Co po zkouškách ?

dva

Tak jsem zvládl zkoušky a čekalo mě přes 14dnů volna. V kapse u bundy sezónku do Rakouska, auto volný a plán byl jasný. Sehnat vždy někoho podobně smýšlejícího do auta, na kempení a na ježdění, protože bez kamarádů to přeci nejde. Nevím jak to všechno sepsat, bylo toho mnoho. Jelikož já a psaní nejsme moc kamarádi, tak naperu mých 15dnů v kuse na lyžích do jednoho článku.

V pátek (25.2.) skládám poslední zkoušku a nabírám mladýho Honzu v Plzni. Cesta dlouhá a rozebíráme kam to napálíme. Začneme Schladmingem, ještě jsme tam letos nebyli a Růža tam šejpuje snowpark a zná to tam jak svý boty. V noci přijíždíme na místo, najít klidnýho fleka na přespání není snadný skrz přípravy na to Mistrovství v alpskym či co. Zima venku pořádná, ale jedeme prostě na socka výlety a jsme mladý, vojnu nemáme, tak proč dřepět doma v teple u kompu.

V sobotu ráno nás čeká sluníčko a skvěle upravenej park na Planai. Odpoledne s Růžou krátce šlapeme na menší freeride, aby jsme okoukli kopec naproti, kterej je víc než lákavej. Domlouváme ho na zítra. V neděli to ještě zkoumáme odspoda a pak to šlapeme chvíli na pásech, potom pěkně po svých po vyfoukaném hřebenu, kde jsou vidět již něčí stopy a už pozorujeme  řádný skákaný skialpový oblouk. Potkáváme se s dalšími dvěma šejpry a náhle se z druhé strany řítí tři skialpinisti. Naštěstí skládají oblouky vedle prvního. Takže vrcholové jednopivo v 5ti lidech a můžeme si valit každej tu svojí lajnu. Na to, že po areálu již moc dobrý sníh nebyl, tak zde je vidět, že jsme výš a krásně to práší. Den zakončujeme sprchou u Růži a jedeme směr Flachauwinkl, kde je super zázemí na kopci, poněvadž má být 2 dny hnus. Zde probíhá jebačka želez, protože fouká, sněží, prší, občas není vidět na 5metrů a my jezdíme v parku skoro sami.

Ve středu nás čeká jarní počasí a mikinka. Mladej to tam sází jak na běžícím pásu, každou chvílí novej trik, doleva, doprava, přes hlavu, na railu, pořád něco. Chvilku točíme a Honza střihá tento edit:

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

Na čtvrtek se vracím stavět skok na 720 big air a losem Kámen, nůžky, Jandy jede ho v půl2 v noci testuju, aby den na to mohl proběhnout závod o kterém jste již četli. Přes noc stavět a jezdit, přes den sedět nad počasím a domlouvat další ježdění, tentokrát parkovky nechávám doma. 2 hodinky spánku po závodech a už jí hrneme s Dušanem směr Zauchensee na prašanové orgie.

Sobota je ještě slabší, přeci jen základ po středečním teplu je tvrdej jako beton. Kdežto na neděli připadává a už se lítá v plnejch, ale hladových vlků je tu víc než dost. Mlhou jsme odsouzeni pouze na lesy, což já rád.

V noci na pondělí sype ještě víc a víc. Vlci musí do práce a my si to tu v klidu rozoráváme skoro sami. Večer to mrtví balíme směr Čechy. Já to mám jen tak abych přeházel věci do našeho passata, protože jsem v průběhu výletu domluvil dalších 5 dnů ježdění, tentokrát s Kájou. O půlnoci po lehkém nákupu v táborském Tescu vyrážím opět na cestu do hor.

V úterý je hezky, tak jedeme na odpoledne prozkoumat vyšší partie Flachau. Středu opět hltáme lesy a pláně v Zauchensee, syplo slušne. Bohužel počasí horší (nesvítí), ale na pláních to v jedno bílo nesplývá. Těžko říct jak to bylo ve čtvrtek, zřejmě sypalo a my jeli zařezávat oblouky do Wagrainu. Večer dáváme bazén v Altenmarktu, kde zažívám největší strach ze všech dnů a to na tobogánu :) Spláchne tě to do černý díry a ty snad chvíli i padáš, strašný bomby.

Dávám relax, únava je znát.

S Kájou na kopci ani nedáváme pauzy, jíme jen na lanovkách. Hlavně do areálů přicházíš s obsluhou a odcházíš, až když tě vyhodí z tepla převlékáren a tomu podobných místností, kde nabíráš síly na noc.

Pátek, proč nedat trochu big mountain za hezkého počasí a to ve Flachau. Sjíždíme kopec na jinou stranu než ostatní a zde nás odchytává chlapík, že prý pěkný lajny, jestli nechceme pojezdit, proč ne. Je tu sním i jeho holka a jsou to instruktoři z místní školy. Ukazuje nám různý místa a drží jí víc než slušně. Nakonec nás sám bere, tam kde dnes ještě nikdo nejel, prý pretty danger. Vždy je to s pár minutovým šlapáním, ale to nám nevadí.

Dole se loučíme a my pak vymýšlíme co zítra. Další kamarádi jezdí v Muhlbachu park, ale Kája nemá parkovky a pokud se nebudou dát lítat skoky a skrz počasí půjdou jen jibby, tak to pro prašanovky nebude to pravé. Proto se na sobotu přesouváme znovu do Wagrainu. Dobře děláme, jelikož se v 11 spouští takový sypanec, že za 3 hodky jezdíš na sjezdovkách po kolena v úžasném prachu, který padá skoro v -10 stupních. Tak podobně si představuju sníh v Kanadě, třeba to někdy zjistím. Co ty na to Maaro? O backcountry nemluvě, letíš jí a sníh lítá s tebou, přes tebe, prostě všude. Dlouho se přemlouváme a na poslední hodinku vyndaváme Gopro a točíme pár záběrů:

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

Z plánovaného odjezdu ve 2 odpoledne je nakonec příjezd k lanovce, kterou prostě potřebujeme jet nahoru v 16:15 a polovina sedaček je již schovaná. Musíme počkat až to uklidí a vyváží nás poslední. Dáváme sprchu před cestou a s klidnou nohou se přesouváme nocí zpět do Čech. Neděli se srovnávám a vesměs nic nedělám, abych v pondělí již měl absťák a chtěl jet znovu někam a ne dřepět ve škole a o pauzách psát tento report.

 

To byly mé zimní prázdniny. Snad jen škoda, že nafta není za 2,50Kč :) Fotky jsou na všechna možná zařízení, video na gopro a řádky od Jandyho, snad se to dalo přečíst. Mějte se !

_jandy_

 

 

10 komentářů pod “Co po zkouškách ?”

  1. Davidos

    já chci taky praaach! :-) trošku závist …

  2. Kuba Chl

    Výborný, to video z wagrainu je opravdu super :)

  3. nansi

    vynikajici!

  4. Čárys

    NAprostá pecka, klucí !
    Po víkendu strávený s kamíkama v prašanu musím říct – tento způsob zábavy mi přijde fakt výborný… :)

  5. Pedro

    Ten Wagrain je megažrádlo.

  6. ddd - andy

    Jandy: Pecka!!! Ten Wagrain..? Nemám slov! :)

  7. KRAJIC

    Kurva ta jízda v prachu je dobrá jak cyp – i ta předávka kamery je super.

  8. Čárys

    Už se tam těším, a velice. Již jen 14 dní : )

  9. Vaklaf

    Musím se přidat k pochvale za Wagrain. Paráda Paráda Paráda!

  10. jandy

    Díky díky

Komentář: