Vejkend – v oldstylu

Photo4

Čoveče, to je dneska samý Enduro, nový trendy který teď jdou z úst všech…ale co to vlastně jako je ?
To jako vlastně je že si vezmeme kolo, zajezdíme si na kopec, dáme si trail z kopce, a pak si třeba zase vyjedeme na další kopec…a třeba zase dolu.

Hm, Enduro, objevili jsme svět.
Nezačínali jsme vlastně takhle všichni kdysi, před těmi všemi lety ?

Oldskul memories v uplynulém víkendu inside.

Do dneška si vzpomínám, jak nám s Andym PEtr Heiníků řekl :
“Vy dva vnášíte do pojmu XC úplně novej rozměr.”
Bylo to v situaci, kdy jsme mu s Andym řekli, že jedem 2Okm na trailsy, a pak 2O km zpět a sápali jsme se na Freeride monstra od Rb a já na UNI Frantu od Franty.

Ano, ano, to Enduro.

Jenže tenhle víkend jsme tomu vnesli ještě úplně další oldstyle – protože když si tak zavzpomínáš na ty starý časy, zatímco bydlíš v 5O let staré maringotce, a pak vytáhneš ty nejstarší hadry z dob, kdy fungovala Dalida…a vyrazíš – tak ti můžu říct, že to je fakt návrat do minulosti se vším všudy.

A tak jsme to udělali.

Cílem naší vyjížďky byla Soběslav, takže nádherný XC lesíkama a kecání o ženách, pravěku, pravěkých ženách a tak pořád dokola. V Soběslavi jsme našli Cruzem neustále obnovovanou, bouranou, vylepšovanou a opět zatracovanou , ale stále žijící lokalitu NSX lávek, kde jsme objevili pumptrack a partičku lavic.

Vuááá !
Pecka, takže já sedlovku pryč, Andy sedlovku dolů, já zmydlený 12 let starý gumy a Andy Swampthingy, já strach a on zatuhlost, a prostě starci ve starým stylu se šli bavit. A bavili jsme se dost.
Cruzo opět vytvořil v místním údolíčku krásnou a zábavnou věc, sice ne již tak macatou, jako dříve, ale o to lepší – taky nemládneme, že jo.

Pak patřičně vyblbnutí jsme se opět vrhli na segment „enduro“ a mazali jsme jí trailama přes kopce do Dráchova, zkontrolovat tamní dirty – což je samo o sobě krásnej XC vejlet, od Maringotky cca 20km vzdálenej.
Nádhera.

Po příjezdu do Dráchova nás čekalo ale spíš zklamání, protože Dráchov je zarostlej až běda, a přitom je celej překopanej na serii transferů, který vypadaj MEGA zábavně….takže tady to moc nežije. PS: 4 Cruzo : Koupil jsem si vlastní křoviňák, kdykoliv chceš, pujčím.

A tak jsme se zase sebrali, a mazali jí lesy a traily domů.
Do lesa.

Well, vlastně se nic zvláštního nestalo.
Jenže, o tom to celý je.

Celej tehle fenomén ENDURA, je samozřejmě uměle vytvořenej aby bylo co prodávat, a aby se lidem zase nabídlo něco nového, co táhne…je to tak. Stejně jako u těch 15 ti stylů např JOGY, která se učí – a já jsem si schválně prošel všema, jen abych věděl.

Mě tenhle ENDURO styl bavil dycky – dycky mě bavilo si jít s kamarády od obchodu zajezdit, srazy byly v 18h a přijíždělo nás v těch letech 2002 třeba taky 25-30 lidí. Dali jsme si Tankáč, Vlčákovej důl, Cihlenu, najeli 3Okm a dali jsme vše. Na mrdkách kolech, pro radost z ježdění.

A tak to je i teď.
A bylo to i tenhle víkend.
Nepotřebuješ nic takového, jako drahý věci, super matroše, potřebuješ jediný – CHUŤ JÍT JEZDIT.

A tak jsem rád, že jí máte.
Máme.

Zase někdy, něco, z Chorvatska zdraví – Čárys.

10 komentářů pod “Vejkend – v oldstylu”

  1. tomaass

    já myslím, že to všichni víme, že enduro je to, co jsme jezdili vždycky, jen jsme tomu dřív říkali “na kolo” misto “enduro” :-)

    jinak co se týče drahejch věcí a super matrošů, chce to u toho přemejšlet, já si koupil tenhle tejden po pěti letech nový fiveteny a pár věcí na kole obměnil a je to jinej svět. sám jsem nečekal, že to s novejma botama a brzdama bude o tolik větší zážitek a je!

    kolo s odpruženou vidlicí a kočoutama už mám letos desátou sezónu, v průměru na tom můžu sedět tak cca 3x do tejdne a není od věci do takovýho koníčka občas zainvestovat :-)

  2. Šárka

    jj, tohle je podle mě endúro, vyvážet se lanovkama a drtit sjezdové tratě na čas na lehkém kole je magořina.

    Tomassi: To počkej, až se ti ty fiveteny rozpadnou. Já si koupila nové vloni na podzim a už na jaře (přes zimu nejezdím) se mi začala odlepovat špička. Mohly mít naježděno asi 20 dní.

  3. Mára

    FiveTeny: tak mě se špička odlepila po víkendovém ježdění…. kde jsou ty časy kdy FiveTen drželi několik let bez větší známky opotřebení…

  4. drzhor

    njn adidasky :((( škoda

  5. tomaass

    Nestrašte mě sakra. Já měl svoje fiveteny od roku 2008 a vyměnil jsem je až teď.. http://instagram.com/p/clzirCjmDQ/

  6. Jirka

    Taky bych řekl, že to co jsme jezdili v minulosti bylo enduro / xc (dokud to člověk nezačal lámat víc do toho sjezdu), a bylo to každýmu jedno jak se to jmenuje, prostě se jezdilo na kole. Mě zas v poslední době začalo tohle ježdění lákat, takže rekonstruuju kolo do použitelnýho stavu.

  7. Manas TL

    Já jezdím v hadrech co sem si koupil u Éra tak v roce 2008, botky mám Karvery taky asi 5 let starý, kolo ještě stavěný za bonusy v DHL a nic na něm krom plášťů neměním… ještě abych si zvykal na nový věci, to by mi jeblo :-D

  8. mr.antik

    Bez sedla, to bude nějaká novej styl endura

  9. Slim

    jj 2002 to jsem tušim začínal jezdit, je pravda že tenkrát se nás pokaždý sešlo poměrně dost a ostatní přibyli po cestě

  10. Cruzo

    Čárys: Dráchova je škoda ale už nemám sil ani chuť to tam sám udržovat kdyby stavělo tolik lidí co jezdí to by bylo svezeníčko.

Komentář: