Singl pod Smrkem.. zábava?

DSC_0543~1

Tak jsem jel zas na malej výlet. Zajezdit si pod Smrk. Ale on se z malýho výletu vyklubal výlet nejen velkej, ale i početněj a já tam lítal jak hadr na holi. A jak lítá hadr na holi? No tak to se dočtete uvintř..

K tomu abych popsal hadr na holi se ale snad dostanu v průběhu děje. Začnu pěkně raní kávou, tatrankou, zamčením dveří a toho dne prvním usednutím na kolo. Je kolem sedmý a já za sebou zamkám barák a vyrážim na Štvanici, kde máme sraz s Honzou. Sjedu prázdnou Radlickou a pak si to tak šinu podél vody po nábřeží, že by mě vyhlídkový autobusy s turistama mohli závidět. Přeci se nespotim hned ráno, že jo a tak sotva noha nohu mine se pomalu blížím na Štvánu. Po chvilce čekání na Štvanici už ale doráží Honza i s naloženým Bushem a můžeme po chvilkovym pražským rallysprintu dokončit raní nakládku v Letnanech, kde berem ještě Drzhora.

Full loaded Mercedes se tak rozjíždí na celých 100kmvh, ale i přes to cesta na singl celkem ubíhá. Cestou ještě nějaký peripetie na benzínce, ale za krásný dvě hodky už vybalujeme cajky na parkingu. Z původního plánu dvou lidí se nás tam ale sešlo snad patnáct. Původně jsem si jako myslel, že bych ten dnešní den dal jen tak nalehko – teda malej batůžek, ale okolnosti žádaj oběti a tak na hrb beru opět bágl s fotákem, dvěma sklama, bleskem, sváčou a tak. Inu je potřeba si naložit.

Zatímco se teda ostatní porůznu pobalujou, já skáču na bika a valím napřed najít první spot, kde bych něco cvaknul. Po patnácti minutách a třech změněých lokacích, nakonec doráží i naše tlupa a tím začíná moje Singlový martirium. Jasně, že jsem si přijel zajezdit, ale když už sebou tu techniku tahám, tak by byla škoda ji nevyužít. No jo, ale zas tu korigovat patnáct lidí, aby mě dělali vopičky a lítali nahoru dolu, se mě moc nechce, oni si to taky přeci přijeli užít a tak nastává sebedestrukční práce. Vyrazit před skupinkou napřed – trochu do toho šlápnout, abych si udělal náskok a při tom koukat a hledat místo, kde by se dalo něco cvaknout a aby se z toho místa daly vyfotit aspon dve různý expozice. Ve finále vždycky někam přilítnu, bágl letí z ramenou, grifem tahám foto ven, víčko do kapsy, helmu nahoru, zakleknout a sotva to zapínám, už jede první jezdec. HA! Já tam mám ještě blbý časy z minulýho místa. KLik, klik, ostřit, kompozice, cvak. Jo, něco tam je. Tak ještě párkrát a je to, mám tam skoro všechny a tak jsou ale taky všichni předemnou. Zbalit, foták, bágl na ramena a vyrazit za tlupou. Funím jak sentinel a tepy lítaj jak splašenej králík. A tak to jde celou dobu.

Jo ale možná bych měl tak napsat něco o tom ježdění. Hmmm.. singl je tu už nějakej pátek a pořád se rozrůstá. Tu se přistaví objíždka  do Polska, tu se prodlouží nějaká černá varianta, nebo zase nablížíme čerevou víc do kopce. Prolítalti jsme toho za dnešek fakt dost, ale já si ty traily fakt nepamatutju. Nějaký jména a tak mě při tom v paměti neutkvěli. Tak nějak se mě to za ten dnešní den slilo v jednu velkou šmouhu. Asi si to sem budu muset dát ještě jednou. A tentokrát opravdu jen ve dvou, nebo možná radši sám. Najdu si pak to svoje tempo pro mojí zábavu a budu si tak poletovat loktama na stromy a botama kolem kořenů. Abych tomu jménu tady dodal opravdu na vážnosti, prostě si pojedu Singl.

 

-a-

 

23 komentářů pod “Singl pod Smrkem.. zábava?”

  1. KUbajsz

    Kua, to jsme se museli nějak minout, škoda :)

  2. Andy

    KUbajsz: ..a to jsem tam ještě neplánovaně potkal i Tomaasse – zkonstatovali jsme, že máme stejný tkaničky a každej si pak valil dál po svý. Spojit ty naše skupiny dohromady, byl by z toho pak neskutečnej štrůdl! :)
    Tak příště až třeba pojedu sám.. ;)

  3. LosTomanos

    Za 14 dní, na pohodu s ženou. Celkem se tam těším :)

  4. drzhor

    fotky jsou fakt pěkný, diky za ně, na to že jsme si před týdnem řekli, že pojedeme ve dvou, nás tam bylo fakt požehnaně :D zábava super!

  5. Čárys

    Ach, jako jasně, jsem v oceánu kařždej den, vydělávám obrovský orachy jen tím, že se koupu s rybičkama, a každej den spím s jinou Indonésankou….jako jasně…není to špatnej život.

    Ale přesto….jsou dny, kdy bych byl radši s váma v CR. Kor, když si přečtu tohle.
    Díkys !!!!
    M.

  6. Pečo

    Fotky su super:). A inak je jasne,ze ked sa sa ludia dozvedeli,ze ide slovensko rusky “dream team”:))),ze sa ich nabalilo tolko,vdaka za ne bolo to super pojazdenicko:).

  7. Pečo

    Jo a Andy ma moj respekt za tie peripetie ktore musel absolvovat koli kazdej fotke,ja by som bol 10 krat mrtvej:)))

  8. lutte

    Respekt, bych umrel jet to na mym Monsteru. :D Fotky super. :)

  9. čibrut turbo turbič

    Moc hezký fotky!

    To brždění prostředníkama, to je prosimvás co za trend? Nebo v čem spočívá výhoda? Pevnější úchop řidítek to jistě nebude. Tak co třeba to, že kdo brzdí prostředníkama toho si na fotkách vždycky všimnou? :)

  10. Pečo

    turbo: to je zrejme teraz nejaky novy holčiči trend:)))

  11. Duchna

    WOE ANDY a co já já jsem jako wosk? Když někam jedu, kde může jezdit i Duchna tak udělám co…no zavolám mu a Duchna jede. Místo toho jsem si lítal jen po Hůreckým parku, děsil psy, dodělával T34 a šůroval.

  12. Andy

    WOE DUCHNA – co čekáš, že ti na takovejhle koment asi napíšu?

  13. Duchna

    Nic. To je jen výkřik do tmy. Asi to byl rychlej nápad kdybys mohl ozval by ses.

  14. KUbajsz

    Duchna neblbni, je tu řeč o singlu, nebezpečnej, nedodělanej a loužovitej singl … Fujky

  15. Duchna

    KUbajsz: Přesně tak a proto mě tak baví :D Nikde jinde se nezaseru tak jako na singlu s nedodělaným odvodněním. Kdo mě neba je jen jeho správce a lesa pán.

  16. kuba

    super článek a fotky.
    Jo a škrtnout si loktem o strom se mi na singlu podařilo, ale že bych z toho měl zrovna dobrej pocit se říct nedá :D

  17. Elen

    Parádní fotky Andy…díky..příště si snad pořádně
    zajezdíš :)

  18. Maaca

    WOE ANDY? Tys fotil tyhle príma fotky, měl teda o půlku rychlejší průměrku a ještě jsi jel na FR mrše? To už jsi úchyl jak já :D Respect!

  19. Čárys

    voe, Máááca, minule to jel na BMXu. To byl teprve metal. I s fotobaglem : )’

    http://720.cz/?p=13893

  20. tomaass

    joo jet s Andym na kolo je paráda, já s ním byl letos jednou a jiný fotky z kola zatím nemám :-)

    ty tkaničky mi vrtají hlavou, to není jen tak. není to nějaký znamení?

    btw já jsem to obkroužil po červený plus všechny 4 černý bez zadní brzdy, která mi ráno vytekla a kdyby se to někomu z vás stalo, tak nevěště hlavu, protože jsem byl ochuzen jen o pár smykéčků a manuálů a jinak je to fakt postavený, že to bez brzd jde (na tu přední už jsem moc nesahal, chtěl jsem to zkusit)

  21. Duchna

    tomaass: tak tady je vidět kde by se oddělilo zrno od plev. Bez brzd bych to na některých částech neměl šanci dát.

  22. jarda

    no jistě, že zábava :-) :-) máte někdo aplikačku Strava cykling? kdyby jo, tak tam jsem jako ,,jarda cerny,,

    - parádní projíždka

  23. Denisa

    To video z 2011 je super :)

Komentář: