Suspended Animation – studentský film

pict21.jpgDámy a pánové dovolte mi, abych Vám jménem IN SANE crew představil projekt, krátký studentský film Suspended Animation.

Film vznikal jako studentský projekt v rámci kurzu Vizuální komunikace, který je vyučován pod záštitou Grafické a multimediální laboratoře Vysoké školy ekonomické.
Na začátku projektu stál záměr natočit tento krátký film netradičně. Tak aby vyvolal emoce a nutil diváka alespoň na chvíli k zamyšlení. DrZack tedy snesl vizi v podobě námětu tohoto „psychothrilleru“ a později i kompletní scénář a storyboard. Úpravy a korekce scénáře má na svědomí hudus, který je hlavním spoluautorem scénáře a vnesl do něj  několik důležitých a zajímavých prvků.
Na natáčení se podíleli další členové IN SANE crew v podobě osob:

Tomáše Šapovalova,
který se o nás v roli produkčního staral, vyřídil mnoho potřebných povolení a formalit a v neposlední řadě popoháněl a pomáhal koordinovat natáčení.

Fány Procházky a.k.a. Los Fanos,
který je fotografem, což ho pasovalo do role asistenta kamery a má velkou zásluhu za kompoziční korekce jednotlivých záběrů. Měl na starosti taky světla.

Pavla Holubičky,
Který byl naším truckdriverem a správcem veškerého technického vybavení, majitelem silných pařát na přenášení těžkých věcí a v neposlední řadě si zahrál roli postavy zla.

Hudus, jak už bylo zmíněno se podílel na scénáři a námětu filmu a zároveň byl hlavním kameramanem a jeho skills vděčíme za to, že se celý film v daném čase stihnul natočit.

No a já DrZack, sem jim do toho všem kecal, křičel akce a stop a hrál si tak na režiséra.

Obří díky patří Šťepánovi Coufalovi, který ztvárnil roli hlavní postavy. Sehnali jsme ho na poslední chvíli, byl největší profík, zahrál i po mý zběsílý instruktáži všechno perfektně a pro celou věc se nadchnul. Film dopadl, tak jak dopadl z velké části díky němu. Hereckou alternativou měl být DrZack, a to byste nechtěli vidět :D
Samotné natáčení probíhalo v bývalém vojenském prostoru Milovice a trvalo tři dny. Kdo si myslí, že filmařina je práce bohémů a je to sranda, děsně se plete. My jsme se o tom přesvědčili na vlastní kůži, když jsme během tří dnů strávili na „place“ přibližně 36 hodin a další čas trávili přípravou na další dny, atd.
Postprodukci jsme zvládli já (DrZack) a hudus společně, přičemž větší díl práce má na svědomí hudus, včetně mixu zvuku a hudby. Big up for that!!!
S filmem jsme uspěli na studentském festivalu Winston Econ Art, kde jsme shrábli hlavní cenu za nejlepší film a díky hudusovi i za nejlepší kameru. Máme z filmu radost a přesto, že jsme chtěli spoustu věcí udělat jinak, spoustu věcí se nepovedlo, nebo nerealizovalo, zkusili jsme si zač je toho loket a vytvořili tuto naší psycho prvotinu. So enjoy the show a těšíme se na Vaše komentáře.

————————————————–

 If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

————————————————–

BTW: Začínáme fušovat do komerčních projektů, takže kdybyste měli zájem o spolupráci nebo o někom věděli, nestyďte se jim ukázat náš:
Fejsbuk: http://www.facebook.com/insanecrew.net
Web: http://insanecrew.net/
A pro vychutnání v HD mrkněte buď sem:
http://insanecrew.net/video-suspended-animation

nebo sem:
http://vimeo.com/23407837

14 komentářů pod “Suspended Animation – studentský film”

  1. Ross

    hodne dobry….. fakt jo…

  2. lutte

    Mazet, tak nějak takhle občas vypadaj moje sny.Fakt brutál.

    Akorát si trošku rejpnu: na začátku jak leze z tý budovy má bílej zadek od suti a jak je pak střih a jde trávou tak ho má čistej.:D a v 5:20 když leze na střechu tak je tam vidět chlápek kterej tam asi bejt vidět neměl. :) Nebejt tohohle tak je zážitek naprosto dokonalý. :)

  3. Bogus

    Parádní, to letiště s azbukou a ty vnitřní prostory mi dost připomínaly Metro, super lokace pro “zlo”.

  4. kuba

    výborný

  5. hudus

    Lutte: museli sme tam dat nejaky veci pro fans, co radi hledaji chyby ve filmech, zejo. Jinak je tam jeste jedna skryta chybka. Kdo ji najde, ma bod…

  6. KUbajsz

    Dobrý je to, fakt že jo

  7. hudus

    Jinak pokud na to chcete kouknout v puvodni kvalite, neorezany, doporucuju nekterej link v clanku. Pro Full HD, Tubu: http://www.youtube.com/watch?v=zYbOSBG3k2U

  8. ddd - andy

    hudus: :)

    Jinak hezky pěkně! Vím, že to muselo být práce až kam..
    A jedna konstruktivní – možná pro ještě větší děsivost, dát víc prostřihů s detailama (prsty na rukou, oči, pusa..)?
    A samozřejmě congras za cenu! :)

  9. kumi

    Paráda, Milovice nebo Ralsko?

  10. ondra

    je to hodně dobrý ! :) hele a vidina získaného bodu mě přinutila se na to znova kouknout a řekl bych,že v 5:45 tam asi nemaj co dělat ta auta v povzdálí :) janak palec nahoru a klobouk dolu! :)

  11. Brynza

    lutte: třeba si cestou prostě jen oklepal prdýlku :-)

  12. Tomas

    hustý

  13. Onan

    Jo jo Milovice maj hodně dobrý prostory pro točení takovýho psycha.. :)

  14. Roman

    Fallout+Resident dobrá kombinace

Komentář: