Pro Andyho – Čárysovo desatero

mx

Protože publikuju články 5 dní v tejdnu již 8 let, a s Dalidou se to již blíží dekádě, a proto, že nyní se vedoucím našeho webu stává Andy, mám tu pro něj desatero mouder a pravidel, která je třeba dodržovat, aby jsme o těch 1500 IP adress denně nepřišli.

Takže, článek jen pro Andyho, o tom, jak vést úspěšnej magazín – pro případ, že by někdy nevěděl, kudy dál – unvitř.

Takže Davide, vezmeme to v deseti bodech. Bez keců kolem, s vědomím, že mutanty je třeba každej den krmit, jinak přeběhnou k Zuckebergovi a fotkám před zrcadlem na mobil. Čti dále, Davide, můj správče 720 webu.

Jak jsem Andy říkal v Rakousku. Ještě ti to zopakuji, pro případ, že jsi si nedělal poznámky.

Tajemstvím několikaletého publikování 5 dní v týdnu 52 týdnů v roce je :

bod 1, Zkus to dělat správně a pořádně.
Zkus to, aspoň zpočátku. Snaž se vytvářet kvalitní články, což znamená, že nejsi zdegenerovanej esemesák a umíš česky, neděláš chyby, snažíš se vymezit překlepům, a nejsi zbytečně přisprostlý. Tahej sebou kdekoliv foťák, rezignuj na ježdění a zábavu, společenský život, holku, čas na jiné aktivity, jeď si reporty vždy a všude a udělej ze sebe šaška pro zbytek republiky tím, že jim předložíš svůj denodenní program. Skákej šipky mezi půlky všem fotografům, pros o materiály, snaž se všem volat a uhánět je, choď mezi vejci, neustále děkuj a buď všem zavázaný. Takhle jeď, dokud to půjde, nebo dokud ti nedojde drive, nerozejde se s tebou žena, neopusít tě dítě, etc.

 

bod 2, Kvalitu nahraď kvantitou.
Postupně zjistíš, že to nezvládáš. V tu chvíli je několik možností, takže jedem. Když nejsi schopen vytvářit kvalitní články, musíš začít solit co jde. Je lepší vydat 5 mrdkovejch článků každej tejden, než jeden link na closeout jako Brozák jednou za čtvrt roku. Odměnou ti bude stále stejná sledovanost, z čehož jasně vyplývá, že nejen kvalitou z pera Mirka Dušína živ je člověk, ale i z mrdkovatosti v hojné míře vyžít se dá.

 

 

 


bod 3, Přejdi k bulváru.
Pokud však i nadále strácíš sledovanost, musíš zahájit letákovou kampaň, a nebo postupně  přejít k bulváru, od něhož je jen krok ke sračkám. Bulvárem je myšleno jakékoliv sbírání děsného materiálu, rozjetí paparazzi stylu, odposlouchávání rozhovorů, hledání podvodů, vytváření rozbrojů, fikcí, sledování následných jednání a hlavně dokumentování chování ostatních, následné rozmrdání všeho na stránkách a rozkopání těch sraček všude kolem, aby si to celá republika užila s tebou.
V korespondenci s kontinuitou každodeního publogování se krásně rozmělní nevábný obsah, jež je nahrazen výše zmíněnou kvantitou (bod 2). Opravdu to tak funguje, prostě nikdo nepíše jen samé perly ve verších, a proto, když se ti jeden den něco nepovede, máš záruku, že druhej den to vyspravíš nějakou peckou, jež tě na výslunní IPček opět vynese.


 

bod 4, Sol sračky !
Opět jsme u toho, ale opět jsme trochu klesli. Tohle už ani není bulvár, to nejsou mrdky, to jsou prostě a jednoduše sračky. však stále platí – čím častěji sračky solíš, tím hůře jsou odhalitelné, aneb množstí sraček je přímo úměrné sledovanosti webu, z čehož jasně OPĚT VYPLÝVÁ, že kvalita je kvantitou vice než nahraditelná.
Každopádně lidi si zvyknou na vše, a když stran sociologického epxperimentu zkusíš solit sračky třeba měsíc, zjistíš, že je to vlastně jedno. Mutanti sežerou hodně – samozřejmě pár inteligentních čtenářů bude znechuceno, ale spousta dalších bude nadšeno povrchností a jednoduchejma větama ve stylu ” já chtít jídlo, ham ham.” které jsou snadno čitelné, stručné, jasné, bez nutnosti lustění lingvistických přemetů a tortury mozkových závitů. Důkazem budiž třeba pokus udělat legrační článek z pražské vyjížďky, kterej byl nepochopen…a přesto oblíben : )

 

bod 5, Náhledy článků musí obsahovat aspoň jednu kozu !
Když už nevíš, čím bys oko diváka na tvůj nudný článek nalákal, dej do náhledového obrázku kozu, nebo spoře odděnou lepou děvu z jakokoliv párty, sledovanost je zaručena. Je to smutné, ale opět to potvrzuje že Bulvár Táhne ! Když už ani to nepomáhá, tak pro příklad místo nudného nadpisu : “Andy lyžoval na Mísečkách” vymysli něco jako : “Kterak Andy jebal o víkendu na Mísečkách” k čemuž vlož fotku Rocca Sifrediho, kterej je tobě zrovna podobnej, a je to. Mystifikace, ale učinná.


bod 6: Mystifikuj a podváděj.
Když už nevíš, opravdu co by, a nic nepomáhá….stvoř imaginárního přítele, nazvi ho například SUPERMEF a pod jeho nickem sol ty největší sračky, dotkni se nejpalčivějších témat, a bij se za právo publikovat cokoliv, svobodu slova, atd, neboj se ničeho a stůj si za svým a jdi do všeho po hlavě, neboť jsi krytý – nikdo ti nedokáže, že jsi to napsal ty, ty ne, to SUPER-MOST-EVIL-FRIEND.
Ostatně, důkazy jsou zde. Největší pecka ever, napři recenze na Scott thule videjko, je toho se sledovaností téměř 10 tisíc IP adress důkazem.

 

bod 7, Zkus spolupracovat s legendou bikové scény.
My jsme si třeba vybrali Petra Heiníka, vychovatele mládeže, mistra republiky v DH, mistra světa ve Snowscootu,  mistra v píchání gum, mistra mistrů. Skamarádíš se s ním, ne proto, že je fine a že je to super človíček, ale proto, aby jsi z něj vymámil ty nej rady a top materiály. On tě pak zásobí tím nej, co je schopen vyplodit, a jelikož je to kluk vzdělaný, chytrý, komunikativní a neskolale HODNÝ,  tak materiály přibejvaj a maj fakt hloubku. A že má žánrový rozptyl velký, je vidět třeba tady: svěťáky a nebo tady : Nemocnice.


bod 8:
Lži a buduj hateclub.
Nejen tvoji obdivovatelé dělají webu sledovanost, i Hateclub je značný a jak jsem vždy tvrdil, je třeba o něj pečovat, sám se neudělá.
Neustále musíš provokovat, roztáčet lidi, hrabat jim na ego, jejich lokalitu, ješitnost atd. Někdy stačí napsat třeba něco hanlivého o Specialized kolech, nebo o tom jak jsi si skvěle zajezdil v Čerčanech, on se hned ozve třeba Czert, ten nás vyloženě nesnáší a hned to dá vědět celý republice, co jsme si zase dovolili - pro zvedování sledovanosti není nic lepšího !!! Nebo stačí si dovolit publikovat kamarádů videjko z ježdění po lese, to hned taky spustí vlnu emocí, dělej to tak, Andy, je to super zábava a web půjde nahoru, díky lidem, co tě nesnáší. Není to krásný pocit ?

Když toho není ještě dost, dej prostor k dalšímu rozjezdu. Hateclub je vždy připraven, a nikdy mu není málo strefit se prstem do klávesnice !


bod 9: Když  i přesto vše nefunguje, zavolej UEEEEEEmu.
Protože to co stvoří on, vejde do legend. Je to to poslední, krok, ke kterému se uchyluj jen naprosto zřídka, protože jeho články vždy zvednou vlnu emocí, navýší ti sice hateclub, celkově ale nepomohou tvému klidném spaní, ale zvednou ti sledovanost a o to jde, o to jde nejvíc, především, nic není důležitější, prostě musíš volat pana Ueeeeeeho.
Když není zbytí.
Poslední možnost.
ALe nejlepší.

 

bod 10: UŽÍVEJ SI TO.
I když už si budeš řikat, že je toho moc, že už to nechceš dělat, musíš cítit že ruku v ruce s velkou mocí, která ti byla dána, jde i velká odpovědnost. Jsi v podstatě nyní něco jako superman, můžeš vydávat tendenční články, sledovat sociologickej experiment, rozvíjet si rétorické schopnosti, mlžit, a nakousávat kontroverzní témata a solit mezi lidi tvoje názory a pohledy na věc.
Co je víc, kamaráde ?
10 let jsem ti prošlapával cestičku v pořádnou stezku – a nyní je to všechno tvoje, hehe. A ďábel řekl : “tohle všechno bude tvé..”

Tak a to je vše.
Ne neděkuj.
Nevíš co jsi zdědil, hehe.

Bojuj, kamaráde, a drž to stejně v rukách jako řídítka kola : Pevně, ale lehce.

Čau a dík – Čárys, 720 crew.

15 komentářů pod “Pro Andyho – Čárysovo desatero”

  1. The Skreth

    Začínám být kolem toho loučení nějakej sentimentální.

  2. Kuba Pubal

    naprosto dokonalej návod :) a v nejhoršim případě zavolat ueeeeeemu…. umíram smíchy :D

  3. Petan

    Čárys na čem ty jedeš? :-) Ale je fakt, že pár míst se podobá občas i toku mých myšlenek. Musím vyzkoušet ještě toho Ueeeeeeeeho, ale to už bych asi fakt musel vytvořit na MTBS speciální rubriku “bulwár”..

  4. lutte

    muhehe, čárys ty zabíjíš :)

  5. ddd - andy

    ..a zatímco se všichni baví, Andy v koutku tiše zoufá..

  6. CERW

    Bod 9 mě uplně zabil :D :D :D

  7. CERW

    2Andy: My ti věříme :)

  8. dr

    tak mám dojem, že mi pár článku v roce 2006/7 vypadlo :DD ty vole to sou pekla :D todhleco taky…. :D dablkomba :D

  9. JohnLee

    heh…dobre rady :)

  10. Vali

    pěkně provedená analýza návštěvníků :D mutanti chtěj prostě bulvár, tak je třeba ho solit… :D

  11. ferda

    :D ty seš prostě ZLO, málem sem se pochcal :D

  12. Michal Kosík

    ty si ďábel

  13. rajtyš

    haha, tak to jsem zvědav, kdy dojde na článek od úééého, cha cha

  14. maloun

    to mně baví,…napiš knihu,prosím! je to veliká výzva,ale malý jen ten kdo má malý cíl!!!!!

  15. šroubek

    pěkně..-:)))

Komentář: