Bad Gastein

gopr1499.JPGJandy byl na horách, což je už taková klasika, že, ale byl tam a bydlel v autě, což je taky klasika, a hm…teda co ale klasika není, že to byl dodž a že jim 3 dny kydalo – prašan vevnitř !!!

Jedno video z prašanu jste tu nedávno viděli.  Já jsem musel taky vyrazit, tak vám tady o tom svém pojezdu též napíšu.

Jak asi všichni víte v Rakousku o nedávném víkendu malinko napadlo. Já jsem sledoval předpověd již nějaký den předem. Mezi zkouškama mi vyšlo volno, ale problém byl sehnat někoho kdo by se mnou jel do Tirolska. To se mi nedaří, tak píšu klukům z Plzně, kteří jezdí a mají permice do Skiamade. Pár telefonátů a v pátek večer mě Martin nabírá na vlakáči v Plzni. Volba padla na Bad Gastein. Ještě nabrat Alexe a může se razit. Cestou nejdřív prší a za Salzburgem začíná konečně sněžit. Ještě jsem zapomněl dodat, že odpadá hledání ubytka, spíme totiž v multivanu, pěkně 3 noci. Dojíždíme na místo a chceme vyjet na Sportgastein, ale sněhu je trochu víc a jsme rádi, že to otáčíme a kempíme na parkáči přímo v Bad Gasteinu. Ráno vstávačka a rychle na svah. Jsme tu mezi prvníma, ale zjišťujeme, že nejede 3/4 areálu. Nevadí, lítáme pod lanem a když v průběhu dne pouští zbytek lanovek jedeme prozkoumávat. Martin trhá kalhoty o strom a jede se převléknout. Potom objevujeme jednu pláň kam moc lidí nejezdí, o zábavu na zbytek dne je postaráno. Sněhu, prachu je dost, ale na pláních je i dost vyfoukáno. Balíme to ještě před zavíračkou. Něco uklohnit v ešusu a jdeme do města, malinko se ohřát do supermarketu, na vlakáč a ve finále i procházíme město.

gopr1499.JPG

Odpoledne začalo pěkně sněžit a padá pořád. V autě dáváme film a brzo spát, padá pořád. Ráno se budíme do pěkný sněhový peřiny, odházet auto a rychle na svah. Opět nejede většina areálu, nahoře mordor, nejni vidět na krok. My sjíždíme k jedné lanovce, kde jsme včera objevili pěknej les. Ten se stává náš na zbytek dne, moc lidí nejezdí, sněhu tuna. Nechápeme, hlavně spodní část lesa, třeba každej třetí oblouk otíráš brejle, o kameře nemluvim. Proto je většina záběrů nepoužitelnejch a jelikož jsme měli 3 goučka, tak se asi ke mě nedostali všechny záběry. Cca ve 2 končíme, jsme promáčený na kost. Hlavně kalhoty a já mám durch i batoh. Prostě po pás ve sněhu se na výbavě podepíše.

 gopr1795.JPG

O to zajímavější bude spaní v autě, proto odpoledne trávíme asi 3 hoďky na vlakáči, pěkně v teple. Něco jakž takž usychá, ale ráno to nebude příjemný. Jdeme k autu a zjišťujeme, že by to chtělo trochu šťávi do centrály. Jdeme po jídle pro benzín, ale špatným směrem. Při návratu vidíme chlápka jak odhazuje oktávku, je to Čech. Ulomený koště a po pás ve sněhu, ani dveře neotevře.  Martin pronáší, chtělo by to lopatu co? Chlápek neví, asi se ptal někdo z nebe a řiká: Jo jo, to jo. My jdeme k autu a po úsudku, že stejně nemáme co dělat a je nám zima, bereme lopaty a vlítáváme chlápkovi pomoc, auto stojí za 5 minut skoro na suchu. Chlápek spále netuší, Danke, Thank you. Jo v pohodě řikám. Jo tak vy ste Češi jo? No jasný jsme. Co tu děláte. Kempíme v autě a lyžujeme. Týpek šahá do peněženky a vytahává modrej papírek. Děkujeme. Po cestě k autu zjišťujeme , že to nejni 5e, ale 20e, obě jsou modrý. Chvíli váháme, jestli to nevrátit, ale bída, zima a hlad vyhrává. Možná by to odhazoval ještě dneska. 

gopr1586.JPG

Jdeme pro benzín na správnou stranu, dáváme opět film a jdeme spát. Ráno opět klasika, skoro nic nejede( -10stupňů a vítr 80km/h), Sportgastein už jede,aspoň spodek, ale už se nám nechce přejíždět. Objíždíme kopec bruslařským stylem a jsme opět v našem lese, sníh už je těžší a únava je znát, já mám naprasklou přezku na lyžáku, ducktape to jistí.  Padá rozhodnutí , že postavíme skok a jak jsme řekli, tak činíme. Zkoušíme nějaký kotrmelce, něco se odjíždí, většina na držku, prašan trestá každou chybu.  Nějakou tu hodinku se bavíme a pak balíme a odjíždíme směr domov. Tak to byl náš prodloužený víkend 7.-9.ledna. Jandy

Za foto se omlouvám, pouze Gopro

a foto tu :

GOPR1478.JPG GOPR1479.JPG GOPR1481.JPG
GOPR1495.JPG GOPR1499.JPG GOPR1564.JPG
GOPR1565.JPG GOPR1578.JPG GOPR1582.JPG
GOPR1586.JPG GOPR1607.JPG GOPR1795.JPG
GOPR1797.JPG GOPR1810.JPG  

2 komentářů pod “Bad Gastein”

  1. bejk

    Hlásím nefunkční odkazy na fotky.

  2. Mrňous

    Taky mi nejdou zobrazit :o)

Komentář: