Recenze aneb najdi 10 rozdílů

81-162.jpgPo delší díře v recenzích na cokoli, tu pro Vás opět mám přichystanou jednu exkluzívní recenzi na kolo, za kterou opět web 720 vyinkasoval těžký love. Takže nezaujatě čtěte zde..

Jelikož jezdím rád z kopce a skáču a BMX mi vystavilo jasnou stopku fackou o zem, byla opět moje touha po FR kole jasná. Chci velkýho freerida a vzhledem k tomu, že mě Michal od Marinu ještě nevyhodil, bylo rozhodnuto. Marin Quake 7.9 (čti Kvák, nebo po francouzku Žvejk) Sáhnul jsem ale po modelu o kterém mi moje podvědomí cosi našeptávalo.

2010 rozdílů

 marin-zvekj1.jpg

2011 rozdílů

81-158.jpg

Samotný rám je od toho co si pamatuju z předpředloňska přepracovanej skoro na každý trubce. Zůstal zachovanej VPP systém, po Marinu QUAD-Link všechno je ale ohnutý, některý trubky zhydrofoumovaný, rám je odlehčenej a bylo přidáno na zdvihu a samolepkách. Zdvih je tak na dostatečných 180mm a to stačí skoro na vše i s našima sjezdovýma traťema. Osazen je tlumič od Rock Shoxu, Vivid s možností nastavení standartních požadavků (odskok, rychlá a pomalá komprese). To co preferuju a mám rád na všech kolech, je přímá sedlovká trubka a ta je i zde, takže při přejezdech mezi lokalitama, může jít sedlo vzhůru a je klid – bez starostí o vykopnutí chrupu koleny.

Vidlice je tu zase Rock Shox a to Totemem s pružinou na 180mm a kromě regulace odskoku a komprese, jde vidlice prakticky i uzamknout.

 81-162.jpg

Komponenty biku jsou pak spíše nejvyšší, než vyšší stadart a můžou se zdát na jedno brdo, ale funkčnost mluví za vše. Shimano Saint. Brzdám – u kterých tuším tak dvě až tři vyjižďky, než se rozbrzdí a budou mít trošku delší krok než jsem vozil, dám ale určitě palec vzhůru s jejich perfektním dávkováním a brzdnym účinkem. Kliky, náby, řazení i šaltr Saint – pouze přesmykač zůstal SLX. Otázka je, jestli nechat přesmykač a nedat zezhora vodítko, ale mám ten dojem,že řetěz padat nebude a já si budu moct vyšlápnout i na pár kopců a nebudu muset pouze tlačit, čili přesmykač zůstane. Řídítka jsou od Syncrosu stejně jako 1,5 palcovej představec na velký hlavový. Ráfky Mavicu 325x jupí! WTB sedlo jde hezky s barvou a gumy Kenda Nevegal, klasika pro kola z krabice.

A jak se na tom člověk cejtí? Jak to žere? Co to zvládne? Tak přesně tohle mě hlodá kdesi v hloubi podvědomí, záblesky.. úryvky.. protože mám takový pocit..takový dejavu …že už jsem to jednou…kdysi. ..

-a-

81 158.jpg 81 159.jpg 81 160.jpg
81 161.jpg 81 162.jpg 81 163.jpg
81 166.jpg 81 167.jpg 81 168.jpg
81 170.jpg 81 171.jpg  

10 komentářů pod “Recenze aneb najdi 10 rozdílů”

  1. Bizon

    Já vidím rozdílů hafo, ale největší bude asi tak přepravní klec na psa na foto z roku 2011…

  2. bloodychristmas

    Neopakovatelnej zážitek číst tuhle recenzi :-)))

  3. tomaass

    jo jo dřív byla tráva zelenější

  4. Epo

    toe moc s tou trávou :-DDD

  5. blue

    král je mrtev, ať žije král? :-)

  6. patrik

    Z recenze mám zážitek na celý život :O moc a víc a ještě víc a mnohem nejvíc !! mačkam slzu …… ! Chcete říct ftip ? ty rohože jsou vyšísovaný :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D XD XD XD XD XD XD

  7. ddd - andy

    blue: Vůbec nevím o čem mluvíš, musel jsem se přeci podělit o dojmy z nového kola! :D

  8. Zdenek

    Nevideli jsme se náhodou na otviracce monince? Taky jezdim na Marinu a vím, že tam někdo (nejspíš ty:)) s modrym Marinem byl a všiml si, že mám taky Marin, tak jsem měl radost, že nejsem jedinej exot v ČR co si to koupil :)

  9. ddd - andy

    Zdenek: Jasná páka! A foto je taky ode mě: http://720.cz/foto/moninec2011otviracka/imagepages/image37.html
    ;)

  10. Zdenek

    Jojo, holt můj člověk :)

Komentář: