BŠSS 2012

dsc_1357.JPGUž nám sníh pomalu mizí i z hor a konečně se dočkáte bikové sezóny. Ale my jsme ještě vyrazili na zakončení zimy do Špindlerova mlýna na Burton Špindl Spring Session v mexickém stylu a pokud dobře počítám, je to asi čtvrtá návštěva této akce.  

Vyrážíme ve čtvrtek z Tábora do Prahy, kde přespáváme a ráno vyrážíme směr špindl. Předpověď počasí nezní moc přívětivě, ale jelikož jsem nejezdil snad měsíc, tak prostě musím na sníh. Cestou leje, občas se zdá, že poletuje sníh. Přijíždíme do Svaťáku, rychlá převlíkačka a už nás veze lano nahoru.

Letošní setup je malinko odlišný oproti předchozím rokům. Pod lanem je klasická zóna plná railíku, bongů, wallridů atd. Hlavní změna je ve skocích na sjezdovce, vpravo pod lanem jsou dva "menší" skoky, které v předchozích letech k vidění nebyly, a pro mě hlavní změnou je, že nestojí oblíbený GAP u rampy, je tam jakýsi narychlovák jen abys přeskočil lidi co jdou k rampě a mohl se dál dostat na obří skok s plošinou, kterou si snad ani netroufnu odhadnout. Nevím jestli to bylo počasím nebo čím, ale skok jsem z těch tří dnů viděl skákat snad jen jednoho lyžníka. 

Dole je klasicky obří corner.  A u lesa u-rampa a skoky v průseku.

dsc_1410.JPG

Během pátka je měkko a parádní ježdění, které malinko narušují holky od Samsonu, pííívo se nedá odmítnout, možno zahrát beer-pong, přítomnost Tequilly a pohody s kamarádama. Jdeme si poslechnout přednášku od Horské služby a jezdíme si jen tak zlehka, přeci jen měsíc je znát, jede si to kam chce.

Provoz lanovky končí a my se odebíráme směr ubytování, letos žádný auto, pěkně pokojíček se snídaní. Ten se hodí, věci promáčený a předpověď na druhý den rovná se mordor. Namíchat rumy s kolou na cestu a razí se na party, večer mají vystoupit Navigators a Prague Conspiracy. Lidí tak akorát, level zábavy vysoký, ale přeci jen jsme přijeli jezdit a v rozumnou hodinu to balíme, i když jsem už dobře pinklý.

dsc_1357.JPG

Ranní probuzení do sněhové kydačky na chuti k ježdění moc npřidává, ale po vydatné snídani jdeme na to, jedeme skibusem a ejhle Svaťák nejede a vlastně ani lanovka na Pláň. Šlapat zábradlí se schody se nechce a tak volíme stánek Pepitos a ochutnáváme zdejší mexické speciality a vlastně přispíváme na Dětský domov ve Vrchlabí, kam celý výtěžek z prodaného občerstvení poputuje. Dávám nějakou tortilu s kuřecím masem, v názvech se nevyznám. Každopádně nás nejvíc rozsekává prodavač, když přímo před námi očichává směsi a říká, že to smrdí jak kdyby tam někdo nablil. No co, po včerejšku by chutnala asi i podrážka od boty.

dsc_1289.JPG

Rozjíždí se lanovka na Pláň (nebo jestli jen chvíli stála, protože dopoledne nahoře proběhl Public Jam)  a my se tak můžeme dostat na Hromovku, nahoře je ale sibiř, vítr, sníh, zima.

Šlapeme nějaké překážky a když nás to nebaví, tak jdeme lítat sjezdovky v nejhorším počasí co jsem letos na horách zažil. Kolem půl 4 se to malinko protrhává, ale mraky po obloze doslova letí a za chvíli opět sněží.

Unaveni spíše z toho počasí to balíme a jdeme na večeři. Po ní následuje další večerní party, tentokrát mají vystoupit Monkey Business a PSH. Když jdeme přes celý špindl do party stanu, tak to pěkně namrzá, hodně lidí má problémy dojít tam střízlivý. Před stanem mraky lidí tlačících se dovnitř a všude led to se rovná nehorázný srandě z cizího neštěstí, kdy lidi padaji, vylejvaji piva, tím baví tak 50 přihlížejících lidí. Největší problém vzniká při návratu od toytoyek zpět do stanu a při tom vylézt ledový schod ze silnice nahoru na sníh. No komedie, neumím to ani popsat.

Když se i my dostáváme dovnitř přes bouchače, co to moc pod kontrolou nemají, je úplně narváno a za chvíli docházejí i lístky. Je tam prý přes 1300 lidí a party se slušně rozjíždí. Dnes to u sebe vidíme na klidnější průběh, protože se má zítra počasí vylepšit. Cesta domů je ještě zajímavější, nějaký rozseklý hlavy a tak, prostě kalbou ku nemocnici, všude čistej uklouzanej led. Párkrát nás to taky zabolí…

dsc_1460.JPG

V neděli se vydáváme na svah brzy a pořád není počasí nic moc, ale kolem poledne se to konečně protrhává a sněžení jsou už jen občasné přeháňky. A svah je jeden beton. 

Kolem 13:00 se rozjíždí podle mě nejzajímavější závod celé spring a to Corner session, která byla přeložena ze soboty na neděli, kvůli nepřízni počasí. Letos je dotována částkou 50 000Kč od České Pojišťovny. Když jde o prachy, tak se lidi snaží, ale letos corner nikdo nepřelítává. Hodnotí se Big air a Best trick. Občas padají pěkné triky, které na corneru moc nechápu, myslím že nejsem jediný.

Na závěr akce probíhá vyhlášení výsledků, pro tentokrát přímo na svahu a ne na žádné party. My už jen užíváme poslední lajny v parku a v 16:00 máme sraz a vracíme se zpět do Tábora. Do bylo pomyslné zakončení zimní sezony v Čechách.

Jandy


Výsledky:

Corner:     Best Air:    Jan Nečas
        Best Trick:    Jan Zajíc

Best rider:    Men:        Tomáš Tuzar
        Girl:         Diana Augustýnová
        Kid:        Miki Pajer

DSC_1246.JPG DSC_1247.JPG DSC_1249.JPG
DSC_1250.JPG DSC_1266.JPG DSC_1271.JPG
DSC_1285.JPG DSC_1286.JPG DSC_1289.JPG
DSC_1297.JPG DSC_1316.JPG DSC_1332.JPG
DSC_1336.JPG DSC_1347.JPG DSC_1357.JPG
DSC_1365.JPG DSC_1368.JPG DSC_1369.JPG
DSC_1372.JPG DSC_1389.JPG DSC_1393.JPG
DSC_1409.JPG DSC_1410.JPG DSC_1440.JPG
DSC_1442.JPG DSC_1460.JPG DSC_1483.JPG
DSC_1485.JPG DSC_1491.JPG DSC_1511.JPG
DSC_1513.JPG DSC_1514.JPG DSC_1518.JPG
DSC_1531.JPG    

2 komentářů pod “BŠSS 2012”

  1. bam

    “obří skok s plošinou” měřeno snowparkdesignem 25m :)

  2. Čárys

    25m ?
    kam se to řítíme, draku ? Boha….

Komentář: