WHIP contest 2012 report

Whip Contest 2012 083

Whip contest následoval po sobotním chainless rejsu, o čemž jste si už přečetli tady, a tak vám tu sdělím, jak to celé dopadlo v neděli a vůbec to celé nějak shrnu : )
Whip contest následoval po sobotním chainless rejsu, o čemž jste si už přečetli tady, a tak vám tu sdělím, jak to celé dopadlo v neděli a vůbec to celé nějak shrnu : )


Takže sobotní večer po vyhlášní Chainless rejsu se nesl ve znamení pááry. Sice jsme měli naplánovaný jít ještě opravovat skoky, ale byl jsem tak vyřízenej, že mi na to prostě nezbyla energy. Není se čemu divit, jsem starej pán už…

Takže se zavodnit u Jardy v restauračce a pak ven na párty. V 18h mi přijde sms – “Grill jede, pojďte na parking..” a tam už koukám že klucí z Mad moss maj vše v režii, přivezli malej ocelovej grilík a na něm se škvíří první zaručeně karconogenní klobásky a podobné nechuťárny, vonící do celého kraje. :)

Party super, jen co zmizí maso, rozdělá se v grilu oheň, a když je kolem 21h slyšet z blízké restaurace první hrábnutí do strun od Delivery, je prostor vyklizen a zdrhá se roztáčet hřívu do první řady pod podium :)

Párty top, fakt jsem se nenasmál víc už dlouho, Ross škudlil, klucí nakupovaly dárečky pro ženy domu od Ráďi, my s Vlkem jeli v tvrdým a i konečná klasická párty v Mad Moss dodávce neměla chybu.

Ráno vyháním všechny makat na skoky. Jsme tu čtyři (Andy samo spí, a to se kasal, jak tam bude první, holt kancelářská krysa na vejletě v přírodě – ten čerstvej vzduch jí zmáhá) a je to vlastně fuk, protože to máme naladěný za 15 minut. Zprovoznujeme dvanáctimetrák, nakopáváme první, necháváme druhej, a jdem na presentaci.

To je celkem legrace, protože z ohlášenejch velkejch hráčů nedoráží nikdo.
Což jsem hrozně rád, naplaveniny by nám to tady eště hrotily, a my si to děláme pro sebe. Takže se nakonec nestydí jet i lidi, který by samo nestartovali vidět konkurenci největších whipovejch masérů v ČR. A tak jsem to ve finále i víc ocenil, fakt.

A závody ?
Jel se stylem jam, dvě půlhodinové sesions, whip na jednu, whip na druhou stranu, a hodnotilo se kombo.

Dals dobře jeden, a vůbec druhej, tak jsi měl prostě půlku bodů – Prostě jsi ohodnotil první skok 1 – 10 , deset je nejvíc, a druhej. Třeba takovej ČERW, první whip 8, druhej whip 2, výsledný číslo je 5. Hodnotili jsme dva s Vlkem. Většina z vás stihla i 7 jízd…

Do superfinále nakonec postoupilo 6 lidí, a zde se již jelo jen na 3 superfinálový skoky.

A teď si to probereme.

Třeba mě překvapil takovej CERW z Rakovinovníka. Ten whip na pravo máš fakt pěknej, člověče, ještě doladit ten druhej, ale fakt jsem koukal, za to bych se nestyděl.
Andy za mohutného pořvávání “Zlom to tomu Petrovi !”, nebo třeba “Nasaď a drž!!” nebo “Polož se do toho ! ! “ vydával ze sebe taky maximum, i když v jeho podání to byly – na prvním skoku whipy, na druhém spíš tejbly…
Čuměl jsem na Škocháče – velice dobře on – pěkně vejšky, pěkně placáky o devadesát, fakt šikovnej.
Nejvíc byl ale třeba ROSS. Ten je tak velkej, že ta hybnost se prostě nedá překonat. Pod sebou osmitunovej RB autobus, prostě letí rovně, ať dělá co dělá. A že se kurva snažil ! :) Respekt  bro, to vyladíš…
Půl Bulwa – na 15 let starým Frantovi, co dodat…

Ale ok, bylo tu superfinále. Sluníčko svítilo, 6 lidí postoupilo a rozjel se největší metal. Opět jsme pozměnili pravidla, už šlo jen o jeden whip, na jednu stranu, lhostejno, na kterou. Prostě ten nej vyhraje.

A hoši, bylo to maso.
Postoupil Andy, Škocháč, Čmelda, Pól, Sir Demo, a CERW.

Bylo to to nejtěžší rozhodování ever. Sice by si člověk myslel, že Sir Demo je jasnej vítěz už předem, ale pozor…když se rozjede takovej vymládlej uplně vylízanej Čmelda, nasadí whipa i metr vejš než vostatní, vo devade, ještě mrkne dozadu i s hlavou, a pak to směle nevrátí !!! a dopadne o devade a odjede to ?!? Nechápali jsme nikdo.
Sir Demo bezesporu nejmacatější whipy, to zase jo. Ale takovej Pol Bulwa, stejně macatý, ale jiným stylem. Sir Demo fakt vyhrocenej kung-fu styl, kdy tam toho vhipa jakoby flákne, strašně ho tam narve, prostě brutus. Na druhou stranu Pol ne až tak agresivní, ale stejně protaženej, takovej víc trailsovej. Ty vole, babo raď…atd atd…

Nakonec jsme to ale museli rozlousknout. I díky tomu, že Pol Bulwa ve finále předvedl něco, so už snad ani nebyl whip a co už se snad ani nedalo odjet, si nakonec odnesl první cenu, v závěsu za ním snad o jen pocit Sir Demo, třetí Čmelda, čtvrtej Škocháč, Pátej ČerW, šestej Andy. Toliko superfajnl.

Ale o to vlastně myslím si až nakonec ani tolik nešlo. My se bavili, klucí se hecovali a sluníčko se snažilo…

Mám to takhle rád. Komornější akce to byla, to zase jo. Ale měli jsme hudbu, měli jsme nejhoršího kolotočáře na majku – Rosse – jakýho kdy kdo slyšel (díky, tvoje hlášky zakupujte si vstupenky na supertwister byly fak příliš :) byla tam sanitka a nejlepší doktor jakýho jste mohli mít, a to jako fakt, a ceny – zlomené stavby od RB a UK vsazené do špalků od Vlka plus ceny od Jardy jako Permice a poukázky na ubytkoa žraní v hotelu…a hlavně tu atmosféru co to mělo – to jsou ty malý plusy, kterejch si všimne jen fajnšmekr, co mu není tím hlavním počet startujících a lajků na FCB.

Whipy padaly zlý, listí bylo žlutý, nebe modrý a lidi skvělý.

Takže já za sebe mohu říct – JO.

Takhle jo.

Mohl bych vám tu ještě plkat hodinu, o tom, co máe v plánu. Že uděláme s Vlkem FREERIDE závod se zázemím jak z kalifornie a afterpárty u megabazénu, že bude na Monínci příští rok uplně nová trať, že budou zase závody v lámání zadní stavby a že bude jam u Maringotky na trailsech, že bude v zimě macatej snow/ski jam na obřím skoku..ale proč by – všichni přece víte, že nás baví tvořit, nezištně, bez startovnýho, s maximem úsilí, minimem nákladů, pro to, aby komunita žila, věci se děla, a lidi byli aspoň tad yu nás, na jihu, fakt v ráji.

DĚKUJU všem.

kluků, z Mad moss.
Vlkovi,
Jardovi,
Petrovi Heiníků,
Rádě.

A lidem, co se přijeli bavit. Přístě.
Aloha všem.
čárys, 720 2012

PS: fotogalerie je opět od Dušánka, a opět od Petra Černého, nevěděl jsem který jsou lepší, tak jsem sem dal skoro všechny. Nechám to na vás…

Moc děkuju za fotky oběma vám.

15 komentářů pod “WHIP contest 2012 report”

  1. CERW

    Super akce Máťo! Víc takových. Tohle byla fakt dokonalost. Ty komorní akce v partě známých jsou nejlepší. Za rok a dřív znova!

  2. Šárka

    Jakej je rozdíl mezi whipem a tablem?

  3. Demo

    Velikááánskej :-) nejlepší závod co jsem kdy jel, dík moc

  4. kisakiles

    jo bylo to CELÝ fakt výživný :))) díky ješte jednou

  5. Čárys

    4: Šárka : Tejbl – kolo letí furt rovně, jen je naklopené do strany : http://720.cz/?attachment_id=16477 (trosšku nepovedenej, ale pro představu…)

    A whip – kolo je o nejlépe 90 stp natočeno proti směru letu : http://720.cz/?attachment_id=16483

    Popsal jsem to srozumitelně ?

  6. Šárka

    Dík Čárys. Už chápu. Já umím jenom vytuhláky :)

  7. obřik

    4:čárys: myslím že jsi zrovna místo table vybral protáhlého konika:)
    ps.: na příští rok budu víc trénovat

  8. Čárys

    4: Obřík : Jo, já vím, nebavilo mě to hledat : ) mám tu tunu práce…

    Jsem fakt rád, že jsme se potkali – jak minulej tejden, tak i teď – aspon vím, že někdo ze starý party žije…Když se jen vyklikám ty články tady :

    http://720.cz/?p=7166
    http://720.cz/?p=7148
    http://720.cz/?p=5442
    http://720.cz/?p=1827
    http://720.cz/?p=7347

    atd atd…kam ty lidi zmizeli…

    nostalgie : )
    Ale jedem dál !

    4: Šárka : Příště si uděláme vlastní kontest. Pojedu já, ross, ty. Kdo nejvíc vytuhne : )

  9. Schwara

    Paráda! A já to pro… marodil.

  10. lutte

    Pojedem Schwaro příští rok, já to tak

  11. lutte

    taky propás. Sakra jsem si to odentroval. :)

  12. Vali

    super akce, počasí vyšlo, díky všem :)

  13. obřik

    ty jo to nostalgie, také jsem rád že jsem vás po dlouhé době viděl. Jsem zvědav koho potkám ze starý party o víkendu na dirtech v Libčicích:)

  14. Slečna Š.

    Chainless byl perfektní příště snad zůstanem i na whip contest aspoň koukat… A néébo? koukám příště kontest o to kdo nejvíc vytuhne… :DD Mohla bych se prosím přidat? ;) Vytuhláky mi jdou totiž fakt dobře :DD

  15. Čárys

    V tom případě budu závodit také : )
    Umím je jak nikdo : např : http://720.cz/wp-content/DSC017882.jpg a mohl bych pokračovat donekonečna : )

Komentář: