Local Freeride Cup 2011

foto8.jpgJe již zažitou tradicí, že se na kopečku Plachta v Třebohosticích každoročně konají punkové freeridové závody Local Freeride Cup. Nebylo tomu jinak ani tento rok a jednoho krásného srpnového víkendu jsme se zde opět sešli.


Builders crew zastoupená Blejstrákem, Manťákem a dalšíma local Joes je na místě už několik dní a připravuje trať a zázemí. Trať se jako obvykle skládá z několika sekcí, přičemž horní sektor je slopestylově laděný. Nechybí dirty, velbloud lávka alá simmons a taky slavná maringotka, ze které si nedobrovolný výstup vyzkoušel nejeden biker. Hrdinou dnešního dne ve spojení s maringotkou je Maara, kterej to nahoru vypustí v BMX stylu, kolena u držky, aby v pikosekundě letěl bez kola dolů. Naštěstí pro něj po nohou a do měkka, takže Canadian trip neohrožen.

Všichni tady předvádějí docela slušný komba a to i ti, kteří na kole neseděli jak je rok dlouhej a už tak nějak tradičně to vyzývaj právě tady na plachtě. Někdo styl nalezne rychleji, třeba jako Alen, někdo skoro vůbec, třeba jako Mezik.

 foto7.jpg

Ocenění pitomec dne si ale nakonec odnášejí dva lidi. První je bezesporu Manťák, kterej celý léto trénuje na velký bestii beko do molitanu a dnes se rozhodl, otočit ho na hlínu a to na ne úplně malou. Dupe na dirt, tahá, točí a uprostřed letu zahazuje. Je to ale robot, nic mu není a za chvilku je tu s druhým pokusem, kterej sice s odřenýma koulema, ale odjíždí. Druhá blbost napadla Davida Staňka, kterej už nějakou dobu pokouší trik dacade, kterej je prozatím zaslíben především jezdcům na BMX. Druhej pokus už motá skoro zpátky na pedály. Brzy už to bude na čistotu.

Další sektory tratě jsou pure oldschool. Dřevěný lávky a dropy na placku. Všichni to zle krmí, včetně guys na hardtailech. Moje kotníky by to už asi nedaly. Na step-upu pak ještě padaj kombíčka jako onefoot landing a podobně. Prostřední sektor zakončujeme step-up vláčkem na velkejch bestiích.

Dole už nás čeká jen bolest zápěstí a kotníků, když vysíláme největší drop na celým Plachta kopečku.
Pak už jsou riders unavený a proto Blejstrák, hlavní organizátor akce, ukončuje ježdění a všichni se přesunují k vyhlášení vítězů. Já beru pátej, Blejstrák čtvrtej, Maara třetí, Dejf Staněk druhej a vyhrává se svým HC Azonic backflipem Manťák.

foto8.jpg

Cákáme šáňo, žereme guláš a rozjíždíme klasickej redneck style mejdan. Punkový kapely, hektolitry piva a rumu, rozparáděný vesnický Mařky a stohy trávy. Držíme to do ranních hodin v plnejch a pak umíráme.
Jako vždy byla Plachta parádním zakončením letního bajkingu a skvělým mejdanem s kámošema. Nikdy to nemělo punc velkejch závodů a ani takový ambice, ale to co Plachtu dělá Plachtou, je totální redneck punk style, kterej všichni tak milujeme.

Na Plachtě se mnou byl hudus, který neomylně svíral svoje 5Dčko a tak můžete sledovat akci v následujícím videu.

IN SANE crew video: pro ty, kteří to potřebují v jiné kvalitě a nenávidí naše flv :)
Link Vimeo:
Link IN SANE:

vídeo u nás here :
link na stažení :
a nebo play
If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

foto1.jpg foto10.jpg foto2.jpg
foto3.jpg foto4.jpg foto5.jpg
foto6.jpg foto7.jpg foto8.jpg
foto9.jpg    

7 komentářů pod “Local Freeride Cup 2011”

  1. Šárka

    skvělý video

  2. skautik

    Ta party byla mocna UFF ! :)

  3. Čárys

    video prostě paráda. Tohle se mi líbí a velice. Jdu to nasrat na DK : ) Ta fotka beka je totiž mocná, hahaha

  4. dočis

    byla to parádní akce! jen nevim, co sem klukum udělal, že mě nevyhlásili ani na videjka nedali… :(

  5. Krotitel

    bylo to skvělé. příště možná i bez ruky v gipsu na kole.

  6. dr.zack

    @Docis: ses tam, na lavce dole…akorat nebyl zadnej jinej tvuj dobrej zaber…akorat nejaky 180tkyToZadaLanding an stepupu :)

    Jinak teda video by bylo jeste paradnejsi, kdyby bezelo v 16:9 ;)

  7. dočis

    v pohodě, ale škoda těšil sem se!

Komentář: