Máára z Kanady – první bike report ! – Pemberton freeride

gopr0990.JPG Biková sezona konečně začala i nám a hned sem si podstoupil křest ohněm – freeride v kanadském stylu. Více uvnitř…

Zatímco na Whistleru se ještě vesele lyžuje ( ten den dokonce ještě napadl prašan), já už nedokázal dále ignorovat kolo, co mi stojí u postele a díky šťastné náhodě se dostávám do káry, co míří do nedalekého Pembertonu, kde se už vesele práší. Dva slovenští bratři Jano a Pavol mě ráno nakládají do svého oldschoolového Pathfindera a už si to ženem za vydatného sněho deště do Pembé.

Zde déšť ustává a vylejzá i sluníčko. Parkujem káru mezi několika dalšíma truckama a hurá na kopec. Né že by tu nefungoval systém shuttle, ale většina lidí si jede heslo – co si nevyjedeš, to si nesjedeš.

Poznatek první – všichni tu maj lehký all mountain kola s teleskopickou sedlovkou a dvojpilou vepředu. Nebojim se ale nic a kopec drtim na svojem Faithu.

Poznatek druhý – jde to kurva těžko:D

Každopádně nahoru mužem buďto po silnici, což je sice kratší, ale volíme zdejší výjezdový trail v heslu: je to sice dál, za to horší cesta. Faktem je, že trail je tak šikovně namotán po vrstevnici, že až na prudké 180 zatáčky jedeš v podstatě pořád po rovině, občas do mírného kopce.

Po cestě potkáváme bikery a bikerky všech věků, jak si to s úsměvem a bandou psů ženou nahoru. Ještě krátká zastávka u jedné „chajdy“, kde chudý pán má vybudované nouzové bydlení obsahujíce – trampolíny, repráky zasekané do skal, vířivka, jezírko, grilex, baráček a podobné, celé s libovým výhledem na údolí..

gopr0990.JPG

Pár dalších kilometrů a už sme na vrcholu dnešní cesty. První trail dáváme do protějšího údolí. 

Poznatek třetí – opravdu se tu dává přednost technice před palbou, takže se tu plácám jak malej. Potkáváme pár lávek slibující velkou zábavu a trail končí přespotočákem – odhadem tak 8 – 10, s tím, že rozjezd přes kořeny a prudkej kopec. No necháme ho na příště.

gopr1017.JPG

Sedlovky nahoru a hurá zpátky na vrchol. Tady už toho začínám mít docela dost. Každopádně další trail, už směrem k autu je boží. Motání v lese, občas rychlejší pasáž, vše v překrásné divočině s úžasnými výhledy. Potkáváme pár zvířátek, které bohužel neznám jménem. Některé úseky jsou ale dost. Značené je to sice modře, ale na kokosku to rozhodně není. Pár krizovek přichází, ale nikdo nakonec nelehá, což je jediné štěstí. Kluzké kamenité plotny moc neodpouštěj, a kořeny dole už vůbec ne.

 gopr1055.JPG

V dolní pasáži je na stromě cedulka – Danger: hard hat area. To co následuje za polety, dělá z Monínce dětské hříště. Nejen že skoky jsou tak projekt 15 , ale asi tak s 10xmenším dopadem a stromama hned v cestě. Takže pokorně objíždíme a valíme dolů ke káře. Mám toho dost, ale kluci že dem ještě jednou. Sice jen z půlky, ale i to znamená tak 40 minut šlapaní, tlačení. Tady už mám fakt krizi a dědulové co mě předjížděj se mi akorát smějou.

Nakonec to dávám a odměnou je mi příjemný trailík, jen s dvěma pasážemi kde sem myslel, že umřu. Dojíždíme k cedulce black diamont trailu „Mision impossible“ – což s díky vynechávám. Jano to zkouší, já s Pavlem volíme příjemnou pohodovou cestičku až k autu.

Zde už opravdu konec.

Sem rád že sem vlez do káry, ale na druhou stranu si člověk ten sjezd užije úplně jinak.

gopr1072.JPG

Poznatek čtvrtý: tenhle styl má hodně co do sebe. Pořídím teleskopickou sedlovku a  budu makat, ono se to za chvilku poddá. V Pembertonu je trailů milion, takže je stále co objevovat a jde to i bez lanovky a shuttelu.
Pro mě další krásný den tady a parádní začátek bikový sezony.

Do Čech zdraví
Maara 

GOPR0990.JPG GOPR0993.JPG GOPR1005.JPG
GOPR1017.JPG GOPR1025.JPG GOPR1029.JPG
GOPR1030.JPG GOPR1033.JPG GOPR1036.JPG
GOPR1040.JPG GOPR1048.JPG GOPR1055.JPG
GOPR1059.JPG GOPR1062.JPG GOPR1072.JPG

26 komentářů pod “Máára z Kanady – první bike report ! – Pemberton freeride”

  1. kkt

    hm :-D pěkné to tam máte.

  2. deutsch

    super Máro a příště do kapsy nějakej kompakt místo goučka a cvaknout něco z ježdění i když chápu že na první vyjížďce nebyl čas :)

  3. maverick82

    někdo musí jet do Kanady, aby zjistil o čem je All-mountain… ;)

  4. Duchna

    Týrání “Márou z Kanady” započalo :D

  5. blue

    dobrý poznatky… ale jeden report stačí, nech nás už v klidu žít :-)

  6. skautik

    Coze skakavi trail v pembie ? Tak to ukazes, jinak do pembie s kokoskou to je hodne podceneni:) ale kazdopadne priste vyskousej spis shuttle!

    Co se tyce fyzicky tak se shora je trail kterej dolu jedes asi 2hodiny kdyz bys pospichal mozna to stahnes i pod :D

    A to si myslim bohate staci, pri predstave ze by to mel clovek slapat nahoru tak si ji jdu hodit :D

    43 days to GO

  7. tomaass

    nám už taky začala biková sezóna a na horách taky kydá, takže pohoda :-D

    co máš vůbec za práci na léto Máro?

  8. Čárys

    4: Skautík : Nenávidím tě ! :)

  9. Čárys

    4: Tomaass : on se nějak nepohodl se střediskem, viď Mááro, tak má jinou (stálou nesezonní práci) už celkem dlouho…Ty nečteš reporty ? :)

  10. coolo

    ani to cist nebudu….momentalne zbytecna provokace, ktera odvadi myslenky od podavani vykonu v praci:)

  11. skautik

    Ale no taaak zadny hejty, ja ti poslu pohled :))

  12. Čárys

    hurááá !
    Na jak dlouho tam zustaneš ?

  13. skautik

    No to je snad jasny ne ? Beru psa a podruhy uz s ni nepoletim :)

  14. coolo

    skautiku…cekej nas vsechny na snidani…:D

  15. Čárys

    Voe, ne, to ne ! Tak to je HELL.
    Prosímtě, připravte mi tam s Máárou půdu. Je tu sice krásně, ale důchod se blíží… :)

  16. skautik

    Coolo: ze vahas, chtel bys pokoj s vyrivkou ci bazenem ?

    Carys: hele puda tam je dobra…jak se tomu tady rika Hrabuuvka :)

  17. Maaca

    Skaute neprovokuj!!! :) Hrabůvku přichystej i pro mě na jaro 2013! :)

  18. Kachna

    Skautik: a vůbec, přímo do Whistleru? Kup si barák, a o 2 tejdny pozdějc mě čekej! ;)

  19. skautik

    Kachna: Zadnej whistler uz jsem starsi pan a jde mi spis o jezdeni nez o party takze Vancouver city :)
    No ty woe barak v BC , to je hodne draha vec :)

    Si pamatuju ze jsme staveli baraky ve whistleru za 30milionu dolaru… maso … ale je fakt ze tam meli dalkove ovladany hajzl za 6000$ :D

  20. Kubas

    dálkově ovládanej hajzl? co to sakra je a jak to funguje? :-D

  21. TomTom

    Kubas: je to ovládaný hlasem- řekneš chce se mi ..(doplníš dle potřeby) a ono tě to vymáčkne, utře(oklepe), spláchne to a umeje celou koupelnu, kuchyň a vyluxuje obyvák

  22. MKR

    skautik: Zjisti mi jestli někdo nemá okolo kolem v lesích velkochov na včely …

  23. skautik

    ne normalne lezis v posteli a rikas si ty jo za chvilku to prijde sahnes po ovladaci a nastavis si teplotu prynka na ktery se to ma nahrat a Voila . Plus nejakej super system odvadeni pachu dovnitr zahodu bez klimatizacee….

    bohuzel v praxi jsem to nezkousel tak nevim asi to bude proste drahej lux na hovna s topnou spiralou v prkynku :D

    MKR: cece ja ti nevim … ale asi v udoli plnym medvedu… no asi bych ty vcely nechoval :)) ….ne tak v pembertonu nejaky farmy jsou tak mozna tam.

  24. Pedro

    Skautik: Nechceš mě pak protáhnout po trailech a něco mě naučit? Já se zatim plácám ve spodní části Mt. Fromme a podle toho, co sem se byl pěšky kouknout na vejš položený traily, tak tam asi eště nějakou dobu zůstanu:)

  25. Kachna

    skautik: mi neber iluze, já tam chci jet jezdit, ne pařit, a mám namířeno do whistleru, tak doufám že tam nepohořim a nestane se ze mě kdovíjaká vylitina :-)

  26. Anríl

    Pembertoni sou dobrý…co copkiller?…dávej te si to..caus

Komentář: