Pentagon opening

dsc05960.JPGTakže včera, to jest v pondělí 11.6.2012 se po dlouhejch čtyřech letech paběrkování po domácích překližkách slavnostně otevřela bouldrovka v Pentagonu ! A že nás tam bylo, a že to bylo velký… Pár fotek a slov vevnitř.
Takže akci jsem avizoval na webu již tejden dopředu, aby si to ty naše lezecký ještěrky pořádně mohli připravit a zapsat do deníčku. Strategicky jsme zvolili pondělím enboť každej je na 99 procent v Táboře, protože odpočívá po víkendu. Pondělí je prostě rest day, dycky byl a bude.

"Takže se zajít podívat na stěnku, dobrej nápad, že, Tome…"
"Jasně Bobe, ale lézt nebudu, byl jsem o víkendu v Juře/Labáku/Smícháči/Písku a jsem totál prolezenej…"
"Jasně Jasně, Tome…"

Hm, předsevzetí všech se láme asi tak 3o minut po příchodu. Venku máme nataženou lajnu, takže nejprve všichni okouknou vnitřek a blbnou venku. Na stěnce se mezitím prohání omladina s rodiči a sem tam někdo odpadne v no controlu do pěkně udělanejch a bezpečnejch žiněnek..

dsc05952.JPG

Za těch 3O minutse to začíná rozjíždět. Bar obsazen, roztočenej soudeček pro plebejce a z aristokratického pití je tu Merlot za tři pětky. Dál Mikuldové udělali neskutečně dobrot, domácích musli tyčinek a mnoho koláčů, z nichž největší pecka byl rajčatovo/cibulkověúmrkvovej mix se sýrem v dortovém korpusu…ach bože, právě jsem se uslintl na klávesnici… :)

Moc díkys !

A Lezení ?

Byl jsem tu už v neděli, pěkně bez žíněnek na betonu, lezl jsem asi 2 hodiny, takže totál. Sem si řikal, že se budu šetřit. Ale to přece nejde ! Takže následovala několikahodinová session, s celou tou partou dršek co jsem tak dlouho neviděl…Hroch, Žába, Ještěrka, kluk od krav a další zvířátka.

dsc05956.JPG

Kolem 22h nechápem nic, že už je 22h. Jede to pořád dál a dál, i Děti jsou stále tady a pořád to tu žije jak v sobotu odpoledne u Mekáče.

Stěnka je svejma profilama takřka dokonalá. Zpočátku jsem si myslel, že nám bude chybět strop, protože jsme stropovali tak rádi, tak moc, ale postupem času zjišťujeme, že její dvě části jsou tak odkloněný, že je to v podstatě jedno – a že další a další profily budou přibejvat, takže to bude výhledově ještě peknej hell i bez pavoukování u zářivek.

dsc05960.JPG

Taky je poměrně těžká, my si tu teda najdeme co potřebujeme, ale pro uplnýho začátečníka tu čeká parta bolesti, hehe. Přišlo i mnoho obyčejnejch koukačů, dokonce i ženy, z čehož meli radost předevší baroví povaleči, kteří nelenili, vytáhli sval a zaujímali pózy vskutku katalogové… :)

Well, co vám mám říc, v kolik se to asi začlo balit ? Když vám řeknu, že ve 2hodiny ráno to tu stále žilo, budete mi to věřit ? Kdyby jste tu byli, tak ani vám by se nechtělo odejít. Vzpomínám si na rok 92, a první skejtovej – rockovej klub snad v ČR – v Táboře, na starým městě, jmenovalo se ro Vrtulník. Měli jsme venku velkou U rampu, snad taky první, vevnitř skočky, podium krásný graffity, a ta atmosfera…taková ta nepopsatelná (ani to nebudu zkoušet) se mi včera vybavila, jak kdyby to nebylo 2O let.

2h:3O… :)

dsc05993.JPG

Bouldr klub Pentagon má za sebou otvíračku. Bude se stále ladit dál, aby stále lépe bylo, opískuje se to, doladěj se šatny, všechno bude.

Co ale už je, je kvalitní, přepychová cvičba.
A za tu možnost, moc děkujeme.

Takže všichni, sledujte stránky BOULDER KLUBU PENTAGONa klidně se zastavte přímo tam, na kus řeči, nebo jen tak…má to tam tu správnou atmošku.

D.Í.K.Y. !

DSC05952.JPG DSC05953.JPG DSC05954.JPG
DSC05955.JPG DSC05956.JPG DSC05957.JPG
DSC05960.JPG DSC05968.JPG DSC05969.JPG
DSC05970.JPG DSC05972.JPG DSC05973.JPG
DSC05976.JPG DSC05977.JPG DSC05981.JPG
DSC05985.JPG DSC05986.JPG DSC05987.JPG
DSC05988.JPG DSC05992.JPG DSC05993.JPG

2 komentářů pod “Pentagon opening”

  1. Čárys

    Z nějakého důvodu se mi nedaří nahrávat na ftp, vydržte prosím…ladíme to. Sice na to nemám uplně čas, ale zaúkoloval jsem T.H.O.mase, kterej taky nemá nic jinýho bna práci, než se zadarmo hrabat na cizím projektu webovek, že jo…

    :)

    No každopádně díkys moc.

    Fotky stojej za to.
    : )

  2. Čárys

    T.H.O. mas to objevil !
    Naše megastránky maj už zase plný ftp – přesáhli jsme 2O giga, hahaha.

    Jojo, když se jede v plným, tak to žere.

Komentář: