Rychlý příběh z letadla pro zasmání…

praha

Tak dneska to nebude mít ani hlavu ani patu, ale musím se podělitit… :) Jen pro tu legraci, a taky aby jste věděli, že už nejsem tak blbej, abych vyhověl všem, jako dřív…UMÍM ŘÍCT ne !!!

 

Příběh z letada.

 

LEtím si tak z Balíkova do jižní Korei.

Mám kilo nadváhu, tak se se mnou hádaj na letišti a chtěj 100 euro, za kilo. Tak jim řikám, že jsem hodně hubenej a že to kilo jsem shodil na váze na Bali, takže snad pohoda, ne ? Pěkně vypapaný lidi s mini palubáčkama za mnou se smějou…jak se tam kroutím jak červíček.

 

Vlezu do letadla, sednu si na 54C, nohy do uličky, pohoda. Vedle mě je volno, pak jsou tam dvě místa obsazený. Looks good.

 

Po cca dvou minutách kdy se modlím, abych tam byl sám, se za sténání lidí dere uličkou v letadle opravdu tlustá evidentně holandsko/německá mrožice. Láme cestou kosti a svým olbřímým pozadím decimuje nebohé pohublé malé korejce a funí víc než velrybák před resortem. Vlní to neomylně ke mně. Pan Murphy se směje.

Jako hele, nemám problém s tlustejma lidma, je to dneska poslední svobodná volba každýho člověka, do který ti nikdo, stát, žena, šéf, atd, nemuže kecat – svoboda dělat si se svým tělem co chceš.  Je to ta poslední svoboda ! Jestli budeš hubenej, tlustej, propírsingovanej, jestli to tělo vyžereš, prokurvíš, vyhubneš, potetuješ, nebo zničíš při sportu nebo cígama – je to na tobě. Ale tam taky svoboda každýho končí. Mě skončila ve chvíli, kdy jsem byl přiražen na opěradla, masa masa přetekla ke mně na místo a definitivně se tam zasekla. Okej, takže dobrý den, co nadělám.

Za 4 minuty přichází letuška, která jí sahá i ve stoje jen po ramena. Žádá jí přesunutí, neboť paní je evidentně na blbým místě. Následujících cca 5 minut se ta osoba snaží vysvobodit, letadlo čeká a já sem happy, že zmizí.

Nakonec zmizí.

Mám vyhráno, jupí !!!

Nenene, pan Murphy se směje dál. Přichází ta samá letuška, s tím, že mě žádá, abych se přesunul na místo té paní, že ta paní je děsně tlustá a nevejde se na svou sedačku, a že u mě jsou dvě místa, tak abych byl od té lásky a dobroty, a poskytnul jí ty moje dvě místa.

Koukám jak puk.

V hlavě mi jede má přirozená dobrota, ale pak slyším hlas mého otce, jak říká…“Neříkej mi že sem hodnej, hodnej znamená blbej !!“ a pak udělá většinou něco obětavého, což znamená, že je hrozně hodnej. Koukám na ty svoje dvoje ploutve, Monoploutev, kompa, a pak na místo, kde sedí ta žena. Vedle sebe má dva prostlé bůčky.
Předemnou je 8h let.
Přemýšlím.
Dívám se na letušku.
Myslí to evidentně vážně.
Žena v předu vybaluje svačinu.

Tím mě doráží.
Představa, jak se tam mačkám, zatímco ona si tu na mém místě, protože jí chutná tak, že se vypapala do velrybáka,  mě definitivně znechucuje, a ukazuji na monofina a říkám, že nemohu, že mám sebou tohle a není to kam dát.

Letuška souhlasí, zdá se mi to nebo ne, s pochopením…?

Následujících 8h si užívám pohody, a spolusedící vedle ob jedno místo si se mnou šťastně přiťukává plasťákem šáňa.

A co z toho plyne ?
Několik věcí.

1, Svoboda končí tam, kde začíná svoboda dalšího člověka.
2, Svoboda znamená odpovědnost za své činy. Žer, tak trp.
3, Už nejsem tak blbej, jak jsem býval.

Ani já nejsem tedy dycky anděl…
A co vy ?
Jak by jste se zachovali vy ?

Martin, Korea.

15 komentářů pod “Rychlý příběh z letadla pro zasmání…”

  1. JohnLee

    dobre ty :)

  2. jesss

    Palec hore, dobře že jsi se ozval. Ne každej by to dokázal. Ale má to tak být. Ať si paní příště koupí dvě místa, když člověk musí platit kilo váhy navíc takovejma brutálníma prašulema…

  3. cr0w

    Koukám že už jsi se také rozhodl nebýti jelimanem :-) jako v “Princi a Večernici”. Mnoho lidí je na tom podobně, a já osobně mohu za sebe říci pouze to, že s tebou souhlasím. A po přečtení tvých článků nejen na PYL a hlavně toho posledního, jsem opravdu nedočkavý až tě v lednu potkám osobně. Takže ti přeju krásný svátky a samozřejmě co nejlepší nádech .-) do toho dalšího roku plného překvapení…..

  4. Besty

    Respekt! Mam asi podobny problem a vychazim vstric ostatnim, ikdyz to v konci koncu znamena zhorseni pro me, ale pak jsou prave i takovehle “nakopavaci” situace, kdy se seknu a nehnou semnou ani vsichni certi. Budu se opakovat s predchozim prispevkem, ale i ja se tesim na lednovy kurz a to moooooooc!!!!!!!

  5. jacobo

    Velmi dobře. “Před nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj.”

  6. TomKa

    Podepisuju! :)) Užívej koreu!

  7. perry

    Osobně taky nic nemam proti tlustejm lidem. Pokuď vim, že za to, jak vypadaj, nějakym způsobem nemůžou. Ale když vidim v práci v kantýně tlustou ženskou, jak každej oběd zapije litrem a půl coly, pak sorry holka, ale můžeš si za to sama. Nebo jiná si po obědě jde ještě nacpat nácka pořádnym zákuskem. Nevim, jestli je to tak úplně každýho “volba”, nedokážu si dost dobře představit, že by někdo “chtěl” bejt tlustej. Spíš lenost nebo neschopnost ovládat svý chutě.

  8. Radek

    perry: já myslím, že někteří lidi opravdu chtějí být tlustý :D kolikrát potkáš rodinu kde jsou všichni obézní..od rodičů k dětem. Ty děti za to zpočátku nemohou, nejspíš je rodiče naučili nějakým stravovacím návykům, ale jim to časem přijde normální když kolem nich jsou všichni jsou tlustí a neustále slyší, nažer se přeci nebudeš hubenej apod..
    a pak si vezmi ty rádoby bodybuildery :D mám 1,8 a 120 kg a kdo je víc :D

    Já už dlouho tvrdím, a hlavně z důvodu že poměrně dost často lítám, aby byla určena váha na cestujícího včetně jeho zavazadel..například 120 Kg.. já bych tak mohl vést sebou ještě 50kg zavazadel..to by byla úleva.. a pokud máš víc tak si prostě připlatíš..a hodně :D

  9. ti co jim kouká sláma..

    Moc pěkně jsem si početla,mohla si udělat pani radost,ale v podstatě si učinil spokojenější sám sebe :-D

  10. zachy

    Výbornej článek a plně souhlasim s rozhodnutím.. Jak se říka: Tlustý lidi nejsou líní jenom na to, aby se mohli nažrat :-)

  11. ferda

    Zpověď
    Taky mě ovládá má přirozená dobrota,
    až si tak řikám, co sem to za blbýho kok*ta.
    No, tak si řikám snad s věkem to přejde,
    bo někomu nepomoct, to mě moc nejde.
    Tolikrát sem si už namlel hubu,
    potom si nadával a zařek se, že hodnej nebudu.
    A nakonec za mnou zas někdo přišel,
    a já vůl blbej zas vstříc mu vyšel.

    …. takže asi tak tvl, až mi z toho vyhřelzlo střívko :-) SVATÝ SLOVA TVÝHO TATÍKA.

  12. coolo

    Muhahaaa…dobře Martine!!

  13. Zaba

    Já bych to mel blbý, jsem malinkej a nevozím monofinu.

  14. Denisa

    Dobřes udělal. A platils to kilo nadváhy?

  15. Čárys

    neplatil, nastesti : )

Komentář: