Dabl rozhovor s vesničanama – Demo(n) a Přééma o MM

484030_271537016286101_714758742_n

Blíží se nám ta premiéra hodně rychle, tak tu máme ještě jeden rozhovor, co rozhovor, dvojrozhovor, protože tihle dva většinou jezděj spolu, spolu vošukali prvního psa a spolu sežrali první holku, nebo jak se to zpívává…

O natáčení pro MM, kluci a holky z měst, vám 720 krew přináší dvojrozhovor z vesnice : Saša a Přéma uvnitř. Klik.

Well, otázky jsou hýr.

1, Tak se malinko asi představ, protože rozhovor nebude až tak o tobě, jako o tobě a točení dokumentu, takže je třeba aby lidi věděli, kdo jsi a odkud jsi přišel, co jezdíš a jak strašně jsi dobrej !

Demo : Jsem Saša od Sidorů, všicí z bajkový komunity mi říkají Demo. Bydlím v malé vesnici Brandlín v JČR, nějakej ten rok závodím ve sjezdu a rád si skočím i kdejakou lávku a dirt. A jsem v tom strašně dobrej!
Přééma : Je mi 19 a jsem z J. Hradce. Jezdím sjezd a strašně mě to baví.

2, Tákže, na jaře 2012 jsi se stal jedním z vyvolených, kteří byli osloveni Davidem a Vojtou (dále již jen Mad Moss bros.) za účelem natočení jakéhosi jihočeského bike videa. Věděl jsi, kdo kluci jsou, a o co půjde, nebo jsi do toho skočil rovnýma nohama ?
Demo : Nejdřív jsem si myslel, že si ze mě někdo dělá srandu, když mi kucí napsali zprávu na fejsbuku. Pak jsem zjistil, že už dříve točili se Švárou nějaký vylomeniny na MX dráze a začal jsem si o tom dělat nějakej obrázek a těšit se na spolupráci.
Preema : Nevěděl jsem nic! Kluky jsem nikdy naživo neviděl a zpočátku jsem ani nevěřil tomu, že se něco fakt stane. Že se něco natočí. Začal jsem tomu věřit až po tom, co jsem je uviděl na ČP na Monínci, kde už točili.


3, Co tě na tom projektu nejvíc oslovilo, když jsi byl klukama zkontaktován ?

Demo : Celkově, že vůbec někdo chce zdokumentovat tu naší bikovou scénu u nás v jižních Čechách, to je paráda. Kromě videa Spectrum v ČR žádnej takovej projekt nikdá nebyl.  A pak jsem byl rád, že kluci chtěli točit přímo tady u mě závody na Lipánkovi,  a že se tak díky nim Lipánek zas trochu více dostal do světa.
Preema : To že mě konečně oslovili už i kluci a né jenom holky :-D.

4,  Jak probíhal výběr lokalit, na kterých jsi se měl natáčet ? Byla to tvá invence, nebo s tím přišli kluci ?
Demo
: Tak protože jsme s Přemyslemetem měli ztvárnit hlavně DH sekci, madmoss kucí nám vybrali pořádnej kopec na Špičáku, což byl super výběr. Parádně jsme si tam zajezdili. Další část našeho společného profilu se pak odehrává u mě v Brandlíně na lávkách, dirtech a na jedné sjezdové tratičce. To bylo naše společné rozhodnutí, protože jsme s klukama chtěli ukázat, že se u nás jezdí.
Přééma:Všechno vymysleli kluci, což byla paráda. Já jenom poslouchal a činil úkoly. Až při výběru místa na rozhovor jsme zapojili vlastní fantazii.

5, Co jsi chtěl především ve svém profilu mít, a kde jsi chtěl natáčet, a kde jste potom opravdu natáčeli ?
Demo : Chtěl jsem tam mít hlavně mýho kondora, kterýho jsem vyslal na Špičáku, ale kluci mi ho zavrhli, protože je prej hnusnej J  Přál jsem si ve videu mít spoustu záběrů z Brandlína, což si myslím, že se povedlo, točili jsme tam celý den a záběrů bude hodně a budou stát za to. Jinak i výběr Špičáku byl super, i přes to, že jsem poslední den natáčení měl menší problém s kolem. Ale o tom až ve vídeu :)
Préma : Jelikož to byla moje první zkušenost s nějakým větším natáčením než je mobil nebo gopro, tak mi to bylo docela jedno. Hlavně jsem chtěl bejt natočenej.
6, co jsi říkal na jejich svépomocí vyrobenou techniku ?
Demo : Dejv je manuálně zručnej o tom žádná. Hodně mě tím překvapili a koukal jsem jak blázen, že je to na téměř profesionální úrovni, která se postupem času, jak Dejv vymýšlel nový vymoženosti, ještě více zprofesionálňovala J.Oběma patří velkej obdiv za ty jejich točící se a rotující hejbátka.
Přééma : Ono je to svépomocí? Vypadá to božsky!

7, Jak probíhalo natáčení – co jsi čekal že bude, a překvapilo tě něco ? Jak to probíhalo ? Bylo možný do toho klukům kecat, nebo jsi musel, dělat jak bičem práskali ?
Demo :
Neměl jsem moc přestavu, jak to bude probíhat. Ale když jsem se s klukama poprvé potkal v květnu na Lipánku, tak jsem viděl, jak to probíhá – klucí točí, ostatní jezdí a všichni jsou spokojený J Natáčení na Špičáku bylo hodně fyzicky náročný, když jsme celej den lítali nahoru a dolu jak Vojta s Dejvem pískali. Mně se líbily všechny záběry, takže jsem do toho klukům nekecal. Jinak při natáčení profilu si myslím, že jsme se na všem vždycky shodli (krom kondora, ale to si vyřídíme na premiéře).
Přééma : Natáčení probíhalo vcelku dobře. Počasí nám relativně přálo, ale kolegu nějak zrazoval materiál. Asi nemá cenu se v tom nějak vrtat, každej rám nevydrží všechno.
8, Sfoukli jste to jedním vrzem, nebo jste to měli naplánovaný do více dní ?
Demo : Náš profil by měl být z celého videa asi nejdelší, je to tím, že jsme strávili dva dny točení na Špičáku + pak ještě celý den v Brandlíně. Takže celkem 3 dny plný ježdění a srandy s klucíma. Na podzim jsme měli jsme ještě točit přeskakování traktůrku, ale kvůli Přémovýmu bolavýmu kolenu už jsme se na to nedostali.
Přééma: Točili jsme to celkem čtyři dny. Z toho dva dny na Šumavě na Špicu a dva dny v Brandlíně.
9, Jak tě vlastně koncept videa oslovil ? Není tajemstvím, že video bude postavené i na mluvení, ne jen na rychlý akci a macatých poletech.
Demo : Já měl s mluvením před kamerou trochu problém. Není tajemstvím, že mám s mluvením problém i normálně, heh. Ale líbí se mi, že jsme o sobě mohli něco povědět, aby se trochu vědělo, co jsme zač. Myslím ale, že náš profil je spíše více založen na ježdění než mluvení a to se mi líbí.
Přééma : Tím, že je tam i trocha toho mluvení, tak je to takový víc dokumentární. Možná je i to tím, že je to moje první zkušenost s nějakým točením, ale jsem z toho strašně nadčenej. Takže se mi i koncept líbí.

10, V současné době je hotovo, a probíhá dolazení maličkostí stran střihu, hudby, a tak. Když to máš celé zhodnotit, jak se ti s klukama pracovalo,a  je něco co bys ve zpětném pohledu vylepšil ?
Demo : S klukama jsme se hodně sblížili při natáčení na Špičáku u večerního ohníčku, při konzumaci drog a celkově to s nima bylo fajn. Užili jsme si hodně legrace a díky nim jsem si letos zajezdil zatím nejvíc, co jsem si kdy zajezdil. Hodně se mi líbilo, jak to celý fungovalo – my jsme se bavili ježděním a kluci natáčením a z celý tý společný zábavy vyjde film, jakej tady ještě nebyl. Vylepšil bych asi jen účes v jednom či dvou záběrech.
Přééma : S klukama se spolupracuje výborně. Jako vždy by se dalo něco vylepšit. Ale to poznáme až s odstupem času.

11, Zleješ se na premiéře ?
DEMO : Budu se nalejvat na báru až se budou promítat bmxka :D
Přééma : Uvidíme. Podle počasí.

12, A na závěr, řekni kdybys byl osloven s další spoluprácí s klukama, šel by jsi do toho ?
Demo : Na sto péro. Já doufám, že ještě bude spousta příležitostí s klukama něco podniknout.  Těším se, až se potkáme na Lipánkovi v květnu, kde budou kluci letos hlavně závodit a užívat si celovíkendového veselí.
Přééma : Šel bych do toho hned. Bude se mi po nich stýskat J.

13, Tak jim hezky poděkuj, pusť své moudro  na závěr a zamávej.
Demo : Chtěl bych vám klucí madmossový moc poděkovat za celej parádní rok s váma, za srandu při točení a vůbec za to, že jste do toho šli takhle po hlavě a dali nám všem příležitost se zviditelnit, DÍKY!  A hlavně se nehádejte :)
Přééma : Já jim děkuju pořád. Myslím, že nejlepší „dík“ pro kluky, bude mrak lidí na premiéře a potom ať už jakýkoli ohlasy.

DEMO : Chtěl bych ještě využít toho, že jsem na nejvíc navštěvovaným webu a pozvat všechny k nám na třetí ročník Lipánka – na konci května se tam uvidíme! Mějte se dobře a jezděte na kole.  Zdravím mamku s tátou, babičku, bráchu. Čáj

související povídky pro vás sepsali :

Kuba Říha
Papája

3 komentářů pod “Dabl rozhovor s vesničanama – Demo(n) a Přééma o MM”

  1. lutte

    DEMO : “Budu se nalejvat na báru až se budou promítat bmxka” dík, poprskal jsem si klávesnici :D

  2. Schwara

    Hehe, slušný, čus v ČB!

  3. Vali

    Neni pochyb, že klucí na ničem jedou a jezdí na tom dobře, Přémovo odpovědi mluví za vše… (Zleješ se? Uvidíme. Podle počasí :D)… vypíchnul bych Sašovo 10. odpověď, protože tak to bylo a bejt má :)

Komentář: