčskou základnu což je ve vašem provozním řádu stanoveno jakožto : “…Pojem Základna Lom Horní Cerekev představuje soubor nemovitých věcí (budovy, stavby) a movitých (vybavení, inventář) ve vlastnictví PSPe…”

    a dále se v provozním řádu mluví o povinostech a právech pro osoby, využívající potápěčskou základnu. Ptám se tedy znovu, komu tam tedy platívám za parkování na druhé straně lomu ? Městu Horní Cerekev ? A ohrazuji se tím proti tvrzení, že parkuji mimo vyhrazené prostory. Opět se táži, co dělat, pokud tam nikdo na základně není.

    Dále – regulací myslíte nahnat tam všechny najednou na víkend?

    Mimo tyto termíny “by se nemělo potápět” jsem se také nikde o žádném zákazu, vztahujícím se na celý lom, nedočetl. Ve vašich stanovách píšete…cituji…

    “Základna Horní Cerekev je otevřena pro pravidelnou činnost v období stanoveném členskou schůzí v sobotu od 8:00 do 18:00 a v neděli od 8:00 do 16:00. Mimo tuto provozní dobu je na základnu cizím potápěčům povolen vstup jen po dohodě s konkrétním členem PSPe”

    a opět připomínám, že my potápěčskou základnu nevyužíváme a vlastně, opět podotýkám, pro naše “šnorchlování” nepotřebujeme. Tudíž na základnu nevstupujeme, neparkujeme.. Pokud informačními tabulemi myslíte nápis : “majetek města Horní Cerekev, vstup na vlastní nebezpečí” tak té jsem si také všiml. vstoupil jsem do lomu na vlastní nebezpečí.

    Já s vámi nepolemizuji o tom, jaké jsou podmínky provozu, ale opět o tom, že jsou to PODMÍNKY PROVOZU POTÁPĚČSKÉ ZÁKLADNY a podmínky práva povinosti návštěvníků POTÁPĚČSKÉ ZÁKLADNY.

    Nikde jsem se nedočetl, že by v prostorech lomu bylo zakázáno se potápět.

    ——————–

    A ještě nakonec bych se rád zeptal, pokud je to tedy možno, jestli by se nedala udělat nějaká cena pro “freedivery” a jejich vstup na základnu apropó celé jejich potápění. Když už tedy přijedou na víkend.

    Kolik co stálo bych ponechal uplně mimo debatu, sám vytvářím až příliš mnoho nezištných věcí pro ostatní lidi, do nichž investuji svoje vlastní peníze, než aby bylo tohle táma nutné rozebírat.

  12. PS Pelhřimov

    Nejsem právník, abych se dohadoval o slovíčku v provozním řádu. Patřím do skupiny kamarádů, co máme rádi potápění, a proto jsme se rozhodli základnu vybudovat. Je nejenom pro nás, ale i pro ostatní porápěče – podle pravidel, která jsme stanovili my. Pokud je ostatní budou respektovat, my budeme rádi. A když se někdo řídí vlastními pravidly, tak co s tím? V tomto případě nic. Nechci se dohadovat, kde by mělo být co napsáno, kde je vystavena mapa s vymezením prostoru potápění nebo kde by měla být, jestli freediving potápění je nebo není. Je to o každém z nás.
    Sepl_24

  13. Čárys

    S tím souhlasím.

    Já jen nejsem rád, když mi někdo napíše že porušuji pravidla, což jste mi napsal. A proti čemuž jsem se ohradil.

    Za váš přínos pro rozvoj potápění v Cerekvi, který jsem ani slůvkem nezpochybnil, patří můj dík a vlastně všech, co tam byli. Je to tam paráda, i když pro nás především kvalitou a čistotou vody, nikoliv počtem schodů k molu. Vím že tam i regulujete stromky, atp, zvelebujete… a jak znova říkám, o tom celá debata nebyla. Za to prostě děkujem.

    V prostoru základny se vždy budu řídit vašimi pravidly, jako doposud. S tím nemám problém a nikdy jsem neměl.

    No a jelikož jak už jsem několikrát zdůrazňoval, psaný text přenáší jen 10 procent obsahu komunikace, bude nejlepší to někdy probrat osobně, na základně, na Cerekvi, třeba nad čajem. Zatím se mějte hezky a děkuji za kommenty.

    Čárys

  14. Los tomanos

    Dobrá hudba…

  15. ddd - andy

    ..skateboarding is not a crime! :)

    Vídeo z vody výborný.

Komentář: