UNDERWATER MURDER – Pozvánka na potápění pod ledem :)

freedive-under-the-ice-25.jpgAhoj všichni lidi, Sraz topenářů je uspěšně za náma….a co dál? DALŠÍ AKCE ! Pozor pozor – přicházím k vám s dalším plánem, díky němuž si obohatíte svůj repertoár zážitků z jinosvěta o svět vzhůru nohama… Underwater murder vol 3 je vevnitř !

Takže….dělám těch blbostí už tolik, že už to ani nejde. Odmítám realitu a klišé a nahrazuji je svou vlastní vizí. Co je v létě běžné, chci zkusit v zimě. Co je běžné v zimě, chci udělat v létě. Chci pro tenhle víkend opět vytvořit možnost, jak udělat něco, na co bude člověk dlouho vzpomínat. Aneb – kolik z vás už vidělo nějaký film, jak se herec, marně se snažící probourat zamrzlou hladinou, bušící do ledu, bojující o poslední dech, zkouší najít nějakej ten otvor aby naposledy vydechl a sklouzl do temných hlubin ? Kecy, jsou to prostě kecy, který hollywood dramaticky naimplementoval do hlav obyčejných komzumentů, a je to věc, kterou hodlám změnit.

Pod vodní hladinou, pokrytou ledem, je totiž uplně jinak.  Nejsi v žádné panice. Koukáš na strukturu ledu a honíš stříbrný bublinky vzduchu tu vlevo, tu v pravo. Stojíš hlavou dolů a kloužeš se vzrůru nohama. Realita se převrátí a ty jsi na jiné planetě, v jiném prostředí, a přesto podivně doma. Kolem tebe probruslí bruslař a za ním se víří částečky ledu. Šálí tě zrak, nebo ne ? Bublinky od něj stoupají dolů, ne nahoru. Otočíš se a opět jsi …asi…ve správné poloze vůči..čemu ? Vždyť máš strop nad hlavou… Tak chytneš to lano, které vede kolem, a ono tě zpět přivede do světa, ve kterým můžeš žít. Na chvilku sis udělal výlet jinam. A nepotřeboval jsi k tomu nic, jen jsi se NADECHL…

 freedive-under-the-ice-25.jpg

Ale jak o tom mužu psát. To nejde. Měl bys proto zajet, a zažít si to. A proto jsem pro vás přichystal akci.

S Frantou jsme pro vás na sobotu, 18. února, na 13h připravili v Miličínském lomu akci. POTÁPĚNÍ POD LEDEM...

Už to děláme po několikáté. Vyřežeme pro vás 3 díry, cca 2 m na 2 m na stranách trojůhelníka o velikosti tak 20 na 30 na 3O metrů. Všechny díry vyvážeme jistícíma lanama, šrouby do ledu a lana poskytne Franta a stejně tak i svoje scuba nádobíčko jakožto safety potápěč. Sud s dřevem na ohřátí jsme plánovali každej rok, ale nakonec to nikdy nezvládneme. :)

freedive-under-the-ice-602.jpg

Na vás je pak přijet, tak na tu 13h. Když nebudeme s něčím hotoví, aspn nám pomůžete, haha. Nutné je si sebou vzít – NEOPREN, nejlépe dvoje ponožky, rukavice, brejle, ploutve. šnorchl netřeba. Nejlépe by bylo, vzít si sebou i úvazek s karábkou, aby se dalo svaknout na lano, pro jištěnjí pod ledem. My to teda nepoužíváme, ale pokud si někdo nebude jistý, a tohle mu psychicky pomůže, tak doporučujem.

A pak už může akce vypuknout. Už jsem to dělal několikrát, a tak vám mohu dát pár dobrých rad.

- Zalepte si neopren - není nic děsnějšího, než pramínek ledové vody, který ti stéká podél podpaží směrem mezi hýždě.:)
- Horkej kondicionér - pro ty z vás, co musej zalejvat neopren kondákem, doporučuju si ho ohřát na výdechem topení v autě. Oblékání je pak o něco…méně bolestivé.
- horkej čaj – Po akci je jasná výhra !
- kobereček na zem na převlékání - skoro bych řekl…nutnost.

freedive-under-the-ice-2.jpg

Časový plán je tak nějak—pro zimomřivý cca 30 minut ve vodě, až tak do 1h – zkusil jsem oboje, a do hodiny se to fakt dá.. Pro lidi, co tam budou poprvý, samozřejmě uděláme při vašem prvním ponoru pod ledem doprovod  kolem lana, pro lepší psychickou kondici : ) Jedlo lano vyvážeme i do hloubky, takže si mužete zkusit i to dno…pokud bude svítit, je pohled na díry v ledu a kužely světla ze dna prostě k nezaplacení…

Až akce skončí – myšleno akce pod ledem – navazuje průběžně další akce – SAUNA A MARINGOTKA !

V Plané,kousek od místa, kde žiju v lese, máme luksusně socialisticky-autentickou saunu a řeku, která nezamrzá. Takže po vymrznutí pod ledem nás bude čekat přesun do sauny. A poté přesun ke mě do lesa do Magicgotky, kde dáme večer se svařákem, ohněm, promítáním freedive videí a přespání.

V neděli dopoledne rozjezd dom, jak kdo chce. Možnost je bazén v Táboře ( 40,-kč, možnost je  jet se mnou do Písku na stěnu…atd atd.

CO je nutné sebou, pokud chcete bydlet v lese ? Spacák a károška a flaška červenýho s hrníčkem. A do sauny ručník. A to je vše. O ostatní se postarám…

——————————-

Tááák, to je asik vše. Takže shrnuto, podtrženo :

SOBOTA, 18.2., VE 13 H – Miličín underwater murder !

A video z loňska, které napoví více :)

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

dsc05446.JPG

28 komentářů pod “UNDERWATER MURDER – Pozvánka na potápění pod ledem :)”

  1. vtch

    Mám pocit, že já tam opět chybět nebudu :D

  2. Čárys

    Nejvíc byl Carlos z nejdku. Chce se rozhodnout v pátek večer :)
    Kolik lidí od tebe tedy přijede ?
    Od ROsse budu mít lehátko, takže 4 možno… (od tebe)

    Jedu dneska dělat dřevo, nějak mi dochází, hehe.

  3. vtch

    Já, Aleš, Axi… A pravděpodobně fileta. Ale ta je tak na 50%
    Hodil jsem to fríčkám do mejlu :D

  4. Čárys

    Zkoušel jsem Petra Máru, nereaguje…nemas císlo na peknocha, nebo Romana 172O, nebo tak něco ?

  5. vtch

    Poslal jsem všem mejly… Měl by přijít i tobě… Došel?

  6. Čárys

    Už ho vidím… díky, kamaráde.
    No nic, jdu do bazíku, trochu potrápit klučíky v plicích, ať nosej víc kyslíku. :)

    Už se teším na akci.

  7. perry

    Vzhledem k tomu, jak se s tim Carlos popral v sobotu (a to měl přijet jenom na pivo 15 km od baráku), asi všichni víme, jak to dopadne, hehehe. Hele, co ten strečink? Máš ty PDFka? Pošleš? Mam ti někam šoupnout muj mail?

  8. Carlos

    Já chci taky PDFka :-P

  9. vtch

    PDFka???
    Za první nevím co to je, a za druhý mě to uráží… :)))

  10. Petros

    Potápníci ,jede nekdo z Moravy?

  11. Čárys

    Hele ale Carlos přijel na lajnu v neděli ! Takže má nějakej ten plusovej bod. :)

    A PDFka. Hm, tak ja to někam nahraju, hehe :) Jen co dopíšu článeček. A dodělám galerii. A rozchodím FTP. Vydržet !

    4: Petros : Z moravy jede Pan VTCH, Aleš, Axi, a fileta. Myslím. Ale nejedou domů, spěj u mě v lese :)

  12. Čárys

    Hell e klucí, prosímtě přivezte nějaký podvodní filmíci, klidně postahujte z netu, protože já nemám skoro nic… OceanMana, nějaký ty majtinovo rekordy, at to večer mužem probrat, hahahah : )
    Samo stahnu všechny naše videa z topení, u nichž budeme pouštět slzy : ) Trhovka, Cerekev, More, Hvar…

  13. vlx

    Hmm, nejaky ridic z Moravy? Zn. auto mam )) Ty jo, mi se nechce, proc musim jezdit tak daleko, kdyz Hermandy jsou blize a a a vubec, kde je patriotismus? )))

  14. vlx

    Filmiku mam v cyp / viz. http://taka-laska.7x.cz/ostravsko-cesky-slovnik / , jde jen o to, jestli se premluvim v takovem pocasi vyjet svou kraskou ;-)

  15. Čárys

    4: Vlx : To víš, patriotismus je krásná věc, leč nabízím mnohé – od realizace až po zázemí v Magic busu a hlavně – jsem sám a vás je víc :)

    Přijeď a nemel ! Už zase hledáš výmluvy ? :))))

  16. Carlos

    Čárys: Hurá, tak držím, jsem teď v Blavě na hotelu a je tu děsná nuda. Město nic, saunu už jsem prubl, tak teď ještě prohejbnout tělo :D

  17. Aleš (braunecek,team VTCH)

    jedeme z Moravy teda 3 kousky,tak kdyby nekdo chtel?

  18. Čárys

    4: Petros : Hele kluci maj jedno volný místo, callni na tenhle telefon… : 604 819 143 (pan VTCH)

  19. vtch

    HEJ!!! Srabi!!! Gdo jede s nama z MORAVY??? Aleš hodil maroda… Už jsme v autě jen dva!!!
    Teoreticky dvě VOLNÉ místa!!!!
    Bo bych tu potem nerad čtnul, že: … já bych jel, škoda že je to daleko … já jsem chtěl … škoda, že jsem nebyl … nebo … á já nemám auto … byl jsem sám na auto …
    A podobné kydy a dřisty!!!

  20. vlkoun

    No, sere me to, jel bych klidne i sam,ale to pocasi je mazec a na nedeli mi bohuzel prehodili praci .. tudiz prectu report, zkouknu videjko a budu nasrany

  21. JohnLee

    2 Carys: Jak vypada prijezd k lomu? Lestinka je pry zapadana a neda se k ni rozumne projet.

    2 Aleš: Odkud z Moravy jedete a dokdy tam budete?

  22. vtch

    4: JohnLee: Jedeme Štramberk, Nový Jičín, Olomouc, Brno, Humpolec, Miličín… Jedeme tak, ať tam jsme kolem jedné hodiny, zpátky pojedem v neděli dopoledne…

    4: Vlx: Ser na práci, tam jsi každý den. Ale pod led s námi, to je jen párkrát za rok!!! A určitě máš auto v lepšejším stavu jak já, odřídím to!!!
    Myslím, že to není dobrá životní filozofie, vědět dopředu, že budu nasraný… :D

  23. JohnLee

    2 vtch: díkec za info, jsme dva z Brna, ale potřebujeme se vrátit v sobotu zpátky. Pojedeme vlastním pokud bude příjezd bez problémů.

  24. Čárys

    ad Příjezd :

    No, trochu nýám tu padal sníh, ale teď to rychle odtává. Byl jsem včera u sebe na pozemku v lese a je tam tak 2O cm. Na Miličíně to je o trošku víc.

    Franta říkal, že u Hřbitova to pujde dojet, a odtamtud je to jen cca 2OOm ? František má sebou taky tunu materiálu, lana, bomby, pilu, atd atd, budu mu s tím stejně pomáhat to odnosit, tak rád pomužu i vám s cajkama k vodě. A po ponoru zpět. Prostě takovej soumar, no.

    A dál – teď mi volala TELEVIZE PRIMA ! Prej přijede natáčet megadokument do hlavních zpráv. Hahaha. Takže teamový FII dresy, oholit, dobře vypadat ! Popravdě je to kamarád z přítelkou, žádnej stres, prostě pohodka, stejní lidi jako dělali tyhle závody a toto videjko : http://720.cz/?p=14366

    Inu, vše připravené. Samo i když budete muset odjet v sobotu, sauna je stále možností…

    Přes den bude krásně teploučko : http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Central_Bohemia/Mili%C4%8D%C3%ADn~3070672/

  25. JohnLee

    Led na lišt motorovky, takže tak 30 – 40 cm a na tom 20 cm vrstva sněhu. Na příjezdové cestě sněhové závěje, takže bez 4×4 to nemá smysl zkoušet. Skvělá viditelnost. Viděno několik okounů a obvyklý cirkus.

    - Myslí se tím cesta mezi Hřbitovem a lomem? Tohle info jsem nasel na stranypotapecske z 15.2.

  26. Čárys

    Myslím že ano, myslí. Ale sníh tu jde celkem mocně dolů – takže nevidím problém.
    Vyřezávání děr…ovšem bude zábava nevídaná, hahaha

  27. JohnLee

    Oukej, nerad bych jel 200km a pak se tam nedostal.

    …užij si díry… :)

  28. vtch

    Na krájení ledu se taky celkem těším… :D

Komentář: