Kaunertal OPENING 27 – mega report inside !

IMG_20121013_152155

Kaunertal Opening 27 je minulosti a já mam tu cest se podělit o zazitky z tohoto paradniho snowboard festivalu.

KTO je každoroční otviracka sezony nejmladsiho rakouského ledovce a festival plnej contestu,testovaní,muziky a totalne pohodovejch lidi který milujou jednu společnou věc-SNOWBOARDING.

 

Letosni rocnik byl bohužel poznamenán malým množstvím sněhu a vysokými teplotami které znemožnily umele zasněžovaní.Umožnilo nám to prohlídnout si jak se kaunertalsky ledovec rok od roku smrskava a uvědomit si jaké stesti vlastně máme ze nase generace jeste zná co je to sníh a muzem lyzovat a snowboardovat.Spatné snehove podmínky znamenali ze letos nebyl v provozu snowpark ani velkej set skoku tak jak jsme kazdorocne zvykli!Podmínky pro freeride byly samozrejme znacne limitované a ledovcové trhliny se na nás smály o trochu víc nez obvykle.

Ovsem nic co by naši hardcore partičku mohlo rozhodit.Ve slozeni Kapitán Krizak,Maca(kapitánova děvka),Pepeq(under cover student),Tomaass(medialni hvězda) a posranej Camell(mel jsem zazivaci problemy,prujem,čural jsem zadečkem…) jsme opět po roce osedlaly petimistnej karavan Ford Transit Katamarano.Ve svijanech vyzvednout sud Trinactky,zastavit se v Knezmoste v chrámu cholesterolu a nakoupit hodně masa.V Praze naložit Macu a v Mnichove Camella a po osmi stech km zaparkovat u reky v Kaunerskem udoli.

Narazit sud a KTO muze zase zacit.

Plan byl letos jasnej.Vyjet v patek ráno nahoru na ledovec a zůstat tam az do neděle.Bydlení v karavanu nahoře na parkovišti hned pod ledovcem nám umožňuje predevsim ranní brzké jezděni a odpoledni,vecerni a nocni radovánky na osamoceném ledovci uprostřed nadhernejch hor které máme jen pro sebe.Dole v udoli sice zuri Vostra party ve stanu,my ale raději sedíme v horách pod hvezdama u ohne s pivem a zmrzlou pěnou.Pocasi slibuje patek pod mrakem,nocni snezeni a slunečnej víkend.

 

V patek ráno teda vyjizdime karavanem az pod ledovec,parkujem krasně rovně(at nebydlíme nakřivo!) na prázdnem parkovišti,snidame a jdem obhlídnout Testival.Je tady prez 40 SNB znacek a testovat se toho da fakt hodně.Prkna,vazani,boty,lyze,brejle…..Všichni jsou super ochotny a vylozene chtej aby jsi testoval jejich nové naleštěne produkty. My jsme jak v ráji-nikde nikdo,stany narvaný vsim a jen pro nás.

 

Testujem poctivě celej víkend 3-4 prkna denně a zkusím udělat takovej malej přehled toho co jsme vojely a jak to slo.Rad bych zdůraznil ze nejsem zadnej freestylista a poskakovac.Mam to rad tvrdý a dlouhy na rychlou a zběsilou jízdu at uz na upravené sjezdovce nebo v prašanu.A podle toho jsem taky vybíral test prkna.Kluci testovali i ruzne meke zvejkacky a třeba vám k nim něco řeknou v komentech.

Prkna:

Ride:Machete-super agresivní rychlá mačeta totalne bez vibraci

Machete GT-trochu pomalejší sestricka která nemá zadnou chybu,ale ani nicim extra nevyniká.Takovej allround fun board

Slackcountry-nejrychlejší prkno celého víkendu,krasně drzi v dlouhém oblouku v totalni rychlosti.Hrana se zakousne a nepusti ani na mega ledový plotně.

 

Volkl:Squad rocker-trochu mekota na můj styl jezděni a dost komplikovaný vazani s kterým jsem bojoval dost dlouho nez jsem ho nastavil.

 

Nitro: Pantera-je legenda která fakt nezklame.Jede,drzi a strasne toci.Na to jak je tvrdý je fakt dobře ovladatelný i v nizke rychlosti

 

K2:   Turbodream-Jediné co jsem z Pepka o tom prkně dostal je ze je tvrdý jak včerejší rohlík…

 

Tomaass nám mozna řekne něco k Nitro Eero Ettala a LTB banana…..

 

Boty:

Tak já mam deset let starý burtony a protože hodně jezdím v Back country,slapu mnohakilometrový hiky na sneznicich a občas v těch botech stravim par dni v kuse mam je proste paradne vyslaply a pohodlný jak domaci backurky.Novy boty jsem fakt nechtěl,protože je budu muset zase vyslapnout.Letos jsem se ale rozhodnul otestovat nové a byl to docela sok.Takovou kontrolu nad prknem jsem nemel uz hodně dlouho a moje starý rozvejkany burtony mi ji proste nemuzou poskytnout!Nastal čas upgradovat,ale pohodli je stále velice dulezite,protože hikovat v nejakejch supertvrdejch skorapkach fakt nehodlám.Po kratší diskuzy s típkem od Vans bylo jasné ze jejich novej model V-66 je presne to co potrebuju.Pohodlná oldschool botka,Tvrdá vzadu,meka vepředu,poctivá tkanička a zadnej ultra moderni system.Fakt bota pro mně!Vyzkoušel jsem taky jejich vlajkovou botu Infuse a ta kontrola prkna v těchto botách je fakt užasna. Hikovat celej den bych v nich ale nechtěl.

 

Testival je proste ten hlavni důvod proc sem jezdím a je skvělý ze si kazdej rok muzem udělat obrázek o tom kam se ta SNB industry posouvá a mít tu sancy to vyzkoušet na vlastni hrany.

Dalším dost dobrým důvodem proc sem přijet je samotnej Kaunertal resort. Fakt magicky místo uprostřed hor,nikde zadny stavby a města a kdyz večer vsichni zmizej je tam tak krasně.Byli jsme tam opět jak v raji.Celej den jezdis s partičkou kamosu na novejch fosnach,slunko sviti a prašan strika,dole ceka pohodlnej vytopenej karavan,venkovní teplota udržuje sud piva krasně chlazenej.Vytahnes kolo a das par dropu a v neděli sjedeš az dolu do udoli.Kapitolou samou pro sebe by mohla bejt mistni trampolína.Maj tam tri vedle sebe v kleci a muzes skákat z jedny do druhy.Rozjeli jsme tam slušnou nocni show pod hvezdama.Skákat tam v 2500 m nad morem není uplne zadarmo,ale krasně se pak spi.

 

KTO 27 zahájilo novou zimní sezonu12/13 a já jen cekam jaka bude.Slyšel jsem ze zviřata se připravujou na fakt krutou zimu a to extremni pocasi posledních par let tomu nasvědčuje.Ja jen premejslim kam to letos vyslat.Moc rad bych se letos vratil do BC kde jsem loni zazil ten nejlepsi prašan ever.Jsem pozvanej do Saas fee kde jsem nikdy nebyl a je to tam paradni.Musím do Sestriere za kamosem a ani tam to neznám.Chci zkontrolovat novou lanovku v Alpbach.Rad bych pojezdil Česky hory a podíval se do Skotska.Strasne chci ochutnat Japonskej chapmagne pow.Chci do Kashmiru a pojezdit v Iranu.Taky bych uz konečně rad zariznul ublouk do nejakeho Irského kopce,protože uz jsem tady pet let a nedari se mi to.Miluju snowboarding a chci ho dělat porad!!!Mějte všichni paradni sezonu,uzivejte hory s respektem a snad se někde potkáme.

Video:

 

Travel,ride free,enjoy

16 komentářů pod “Kaunertal OPENING 27 – mega report inside !”

  1. tomaass

    Jooo bylo to opět super!

    Co se týče prken, já se chci letos vrátit ke camberu a Eero Ettala je pro mě jasná volba. Jezdil jsem teď dva roky na rockeru a chci zpět na sjezdovky a do parku cambera. Na prašas si koupím zřejmě zase Sims, protože to maj za pár korun ve Vrchlabí a nikdo rok starej model zřejmě nechce. Ettalu osadím asi Raidenem, přišlo mě dobrý, mám jedno z prvních capstrapů od Burtonu a i když s tím přišli oni, tak mě noha líp sedí v jinejch vázkách.

    Boty Vans mě taky dostaly, je to styl, je mi v nich dobře, moje starý Burton půjdou z domu.

    Co se týče tvejch plánů, jsme na tom podobně, akorát že já jich tolik neuskutečním, ale tady v ČR budem dávat. Každopádně kdybys něco plánoval, dej vědět. My máme v plánu asi Chopok v únoru a možná padnou nějaký březnový Alpy někde.. Chtěl bych po sto letech do Francie

  2. camell

    Joo to ja taky nepojedu vsude kde jsem napsal.Jen jsem se trochu zasnil :)
    Jedine kam musim je to Sestrierre asi v unoru.
    Co silvestrovskej Alpbach,jedete?
    A rad bych ty boty,koupis mi je?
    Jinak dik za fotky a pomoc s reportem!

  3. tomaass

    camell: v Dirtbikeru jsem konečně skončil, takže boty se slevou asi neseženu.. jedině že bychom vymysleli něco, jak se Vans zavděčit a dali by nám slevu oni
    Sestrierre je dálka jako svině..
    v Alpbach nedopadlo ubytko, ale jako určitě tam chci, ségry kluk pořídil obytňák s topením, tak ho musím vyhecovat k nějakejm akcím, můžeme Tě nabrat v Mnichově na letišti! :-D
    jinak co se týče Silvestra, ještě nemáme tak úplně plán, ale chtěl bych přespat někde nahoře kdyby to šlo, nebo bejt aspoň nahoře na půlnoc a pak sjet dolů, někdě kousek od Sněžky, pobejt třeba na Výrovce, dokud nás nevyhoděj, pak dát výšlap, půlnoční brko na Studniční a na párty do Špindlu, doraž! :-D

  4. Čárys

    Hoši, každej rok řikaám, že sem pojedu, a každej rok mi to nevyjde. Letos to bylo kvůli zatvíračce Monínce…ale víte vy co ? Prioritou pro mě na příští rok bude udělat závody jindy, než je KTO.

    Protože tahle akce je prostě mega, a i pro mě, jako obchodníka, by bylo výhodou vyzkoušet si všechny ty modely a možnosti…

    díkys za článek !

  5. Čárys

    Silvestr ?
    Špindl ?
    Že ty bys to chtěl udělat, jako my, předloni ?

    report : http://720.cz/?p=13269
    video : http://720.cz/?p=13279

  6. camell

    Carys:Pro tebe jako obchodnika je to myslim presne delany takze pristi rok me v mnichove nabiras Ty jo?
    Jinak Turnovsky hovadka delaj takove krkonoske prechody v zime docela casto.
    Tom:Tak jsem si ty V-66 prave obednal on line.Uauu po deseti letech budou nove boty-yehaaa!!!
    A co ksiltovku Horsefeathers-sezenes?
    Na silvera se mnou nepocitej,ale v lednu bych mohl nasimulovat nejakou nemoc a dorazit-jeste ze sef necte tyhle stranky a neumi cesky :)

  7. tomaass

    camell: Ty vole mám v lednu jednu zkoušku na který závisí celý moje ing studium, jestli trefíš zrovna tyhle dva tejdny, nebudem kámoši, HF kšilt seženu, ještě jsem neměl ani čas si objednat věci pro sebe na zimu, mám teď nějaký životní období plný změn a celej minulej tejden jsem nějak přepíjel nějaký smutky, tak to teď musím dát všechno dokupy :-D

    btw musíme dát Szklarskou Porębu, až dojedeš, je to kousek a je to celkem pecka

    jinak dneska se snažím pracovat, ale pořád pokukuju po letenkách do Dillí, musím někam na východ příští rok, to je hlavní priorita, už mě všichni okolo serou, jak mi pořád ukazujou ty svoje fotky z Kambodži, Vietnamu, Indie, Kašmíru, Filipín, včera jsem byl lézt z Pepínem a ta jeho holka byla v Indii rok, minulej tejden jsem byl na pívu s Nikolou, která se vrátila zrovna, takhle to nejde dál

    udělali jsme si tu z toho pěknej chat :-D

  8. zp

    2Camel: tak jestli chceš vyrazit do Skotska na prkno, tak doufej, že letošní zima bude 1000x lepší než ta loňská. Na skialpech to ještě šlo, ke sněhu sis došel a pak nazul lyže, ale na lanovkách hrůza.

  9. Čárys

    4: Tomaass : Tome, mám rozjednaný Bali – pracovně. Jestli to dám do kupy, tak už nic nesháněj. Dám vědět koncem měsíce.
    Tím by bylo vyřešeno na vždy komplet vše.

    4: camel : Mnichov je malinko z ruky, jsem jihočech, ale mno, budiž : )

  10. camell

    ZP:Jo presne tak jsem to myslel,neco tam vylezt.Mas s tim nejake zkusenosti?Podelis se?Rozsiris nase obzory?

  11. nansi

    Zdravim,
    chystame se na Kaunertal par dni pred vanocema a chtel jsem se zeptat, jestli stoji za to tam jezdit i jindy nez na zahajeni sezony. Je tam hodne freeride vyziti a vubec jezdeni nebo radsi zvolit jiny stredisko?
    Diky

  12. tomaass

    nansi: určitě stojí, je to tam pecka, ale ta dálka a 40E za permici na den je horší..
    Čárys: super!

  13. tomaass

    camell: dej si deset

  14. camell

    hey nansi.Kaunertal rozhodne stoji za to kdykoliv a kazdej rok rikam ze se tam musim vratit v poradne zime.Ackoliv to neni tvuj klasickej resort s mega propojenejma sjezdovkama atd. tak na freeride to musi bejt paradicka.Zcekuj http://www.kaunertaler-gletscher.at/en/skigebiet/freeride kde je spousta informaci jak se tam pohybovat bezpecne po ledovci.Soucasti Kaunertalu je i areal Fendels kterej ale neni s ledovcem propojen.Dej nam pak vedet jak tam bylo…
    tomaass:dik dal jsem si tricet :)

  15. nansi

    panove, diky za info!
    behem prosinci tam jsou v nabidce balicky ubytovani + skipass, cana zacina od cca 130e, za 4 dny nocleh a 4 dny skipass/ za osobu, takze cena prijatelna.
    info zde:
    http://www.kaunertaler-gletscher.at/en/planen_buchen/gletscherpauschalen/gletscherwinter

    takze jeste jednou diky!

  16. zp

    2Camel: tak záleží jakou část Skotska by si chtěl navštívit. Já už pár let, s menší přestávkou, bydlím v Braemar, což je vesnička na východní straně Cairngorms. Možnosti jsou v okolí dost velký, jen musíš mít štěstí na počasí. V okolí Glenshee (Glas Maol) se dá celkem vyblbnout, Lochnagar je taky celkem zajímavá hora a nebo Beinn a’ Bhùird.
    Záleží ale na sněhu. Loni strašná bída, ale 2 a 3 roky nazpět prej paráda.Bohužel tou dobou jsem byl v Kanadě, takže nemůžu potvrdit, ale kámoši si to dost pochvalovali.

Komentář: