Jeden letní Leogang

GOPR0022~1

Poslední dobou se tu pořád práší za kočárem. Práší se ale sníh. A tak po včerejším skoro jaru tu mám pro vás jedno léto. Tak kdo má absťák po tom, jak se prášilo v létě od zadní gumy, klik dovnitř..

Teda ono se moc neprášilo ale, tráva byla zelená, nebe modrý a ženský měli tajemství. A tak jsme zas vyrazili s Mildou na výlet. Náš oblíbený letecký den začal tím, že v sobotu ráno těsně po 4hod zvoní budík. Rozlepuju oči a zapínám autopilota. Ta hodina je vražedná, ale představa, že si sednu na dalších 5hod do auta a trochu si ještě ducnu, mě posouvá z postele do bačkor. Bačkory mě pak pomalu nesou do koupelny, kde mě ale pohled do zrcadla probírá rychlejc než mladýho taxikáře účet za naftu.

Zuby, oblíknout, snídaně a na pěknou půl 5 stojim před barákem. Milda je opět přesnej, tak hážem věci do káry a můžem jí držet. Není ale kluk moc fresh, takže začátek cesty je volant nakonec můj. Střední čechy, Plzeňská, hranice, Wurstenland, Říše a jsme pod lanem. Pod lanem na parkingu v Leogangu. Starej dobrej Leogang. Mlha tu ale je, až by Rákosníček plesal a slizká silnice dává jesně najevo, že o prášení si asi můžeme nechat jen zdát. No ale když už jsme tady..

Tickety a zasednout prázdnou kabinku.

Spodek je v nekompromisní mlze, takže si užíváme to mlíko, podle našich výrazů značně zkyslý. V půlce kopce, kde se dá vysednout v mezistanici a lítat místní oblíbenou bikrosku, se mraky rozplývaj jak bábovky nad novejma botičkama a tak zůstáváme sedět dál s vidinou suchejch kořenů aspoň na vršku. Ten se pak zas topí v modrotě a punťa to do nás rve, co mu ozon dovolí. Ach ty panorámata! Z lana vypadá všechno v pohodě, ale louže nahoře na cestě, když vystoupíme, je jasným znamením, že čistej dres domu nepovezu. Dáváme teda odshora Hangmana a Milda se snaží udržet, co mu skils a jeho kecky dovolí (ty Fiveteny prostě potřebuješ kamaráde!). Bahno a slizký anakondy mu totiž moc nevoní. Nicméně neměkne a hned dáváme další jízdu. A pak další a další a další, prostě jak to tak v Leogangu bývá. Spodek je rychlej a nenáročnej. Tak to točíme jak kolotočář pecky od Standy Hloška.

V poledne chvíli pauzička, něco na zub a pak zas na lano. Musíš tu permici prostě kurva projezdit! A navíc, mlha ustupuje a je komplet azuro. Ke konci si pak dáváme high5, Milda to balí, bolí ho packy a jde k autu, ale moje vidle vyloženě vyžaduje ještě pár rolet navrch. Lezu teda zas na lano a jako bonus k těm roletám potkávám místní holku, co tu dělá průvodce a v zimě učí SNB. Oprašuju němčinu a ona to zas zkouší anglicky. No a že to tady bude mít najetý jsem čekal, ale že bude držet takovou pilu jsem naopak nečekal vůbec. Holka se toho fakt nebojí a i přes to že jde párkrát z kola ven, hned se zas drápe do sedla a valíme dál. Dáváme si dvakrát celej kopec a u wapky pak dramaticky probíráme kde to jak jelo.

Zas parádní den a vejlet je za náma, no a pro vás nějaká ochutnávka toho blížícího se léta je tady.

Klik na play.

-a-

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

6 komentářů pod “Jeden letní Leogang”

  1. Šárka

    Lisa jede fakt skvěle. A to šutrovatý místo na konci si pamatuju. Trochu jsem se před ním musela rozdejchat. Už chci jezdit!

  2. marsch

    pohled do zrcadla probírá rychlejc než mladýho taxikáře účet za naftu – Tím si mě zabil :-D

  3. Čárys

    p-a-r-á-d-a- moc !!!
    Díkys, Andy…vidím že jsem web zanechal tomu správnému….

    :)

  4. ddd - andy

    Čárys: nechval dne před večeří.. Co solit dál fakt nevím.. i když mohl bych rozjet novou rubriku – excelovksý tabulky! :D

  5. kája

    ach léto…moc pěkné

  6. fousmen

    Správná taktika! rozdělit video do dvou článků :)

    My byli v Saalbachu + Leogangu v půlce srpna a tak rozmrdaný tratě nebyly ani ve Whistleru po měsíci sucha. Pravda, týden předem se tam někde jel nějaký závod či co..

    Nicméně taková Big-five-challenge stála za to i tak!

Komentář: