720 snb ski battle

wayoflife

Tak jsem se ve spolupráci s Jardou z Monínce rozhodl udělat taky něco pro tu naší snow ski komunitu. A o co půjde, se dozvíte vevnitř. Polety jak kráva v plánech sedmsetdvacítky !

Že toho vytvářím pro komunitu kolem kol, topení, nebo celkově outdooru dost, se asi nemusíme dohadovat. Nebudu tu linkovat těch 3OO článků dokládajících, že nekecám, kašlu na to.
Nicméně jsem za poslední dobu zjistil, že moje kořeny, takový ty prapůvodní, jsou ve skateboardingu, a hlavně ve snowboardingu. A že tyhle dvě aktivity (skate už teda nejezdím) dost zanedbávám. Tudíž na letošní zimu bych se chtěl zaměřit na snb a ski komunitu, a vymyslet pro ně taky nějakej ten velkej projekt, aby jsem se jim zavděčil za ty léta poporování 720tky.

Rozhodli jsme se s Jardou že vymyslíme macatý závody pro lyžníky a snbdrs na Monínci.

Já jsem tam chtěl už dávno udělat nějakej snb jam, ale nechci vomrdávat nějaký zábradlí – od toho jsou skateparky, myslím si. Popularita tohodle jebání byla jedna z věcí, proč jsem na pár let se snowboardingem úplně seknul – chápal jsem hory, chápal jsem hodinový hiky pro 2o ti minutový jízdy, chápal jsem podřezávání svahu na karvovejch zbraních, chápal jsem i macatý polety ve snowparcích a tréning toček kolem os,  nicméně tohle oťukávání železa a beden bylo pro mě totálně nebavící trend.
Well.

Udělat na Monínci pořádnej snb big air bylo nicméně dost unreal – především permice především a platící jsou to hlavní. Nicméně letos jsme to s Jardou dali do kupy, a já vám tu mohu představit koncept, kterej vás u nás čeká a bude se fakt na co těšit, myslím.

Takže Moníneckou sjezdovku všichni znají. Přemostění taky vědí, kde je.
Plán je jednoduše následující.

Dopad skoku bude tvořit sjezd přemostění, nahoře bude stát pozvolnej cca 2 – 3 m vysokej a poměrně dlouhej vynášeč (ne kicker) s tejblem kolem 10tky. Dopad se přihrne, aby byl prudší, a skok bude pěkně v prostředku, nebojte se že ty rodea budou zanášet do boku na Áčko (asfalt).

Na skok se bude muset valit od lesa, to je jasný. Teda odshora sjezdovky. Mám na Monínci naježděno desítky hodin  a mohu tím pádem s klidem říct – jen jednou se mi stalo, že jsem na přemostění neměl rychlost abych to při odpálení nedoletěl dolu na green – a to byla zvláštní kombinace nafoukanýho sněhu od děl v kombu s -20 sto C. Rychlost tam tedy je, žádnej strach, a jak už jsem kdysi řikal – kdo to neumí valit 80 kmh rovně, nemá co na 1O – 15 ti metrový skoku dělat.  Takže od lesa, a plnej, rychlost bude.

Závody bude 1. února v pátek.

31. ledna ve čtvrtek se tam večer s klukama (doufám že s klukama – Jandy, Vojta, Kumi ) sejdem a spolu s fakt šikovným rolbařem vám postavíme macatej kicker, kterej kluci hned testnou, a případně doladíme. Na pátek se skok samo zavře plůtkem, bude se jezdit okolo, to lyžníci zvládnou bez problému.
V pátek večer kolem 2Oh skončí předčasně večerní lyžování a nastoupí opět rolbař, upravit dopad a rozjezdovou lajnu, aby jste mohli držet full speed už od horní stanice.
Dejme tomu ve 21h můře vypuknout cca hodinovej tréning, a ve 22H jdeme na věc.

Závod se pojede formou dvou 3O ti minutovejch Jamů, a pak jednoho super finále. Pojedou dohromady všichni, lyžníci, prknaři, holky, kluci – jsme lidi, co milujou sníh a je jedno, na kolika prknech, nebo jestli máš mezi nohama koule, ne.

Superfinále klasicky postoupí 5 lidí (prkna, lyže, holky) a takhle to i vyhlásíme.
Superfajnl by mohl bejt tak kolem 23h.

Nahoru ke kotvě se bude jezdit sněžnejma skůtrama, na superfajnl samo skůtry až nahoru. Takže dopadneš, počkáš na další cca 3 lidi, čapneš lano, a už to valíte nahoru.

Plánujeme sněžnej bar s horkejma drinkama, afterparty na hotelu u bazénu, hehe, a snad i nějakou možnost přespat tam. Vše je ještě v jednání, samozřejmě.

STARTOVNÉ BUDE OPĚT 0,- Kč, protože to dělám já a já na to mrdám. Ne, nemyslete si, že pak třeba doufám že si někdo přijde něco koupit ke mě, a já na tom stejně vydělám, takhle to fakt nefunguje za těch 17 let co sponzoruju akce, to už prostě vím. Jen mě to neba, tahat z vás money, když je to jen o mojí práci a dejme tomu mojí investici cca 5 ti tisíc. Za ta léta spíš vím, že je třeba peníze vracet do sportu, kterej mě svým způsobem i živí.

JARDA, šéf všeho na Monínci pro vás jakožto jezdce dá lanovku zadarmo. Což je taky dle mě unikát v ČR, my prostě chceme, aby jste přiletěli, zle polítali, v co největším počtu a pořádně to rozjeli na párty. Aby bylo 1O fotografů, natočilo se 5 videí, aby bylo dost sněhu a Monínec žil. A aby jste se bavili, a třeba si nakonec řekli – kurva, chlapi, DÍK.

—————————————-

Po všech těch letech co něco dělám, jsem měl možnost samo oslovit spoustu sponzorů, Horsefeathers, Peace, Vehicle, Meat fly…jo mohl jsem a asi by v tom nebyl problém. Měli by jste super ceny, všude by vlály vlajky HF a vypadalo by to prostě top. Ale já jsem se rozhodl, že to tak nebude – po závodě pak jedinej výstup, jakej z toho mám já, je….nula. strávím na tom měsíc času příprav házení lopatou ježdění a topení nafty, abych pak z celého měl…hovno…a všude byl cirkus značek, kterejm jsem svou práci prodal…za co vlastně.

Kašlu na to.
Udělám si vlastní projekt. Kompletně. Nechám vám vyrobit mikiny, trika, Jarda dá permice jako ceny, nějakou konzumačku, prostě chci přilákat lidi na super skok, nulovou lanovku a startovný a něco na památku pro vítěze, a hlavně na super zábavu ve stylu 90 let, kdy taky o počtu závodníků nerozhodovalo, kolik pricemanů se odváželo z prvního místa.

To je moje vize, a to je moje přání.

WELL, toť vše. To se bude dít, to je můj další velkej projekt, to chci a to pro vás co nejlíp, jak budu moc, připravím.

Doufám že přijedete.

Čárys, 720 shop.

—————-

18 komentářů pod “720 snb ski battle”

  1. Sarin

    nechci vomrdávat nějaký zábradlí….. Popularita tohodle jebání…..
    Jak ja jsem se zrana rechtal pri moanskovi :). Moc dobre si to
    vystih :). K samotny akci ja si popravde nedovedu predstavit
    jak to cele dokazes udelat pro mne jses Copperfield liznutej
    Kashpirovsky :). Hodne sil!

  2. KRAJIC

    S tím zábradlím souhlas, hlava mi to nikdy nebrala – přijde mi to jako přenášení městského stylu do přírody, což hodnotím jako pičovinu.

  3. Duchna

    A co pro nás slalomáře neměl bys tam něco ??? A skákat kicker nebudu, ale mohl bych přijet dřív a helfnout. Je to na tobě nabízím se jak laciná děvka….

  4. Čárys

    4: Duchna : Lacinou děfku beru, ovšem jen v případě, že se na to, co teď píšeš, budu moct opravdu spolehnout, pak ano. Výmluvy na nemoc, drahou naftu, atp pak nebudu brát.

    Mám rád levný děfky, ale jen, když si pak za slibem budou stát i přes případné nepohodlí a nepřízeň chvilkového osudu : )

    Máš poslední šanci vrátit slovo.
    Není s tím problém, já jen nechci s něčím počítat, abych se pak NEDOPOČÍTAL : )

    Štěstí přeje připraveným.
    PS: Slalom smrdí ! :)))
    4: Sarin : To není problém, když se můžeš na 1OO procent spolehnout na lidi, se kterejma to pořádáš, pak není nic nemožné. Rád věci pořádám sám.. : )

  5. David (MadMoss)

    Myslim, že my bychom taky mohli přijet :) v tu dobu už snad budem mít hotovo :)

  6. Vojta

    Já určitě pomůžu se stavbou skoku, no problem :)

  7. Duchna

    4: Čárys : asi až na tu nemoc…jinak vklidu všechno splňuji. Je to na tobě.

    PS: Slalom je fajn.

  8. Henz

    Moc pekně!!!! Tešim se jak hovado!!!

  9. Čárys

    4: Dave : S váma počítám jak s video/foto dokumentací – myslím že to stejně dostanete befelem od mistra Jardy. : )

    Víte jak to myslím.

    4: vojta : pecka, díkys !

    4 : duchna : Nemoc neberu ! :)

    4: Henz : well, super, jen to šiř…díkys.

  10. eMeT

    Bomba! Píšu si do kalendáře. Minimálně fotit určo dorazim!

  11. Duchna

    4: Čárys: je to na tobě, svoje služby jsem nabídnul…

  12. Čárys

    POkud se budu moct spolehnout, že přijedeš, beru tě ! Díkuju…

  13. tomaass

    ty vole to je samý fotit, točit, podívat, pomoct a bude taky někdo jezdit?

  14. Čárys

    Jasně že jo.
    Jandy, Vojta, Kumi, Milevský, Táborský, je toho tu dost a dost, určitě přijede Andy vytuhnout, prostě se nebojím… :)

    Přijedeš ?

  15. eMeT

    Když už sme u tý zimy. Do 31.10. máte možnost koupit za luxusní cenu celoročku Snow&Fun do 7 středisek v Rakousku: http://www.hochficht.at/cs/zima/skipasy-a-ceny/sezonni-skipasy Za 10 dní už se zaplatí.
    Kdyby jí chtěl někdo koupit, tak v sobotu se pro ně jede z Milevska na Hochficht. Nebo jdou pak objednat a zaplatit přes net a vyzvednout až při první návštěvě. To ale vyjde o malinko dráž kvůli kurzu a poplatkům.

  16. Filip

    Kluci, prosim Vas,bude predem nejaka online registracka nebo vsechno na miste ten vecer?
    Je jedno kdo se zucastni,nebo je to pro “vyraznejsi jezdce”..?
    Dik za odpoved a snad se to poradne povede..! ;-)

  17. Čárys

    4: filip : registračka je tady u mě na 720. Jestli chceš, píšu si tě.

    Je uplně jedno, kdo pojede. Andy umí jen rovnáky, a jede taky…jde spíš o to, si zablbnout.

    Přijed !

  18. Filip

    Tak to sem stastnej ze tam budu mit partaka na rovnaky… ;-) registracku sem nenasel,tak mi popripade posli INF co bys do ni potreboval na email ;-) dik

Komentář: