Jedno zimní odpoledne…

nahled2.jpgInu, zima, psa nevyženeš ale dva jihočeské kocoury bez problému Ostatně oni se vyženou sami. Protože i přes to, co tvrdí Radek Broz, neexistuje nic takového jako špatné počasí…a že je bílo ? A co ?

To je tak…si sedím na krámě v sobotu dopoledne s jasným plánem – venku prší déšť se sněhem a sněží sníh s deštěm, vyberte si. Vím, že chci ven, páč dokud je světlo a já nemusím  sedět ve worku, chci dělat outdoorový věci, jedno jaký.

A co vymyslet…skály přece.

V tom se otvíraj dvěřea vchází Cruzo se ženou.
Nastiňuju plán, s tím že mi bude řečeno, že sem magor…
Cruzo jen pronese : "V kolik tam ?" A je to.

full4.jpg

V jednu se hrabeme směrem nahoru na Choustník. Padá sníh a je tak -2, nádherně, prostě je nádherně. Lisí chroustá pod nožkama a mikina mi pomalu mokne. Hlasitost našeho projevu je přímo úměrná výši našeho štěstí a tak nejsme právě zticha – až na nás přichází myslivec, že prej jim rušíme zvěř, že maj naháňěčku.

To si ho jako naháněj jeden druhýmu asi, a potřebujou u toho mít klid. Trochu se tiššíme ale i tak dáváme šanci lesní příbuzné zvěři aby utekla občasnými uklouznuvšími projevy "Pičo zima..", nebo "Pičo to klouže…", či třeba pro změnu "Pičo, pudu."
Po první akci, kdy tahám na rozlezení cestu sice jen za 6, se tato ale díky dolezu po sněhu a mechu v rajbáku mění na neskutečný číslo, jež bych na své třídílné stupnici definoval nejvyšším stupňěm, (1, Vylezu, 2, Vyexpeduju, 3, Boj o holáč.) si už následující cesty hážeme odshora :)

A co vlastně budu psát. Nasolím vám tu 2 fotky a videjko, který jsem za 1O sekund střihnul.

A vy posuďte sami.
Jen tak mimochodem, lezli jsme 3 hodiny. Po dolezení jsem jel do Planý do sauny. Koupačkou v řece a přespáním v lese jsem zakončil tenhle super den. Ale o tom až jindy…třeba.
Užijte video…

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Čárys, 720

gopr1251.jpg

12 komentářů pod “Jedno zimní odpoledne…”

  1. Týlos

    Cruzo co noha? ( jeden ze zachránců z Čerčan). Asi v poho co když hopsáš po skalách. :-)

  2. deutsch

    Pěkný pičo,dobrej outdoor :)

  3. Makro

    “il Boss comanda!”

  4. cruzo

    Týlos: Zdar ale jo už se konečně zase dostávám do normálního života. Apropo ještě jednou díky za odnos do houkavýho auta.

  5. Pavel Tion

    Zdar Čárys, Ještě že tam jsou ty rampouchy a sněží. Chvílema bych nevěděl jestli lezeš dolů nebo nahoru ,-) Hele a tohle by bylo něco pro moje ruce který jsou fialový od +8 níž. Uplně mi zamrazilo……

  6. tomaass

    cruzo žije!

  7. david

    Boss…Koupačka v řece? Tak to se klaním ….to seš takhle otužilej odjakživa ?nebo se otužuješ kvůli noření a posunuješ to dál? jinak jak si pak uschul?kamna v chatce?nebo si bivakoval? a zdravotní následky žádný …při těhlech kombech …zima, sauna, zima, mokro, vedro?
    Já se v létě sprchuju ledovou vodou a koupu se na podzim ale chtěl bych posunout level vejš. koupání v lehkém mrazu…but small balls!!

  8. Ondra

    Podle záběrů z cesty bych to typoval tak na 3 obtížnost :D ale v té zimě… no dobří blázni ste :D … ale záááávist já si byl zalézt akorát na stěně bo tady chčije a chčije :D …

  9. jakub99

    dobrýý blázni :)

  10. Čárys

    4: Pavel Tion : Pokud budeme brát horolezeckou klasifikaci, tak 8+ mě mrazí taky :)

    4: David : Hele, neotužu je se nic, ale koupačka v řece tento den byl v kombinaci se SAUNOU, takže to nebylo tak strašný…i když, vlastně jo, bylo :) Jinak já jsem hodně, hodně zimomřivej, málo tuku… Nemocnej nebejvám skoro nikdy, protože se nestýkám s lidma co mě mužou nakazit, haha.
    Občas když jdeme pod led, nebo tak, (v neoprenu) tak se to celkem dá, ono skrz rezistenci vůči zimě platí hodně ono klišé : "stačí si to nastavit v hlavě" ostatně, o nepohodlí to platí taky…. Jdi do toho !

    4: Ondra : Ta první část stěny, co lezu…teď koukám do průvodce…je "přímá varianta 7-" kterou jsem si vytáhl. Byl to boj o život. Není na videu. Další, ta co na videu je na začátku je : "Masný krámy 7", kombinovaná s "Cestou květin 7-"

    Poslední cesta na videu je hm…už to mám, "malý věšák 6"

    Ale popravdě řečeno, ta šílená kosa tomu dalal uplně jinou klasifikaci, na stupni bolestivosti a no controlu ai tak 8 bludišťáků z deseti možných.

    Všechny ty cesty jsou více či méně převisy.
    Na klasifikaci obvykle vůbec nehledím, ale teď jsem si to zpětně dohledal, choustník řadím mezi oblasti spolu s modrákem a prvním lomem, který mám zatržený jakožto "vylezitelné" a ani nevím, co lezu. Hlavní je se bavit…

  11. Jerry

    Čárys: obdivuju te…!

  12. Ondra

    Čárys: Tak to promiň že jsem tě podcenil , jestli to byly 7 , 7- tak to klobouk dolů a v té kose … S touhle obtížností mám problém i v luxusních 15 stupních :D …

Komentář: