TVRDÉ JÁDRO BIKINGU.

534761_548244088535508_2100593325_n

Michal Kosík a jeho poslední pohled na jježdění na Špičáku. Je to fakt super počtení, takže doporučuju. Vevnitř více matroše.
720 crew.

Poslední víkend v říjnu naposledy běželo na Špičáku lano a provoz celého bikeparku.Jak se později ukázalo tak letní sezona plynule přešla v tu zimní :)

Ale po pořádku.Sobota ráno vyrážím směr Železná Ruda. Ráno byl hnus,odjíždím z Plzně a déšť.V Klatovech mě žena píše ,že v Plzni začal padat sníh. Blížím se Šumavě a říkám si bude to cajk žadnej sníh jen deštík.Né že by mě vadil sníh, ale letním pneu s né moc valným vzorkem by se to moc nelíbilo. Příjezd pohoda,přemýšlím jestli vyrazit nahoru. Přemýšlím nejspíš dost dlouho jelikož začalo sněžit. Přece si nenechám ujít poslední den sezony v bikeparku a ještě navíc poježdění na sněhu.. Beru kámoše Banyho, kterej dorazil taky a jedem nahoru.V půlce cesty oba vypadáme jak sněhuláci padají totiž dost slušný sedláci.Vrchol v mlze a tak o pět stupňů míň než dole. Takže bych řekl něco pod nulou. A sněhu už pár centimetrů. SUPER!!

Nasazuju ne úplně suchý letní rukavice a vybíráme cestu dolů. Po pár metrech si říkám, že by bylo moudřejší vzít si lyže a ne kolo :) klouzačka veliká ,ale jinak moc zábavné. V lese snad tolik sněhu nebude.. AJAJ omyl i v lese je sněhu požehnaně takže kořeny a šutry veliká libovka.Zjišťuji, že mám prsty zmrzlý na kost a když pustím řidítka tak ruka svírá stejný hmat jako kdybych je pořád držel. Trčící brzdový ukazováček vypadá jako by se už nikdy neměl ohnout. Naštěstí čím jsme níž tím víc prsty tají a dá se snima pohybovat. Popravdě ani nevím jak sem mohl přibržďovat :)

Popíšu pasáž: Sněhová kudla dolů před lavicí přibrždění. Smyk levá,smyk pravá a znova levá do roviny a už sem na odpalu.Dopad smyk tu smyk :) rovina.. No co dál vyprávět celá cesta dolů jeden velkej smyk.

Kořeny o hubu kameny o hubu rovina o hubu atd. Prostě maso,ale veliká zábava. Tady jedna fotečka z webový kamery :) je zde vidět užasné počasí a narvanej park lidma :)

Tvrdý jádro – o ježdění nemá cenu dál psát  bylo to spíš sáňkování ..

Sjedu k autu to je pod sněhem. A v tu chvíli si uvědomuju ty letní pneumatiky se sjetým vzorkem.. Takže legrace teprve začíná :)

 

Turch a zmrzlej  po složení bika a vozejku do auta zjišťuju , že bylo vhodné oméct sníh než jsem nalezl do auta.. Kašlu na to pouštím topení na plný pecky a k tomu stěrače. Okna se během chvilky ohřála a sníh z nich začal opadávat. Taky začínám tát :) Ruce rozmrzají a brzdící ukazováčky už jdou ohnout. Vyrážím směr domov.Skrze Rudu v pohodě, sníh rozježděnej. Pomalu si mnu ruce , že mám vyhráno.

A ono hovno hovno slavnej soude. Kousek za Železnou R. dostávám lehký smyk, který kontra hmatem vracím zpět do přímého směru. UFf.

A to byl teprve začátek. Teď mne už čekají pouze kopce a když je zvládnu bude hej říkám si. Všechny sem pokořil s lehkýma prokluzama kol a s občasným smykem, až na ten poslední. Ten byl osudový…Valím nahoru na 4ku auto se začíná šmejkat podřazuju a cítím jak už se mu nechce moc jet. Podřazuju zas a už jen slyším a cítím jak se kola točí a auto nejede pouze se sváží k pangejtu. Zkouším za jedna ,ale nic. Zastavuji těsně před pádem do pangejtu. Co teď?

Krypl uprostřed šumavských hvozdů, jako jedinej idiot na letních pneumatikách a se zaseklým autem pár metrů pod vrchollem posledního stoupání. Naštěstí v pozadí za mnou se do kopce hrne kámoš Bany též na letních pneu, ovšem s lepším vzorkem a tak si může dovolit zastavit a zkusit do mě strčit. Bohužel jeden člověk je málo. Projelo pár aut a mám pocit, že hned třetí staví na vrcholu a vylejzají dva ochotní lidé a jdou pomoci zatlačit.

První hláška: paní říká… Ale chlapci proč to raději neotočíte a nejedete domů :) chcípám.. kampa asi tak jedem:)

Nevadí ochotně nám pomohli a uto sme dostali na rvinku posledního vrcholu. Poděkujeme a že pojedem dál. Teď nás pro změnu čekají sestupy do údolí a samá serpetýna. Začínám mít hrášek…

Jak slimáci jedeme z kopce dolů. Kouknu do zrcátka a za náma slušná kolona. Pomalu nás všichni objíždějí a klepou si na hlavu .. no jo blbci na letních gumách…

V serpentýnách kouknu do zrcátka a jede sypač. Silničáři super … Zpomaluju a čekám ,že typa napadne nás před jet a ,že si pak pojedem v čerstvě stažený stopě. A další hovno slavnej soude on taky zpomalil a na předjíždění opravdu nevypadal. Tak nasazuju opět 20km/h a valím dolů :)..

On to stejně po pár km zabalil a otočil zpět na Rudu. Nakonec zvládáme a někde před Čachrovem už je cesta normálně jezditelná.

Tak z toho plyne, že už nikdy na letňákách na hory nevyrazím i když to bude vypadat sebe líp. Ale sranda byla. Podle mě super zakončení sezony.

Chtěl bych poděkovat celému CREW Kona Bike Park Špičák. Díky za super ježdění u Vás bylo to super pecka a těším se na sezonu 2013….

Adijéééééééééééééééééééé Šumavo

M.K.

a související články :
ROZHOVOR S MICHALEM
VIDEO ŠPIČÁK 2012

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

4 komentářů pod “TVRDÉ JÁDRO BIKINGU.”

  1. Michal

    HE HE :) prej Košík :)

  2. Čárys

    Sorry, voe, dycky mi to tam skočí.

    M.K. jsem myslel že je to Mortal Kombat :)

  3. Pedro

    Výbornej článek!

  4. meloun

    video boží :) k tomu sněhu-byl sem tam ten večer co si Kosi odjel a z Plzně rychlost 60km v h a od Klatov 40 a místy prdelí napřed :)) a to sem měl zimáky :)) jetel!!!!!!!

Komentář: