F.I.I kurz – LEVEL 1 FREEDIVER

no-tak

AHOJ kluci a holky, tak jsem 4 dny po návratu z cest v ČR, a jsem celkem zahlcen dotazy, zda bych neudělal ještě rychle jeden kurzík, než zmizím v záři zapadajícího slunce ve vlnách atlantiku, haha.

Takže ANO, pro všechny, kdo chtějí přidat hloubku svému životu, FREEDIVE KURZ level 1 je tady – 4 – 5 května. O co půjde, je vevnitř.

Takže, Freediving – kdo chodí ke mě na stránky, už asi o téhle činnosti od nás zaslechl mnohé. Ono to není pro mě osobně ani tak sport, jako spíš druh zábavy, nejlevnějšího výletu do stavu beztíže na jiný planetě, a mohl bych v definicích pokračovat donekonečna…ale prostě – NADECHNEŠ SE, A ZÁBAVA ZAČÍNÁ…a to je pro mě FREEDIVING.

Vše má svoje pravidla, v každém sportu, co jsem kdy dělal, a že jich bylo, je třeba vědět, co děláš, jak to máš dělat, jak bezpečně, jak trénovat, jak se posouvat, prostě jak se zlepšovat a kam je až možno v pohodě zajít, stran tvojí výkonosti a zkušeností.

Neledě na to, že když chceš dneska třeba do Olson jámy v Čestlicích, nebo dalších hlubokejch bazénů, nebo když chceš využívat různé potápěčské základny, tak z mé zkušenosti je po tobě dycky požadovaná LICENCE. Kruci, nemáš, jsi v prčicích.

Na tohe všechno je teď možno zapomenout. Jakožto čerstvej inštruktor floridské F.I.I. (freediving instructors internationals) mám nyní možnost vám předat mnoho ze svých bohatých zkušeností, projít s váma kompletní výukovej program nejsofistikovanějšího vzdělávacího programu F.I.I., kde  probereme a vyzkoušíme vše přes bezpečnost a řešení problémů, dýchací techniky, výběr vybavení, až po správné metody potápění vedoucí k postupnému zvyšování výkonu a hloubek.
Tento kurz je ideální pro každého, kdo chce zvládnout správné základní techniky freedivingu, které vám umožní s jistotou se na nádech až do hloubek 20m.

KDE A KDY TO SPÁCHÁME ?
———————————————————–

Myslel jsem, že to bude u mě v Táboře, ale nakonec jsme se nedohodli se šéfem bazénu, kterej je zřejmě nejen ředitel plavečáku, ale i ředitel zeměkoule. Takže jsem s vydatnou pomocí COOLA z Kralup přemístnil tento kurz do Mělníka.

——————————————————————-
4 – 5 května, dvoudenní výuka Level 1 Freediver.

Náplň kurzu a rozpis :
Sobota 4.května, sraz na místě v 9h, budeme bydlet a přednášky budou probíhat u Coola na zahradě v altánku, (souřadnice) takže žádná učebna s vydejchanou klímou.

Pár hodin teorie :

- Bezpečnost a řešení problémů pro freediving, správný rozvoj dýchacích technik pro freediving, správné vybavení pro freediving…

a přesuneme se do bazénu v Mělníku, kde probereme :

- Správné dýchání pro freediving, techniky vyrovnávání tlaku, nácvik záchrany na otevřené vodě, spolupráce v Buddy týmu a bezpečné sebehodnocení… Techniky záchrany a Buddy týmu v podmínkách kryté vody (bazén).

večer u Coola si pustíme mnoho freedive videí, ať už ukázky nehod, tak i krásný podmořský záběry, neskutečný výkony, nebo další zajímavosti, otevřeme lahvinku červenýho (podporuje tvorbu hemoglobinu, hehe) a přespíme u něj doma.

Druhý den ráno – neděle 5 května

začneme statickou apnoí, takže přesun do Bazénu, a nácvik a vyzoušení zádrží dechu na vodě ve statice. Bezpečnostní cvičení, safety protokoly, a technika zanoření, prostě mnoho potřebného pro zvednutí vaší výkonosti a lehkosti s jakou půjdete přístě pod vodu.

po Bazéně se opět přesuneme na zbytek výuky ke Coolovi domů, a tam bude následovat :

- Základní fyzika a fyziologie, rozvoj správných technik pro freediving, techniky vyrovnávání tlaku pro úroveň LEvel 1. Probereme vše, co budete potřebovat vědět, ať už se budete na dovolence se ženou jen plácat na reefu, nebo topit s Buddym do 20 metrů v bahnitejch lomech : )
Dostanete studentský manuál, na konci vás čeká test vědomostí, a po jeho složení budete mít ode mě plastovou kreditku s kterou vás pustěj kamkoliv, a možná vám i otevře mnoho dívčích srdcí na báru, hehe.

Jako F.I.I. Level 1 freediver budete používat následující vybavení:

Maska, šnorchl, neoprenový oblek, zátěžový opasek se závažím, ploutve, časomíra (potápěčské hodinky) – to je to, co by jste si měli vzít sebou. Pokud něco nemáte, zkusím vám to doladit ze svých zásob, nebo vám to tu snad někde v Táboře zkusím půjčit od kamarádů – např opasek s olovem, ten bych tu snad měl navíc, nebo třeba masku. Zbytek snad doma vyštracháte, nebo si pujčíte ve vašem nejbližším diveshopu – je to za pár korun na víkend, stačí U.T.F.G. (use the fucking google)

Tak to je snad zhruba vše. Pro případné dotazy jsem k dispozici na telefonu 777266305 a nebo na mailu seven20@volny.cz, nebo zde na stránkách, během dneška celý den, od pátka sporadicky a od pondělka opět celý týden.

CENA KURZU :
V ceně kurzu je obsaženo :
ubytování
vstupy do bazénu
certifikace
výukové materiály

Cena : 3800,-

(záloha ce výši 2000,- kč prosím na účet 2051100385 / 8040) zbytek na místě akce...

Máme poslední 4 místa, tak neváhejte a pište. Kdo nestihne tenhle můj kurz, bude již muset přiletět na Bali, protože tam já budu od 3O. května jako F.I.I. instruktork již nastálo.

Thats it, thats all.

Martin, F.I.I. instruktor
777 266 305
seven20@volny.cz
www.720.cz
Skype : carys720

Například video o freedivingu : LINK KLIK SEM.

19 komentářů pod “F.I.I kurz – LEVEL 1 FREEDIVER”

  1. Zaba

    Pravda, cesta na Bali a z Bali a zase zpet do Bali neni zadara, ale 3800 korun za 2 dny nekde v bazénu, byt s FII instruktorem…bych nedal.

  2. Čárys

    3800,- za to, aby se laik dozvěděl

    - jak se potápět bezpečně,
    - jak se to vlastně dělá,
    - jak vyzkoušet svoje limity,
    - jak se dělá správný safety,
    - jak se dává první pomoc,
    - jak se efektivně zanořovat
    - jak správně kopat,
    - jak dělat warm upy,
    - co dělat v případě že nemužeš najít buddyho,
    - jaký sou správný dýchací techniky
    - kde se dá freedive provozovat v ČR
    - jak ténovat v bazéně
    - kolik vydržíš na nádech
    - jak vypadají problémy pod vodou/ nad vodou
    - jak je řešit
    - jaký jsou disciplíny freedivingu
    - jaká je první pomoc
    - jaký je správný vybavení

    a mohl bych pokračovat donekonečna.
    Pro tebe, jako Freedivera, co topí už roky, je to asi samozřejmost, pro lidi, co k tomu chtějí čuchnout, a neví o tom nic, je to obrovským benefitem.

    A pro ty lidi, to F.I.I. dělá.

    Žábo, koukej prosím na věc z úhlu pohledu který je širší, než jen tan : “já, já, já”

    Toto, je pro lidi, kteří chtějí přidat hloubku svojemu životu.

    MArtin.

  3. jacobo

    Lepší profesionalita za peníze, než amaterismus zadarmo :-) Hlavně u věcí, při kterých může jít, hm, třeba například o život. Martine, přeji hodně zdaru a doufám, že se někdy někde potkáme.

  4. Čárys

    Děkuji….už se nám to uspěčně plní.
    :)

    Určitě se někde potkáme, voda je jen jedna….mokrá… :)

  5. Zaba

    Kdyz jsem zacínal s lezením, tak me nasi prihlásili do oddílu a tam to naucili, sice amatéri, ale bezpecne a zadarmo. Já vím, je jiná doba a na to ted skoro nikdo nemá cas ani chut. Ve me to ale tak ñák zústalo a kdyz nekdo prijede za náma k mori a chce zkusit zanorit se, tak nevidím problém vysvetlit zákl. teorie, pujcit mu veci a vzít ho párkrát do vody. No a pak se uvidí, co dál. Samozrejme, ze kurs není od veci, ale takovej, kdy se za svý prachy dostanu bezpecne do hloubky a zaregistruju nejaký výkonnostní posun. Podle me to za dva dny nejde splnit, Dan Exner delal víkendový kursy na Lestince (lom), ale ríkal tomu “srandakurs”. Asi tak.

  6. Čárys

    Přesně takovej kurz mi pro lidi děláme : jak píšeš : “kdy se za svý prachy dostanu bezpecne do hloubky a zaregistruju nejaký výkonnostní posun…” takže splňujeme přesně to, co požaduješ a ještě mnohem víc : )

    Hloubka je jen číslo.
    Co je hloubka.
    Martin má hloubky 125m.
    Pro mě he hloubka 70m.
    Pro lidi, co free nikdy nedělali, učíme, jak bezpečně (především) a správně nachodit hloubky do 2O ti metrů a časy v zádrži do 3 minut.

    O tom je škola. O učení se. Tohle je první třída.
    Pak je level 2 – 40 metrů. Druhá třída.
    Pak level 3 – 6O metrů. Třetí třída.

    Jedině na širokým základě se dá stavět pyramida, která bude pevná a stabilní. Tímhle kurzem lidi ten širokej základ dostanou.

    A to je celé….

    ————————————————

    Jsem člověk, co zatopil za posledních 5 let (dle mých hodinek, při průměrné délce ponoru) cca 3600 ponorů na nádech. Bez jediné chyby. Díky základům, co jsem kdysi od F.I.I. získal.

    I tak, že jsem se považoval za zkušenějšího freedivera, skrz mojí velkou zásobu vědomostí o lidské fyziologii, fyzice, medicíně, a bezesporu o druzích tréningu a mechanismech a procesech, které probíhají v lidském těle při zádrži dechu v klidu/pohybu, byla pro mě čtrnáctidení zkoušková epizoda v Egyptě neuvěřitelným přínosem v množství informací a jejich provázanosti.

    Frustrací bylo, když jsem i po 5 ti letech zjistil nějaký základní chyby, které jsem dělal, a přitom stačilo, jít na Level 2 kurz…

    Se učit, se učit, se učit.
    To je to, oč tu běží.
    A my tuhle možnost, se učit komplexně, široce, kvalitně a profesionálně (něco jiného než říct někomu na břehu ať si vyndá šnorchl z huby a nakopat s ním 3Om) chceme lidem dávat.

    To je vše.
    Tak já jedu, zatím aloha – Martin

  7. pavlik

    Prachy se daj utratit za cokoliv. Topení na nádech se mi líbí. Zkoušel jsem to, trénoval, pěkně sám. Dělal jsem co mě baví, docela intezivně, všechno dobrý. Ale bylo to více méně přešlapování na místě, progresu pramálo. Skočil mi do toho Martin Štěpánek s svým, tenkrát fungl novým, F.I.I. a absolvování 2 denního kurzu Davida Čaniho. Co to tenkrát stálo, už nevim. To zlepšení, díky informacím z těch dvou dnů a následně úplně nový obzory a doba strávená pod vodou….k nezaplacení.
    Je to na každým, za co si prachy utratí. Osobně vůbec nepochybuju o tom, že konkrétně tenhle Mělnickej kurz bude kvalitka. Erudovanost, zaujetí, zkušenost…Čárys je jistota. ..a na ty prachy si za tejden nikdo ani nevzpomene.

  8. Zaba

    Jak píses o tech chybách, urcite bych jich u sebe nasel nepocítane a nevím o nich. Snad nejsou fatální, ze by se za tech 5 let, co jsem byl na posledním kurzu neco zmenilo, mozný je vsechno. Jinak, kdyz jsem nekoho vzal na more, tak to bylo vzdycky s bójkou a lanem do 10- 15m dno, bez vln, teplá cistá voda, rybicky…jinak do toho zacátecník nepújde, to chápu. Probírali jsme i záchranu pri BOutu, a druhej den pripomenout nanovo. Hlavne nic nehrotím, jen jednoho kámose jsem dostal do skoro 20m, ale po víc jak tejdnu v Dahabu, proste beze stresu pomalicku, potom mi rekl, ze hloubeji se bál a druhej den jsme uz museli jet dom. Dal to v klidu za 1:45 min a má i pekný video. Profesionálne to ale delat nemúzu, jednak nemám techniku kopání, uprednostñuju FIM (asi horosyndrom z lezení) a ucit kvalitne cizí lidi za jejich prachy tak, aby byli spokojení…lidi, to nejsou beton nebo cihly, co mlcej, mozná jeste tak jako asistent mít Spanely, s tema bych se aspoñ domluvil.

  9. Zaba

    4 pavlik: Safra, nakonec me jeste ukecáte:o). Na “jednicku” bych nesel, ale na level 3, tedy do 60m by stálo za úvahu. More mám sice za barákem, kámosi, co se potápejí taky, ale tohle chce uz dobrý zabezpecení, bójka zatízená na hloubce pytlem s sutrama asi nestací…proto jsme se k tomu jeste nerozhoupali a vlastne taky preslapujeme na míste. Jinak k tem prachúm, tedy pokud nekomu zmenej ty investovaný necelý 4 tisíce zivot k lepsímu o tu zkusenost, tak je to fajn. Ale myslím, ze víkend je málo, chce to pokracování. Ale treba jsou u FII prudce progresivní metody :o)

  10. pavlik

    Zaba: Žádný prudceprogresivní metody a jasně, že dva dny jsou málo. Během kurzu se nemění nic. Ale s tim co jsem se tam dověděl, jsem se hnul rychle o hodně. ….za sebe, jak jsem psal-dobře utracený peníze.

  11. Jarda

    Mno, jak to tu tak pročítám, tak se docela bavim. Nevim co k tomu říct.Asi jenom tohle “Raději budu žít s pocitem, že sem investoval peníze do sebe u člověka(resp. organizace) která se tim zabejvá, než umírat s pocitem, že sem ušetřil pár korum”

  12. Breat

    No tak zabovi udělejte kurz level.3 za 15k :DDD
    A´t se někam pohne :)

  13. hajnej

    Kvíz na čtvrtek:
    Z které země a je autor výroku:
    K čemu mě je cestování do ciziny, když si na to nedokážu ušetřit a stejně se tam nedomluvím. Jestli vono nám všem nebylo líp, když sme se všichni měli stejně; dobře…
    Za sebe dodávám… Jak to mohli nechat dojít tak daleko, že se v naší krásné zemi objevuje čím dál víc lidí, kteří uměj něco víc a nutí ostatní porovnávat. Co kdyby do boha některý vydrželi naši realitu a začali tuhle zemi rozkládat morem cílevědomosti a prosazování progresivního chování a myšlení. Díky osobě p.Č, který píše tyhle články, vzniká velká motivace k tomu, aby se to dařilo.

  14. Zaba

    4 Breat: No kdyz me tam naucíte dát CWB ponor aspoñ do 4 kilometrú na atraktivní lokalite Titanic, vecer raut s cateringem, pivíckem a se slecnama, tak za to tech 15 vocí obetuju, no bóze :o)

  15. Honza496

    Ahoj, ja to beru z pohledu pristrojoveho potapeni. Tam je zakladni kurz za dvojnasobek a taky se vlastne nic nenaucis pokud se dal nepotapis z lidma co te nekam posunou dal. Ale hlavne co jsem chtel napsat je za je dulezite si vybrat kvalitni kurz kterej vas nekam posune dal a instruktor vam da poradne zaklady a hlavne poradi co si koupit za kramy na potapeni, abyste je nemuseli po mesici vyhazovat nebo prodavat a kupovat jiny nez se konecne dopracujete k poradne vystroji. To kdyby mi nekdo poradil poradne na zacatku tak bych usetril dost penez a kurz by se nekolikanasobne zaplatil.

  16. Honza496

    A neboj, Martin z toho nezbohatne, vsechny podobne vycvikove asociace jsou jako letadlo. Nejvic na to vydela ten kdo tiskne karticky a vydava vyukove materialy. Ty jako instruktor je musis koupit na pocet certifikaci a dat je studentum jinak ti nevystavi certifikaci pro studenty a jeste rocne platit udrzovaci poplatek a jezdit na zdokonalovaci skoleni, pak samozrejme si zaplatit poradne profi pojisteni vuci klientum kdyby se jim neco stalo, aby te jejich pravnici nesedrely z kuze (staci drobnej uraz treba i popaleni meduzou). No doufam ze Martin vedel do ceho jde :-)

  17. Zaba

    Tak vidím, ze je to jako se vsím, ten, kdo opravdu neco umí a bere na sebe zodpovednost za lidi dostane míñ nez nejakej jouda, co tiskne karticky. Ach jó.

  18. Čárys

    4: Honza496 : Jo, teď jsem akorát zaplatil pojištění u DANU, 150euro jen to hvízdlo :)

    Když jsem to kompletně dal do kupy, tak s letenkama na Bali aby jsme domluvili práci a možnosti resortu, Egypt kurzy, certifikace, vyukové matreiály, atd, a t p to je krásnejch 100 000,-

    Ale byly to naprosto super vynaložený peníze – podnikám od svých 17ti let, a vím, že do každého rozjezdu je třeba vložit usilí, peníze, čas.

    Tak to je.
    :)

    Díky všem, jdu na kolo, snad Andy vydá článek na pondělí, měl vyjít dneska, ale nějak to nezvládl : )

    Aloha všem, a těším se na vás na kurzíku naviděnou…

  19. Carlos Tlustá Boyka

    Cena je supr a věřte mi, za ty prachy to stojí…dozvíte se hodně o sobě :)

Komentář: