Coolův Chainless v Kocourově

1353_609184675768438_821717328_n~1

Tak jo bando, nasolím další slohový cvičení…tentokráte to nebude žádný vlastní hloupostí způsobený zranění, či další report z dualu, ale report z poctivý rubačky na CHAINLESS RACE z AP Kocourov. Tak kdo chce, dojde udělat ranní kávu, čaj, natočí sklenici vody…prostě je to jen a jen na vás…a hlavně se obrní shovívavostí vůči mému písemnému projevu.

S nápadem závodit v jízdě směrem dolů bez řetězu, přišel před nějakým rokem, jeden hodný člověk, ale nebyl to František Dobrota, nýbrž Martin Cheníček, který toho pro nás dělá tolik, až to hezký není. No nic přejděme tedy do Kocourova, je to malá vesnička malebného jihočeského kraje, teď bych se mohl rozepsat trochu o poloze, rozloze, počtu obyvatel, a spoustě dalších pro někoho určitě velmi zajímavých informací, ale věřím, že koho to opravdu zajímá, ten si to zjistí sám, a najít Kocourov v mapě, není zas tak složitý.
Na místo dorážím s kamarádíčkem někdy v půlnoci den před závodama, s tím že si v pátek pěkně zajezdíme. Nicméně po příjezdu na místní parking, není skoro nic vidět, tak bereme čelovky a jdeme se porozhlídnout, jak to tu vypadá. První co nás udivuje je osel, kterej je pěknej vztekloun, při snaze ho podrbat, kope nohama jak bejk na rodeu…a to padl nápad, že ho osedláme. Pokračujeme dál do tmy a přicházíme ke vleku, a nacházíme trať, jsou vidět obrysy celkem macatých cílových lavic, a naproti lavicím vidíme mezi dvě hromady zaparkovanou Avii, nevěřícně se jdeme podívat blíž, je to takovej step-up a  pak gap z korby tohodle nejrychlejšího náklaďáku (všichni víme že vždy jede první a dost špatně se předjíždí). Cestou po trati na start se zastavujeme snad u každýho skoku a čelist nám padá níž a níž, až nabíráme místní prach do úst. Nicméně u startu tratě zjišťujem, že kopec, je spíš kopeček a je spíš menší než-li větší. Ale to co tady mají je prostě i takhle “na oči” B.O.Ž.Í.. Tady si dovolím obrovskou pochvalu stavitelům a všem, co mají s tratí a vlastně AP Kocourov co dočinění…DOBŘE VY!!.)


Vracíme se na parking a uleháme pod hvězdy, s tím že musíme spát tak, aby na nás ráno nesvítilo sluníčko. Ráno mě budí …. první paprsky, které se přehoupnou přes horizont, což ukazuje jak dobře na tom jsme s orintací. Dávám koupačku v místním vychlazeném potoce, a jdu se projít za světla po areálu, a mají to tu fakt pěkný. Zabírám si místo na terase a listuju časopisama co tady mají, zanedlouho vidím pohyb, blíží se tři chlapíci, zdravíme se a hned jsem otázán, zda si dám kávu…tomu říkám servis. Děkuji velice. V tom se budí i můj kamarádíček, dostává taky kávu.
Probíhá snídaně a vzhledem k tomu, že v pátek lano pouštějí, až od 14:00, jdeme tlačit, trať si sjíždíme po částech, hned v prvním úseku porušuji svou, na mě celkem dlouhou sérii ježdění bez pádu, a sluníčko začíná pěkně péct, takže se rozhodujeme pro koupaní. Je nám doporučeno přírodní koupaliště nedaleko areálu. Cestou teda nevěříme, že tím směrem něco může býti, ale jak se nakonec ukazuje je to tu a je to fakt luxus. Vstup za lidovku, párky v rohlíku, pivo, limo, bez front a pro ženy ..plavčík:))))))
Odpoledne se začínají sjíždět ostatní bikeři a jejich doprovody, do teď jsme tu byli sami, a začíná se okolo trati pořádně prášit. Lidí je tak akorát, že se nedělá fronta. Jezdíme až do zavíračky, a opět tu zůstáváme sami. Ještě že přijíždí morální podpora v podání tří krásných žen.) Večír popíjíme, povídáme. …spát jdeme tentokráte na druhou stranu auta…ráno je tu kupodivu stín:D


Ráno probíhá koupačka, snídaně šampionů (vločky s banánem :D ), ladění strojů, já neladím, jelikož jsem poladil, již dva týdny před těmito závody na Špičáku (prostě mi ta hazka najedmnou ulítla), a jde se na registraci a na lano. Lidí je tu poměrně dost, cca 45 závodu chtivých. Dnes se práší snad ještě víc, a to i přesto, že proběhla údržba tratě v celé její délce. Sleduju jak to kdo má v paži a třeba takovej Zub a Joza jezděj (pumpujou) opravdu moc pěkně a rychle, na tom se s kamarádíčkem shodujeme. Přichází čas oběda tak si jdu nacpat břicho zeleninou, v tom vedru, který panuje, se ani nic jiného pozřít nedá. Pak ještě pár jízd dávám a když je cca 30 min do strartu 1. kola závodu, zjišťuju, že jsme píchal, a guma je děravá, no nic jdu tedy lepit, no se.ru (dámy prominou) se s tím jak nikdy….po čtvrtém pokusu, to stále utíká, foukám na 4,5 a jedu nahoru s tím, že jsem píchač a všechny co čekají na start předbíhám, jedu tak jak jedu, pro radost a pro diváky. Druhé kolo následuje hned po dojetí prvního, a já do toho jdu s větší vervou, jelikož jde o závod bez řetězu, je potřeba pořádně pumpovat…beru tedy s sebou pumpičku. Nechávám odjet snad všechny závodníky jako revanš za předchozí předběhnutí, nafoukám zase 4,5 a jedu, jízda je o poznání lepší, než-li na poloprázdném kole.


Závod končí a rozjíždí se sesion na již zmíněné Avii. Netro vyzývá 360, sází neskutečně pěkný káňa, tak jako jeho kolega kterej se toho vůbec nebojí a po káňu zjišťuje, že má asi ještě času na rozdávání a nasazuje supermana, ve kterém taky dopadá…naštěstí bez zranění. Cruzo v jeho nezaměnitelném stylu Hellkicker, někdo vytuhle bokem (já), někdo rovně, někdo whipem, rozhodně diváctvo se náramně baví a hecuje každý pokus.
Blíží se vyhlášení vítězů, takže davová nervozita značně stoupá, a je potřeba ji snižovat nějákým tím pívečkem, chozením po lajně, snahou pokořit zavěšenej provazovej žebřík (nedal jsem to…chběli dvě žbrdlínka :( ), což se taky děje. A je to tady, pan domácí (majitel areálu) se chopí mikrofonu a jímá se vyhlásit kategorii těch u plotny šikovnějších…tedy žen jsme chtěl napsat. Celkem s velkým náskokem, vyhrává po dlouhé době na závodní pole navrátivší se Bohouš, před Šárkou, která se tady seznamovala se svým novým Ninju od AGANGU, a třetí je Lucka z Černošic. Na řadu přichází kategorie samců… třetí Ríša Jozů, druhej je Zub a teď otázečka, která se nabízí..kdo je sakra první…..a je to tu není to nikdo jiný než ten můj kamarádíček Petr Dočekal. Časy si někde najděte, ale co vím tak Bohouš pojela asi půlku kluků což je teda nářez. Gratulace vítězům, čest všem ostatním:))
Po vyhlášení se rozjíždí zábava formou koncertu dvou kapelek a je to opravdu něco, od těch starších je slyšet slova chvály, že takhle to má být..jako za starých časů ČPDH….,,chceme pepř!:D:D,,…kapelky hrajou asi do 22:00 a pak následuje volná zábava.
Akce to byla víc než zdařilá, areál je na svou velikost neskutečně našláplej, lidi tu jsou víc než pohodový, je tu to koupaliště, což je benefit k nezaplacení. Určitě to stojí za návštěvu, zajezdí si tu úplný začátečník tak ostřílený borec. Jako doplněk si můžete zajezdit na terénních tříkolkách, čtyřkolkách a možná i na oslu (z toho ale chci fotku):)

Ještě jedno díky všem co mají s AP Kocourov co do-činění.

13 komentářů pod “Coolův Chainless v Kocourově”

  1. Čárys

    a fotky přijdou co nevidět…
    Díkys COOLO !

  2. coolo

    Za fotky děkuji Pavlínce.)

  3. Michal

    super až na ten jihočeský kraj:D

  4. coolo

    za zmatlani kraje se omouvam, snad mi bude porominuto.)

  5. Šárka

    Perfektní slohová práce ode mě máš za jedna ;)) jako bych se na chvíli vrátila do minulosti zpět na kocourov :)

  6. Cruzo

    Skvostná akce víc takovejch pohodovej pojezdů bez nářku přehazek a cinkotu řetězů.

  7. coolo

    Tady ještě pár fotek od Áji…http://coolo.rajce.idnes.cz/Kocourov_by_Aja

    díky Šárko.)

  8. george black

    jooo.diky za report! pristi rok nebo i drive u nejake jine akce na videnou:)bylo to supeeer.

  9. čibrut turbo turbič

    Tak jsem se dle úvodu obrnil trpělivostí stran projevu, ale nějak nebylo vůbec potřeba, naopak, pěkně napsáno! :) “je potřeba pořádně pumpovat…beru tedy s sebou pumpičku” mě sundalo ze židle :) A Hellkicker taky, on to asi měl být “heelclicker”, nj, ty cizí slova, chápu :) Super report!

  10. Skautik

    Pekne napsano, jako bych tam byl :)

  11. coolo

    čibrut turbo turbič: hell či heel…hlavně, že víme vo co gou:D a to jsme si to ještě hledal strýčkem googlem:))

  12. Šárka

    Na ten náklaďák se taky jezdilo bez řetězu?

  13. coolo

    Myslím, že nikdo řetěz neměl.

Komentář: