ozvěny léta – Lago di Garda 2012

S6000106

Ahoj přátele, tak trochu jsem se nechal ukecat, zda napíšu nějaký hadry o tom jak jsem se měl na výletě. VLkova prvotina inside – biking na gardě s lezbením !

Po celoletním léčení kolene se vypravuju na výlet k Lago di Garda a jako spolujezdec se přidává  bratranec Honza. Plánujem nějaký lezení, bike a ferraty. V neděli dopoledne nakládáme auto a valíme punkovat do Itošky k jezeru.  Po cestě zjišťujem, že nemáme nejzákladnější věc výletu a to slivovici na spálení červa.  Navečer jsme na místě, parkujem jako loni na osvědčeným místě a kalíme piváky kterýma jsme dostatečně zásobeny.

1. den  jdem na lezení do oblasti Regina del Lago. Letos tu potkáváme minimum čechů, za to deutsch schweinů jsou stáda. Dávame nějaký cesty a odpoledne se přesouváme k Lago di Ledro. Z loňska vím, že jedno parkovistě je bez placení. Valíme tam a na místě zjištujem, že už se platí všude. Chvilku zevlíme u auta, zařížáme sekanou od tety a lámem nějaký piváky. Pak rychlá koupačka  a zase mizíme na naše místo.

2. den je v plánu bike a vybíráme trasu na Tremalzo. Auto parkujem v Biacese (420 m n.m.) a odtud na kole přes Pré k Lago di Ledro, tady nastoupáte na cca4km 230m – celkem kopeček. U jezera Ledro dáváme malou pauzu na osvěžení a  pokračujeme k jezeru Ampola, odkud začíná stoupání na Tremalzo. Řadíme nejmenší převody a stoupáme 13km k vrcholu. Ve ¾ cesty má Honza defek zadniho kola. Spravila to výměna duše a pokračujeme dál. Po 4km se dostáváme k restauraci Rifugio Garda (1 686 m n.m.), která leží mezi vrcholem Monte Tremalzo (1 973 m n.m.) a sedlem Passo Tremalzo (1 665 m n.m.). V restaturaci dáváme piváky a děláme poslední záběry na kameru, pač se ta svině vybila. Stejně ty sjezdy nikoho nezajímaj, ne? Od restaurace ještě stoupáme cca2-3km k tunelu srkz horu. Projíždíme tunel a čeká nás x kiláků šotolinových sjezdů a hlavně ty panoramata. V podvečer jsem zpátky v Biacese u auta. Kola háže do káry a valíme o5 na zevlkemp.

3. den nás ráno budí déšť. Přesouváme se autem do tunelu. Zevlujem, pouštíme filmík a popijíme pivka . Odpoledne se počasí trochu umoudřuje a vyrážíme pěšky po známé ceste Strada del Ponaledo do  Rivy del Gardy. V Rivě procházíme město nacházíme pomník anarchismu, ochutnáváme super zmrzku a pak zase zpět. Jakmile dorazíme k autu o5 začíná chcát. Noc trávíme v tunelu, sice tu celkem protahuje,ale lepší než moknout.

4.den  Z tunelu přesun na parkoviste do vesničky Biacesa-snídaně, káva. Slunce začíná pálit o 106 a my vyrážíme na ferratu Fausto Susatti na vrchol Cima Capi (927 m.n.m). Odtud navazuje další ferrata Mario Foletti, která končí u bivaku Arcioni. Od bivaku procházíte zákopy a štolamy z války a nastupujeme na další ferratu zakončenou na vrcholu Cima Rocca (1.089 m.n.m).  Zpět se vracíme k bivaku a pokračujeme ferratou  Laste do vesničky Biacesa. Večer zastavka v Arcu na pizzu a přesun  k lezecké oblasti San Siro.

5.den lezení v San Siru. Vybíráme lehčí cestu, kde se trápíme a natejkáme (čím lehčí cesta tím je víc olezená).  Balíme to zpět k autu a přesouváme se k jezeru Cavedine. Berem kola a jdem na projizdku kolem jezera. Vyrážíme z parkoviště z Trebi směr Sarche a odtud po cyklostezce na Pietramuratu. Za Pietroumuratou odbocujem na lesni stezku, která vede podel jezera zpatky do Trebi.  Vecer jeste jdem omrknout lezení v Arcku. Jdem se zeptat k lezecký stěně, kde se dá parkovat zadarmo. Týpek  se směje a povída česky-odkud jste. Dáváme pokec a radí nám kde se dá lezt.

6.den dopoledne se přesouváme do Arca k lezecký stěně, kde už víme, že je parkovaní zadarmo. Nejdřív jdem na ferratu Cima Colodri. Odpoledne jsme zpátky u auta, berem věci na lezení a jdem do oblasti Massi di Prabi. Prasíme nějaký cesty  a k večeru se přesouváme o5 k jezeru Ledro, kde dáváme poslední koupání. Pak přesun na osvědčené místo spaní a dopijíme poslední pivka. Rano domu.

VLCaK

8 komentářů pod “ozvěny léta – Lago di Garda 2012”

  1. ade

    Pivo, zadarmo, parkoviste, šeši jaa? Na facebook asi dobry, tady je to obycejna nuda…

  2. Čárys

    Ale vůbec bych to tak neviděl…mě baví přečíst si o jakýmkoliv vejletu, a myslím, že mnoho lidí tady taky. Každej na to má ovšem jinej názor.

    Na Facebook ? Nezvyšoval bych takhle prstiž fejsbuku, tam nejdelší co jsem kdy viděl byly tři řádky textu co zmizel za 1O sekund dole na liště v propadlišti statusovejch mrdek : )

    A propo – vlčak ani fejsbuk nemá…

    Já díky, zavzpomínal jsem na gardu a pivka s kumpánama.
    čárys.

  3. ade

    Jasne, nechci brat klukum elan do psani a dalsich vejletu, ale kdyz ono je to napsany tak strasne nudne a nezajimave…

    FB je treba si nastavit a povypinat kraviny (a lidi), pak je to dobry :)

  4. Vitas Vary

    taky jsem byl jednou na Gardě a nějak mne neoslovily ty psycho výjezdy horekopcom po áčku. Jeli jsme vždy od Jezera a na to Tremalzo to bylo fakt moc no, a už vůbec ne na Altissimo, 2000 převýšení po ose je zpětně taková blbost:-). Každopádně 2hej rok Livigno bylo bajkově zcela jinde:-)

  5. Čárys

    Jo, já tady na Livigno nedám dopustit, ty XC tripy co jsme jeli se Schwarou, nezapomenutelný…
    http://720.cz/?p=13789
    http://720.cz/?p=13788

    Tam bych se rád vrátil. Levná nafta, chlast, kopce přes 3OOO… nádhera.

  6. nansi

    pekny
    nemate nekdo zkusenosti na nejaky lepsi vyslapy tam se psem?
    vyskrabe se skoro vsude, ale zebriky asi neda..
    diky

  7. Jordy

    Krása, letos jsme tam opět byli a máme skoro na chlup stejný fotky :-)

  8. greywolf

    Ahooj,jen si tak namátkou čtu vaše zážitky z vejletů a je super,že žijete naplno..Podle fotek jsem asi o generaci starší,ale to nemění nic na tom,že vám kluci držím pěsti,ať vás život furt takhle baví…

Komentář: