Ranní JihoAfRická vyjížďka

bike-beach.JPGNení nad to se jet po ránu projet na kole.Rozhlídnout se jak je na světě krásně a protáhnout se! No a když už jsi tady…v Africe… Camel zase lítá po světě s kolem. Inside víc léta.

Trochu si přivstanu a v půl šestý už šlapu do pedálů.Po ránu je afrika nejkrásnější, speciálně po noční bouřce která jsete pomalu doznívá, pára stoupá, všechno voní a teplota vzduchu je zatím snesitelná.
Čeká mě asi 60 KM k vodopádům ve vnitrozemí a zpět na pobřeží v oblasti Mbotyi, Transkei, JAR.

Na rozehřátí si dám na lacno 10 KM mega prudkyho stoupání. Lehkej ranní déšť se mixuje s potem a já zatínám zuby a šlapu dál. Kopec zvolňuje, slunko pomalu vyhrává souboj nad mraky a červená hliněná cesta mě skrz plantáže čajovníku přivádí po 22 KM k prvnímu vodopádu. Jmenuje se Mbawe a měří 105 M. Můj plán dát si pod ním sprchu asi neproběhne, protože dolů se prostě nedá slézt a tak se aspoň nahoře koupu v řece, dám si snídani a namažu sluneční spáleniny čerstvě nařezanou aloe verou, pozdravím pasáky koz a frčím dál.

mbawe-1.JPG

Cesta je teď skoro stále po rovince a tak netrvá dlouho a na 37 KM dorážím k Angells Falls. Vedro už je fakt slušný a tady už se fakt vykoupat musím. Cesta na dno není zadarmo, všechno klouže, chytů málo, ale za 20 minut jsem dole a zacinaj vodní radovánky. Snažím se doplavat až pod 30 m vodopád, ale proud mě neustále strhává zpátky a nakonec ho musím obeplavat zezadu, potopit se a proud mě vyflusne vepředu jak raketu. Tahle zábava me zaměstnává na dost dlouho až už mě je fakt zima. Navíc mě začíná vrtat hlavou jestli tady nejsou třeba nějaká zvířátka jako třeba hadi nebo něco. No raději lezu ven a vyhrejvam se na slunku.

Připadám si jak Glum!

bike-beach.JPG

Je čas do toho zase šlápnout než se udělá nesnesitelný vedro. Mírně z kopečka skrz stáda krav a pár vesnic zpět na pobřeží. Na 50 Km uz mě od pláže dělí jen vysokej útes a sjezd jak do pekel. Teď bych potřeboval hodne zdvihu a dobrý brzdy, ale nějak to zkrosim dolů i na tom co mám. Adrenalin k snídáni – Beru!!

Slíkačka a skáču do vln indickeho oceánu. Slunce už je vysoko, červená kůže pálí a tak dávám cerstvej nátěr aloe vera které je tady všude dost pro všechny.

aloe-vera.JPG

Teď už mě čeká jen jízda po pláži, ale ani ta není tak lehká. Musím se držet blízko u vody kde se písek tolik neboří a trochu to jede. Cestou brodím pár řek a přenáším prez útesy a do kempu dorážím akorát na snídani. Je stále brzo ráno a já sbírám energii na dopolední surfing.

Bude to zase další dlouhej den v Jižní Africe a bude stát za to!

Travel, Ride free, Enjoy
Camell

aloe vera.JPG angels dole.JPG angels falls.JPG
angels nahore.JPG beach z utesu.JPG bike & beach.JPG
bike.JPG kozy.JPG kravy.JPG
Mbawe 1.JPG Mbawe.JPG rondavely.JPG
transkei camp.JPG    

10 komentářů pod “Ranní JihoAfRická vyjížďka”

  1. Vojtech

    Hmm, to je fakt paráda.

  2. KRAJIC

    Ty vodopády mazec.

  3. Vlastick

    Víc…my chceme víc!

  4. tomaass

    no jo Kamila si žije, ale my tu zas máme tuny sněhu vole, jezdíme jak vo život a pijem hausgemacht! doufám, že všechno vyjde a okolo 14. dubna sedím v nějakým autě do kterýho naskakuješ na mnichovským letišti a dáme pořádný rozloučení se sezónou!

  5. camell

    2 tomaass:
    Jo jo stejska se mi po poradny Cesky zime a ze to letos stoji za to
    Tak na dubnovou Rally s tebou pocitam-bude to opet ……o jatra :)

  6. Jr.

    Slova tu naprosto ztrácej význam :) .
    Pěkný, skoro až…no, moc pěkný.

  7. Ondřej

    Ty jo to je nadhera!!Ale zajimal by mne nejaky finačni nastřel na kolik vyjde tahle sranda!!Takovej malej Lonely Planet!
    A jak na to a jine peripetie cestovani!Diky Ondra!

  8. DADA

    SLOVY MÝCH DĚTÍ FAKT HUSTÝ
    SLOVY MÝMI SEŠ FRAJER UMÍŠ SI ŽIVOT UŽÍT A VO TOM TO JE TĚŠÍM SE NA VÍC FOTEK

  9. skautik

    Krasna priroda

  10. maverick82

    Afrika mě nikdy nijak nelákala a nepřitahovala, ale očividně to bude jen tím, že o ní málo vím. Děkuju za rozšíření obzorů.

Komentář: