Máára a Kika Kanada trip – report vol. 1

full2.jpgJak sem slíbil, tak taky plnim. První report – návod, jak se vydat na zkušenou na druhou stranu planety je tu :) více inside….


Jak sem již avizoval , letošní zimu a následné léto jsem se rozhodl strávit v Kanadě. Kam jinam vyrazit než do Whistleru. Na tuto dobrodružnou cesty se semnou ještě odvažuje Kristýnka, takže sem moc rád že mám takovou krásnou společnost.

Víza máme, letenky  koupený, náký ty prachy na učtě jsou taky. Letíme z Mnichova. Transfer na letiště zajišťují Kačena s Janou, což je společně s Kikou hodně hustá bandička blondýnek:) bavim se velice, díky holky! Poslední loučení a hurá směr Toronto.

Cesta trvá asi 8,5 hodiny. Letíme s Air Canada. Krom jídla fasujem každou hodinku drink. Vínko maj dobrý, neřídíme, tak proč nezakalit:) Kika to ještě prokládá kinedrilem, labužník. V Torontu nás čeká imigrační. Slyšeli sme pár děsivejch historek ale fasujem Joea, kterej nás nijak neprudí, takže razítko, poučení že za rok musíme vypadnout a Welcome to Canada :) hledáme druhý letadlo, do Vancouveru. Ceta dalších 5,5 hodiny. Opět vínka, kinedril. Letuška se nás, při pohledu na naše vyčerpané a ospalé xichty ptá odkad sme. Po vyrozumění jen soucitně pokývá hlavou a nechává nás spát…

Do Vancouveru dorážíme v 7 večer. Arabáckej taxikář nás vykládá v motelu a první noc je tu. Ráno Kanadská snídaně, wafle, javorovej sirup, burákový máslo, nic slanýho:D Nastává ftipnej přesun zdejší mhd na bus nádraží. Táhnem každej bágl, kufr plus vak s dvojema lyžema a přeskáčema. Řidič busu nejvíc cápek, ochotnej, poradil, nechal jet zadax a ještě popřál hezkej den. Začíná se mi tu líbit:) Následuje nástup do busu společnosti Greyhound, což je nejlevnější bus do Whistleru. Následná cesta je fakt něco uchvatnýho. Moře, hory, lesy, vše co si člověk muže přát. Za dvě hodky už stojíme ve Whistler village.

 pa070445.JPG

Kika sehnala kámošku co pro nás přijede a ubytuje na první měsíc. Při čekání navštěvuju zdejší Infocentrum a opět se nestačim divit jak moc milý a ochotný tu všichni sou. Fasuju mapy, časáky, létaky co dělat při setkání s medvědem a mnoho cenných rad. Přijíždí Vanda a odváží nás do baráku. Velká vila, kde bydlí dalších 10 čechů. Čekal sem hodně, ale něco takovýho fakt ne:D Od chvíle co sme vešli se tu cítíme jako doma, mezi partou starejch kámošů. Každej se snaží pomoc, poradit. Bandička k pohledání – díky moc všem!!!

Poté nás Vanda bere do města a vysvětluje pár základních věcí. Zakládáme učet v bance, kanadskej telefon, první nákup atd. Poté s Kikou vyrážíme k bikeparku, protože kvuli tomu sem přijel. Dáváme pivko Kokanee a koukáme na ty kvanta bikerů všech národností, věků i pohlaví:)

 full2.jpg

Další den vyrážíme na obhlídku zdejších jezer. První je na řadě Lost lake, nádherej lesopark a uprostřed libový jezero. Všude mrak psů, dost z nich kříženejch s vlkem, takže hodně zajímavý vořechové:) Další den jdem do utulku, fasujem psa na venčení – Nelly a vyrážíme ke Green lake. Počasí exkluzivní, příroda uplně nejvíc. Koukáme jak přistáváj hydroplány a hledáme medvědy.

pa090485.JPG

Večer se dovídám že další den je zavíračka bikeparku. Kolo sem nechal doma a pujčovna za 120 dolarů plus 55 lano je docela dost. Ale to bych nesměl bejt v Kanadě. Míša z baráku mi pujčuje svý old school norco six, fasuju helmu a rukavice akže pojezdu nic nebrání. Ráno bohužel chčije a to dost. U snídaně se ptám jestli se de jezdit. Všichni si ťukaj na čelo, jakože to je snad jasný ne:D Vyrážíme tedy za zábavou. Jede Bagr, Míša a u lana se přidává ještě Ben.

To co následuje je prostě sen. První jedem Dirt merchan následně napojení na A line. Držím se Bagra co to tu celý drtí na Htčku, letí strašnou a já zažívám uplnou extázi. Lepčí traily sem nejel, skok za skokem a já si jen uvědomuju že sem opravdu tady, na druhý straně planety, v libový zemi s ještě libovějším bikeparkem, zkrátka, že sem si splnil sen.

Další jízdy dáváme i downhillový traily, vše za totálního mokra. Ovšem to nijak nevadí, ba naopak:) Velkej ulet je pak druhá jízda, kdy mě Bagr bere na Crappable hits. Vůbec netušim co mě čeká, jen je mi oznámeno „Ready to fly?“ Pujčený kolo, druhá jízda, řikám si, asi náký skoky, dem na to.

 gopr0076.JPG

Následujou 4 big airy alá SNB. Všechny maj tak přes 10 určitě. Držim jí a vidim jak to Bagra vystřeluje do ukrutný vejšky. Už je pozdě brzdit, posílám to. Teprve ted zjišťuju proč Ben a Míša kroutili hlavama a usmívali se, když sme se na to rozjížděli. Na oči dobrej zážitek, klepu se ještě notnou chvíli po tom. Příště už radši ale na svim kole:) 

 link na vimeo video zde.

pokračujem v krasojídě. Protahujou mě pokaždý jinudy. Všechny možný terény, od techniky na kořenech, šutrech po vyhlazený cestičky kde to valíš a lítáš. Netroufám si říct kolik dáváme jízd a už vůbec, jak mizivý procento z celýho parku sem viděl. Každopádně potkávám svýho prvního medvěda, tak sem spokojen:)

Za pár hodin sme hotový, je nám trochu zima tak dáváme očistu a hurá domů kde mě čeká nejlepší večeře! Díky Bagrovi za vedení, Míše a Benovi za milou společnost! Sem rád že sem ještě stihnul poznat na co se mužu na jaře těšit. Už chápu proč se tomu říká mekka bikerů. Z toho mála co sem viděl je to více než patrné…

To byl první tejden tady. Každý den mě tato země udivuje víc a víc. Příroda je uchvatná, jezera překrásný, všechny parky udržovaný. Všude čisto, klid. Zdejší silnice brázděj ty největší trucky od Forda a GMC. Viděl sem jen jednoho prcka a to Golfa, ale stejně byl ve 2,5 litru:D prostě ulet.

Bydlení je tu luxus, standartem je vířivka v každym baráku, bytě… Kapitolou samo o sobě jsou ale lidi. Všichni se pořád usmívaj, maj dobrou náladu, každej druhej tě pozdraví, popřeje hezkej den, každej třetí se stebou dá do řeči. V krámech, na uřadech, bankách, všichni se mužou přetrhnout aby ti posloužili jak nejlíp mužou. Za ten tejden co sme tady, sem se nesetkal s jedinym negativnim člověkem.  Na tuhle atmosferu si člověk zvykne rychle a v kombinaci s libovou přírodou, velkejma horama, mega bikeparkem a tunou prašanu co nás čeká musím říct jediný.

Ráj na zemi existuje :)

Stay tuned pro další materiál.

Pozdrav do čech posílá Maara a Kika

full.jpg GOPR0076.JPG nahled.jpg
PA060431.JPG PA060437.JPG PA070444.JPG
PA070445.JPG PA070450.JPG PA070452.JPG
PA070453.JPG PA070455.JPG PA080470.JPG
PA080471.JPG PA080472.JPG PA090482.JPG
PA090485.JPG PA090488.JPG PA090491.JPG
PA090492.JPG    

26 komentářů pod “Máára a Kika Kanada trip – report vol. 1”

  1. čibrut

    Fajn počtení, tiše závidim, ale přejícně, už co se objevila Máro tvoje fotka ve “foto týdne” mi poskočilo srdce radostnou závistí :) Fakt radostnou, ne tou podělanou nenáviděnou čecháčkovskou.

    A všem, kterejm ještě neni 35 – kurňa jděte do toho, protože jinak vám zbydou oči pro pláč jako mě (na černo nějaký takovýhle dobrodružství nedám a na “work in Canada” už jsem prostě bohužel podle měřítek agentur starej). Ale jednou se tam snad dostanu, sice asi ne na víc než měsíc v rámci dovolený, ale co – to, že je Whistler mekka MTB je pro mě jasný už od začátku mýho ježdění a i kdybych tam měl letět na tejden tak tam prostě musim :)

  2. KRAJIC

    Tak se hlavně nějak nedojebej, když tam je tak krásně a takové možnosti.

  3. Verča Tůmů

    Maaro, moc zavidim. Uz se nemuzu dockat na dalsi poctenicko a fotky abych potesila sve oko tou nadherou…
    Zdravim z prekrasne slunneho Praglu:-) ( neee je tu hnus a spoustu sracek co porad padaj a padaj…)

  4. kuba

    canada for ever!!!!

  5. Kuba

    po dlouhý době parádní report. Díky a ať se daří…

  6. linduleee

    Wauuu nemam slov!hlavne mam strasnou radost ze si plnis sen!hodne stesti a srandy preju ;-)

  7. deutsch

    super,tohle mě baví,těším se na další porci čtení

  8. BULWAjsz

    Super počtení. Čekám na další příděl z Kanadskýho života :)

  9. Michal

    Super, závist ti!

  10. maloun

    Krása…fňuk..! :D

  11. Čárys

    Pééckááá, čéésněěěééé, děkujemeza report – a vy ostatní, těšte se na video – nastaveno na pondělí…

  12. Čárys

    4: Kuba : to víš, do kanady se jen tak nejezdí, chápu že ostatní je takové jaksi “neexclusivní” ale zase se tu vššichni snaží, aby bylo co číst.

    Já děkuju všem.

  13. freddy

    Clanek je super a at se nadale libi!

  14. ti ELK

    jj závist, užívej…

  15. Kuba

    Čárys: Primárně to měla být pochvala, ale vyznělo lehce kriticky. Já jsem rád, že je každé ráno co číst a do kritiky se pouštět nechci. Fakt je ten, že se občas začtu raději do starších reportů z tripů než do aktuálních článků.

  16. Čárys

    4: Kuba : Já se zbytečně chytil, to víš, jsem starej podrážděnej dědek : )

    Já teď byl dlouho pryč, a píše spousta lidí, co mi s tím pomáhá – to víš, jsem rád za cokoliv, ať už je kvalita jakákoliv…tak mi jich bylo trochu líto a chtěl jsem se jich zastat, ostatně i já to poslední dobou dost flákám.

    A propo : Aby bylo co číst, koukněte do fora…a pak mám něco stíhat.

  17. hout

    Ano, Amerika je Amerika. Po čase ti deset metrů velký skoky přijdou malý a placatý, auta normální a lidi prostě lidi (oni jsou konec konců všude stejní, jen tam to mají naoko trochu jinak a my na to nejsme zvyklí). Představ si ale ten šok, až se z toho vrátíš zpátky. Lidi peklo, skoky směšně malý, všechno špatně… Je to boj a člověk si říká, kde to žijem.
    Plnit si své sny je nejvíc, všude říkám, že takovouhle věc by měl každý aspoň jednou za život udělat. Nebo rovnou víckrát, užívejte.

  18. Maara z Klaanova

    Díky všem za podporu!!! Nezáviďte a přijeďte! Zas tolika peněz to nestojí a ty zážitky sou nejvíc:)

  19. jakub99

    super! doufám že se mi tohle taky jednou povede!

  20. Pedro

    V pondělí odesílám žádost o vízum:)

  21. BULWAjsz

    Maara z Klaanova: Beru tě za slovo, ale uděláš mi průvodce počátečními problémy, platí? :) Ne, teď vážně. Po dodělání bakaláře bych na jaře rád vyrazil, ale nemám v Kanadě absolutně žádný známý, což koukám, že se do začátku hodí, minimálně, co se bydlení týče, což?

  22. Maara z Klaanova

    Buleajsz: S lidma tady sme se domlouvali po netu, osobně sme se nikdy nepotkali. Jestli to myslíš s cestou vážně, tak se mi pak klidně ozvy a já ti rád pomužu. Takhle to tady prostě chodí:)

  23. Anríl

    Dirt parchant je surfing…flow jak prase…patri mezi moje osobni Whistla top trails…reportujte…at se vsici tam odjebem a nemusime nic cist;)a slinosedet u pécé…doporuco na vancouver nortshore trejly, kdyz vam ted zavreli: one black -Pingue, Team Pangor, Atomic Dust a double diamond – Buggie Man, T.N.T. trail, Severe Dick a sadomasoterorr “Kambodža”… a Pemberton je blíž cca 30km a tam je super vejlet na mosquito lake a trejlu je tam taky mrak asi nejhorsi je tam Cop Killer…to nesejdou ani mistni horsky kozy…vejletujte, vydelavejte a nevracejte se do ČR – čti Debilov…zdravi Anríl CA member…

  24. koty

    Super počtení!!Bydlel jsem na alpine meadows…6 z 9 tejdnů na kole..lanovka do 8 p.m….nejlepší 2 měsíce v životě…lidi, hory, kalby, ledovec, španělky a lost lake..nazapomenu!!!Užívej!!whhistler je magnet na lidi co už nikdy nepotkáš… http://www.facebook.com/profile.php?id=1716872292 matěj…super člověk…pomůže taky kdykoli..kdyby byla potřeba…protáh mě tam všim možnym=)

  25. robin_tattoomaster

    Byl jsem tam pred mesicem. na otocku. super misto a super lidi :) pristi rok znovu!

    p.s. bike na cely den byl za 90

  26. BULWAjsz

    Maara z Klaanova: S cestou to myslím určitě vážně :) Můžeš mi napsat svůj mail, nebo se ozvat na můj, pokud ho tady nechceš zveřejňovat? Měl bych pár dotazů… Díky

    svobodarider[zavináč]seznam.cz

Komentář: