Reporty z Egypta – první část zkoušek – WELL DONE !

Photo2

aHOJ kluci a holky, tak jsem druhej den v Egyptě, a složil jsem první zkoušky – a tak krátkej report je vevnitř…
Well.
Ráno vstávám v 5 hodin, protože je venku slunce a jdu běhat do pouště. To se ukazuje jako fakt blbej nápad protože mě napadá smečka zdivočelejch psů, řežu je tam batohem asi 3O minut, než toho nechaj. Ty velký by se a to vykašlali už dřív, ale mladý stěnata kolem 5 měsíců si musej ve směčce dokázat, že jsou velký psi a jdou do mě zle.

A maj tu krásný domečky…

Mno nic. Zpět na pokoj, a rychle do knížky. Včera jsem nad tím strávil půlku noci, tak ještě ráno a jdu na to. Chlapík nám pouští nějaký videjko, kde se probírá Primary Care, kardiopulmonarní resuscitace, AB – CABS, symtomy, S.a.m.p.l.e. (Symptoms, Allergies, Medications, Preexisting M.Condit, L.M, Events) a co dělat a kdy dělat a jak dělat.

Nakonec máme skoro 3 hodiny zkoušku, při který, sorry, je to pro mě spíš zkouška z Angličtiny. Mluvím uplně v pohodě, ale ten psanej projev je děsnej, kor v medicínskejch výrazech…Mno nic.

Nakonec v tom nemám ani jednu chybu. A dostávám certifikaci atd.

Proč tohleto ?
Protože na instruktorský zkoušky tohle musím mít hotový. Tak mám.

A nakonec jsem se i stačil zanořit. Právě teď. Dal jsem si deset ponorů do max 3O metrů a teď mažu a večeři.

Bali to není. Klepal jsem kosu i v neoprenu. Brrrrrr…..

Tak zase brzičko něco. Začal jsem dobře, hehe.

Aloha !

M.

13 komentářů pod “Reporty z Egypta – první část zkoušek – WELL DONE !”

  1. Carlos Tlustá Boyka

    Ty to dáš komplet chlape. Levou zadní.

  2. Barell

    :D:D Hochu psi při běhání peklo.. Na mě při běhu naskákalo 5, nebo 6 labradorů cca 14 dní zpět. Jeden ihned záhryz do ruky (mikina a termo natrhlý) a zbytek sviňská obkličovačka. Bágl jsem neměl tak jsem vzal do ruky klacek a zkoušel je odhánět jím, což je ještě víc nasralo =). Nakonec doběhla majitelka a uklidnila je takže cajk. Od té doby na trenál nosím pepřák a vyloženě se těším až je potkám znova..
    btw: Držím palce..

  3. Zaba

    Taky mám blbou zkusenost s psiskama ve Spanelsku, ale uz mám trasy, kde ty mr…y nejsou. Modrí a bezci mimo dráhu uz vedí…To hlavní/ nejtezsí ve zkouskách más úspesne za sebou, né? “Buena suerte amigo foca” :o)

  4. Denisa

    Gratuluju. Jen tak dál…

  5. Carlos Nejdek

    Respekt! Myslim, ze ten zbytek pro Tebe bude bez vetsich problemu.

  6. Čárys

    4 : Carlos a Carlos : Jsem zvědavej – David bude prej přísnej, hehe. Mno, ale těším se. Zítra přiletí dva Katařani, dneska tu byl se mnou na zkouškách Zarir, Egypťan tuším. Byla to děsná komedie, instruktor nám počítal, kolik zabijeme lidí, když jsme se spletli. Já přizabil jen jednoho, když jsem špatně určil diagnozu, Zarir 6. JE to masovej vrah, hehe…

    4: Barell : Kamaráde, vzalo mi to poměrně chut do jakéhokoliv běhaní tady, popravdě. Poněkud se bojím, fakt. Zejtra pujdu radši cvičit jogu. JSem z toho vopocenej ještě ted.
    Uffff.

  7. coolo

    Gratuluji.

  8. Zaba

    Treba BY to pan Zafir zvládnul ve svým jazyce na výbornou. Dúlezitá je praxe, vytáhnout, sejmout (masku), foukat do xichtu a konejsit .I pro tak málo pravdepodobnou kardiopulmorální rescitutaci nepotrebuje anglictinu. Tak o co tem zkousejícím jde?

  9. Čárys

    4 : Zaba : Tohle byl zkouška z Primary and Secondary Care. Tady nešlo vůbec o potápění, s tím to nemělo co dělat. Je to dobře, je třeba mít tyhle vědomosti, materiály, pro mě, jako medicínsky vzdělaného člověka bylo tohle stejě poměrně přínosem…

    A hlavně ! – pro to, abys mohl dělat Instruktora freedivingu pod F.I.I. tuto zkoušku potřebuješ. Myslím, že je to správné. To máš jako když budeš učit ježdění na kole, a nebudeš umět namontovat přehazovačku. Takhle se to dělat nedá. Komplexnost je třeba.

    Věci stran freedivngu – právě jsem dostal cca 3 cm tlustej manuál zkoušek. Takže se neboj, vše kolem Freedive probereme tak, až nám z toho pujde hlava kolem. David je guru.

    Thats all..

  10. Otěcko

    jo, jo – už starej Kutuzov říkal, :”těžce na cvičišti, lehce na bojišti”
    A když neplatí tohle, přichází na řadu princip fight and flight. Jako poslední se pak přihlásí pan Márfy, a to už fakt hustý.
    Keep yourself.
    Dadykůl.

  11. Zaba

    Me slo jenom o to, ze se nejedná o zkousku z jazyka, ale z teorie a praxe freedivingu. Aby byl nekdo dobrej doktor, tak nemusí nutne ovládat ten a ten jazyk. Treba ten Egyptan opravdu predvádel zbesilosti anglictina neanglictina, to já nevim. Jinak samozrejme souhlasím s tou jak ríkás komplexností, nemít to jenom “nasprtaný”, jde o velkou zodpovednost, to není jako plácat maltu na zed. Kdyz jsem byl na kurzu od Dana Exnera, tak nás nechal chodit na hloubky, já tam dal 35m a na otocce nebyl zádnej safety diver, nikdo nebyl ani spojenej s lanem a dno bylo v 80ti metrech. Proste veril, ze v hloubce blackout nenastane. Nikdo po nás nechtel predchozí zdravotní prohlídku. Vím, ze veci perfektne rozumí, rozchodil mnoho blackoutú, i kdyz…No, já bych si to stejne nelajs. A podle tvýho prístupu k bezpecnosti na kurzech PIM si troufám ríci, ze ty taky ne a to je dobre. Tak mnoho zdaru, at se vrátís s glejtem v ruce a múzes nás na Bali necemu novýmu naucit, dá li búh.
    A hlavne nebrat na Bali zádný pejsky, rád je neuvidím :o)

  12. David a Peťa (písečáci)

    Ahooooooj parde,

    průběžně sledujeme tvoje příspěvky a gratulujeme k úspěšné zkoušce…

    A přejeme, ať se vše daří podle tvých plánů…

    Jinak fight s pejskama nás fakt pobavil :-D

  13. Moni

    Ahojda..tak gratulace, …i kd.jsem ani na chvíli nepochybovala,že bys to neudělal ;-)

Komentář: