Enduro modelo mania

tndsc00509_cs4_srgb.jpgBratr opět zasahuje – byl v Rumunsku řádit na krosákách. jen pár fotešek beze slov je uvnitř.

Ty voe, tak ste aspoň jezdili, nebo se jen fotili do katalog, bratr ? 

DSC00449_cs4_sRGB.jpg DSC00451_cs4_sRGB.jpg DSC00452_cs4_sRGB.jpg
DSC00453_cs4_sRGB.jpg DSC00454_cs4_sRGB.jpg DSC00456_cs4_sRGB.jpg
DSC00457_cs4_sRGB.jpg DSC00458_cs4_sRGB.jpg DSC00459_cs4_sRGB.jpg
DSC00461_cs4_sRGB.jpg DSC00465_cs4_sRGB.jpg DSC00468_cs4_sRGB.jpg
DSC00469_cs4_sRGB.jpg DSC00470_cs4_sRGB.jpg DSC00478_cs4_sRGB.jpg
DSC00481_cs4_sRGB.jpg DSC00482_cs4_sRGB.jpg DSC00495_cs4_sRGB.jpg
DSC00496_cs4_sRGB.jpg DSC00498_cs4_sRGB.jpg DSC00499_cs4_sRGB.jpg
DSC00500_cs4_sRGB.jpg DSC00501_cs4_sRGB.jpg DSC00502_cs4_sRGB.jpg
DSC00503_cs4_sRGB.jpg DSC00504_cs4_sRGB.jpg DSC00506_cs4_sRGB.jpg
DSC00508_cs4_sRGB.jpg DSC00509_cs4_sRGB.jpg  

49 komentářů pod “Enduro modelo mania”

  1. Carlos

    Měl bys ukect bráchu ať napíše regulérní report. Stálo by to za to ;-)

  2. Roman

    Obávám se, že když do kaluží kde jsou mloci a čolci, kde jaký blbec vjede, nebo ješte lépe vykydá olej z převodovky atd. za pár let nic zbude. Rumunsko je pecka, tak nechápu proč ho ničit na kroskách a v offroudech. Ale třeba jsem jenom debil co má rád přírodu.

  3. TIBORSKI

    žiješ jenom jednou………..

  4. drzhor

    sakra nikde v tom sněhu žadny čolky ani mloky nevidim.. ale asi sem jen debil a nevidim je :D

  5. Roman

    Jo,jo. To bude tím. Až si projdeš pár Rumunských pohoří, tak pochopíš.

  6. Soreno

    Myslím že z tý KTM toho vyteče určo míň než z těžařských strojů co tam jezdí do lesů :-))))

    jinak foto je nějaký domrvený jako kdyby si s tím nějakej umělec hrál ve fotošopu

  7. frenk

    Motorka v horách mi nevoní, kdysi jsem to provozoval, ale dospěl jsem a už to nedělám;-)

  8. frenk

    Roman: V Rumunských horách jsem byl pěšky i na kole moc krát, naštěstí to bylo v době kdy to motomrdkářství ještě tolik nebujelo a bylo to v takových kopcích, kde se hoši na smradlavých vrčících mašinách nedostanou. Rumuni jsou bohužel natolik blbí, že s tím nic moc nedělaj, snad jim to dojde dřív než bude pozdě. Jsou to poslední relativně snadno dostupné, opuštěné a lid,i a jejich stroji nepoznamenané hory v evropě, ale už to dostává na frak i tam, smutné.

  9. frenk

    TIBORSKI: Dej si facku a běž se stydět do kouta.

  10. čelkis

    nejradši mám takový zálesáky co bydlej v Praze na jižáku v desátým patře a melou nějaký hovna o záchraně čolků.

  11. dr.zack

    neeeee:D do prdele s greenpeace…

  12. blecha

    frenk: dospěl jsi v pěkného dementa, jestli jsi si tam při těch procházkách nevšim tak rumuni se tam vesele prohání po těch samejch kopcích v daleko horších olejničkách a jsou rádi že se můžou podívat na lepší stroje tak se jim tam do toho neser jo a běž se projít na václavák

  13. frenk

    blecha:V co jsem dospěl v to jsem dospěl u tebe jsem dement, čož mě ovšem vůbec netankuje. Ty si evidentně ještě nedospěl nikam, ale už teď se dá z určitostí říct že s tebe synku prezident nebude,protože jinak by ti došlo, že je celkem jedno, jestli se tam prohání Rumuni nebo Češi a jestli z jednoho prdítka uchcává víc než z druhého. No a ten václavák a celou prahu mám v řiti , já jsem z Beskyd a tady máme z čecháčků většinou jen velkou srandu:-))
    Tak si běž do garáže leštit výfuk:-)))

  14. drzhor

    ja zase Beskydy :D

  15. TomTom

    Achjo a je to i tady. Válka mezi kytičkářema a benziňákama. Já sem obojí. Hory mám fakt rád, vyrost sem v nich a trávim tam každou volnou chvíli, v zimě lyže, běžky i pěšky, v létě kolo, pěšky a lezky a mimo jiné sem ve vysokejch horách taky chvíli pracoval. Vedle toho ale jezdim sjezd na kole a proklínané enduro na motorce. A celej problém vidím jenom v jednom – v čechách neni kde jezdit. Schválně – kolik je ve vašem okolí legálních enduro tratí? Pravděpodobně žádná. Takže tady je situace, že není kde jezdit, ale offrouďácký motorky se prodávaj, má je kde kdo a to vede k samozřejmě tomu, že lidi jezdej do lesů, jiný lidi sou nasraný že po lesích lítaj motorky, plašej zvěř a ničej přírodu a furt dokola….A celej tenhle problém se řeší zákazama, policati lověj enduráky helikoptérama, dávaj jim flastry a kreténi napínaj v lesích dráty mezi stromy…což vede zase k tomu, že se enduráci naserou, seberou a jedou jezdit do RUMUNSKA!
    A řešení je přitom jednoduchý! Označit starej lom, pískovnu nebo jinak dávno rozsekanej kus země cedulí ENDURO A MX AREÁL. Sám sem to viděl na vlastní voči jak to v Rakousku funguje. Tam maj přímo značený KTM enduro tratě jako u nás zelená turistická, všichni tam jezděj a neni problém. Pokud někdo lítá mimo, hned ho sejmou a daj flastr- tak to má bejt. A do tý doby, než to tady pochopíme, můžete dál vesele nadávat. Já zejtra odjíždim na 2dny na enduro, počasí slibuje bahenní lázeň a pokud mě potkáte, dejte mi klidně holí přez hrb, protože kdyby byly enduro areály, byl bych tam a ne na turistickejch cestách.
    P.S. Značku z motorky už sem dávno sundal….

  16. Petr Flus

    Naprosto souhlasím s TomTomem… Přesně tak to je. Vina je samozřejmě na obou stranách. I mezi námi “offrouďáky” je skupinka kreténů kteří to mastěj hlava nehlava naproti rodince s kočárkem, klidně i v CHKO a podle nich má samozřejmě jméno i ten ten zbytek, který se snaží hledat kompromisy a nedělat problémy. Je to smutný. Bydlím v Praze na Čerňáku a už několikrát jsem byl s nápadem nějaký legální tratě tady na úřadě, ale když babka za úředním stolem vidí jen zeleně, tak je to těžký. Byly vyběhaný už i potřebný povolení, ale pozemek se pro tyhle účely prostě najít nedá. A pak člověk jen kouká když se začne budovat pro městskou část tolik potřebný golfový hřiště o rozloze x hektarů na který padnou miliony… Samozřejmě tyhle problémy se určitě netýkaj jen motorkářů, ale v poslední době jsme až moc často vidět, i v mediích. Škoda že se už zapomnělo na naše národní úspěchy, například v Mezinárodní šestidenní, kterou jsme mnoho let suveréně vedli. Až češi zvolí i jiný pohled na věc, ne zrovna takový jako má třeba Frenk, tak věřim že máme alespoň malou šanci. Jenže já jsem samozřejmě zaujatej, jezdím taky a nehodlám kvůli nějakýmu kašpárkovi, který si přečetl něco o řádění motorkářů v lesích třeba v novinách, zkončit. Prostě mě to baví, lidím se vyhýbám a u koně zastavuji. Občas i někdo s úsměvem mávne, a to hned zlepší náladu… Toť můj názor

  17. Jan Šavr

    Něco tady smrdí a motorka to neni!Pěknej výlet, musí to bejt zážitek jak hovado…

  18. Roman

    Když mě týpek vyprávěl s úsměvem na rtech jako největší pecku, že když brodili v Rumunsku na Off potok, tak prorvali vanu a všechno vyteklo do potoka. A to zrovna na tom místě kde jsem byl před měsícem, tak jsem měl co dělat abych mu nepředělal gezicht.
    Jinak souhlas s tím, že lidi musí mít kde jezdit, ale jeden poznatek od kámoše co léta jezdí motokros: Když je nás 30 na trati a každý brečí, že tam jsou kaluže 1,5m hluboký a že tam nejsou skoky, atd a já jim řeknu tak pojeďte vememe rýče, nebo zaplatíme bagr, tak všichni začnou mudrovat, že nemají čas, prachy a tisíce dalších výmluv. Takže se zase není čemu divit, samo se to neudělá a jeden to pro všechny, taky dělat nebude.

  19. assassin

    Roman: ty MX trate tady poradne legalne provozovat ani nejdou.. neni problem s tima rejcema ani skladanim se na bagr, u nas jsou 2 trate, obe na soukromem pozemku, nejblizsi civilizace 3km a stejne maj lidi problem, jo motorky jsou slyset kdyz se clovek zaposloucha, ale min nez sekacka o 2 zahrady dal…. presto chodi udani atd…

    prorazena vana a 1l oleje v rece? myslis ze to se tam stane kazdy druhy motorce? jakej je rozdil kdyz kaluzi s colkem projede motorka vs sjezdovy kolo? v sirce pneumatiky 2,5palce vs 4palce? Takze bysme v ramci zachovani prirody v netknutem stavu meli zakazat jakejkoliv zasah cloveka do prirody? chaty, pastviny – ono umele zalozene stado taky ty prirode da jinak na prdel nez volne zijici zvirata, co sjezdovky? takovej hektaru podstatne vic pretvorene prirody nez vsema motorkama dohromady.. taky zrusit?

    tak trosku ochranci prirody z leknuti….

  20. Motherfucker

    Asi opravdu záleží na tom, kde člověk vyrůstá. Pokud trávíš od malička čas v lese za domem a najednou je to tam roz rytý a je tam bordel, tak jsi strašně nasranej. To je můj případ. Chápu ale někoho z města. Vyjede ven a najednou je okolí přímo přeplněný přírodou, navíc pro něj anonymní, tak nemůže přece vadit, když se tady projede. Asi opravdu ne. Ale mě se občas zdá, že motorkáři postupujou docela systematicky. Výjezdy do prudkého kopce, po týdnu brázda hluboká tak, že rvou stupačkama o kořeny, tak se začne tři metry vedle. řeknu Vám,, že je teď za barákem pruh širokej regulerních šedesát metrů o délce asi půl kilometru, ale totálně zdevastovanej. A to už mi tedy trochu vadí. Když někdo občas projede, oukej, ale tohle? Jasně, teď přijíždějí další a když jim něco řekneš, tak se Ti omluví, že si mysleli že je to ofiko, když je to tak rozjebaný. Taky chápu, že jezdit dokola pořád jednu trať nemůže být zábava a peníze na to hodit motorku do dodávky nebo na vlek a dojet na trať má minimum z těch co se nám tu prohánějí. Do mě, jsem kytičkář.

  21. assassin

    Motherfucker: tak pokud jezdi 1000 motorek na kilometru ctverecnim tak je jasny ze to je problem, na tohle sme moc huste osidlena zemicka, ale ze nekdo prudi skrz to rumunsko, ukrajinu, rusko? tam je to v tak nizke koncentraci ze za tyden se nepozna kde tech 10motorek projelo…

    navic to ze nekde zdevastujou les harvestrem vetsinou kytickarum nevadi, protoze ti tam pracuji a nedevastuji to pro svoji zabavu… to mi prijde trosku ulet, ze kdyz to nekdo znici pri svem byznysu tak je to ok….

    ja teda obvykle ty nejkytirkarstejsi nazory slysim spis od lidi z mesta, celej tejden lezou ve smogu z kanclu do mekace a zpet a na vikend vyrazi nekam sto kilaku do lesa a sou nasrany kdyz nahodou v tom lese rusi nekdo jejich klid, nejlepe kdyby vesnicane sedeli na prdeli aby ta prirodni rezervace zustala netknuta a oni se tam ze “svyho” mesta mohli jet rekreovat… pritom u nas po lese se litalo na ruznejch fichtlokoroskach vzdycky a nebyl s tim zadnej zasadni problem, to jen ted si kazdej chalupar koupil pitbajka nebo ctyrkolku z ciny za par penez a s tou jezdi za barakem a sere vsechny okolo… ono lidi co jezdi uz nakej patek asi kopecek nekde za domem jezdit furt do kola asi nebavi..

    a taky zvlastni ze kytickarum nevadi sjezdovky… to je podle me o trosku jinem pretvoreni prirody v lidskej zabavni park nez rozhrabanej svah 60x500m…..

  22. frenk

    assissin: No mně na tom sere, že prostě nejsou mantinely, začlo se pasením stád a mýcením lesa, přes pěší turistiku, budování sjezdovek a těď už máme v horách motorky a auta, kterých velmi rychle přibývá a ještě rychleji přibývat bude. Jaká zábava přijde do módy teď? Budem se vyžívat v horách a kochat se přírodou přes okno terénního náklaďáku? Jo vlastně promiň to už tu máme v podobě trucktrialu, stačí aby ty borce přestalo bavit jezdit dookola jen pár tratí.Co přijde dál, koupíme si BVPčka nebo buldozery? Kde je ta hranice, kdy už to bude moc, až všechno rozjebem? Podotýkám, že jezdím na motorce přes 25 let s toho jsem jezdil dlouhou dobu i na krosce. Nejsem odpůrcem těchhle věcí, bavil jsem se tím hodně let, ale mentinely se musí určit a pak dodržovat jinak to nebude dobré jak tady v už dosti dojebané přelidněné zemičce v srdci evropy tak tím spíš v nedotčených horách někde na balkáně či v asii. Přeci nemůžem být takoví ignoranti a nerespektovat přírodu.To se nám kurevsky vymstí a odserou to naše děcka.

  23. Pavel

    frenk: To je pravda !!!
    assassin: Jseš kokot. Jestli chceš srovnávat, jak dá přírodě naprdel stádo krav, s chlapem, kterej letí lesem nebo v horách na motorce hlava nehlava. A to všechno jenom tak pro prdel, z rozmaru!! Je brácho vidět, že máš ještě hovno za sebou, hodnoty žádný. A je Vás takovejch víc.

  24. assassin

    Pavel: stado krav v prirode zanecha mnohem vetsi stopu nez chlap na motorce, to by me srovnavat nenapadlo…..
    nevim proc sem na tomhle webu oznacenej za kokota zrovna ja, kdyz tu vetsina lidi jezdi v lete na kolech lesem ktery nemaj od motorky daleko, spousta z nich stavi trate ktere si nezadaji s tima vyjetejma kolejema od terenich moto… a v zime jezdi na lyzich a SNB tam kde padlo kvuli jejich konicku spousta stromu a do lesa se navezly tuny betonu na vleky a rekreacni strediska… neni nahodou to lyzovani zvracenejsi zabava nez enduro? nebo to je OK protoze to uz tu funguje dlouhou dobu a delaj to skoro vsichni?

    jinak jezdim na motorce po silnici, sice by me enduro lakalo ale neni to legalni a kdyz na me bude v lese nekdo rvat a hazet kameny bude vlastne v “pravu” a proto na to kaslu.

  25. Qeex

    assassin: neustále poukazuješ na jiné, na krávy, na lyžaře, na lesáky… “všichni nějak neprospejvaj přírodě…a tak proč bych neprospěl taky, když můžou oni, můžu i já”…že? . Nemám rád motorky v lese, hroznej rámus, kolo s motorkou se srovnávat nedá, jelikož kolo nepřidá plyn a nezvedne se za ním gejzír hlíny/jehličí, neváží 150kg, nesmrdí, a nedělá takovej randál. Sjezdovky mě osobně taky serou, proto na nich už prakticky nejezdím a řeším to kitem. Lesáci…co se dá dělat, občas mě serou a dávám to najevo. Krávy… neběhaj po lese :-)

  26. Pavel

    assassin: To máš sice pravdu, že takovejch věcí se děje hodně! Neomluvám to. Ale je naprosto bez debat, že cesta v lese po projetí dvou set lidí na kole, nebude ani náhodou tak zrychtovaná, jako když tam jednou projedou tři lidi na motorce. A skoro bych řek, že ani ten lyžařskej kopec po sezoně, kdy ho sjela snad miliarda lidí, nevypádá jako voraniště. Narozdíl od kopce, na kterým se projede pár střelců na mašině. ….no a tahat to do hor, ty krávo, proč? K čemu to je?….pro prdel?! …a s děckama pak pěkně o víkendu do supermarketu. Kam jinam, když do lesa patřej přece motorky. No a že v Rumunsku to nevadí, protože se tam jezdí tak málo……no zatim. Ale časem to bude stejně v píči, jako s těma sjezdovkama.

  27. assassin

    qeex: ja ale tim,ze ostatni delaj neco spatne neobhajuju svoje spatny jednani, ja na motorce po lese nejezdim… ja jen jestli ti co prudi do motorek nemaj nahodou taky maslo na hlave… clovek proste prirodu huntuje uz ze sve podstaty, at uz kvuli necemu co bezprostredne potrebuje k zivotu nebo kvuli sve zabave…. takze je to o tom jak si spolecnost nastavi ty limity… jak uz tu nekdo psal… a jestlize na ukrajine, rumunsku atd je tohle ok, nevim proc by tady meli nekteri chytri nadavat tem co tam legalne jezdi na moto…. tady se vyasfaltuje tolik “prirody”.. dalnice a kdovi co a je to ok, protoze se to proste tak dela … tak v rumunsku je zase ok jezdit na moto….

    a gejzir jehlici a hliny… jo to dela motorka jinak, ale da se rict ze po par dnech nepoznas kde projela… u nas v lese teda spis najdes misto kde jezdi lidi na FR kolech nez kde jezdej na motorkach…

    navic stejne to zadnej zasadni problem neni, vzdycky se jezdilo v lese vic a na vetsich vracich.. jen u nas na vesnici kdyz sem byl malej harant tak mel krosko-fichtla kazdej druhej, dneska u nas jezdej tak mozna tri kluci na pomerne modernich motorkach co proti tem ruznejm CZ/fichtlum delej mensi kraval, netece z nich olej a nekouri jak kdyz hori stoh…. akorat driv nemel doma internet kazdej vocas co nahodou jednou za rok vyjel nekam do lesa, videl kluka na motorce a uz honem musi napsat na internet clanek jakej je to nebezpecnej problem…

    Pavel: no ono je kolo a kolo… vetsina lidi co jezdi na kole tady tak jezdi na mistech kde se sakra pozna ze tam kolo jelo, uz jen podle tech staveb… jo a nemas nahodou fotku svahu/cesty kde projeli tri motorky a vypada to hur nez po projeti 200kol nebo sjezdovka po sezone? to by me celkem zajimalo….u nas se rok nejezdi na motokrosovy trati a uz skoro neni poznat kde byla…

    a nevim proc by to casem melo bejt horsi, spoustu lidi to nebavi, spousta lidi na to nema jak financne tak schopnostma… proc by se najednou sebralo milion lidi koupili endura a jeli jezdit do rumunska?

  28. Roman

    Assasin:
    Protože motorku seženeš za pár korun a pro lidi je to hroznej adroš ničit přírodu dívat se jak jim lítá bahno od kol. A ty kecy o tom, že v Rumunsku nepoznáš kde jela motorka si nech pro někoho kdo tam nebyl. Nejde jen o to, že tam projede, ale o tu stopu, kterou tam zanechá a po pár deštích je z ní potok.
    Lítáme na kole u nás skoro každý den a nepoznáš, že tam někdo jezdí. Stačí udržovat takovou rychlost abys před zatáčkou nemusel brzdit jak kokot a hrnout za sebou brázdu. Co se týče sjezdovek, tak to je snaha koncentrovat lidi do jednoho místa, místo toho aby si jezdili kde se jim za chce. A krávy v horách( v Rumunskou jsou ovce), tak ty tam jsou tak dlouho, že se staly součástí ekosystému.
    A proč by se nemělo jezdit v těch zkurvených autech a na motorkách po horách? Protože jednou chci své dceři ukázat kus přírody kde žije spousta hmyzu a o obojživelníků, kteří u nás už pomalu nejsou a né posranou MX trať.
    A až se mi povede chytnou toho krypla co jezdí u Nás po lese se čtřkolou, tak mu tak rozkopu rypák, že bude měsíc žrát brčkem a do lesa už radši ani nevleze.

  29. Jr.

    Je mi jedno kdo co napsal…
    Sjezdovka po sezóně? Víte, že se jezdí po sněhu? Jediný co jí může zku*vit je její úprava těžkou technikou před sezónou/po sezóně a přirozená eroze, která se děje i u vás na chalupě a dokonce i v Rumunsku a možná ještě dál.
    Motorka v lese a přírodě? Na lesních a polních cestách ano, mimo ně určitě ne. Nevidim problém v průjezdu motorky po takový cestě. S plašenim veverek a koloušků jdětě vřiť. Silnice jsou všude, všichni je chtěj. Tohle neni nic jinýho. Zvířata si vždycky zvykla a vždycky zvyknou. Stejně je pak zastřelí nějakej kokot v zelenym mundůru.
    Rozkopat někomu rypák, že bude žrát brčkem je hodně moudré řešení problémů. Snad nebude silnější :). Chytřejší je určitě.
    Začít tu zpochybňovat něčí hodnoty a tvrdit že má hovno za sebou je skoro projev netolerance :). Pokud je něčí hodnota motorka, nemá nikdo právo mu to brát. Stejně tak jako jemu může bejt uprdele sledování žab prcajících s motýlama.
    Imho jsou nejhorší turisti pěší. Jděte se někdy projít po tak skvěle chráněné a neustále jebající oblasti KRNAPu. Tolik bordelu, co najdete po cestě od Medvědína k pramenu Labe…ale jet tam na kole? Na co to myslíte vy kriminálníci!

  30. Yeaaah

    Jr. : Jo, cesta k prameni Labe je fakt PORNO! Boze, jak ja se proklinal, ze jsem tam sel, to byl zas zazitek. Lidi jsou proste hovada:)

  31. Roman

    Jasně, nejlepší je to hovado co reje v přírodní památce stopy 30 cm hluboké poplácat po ramenou a popřát mu štastnou cestu.
    Co jiného s tím chceš dělat než mu rozbít hubu, ty chytrolíne!? Volat na něj policajty? Už je vidím jak běhají po lese. Nebo ochranáře? Hmmm. Nebo mu mám domluvit, že tohle by neměl? Já nemám mentálně na tyhle kydy! Prasata co ničí les jsou pro mě synové smrti a je mi jedno jesti má 2,5m a 150kg

  32. assassin

    Junior: spis jde o to ze tam kde byla sjezdovka byl predtim les… ale me to nevadi, clovek nakou zabavu mit musi a udrzet prirodu v zakonzervovanem stavu asi nejde… spis na tom ukazuju kontrast ze u nekterejch cinnosti je vykaceni lanu lesa OK.. sjezdovka, stavba dalnice..prace lesniku=neci byznys… proste to spolecnost toleruje a tezko rict proc zrovna tohle jo… a proti tomu projeti motorky ne…… ale to neni nic proti tobe, s tebou se evidentne diskutovat da… s clovekem s argumenty ze da nekomu do drzky tak ze bude zrat brckem asi ne… tos vystihl presne.

    Roman: clovek i se svejma nerestma jako je pretvareni krajiny at uz s jakymkoliv ucelem uz je tu taky pomerne dlouho… ze ti nevadi kolik broucku a jesterek chciplo kvuli budovani mest, silnic atd…. je vyborny jak bojovnici za netknutou prirodu si bojuji z pohodli sveho civilizovaneho domova, ktereho by se asi tezko vzdavali… 60palcova obrazovka, klima.. internet i na hajzliku….. ale hlavne aby nekde nesmrdeli elektrarny a nekdo neprejel broucka :)

  33. assassin

    Roman: prasata co nici les? koukni se tady do kazdyho druhyho reportu o jezdeni na kole a uvidis ty traily v lese… hlineny dreveny stavby atd… to podle tebe je nebo neni niceni lesa? jsou tedy vsichni co tu jezdi/stavi takovyhle trate podle tebe zraly na polivky brckem?

  34. assassin

    oprava: zrali… no tech chyb tam asi bude vic…

  35. assassin

    vsechno spatne, radsi uz nic :)

  36. Roman

    Assassin:Aha, takže když se stavý města, tak můžem zničit všechno. Brzdovou kapalinu budu lejt do potoka, odpadky pohazovat kde se mi zachce, může me jít rozkopat mraveniště protože je to sranda. Podpálit les? No problém! Nebo víte co vyserem se na všechno a můžeme to tu zapálit všechno. Svrhněte napalm na Amazonku, protože když už jsou města, tak nemá smysl udržet ani kousek přírody. Jo! Pecka a na výlety budem chodit na skládku. Huráá huiráá

  37. frenk

    assassin: Jenom tohle. Jestli se někde budují cesty, staví města a těží dřevo, je to proto, že to jako lidé potřebujem, protože konzumujem a množíme se jak smyslů zbavení. Naproti tomu ničení přírody pro zábavu, tady reprezentované zrovna motoendurem je věc naprosto postradatelná, bez které všichni klidně přežijem. Bez cest, měst, dřeva, uhlí, ropy atd. jsme v řiti, ani bys tu krosku nemoh vyrobit a ani bys neměl co nachcat do nádrže, aby ses obratem moch za ten benzín odměnit zemi tím že ji tou motorkou trochu načechráš, to je ten rozdíl, který pořád nechceš vidět, i když nevěřím že o něm nevíš.

  38. pavel

    jr. : …netolerance. Ano, to ano. Když něčí hodnota je motorka,nemám právo mu to brát. Samozřejmě. Ale kde bere pak takovej člověk to právo tou motorkou kurvit místa, který mu nepatřej, resp. který nepatřej JENOM JEMU??? Já myslim, že se na tom dá užít spousta zábavy, a to na místech(a jejich dost), kde to takovou škodu neudělá. Ale ještě mi tu nikdo nevysvětlil, proč to tahat do hor. Dyť to tam z přirozenosti vůbec nepatří. ..Je to větší prdel, jezdit zrovna tam?? Je velká frajeřina nebrat ohledy?? Ty krávo, to nevim. Myslim si, že by bylo dobrý brát ohledy na ostatní a nechat místa, který zůstanou v klidu-nezničený jen pro lidskej nezmar. ….a že je spousta věcí tomu podobnejch. To ano, ale tenhle článek byl o ježdění na motorce v horách…tak tu nebudu píčovat na pěší turisty, který po sobě neuměj uklidit.

  39. drzhor

    ty kravo to je zase sračko diskuze :D jeden se diví co ten druhej zvladne nacpat tomu prvnímu do huby, co ani nenapsal ani neřek :D … panove gratulace, děcka na internetu jsou proti vam hadr vod nadobí vobalenej v trojobalu podavanej se salatem a okurkou :)

  40. frenk

    drzhor: :-)))) Stěžuješ si na sračkoidní obsah diskuse a přitom si největší lejno vytlačil zrovna ty. Takový nic neříkající pšoukolejno člověka, který jinak nemá k tématu co říct. Synku – nepřekvapils:-)))

  41. drzhor

    njn a z tebe vylezl ten hadr v trojobalu :D

  42. Jr.

    Jo, ať se mi názory výše diskutujících líbily nebo ne, byly k přečtení a dávaly aspoň rozum. Přijít do diskuze a napsat “píšete sračky” je dneska nějak moc populární :).

  43. assassin

    Roman,frenk: to je furt kecu jak strasne to ty motorky znicili, ja chci videt ty zdevastovany stovky hektaru lesa motorkama.. ty hektolitry brzdovky a oleje co protejkaj horskejma bystrinama po prujezdu motorky…
    na oplatku vam ukazu traily v lese, drevene a hlinene stavby obrich rozmeru co tam vytvorili lidi co jezdi na kolech.

    a s tim ze clovek ty ostatni stavby o kterych rikate ze to jinak nejde, stavi protoze to jinak nejde .. to jsou kecy… civilizace obzvlast v nasi casti sveta se zene za neskutecnym konzumem, nadprodukce vseho pro velkej zisk atd atd… tzn drevo se vytezi aby majitel ho za velkej balik prodal do zahranici.. ne proto ze je to nutne a ze bez toho aby to udelal tady chcipnem hlady.
    ad podpalit les… lidi maj ruzny zabavy, i zabava je potreba cloveka… ale kde jsou hranice jasne urcuje zakon, pokud je jezdeni na motorce tam kde se jezdilo legalni tak kde je sakra problem? ze by to tam nejak silene zdevastovali z fotek nevidim, vy ste tam s nima predpokladam nebyli a myslim ze dnes byste ani nenasli kde oni tenkrat na tech motorkach projeli…

  44. Michal

    2Moto Lovers:
    Člověk by měl k přírodě přistupovat s pokorou. Jet na motorce a užívat si ty scenérie? Vždyť to nejde. Pokud se jdete podívat do nějaké baziliky, galerie, taky tam řvete?
    Fotit se v přírodě s cigárkem – to taky o něčem vypovídá.
    Nerozlišujete to, že les = ekvivalent pole, dřevo se netěží zbůhdarma pro zábavu. Krávy se taky nepasou jenom tak, že.
    Eroze – prudká sjezdovka vždycky celá travnatá, po pár pokusech o výjezd vznikly malý koryta, chybí hlína, ohlodání až na podkladovou skálu.
    Motorky mám obecně rád, ovšem ne mimo silnice, případně vyznačená “hřiště”. A že si kluci nemají v naší zemičce hrát? Vzhledem k akčímu rádiusu motorek tomu nevěřím. Vhodných lokalit je doslova plná prdel

  45. assassin

    Michal: jestli sis nevsiml tak tady nejde o hrani si v nasi zemicce ale o vylet do tebou zminenych vhodnych lokalit-tam kde se takhle ofiko jezdit smi. jinak na motorce se moc nejezdi po lese aby ses rozhlizel… nebo myslis ze tady si lidi v lese stavi skoky na kolo aby z te vetsi vysky ve skoku obhledli vetsi cast te krasne prirody?

    ad les a pole, uz vyse sem psal ze dnesni spolecnost uz vubec neprodukuje tohle protoze musi… ale da se rict ze zbuhdarma pro zabavu… viz pole osazene repkou ze ktere se vyrobi min “nafty” nez se ji spotrebuje na jeji vyrobu v mechanizaci… to same les, tady je spousta umele vysazenejch jehlicnatejch lesu kde se tezi ve velkym drevo proto ze to nutne potrebujem, ale docela ve velkym ho vyvazime….

    ad ta pokora, ja nevim z jake ze zverejnenych fotek si usoudil ze se dotycni chovali k prirode stylem “kde projeli tisic let nic neporoste”

  46. Michal

    Assasin:
    po lopatě: proč kurvit panenskou přírodu, když i v ČR je myslím dostatek lokalit, kde se dá zablbnout a nevadí to. (tzn proč nehuntovat už dodělanou přírodu, ale roztahovat se dál?)
    Příroda a scenérie – proč by dotyční tyto výjevy fotili, pokud by o ně neměli zájem? Jen si myslím, že pokorný jedinec si ty krásy přírody prohlídne s úctou, potichu a ne ze sedla motorky.
    Ad vývoz dřeva – pokud tu nevznikne utopistická společnost, budeme asi na ekonomiky cizích zemí navázaní, že.

  47. assassin

    Michal: no v CR toho legalne moc nenajezdis, znamej ma MX trat na vlastni zahrade, na samote, nejblizsi baraky asi 3km a stejne lidi prudi a vlastne tam nesmi jezdit….
    Doufam ze pokorni jedinci si ty krasy na vychod od nas chodi obdivovat pesky….
    Jo kdyz jde o kseft a o “ekonomiku” tak se smi vsechno, to je jasny,protoze to potrebujem… pak se clovek divi kdyz vidi les jak “po valce” protoze ho “sklidili” harvesterem, ale proc ne, je to ekonomicky nejvyhodnejsi tak jakypak s tim srani…

  48. frenk

    assassin: Nadhazuješ tu dookola olej a brzdovku jako nej problém motorek v lese, ale sám víš že to jsou ty nejmenší zla které motorka působí. Jezdil jsem v lese na krosce pár let, vím co sem tam po sobě zanechával, problém je eroze a hlavně hluk.

  49. Jr.

    http://navratdoreality.cz/?p=view&id=9933 :D nevim proč sem si to hned asocioval s touhle diskuzí…

Komentář: