Cesta do práce – nuda?

1~1

Je to tady samej chuligán dráždící motokrosa, takže když se objeví jemná žena s chutí něco sepsat, jsme moc rádi, že můžeme publikovat. Takže pohodlné posezení a jeden pohled na to, jak vydadá taková “obyčejná” cesta do práce..

6:00….. j’aime bien reggae music – crois-moi qu’j’aime bien le dancehall
ce que j’aime pas, c’est les paroles d’homophobie et les paroles de “hot gal”…..zní z telefonu. Song, který už dobrý 3 roky znamená pro moje spící vědomí „VSTÁVEJ POUPÁTKO TRALALA, BUDE Z TEBE FIALA“. Hurááá, zas další den s vyhlídkou ničeho lepšího než 8 hodin v kancelářský židli s aktivní podporou konzumu.

Ale mašina se má startovat pomalu a tak ještě ležim do doby, než se představa čištění zubů a venčení obr psa stává dostatečně přijatelnou na to abych zapla motor. Zařazuju tedy 1 a skáču z postele. Hážu na sebe 3 vrstvy voňavýho termoprádla (je pondělí) a již na rychlost 2 s úspěchem vykonávám všechny povinné ranní úkoly.

Za 40min. pak konečně stojím před barákem, připravená na to nejlepší, co mě dnes čeká….bike do práce probouzející se Prahou – teda tím nejlepším, co matička nabízí. Modřanskou roklí, šup přes Baranďák a následně Prokopákem do Stodůlek.

Sousedka venčící psa už jen kroutí hlavou, když mě vidí. Nic neřiká a zřejmě si  myslí ….holka blázen. V takovým počasí a na kolo????  Já nasedám a jako každý ráno, mám pocit jakoby mi někdo sundal těsný boty a já se najednou mohla proběhnout naboso po čerstvě posekaný trávě. Pocit sedět na kole je tak přirozenej a příjemnej, že radostí vísknu a hned zkoušim, jak že se to dneska skáče z patníčku před barákem.

Cesta ubýhá příjemně…. tma se začíná měnit v azuro, mlha je fajn osvěžující a dnes dokonce žádný bahno, co mě zasviní až na spodní prádlo. Všechno zmrzlo.

Ledovku si testuju hned na začátku, kdy mě to v menší zatáčce ladně položí na zem. Hmmm, tak jo, dnes budeš opatrná, viď Sváťo… Silnice jsou naprd, kluzký jak po banánový slupce. Ale za to pak v Prokopáku to po tý modrý turistický značce lesem jede parádně. Pouštim zadní pružení a vychutnávám si to trrrrr trrrrr trrrrr trrrrrr, jak Titus skáče přes kameny a kořeny a to parádně zmrzlý bahno. Že jedu dnes dřív, stíhám si ještě skočit menší skočky kousek od cesty a nashromáždit tak nějaký endorfiny do zásoby.

Po 20km a asi hodině jízdy parkuju Tituse do prázdnýho stojanu mezi autama a jdu hodit studenou sprchu. Příprava na korporát lepší, než 40g kofeinu.

No tak do 15hod budu dobrá…vyblbnutá a spokojená, než zas začnu přemýšlet, co dalšího zas vyvedu, nebo jaká bude cesta z práce, po tmě.

Jinak se to v tom kancelářským hnízdě přežít nedá….

 

 

Svatka

 

15 komentářů pod “Cesta do práce – nuda?”

  1. slečna Š.

    … Ten pocit “tak přirozený a příjemný” když v 5 ráno cestou do práce osedlám toho svého dvoukolého mazlíka. To znám, nejhezčí a nejsmysluplnější začátek dne i když pro ostatní “blázen holka”… Dík za připomenutí a krásný start do nového dne.

  2. Čárys

    Bomba…přesně proto jsem se přestěhoval do lesejčka…odkud není jiná cesta než cesta přírodou možná. Prostě krása.

    A co vám budu povídat. Venku sněží.
    Taky nádhera.
    A k tomu nkopávací článek – jakej lepší start do nového dne si představit ?

    DĚKUJI

  3. celkis

    Ach ten muj venkov, toto nikdy nezažiju, do práce to mám 5 min. a do garáže pro kolo 4 minuty, :)))

  4. Manas TL

    Když to jde, tak jezdím na kole do práce, klasickou rychlou cestou to mám asi 7km … většinou jedu do práce tak 16km :-)

  5. Duchna

    Pěknej článek, jen ty fotky…nechci vidět kolo, svodidla, makro…chci vidět pilotku.

  6. ludan

    Kdyz to jde, taky jezdim kazdej den a je to fakt nejlepsi zacatek, kor kdyz celej den sedis…dneska je ale feels like -32C takze dam ten 6km radsi pesky, taky to neni spatny!

  7. xup

    Tohle je prostě bomba, problém je, že já u sebe v kanclu nemám sprchy a podepisovat milionový investice a mít při tom bahno v ksichtu a smrdět je asi blbí. Ale asi to zkusim a umeju se v hajzlu. Díky za motivaci.

  8. Svata

    Jen do toho lidi…!! Kdyby nas “divnejch” bylo vic, nemusel by clovek kazdy rano dychat vyfuky a malem se pri tom poblit. A snad by ubylo i zamracenych xichtu v praci.;))

  9. Divoška

    ááááá, Duchnova nadrženost nezná mezí, hihihi
    Najdi si už konečně holku : )

  10. LosTomanos

    Duchna: jo, najdi si holku! :)

  11. Čárys

    Ad balení holek : dneska na mě vyskočil kus historie v náhodných článcích, která stojí za přečtení…opravdu ano.
    http://720.cz/?p=8814

  12. Shopak

    Do worku na kole… můj sen… (při mé práci nemožné)

    Aspoň mám možnost každé odpoledne, pokud nedojedu domů v 9, sednout na bycikel a projet se po místních cestičkách-necestičkách – krása “podhorské” vesničky.

    Za článek 1-, páč ve mě vyvolal nepředstavitelnou chuť sednout za cockpit ačkoli to teď není možné!

    Ať se dílo daří!
    Shopak

  13. Maara z Klaanova

    Hezkej clanek! Tak to ma bejt. Ale taky bych chtel videt foto pilotky:-P

  14. Skautik

    Super clanek! To mi pripomina kdyz jsem bydlel ve whistleru a do prace jezdil na sjezdaku, po ceste mezi jezery daval high five medvedum a z prace rovnou do parku a zpatky domu z parku lesem na beach voleyball u jezera 50m od baraku. To byl Hard life :)

    Carys: haha U6e , kde je mu konec ?!

  15. Helča

    Moc pěkný psaní, hezký a výstižný fotky / i bez pilotky/.
    Užívej, dokud můžeš. Helča

Komentář: