Signatures Behind the Scenes

IMG_1816_

Jeden z hlavních důvodů, proč jsem se v létě těšil na Crankworx, bylo to, že měl dorazit můj kamarád Michal alias Marosana.

Michala jsem poznal před pár lety, když jsem poprvé navštívil Kanadu, a velmi pozitivně na mě zapůsobil. Nejenže je to obrovský srdcař, člověk do nepohody a studnice zábavy, ale – a to mě překvapilo nejvíc – je i přes svoji slávu nesmírně skromný a přátelský. V Čechách (a po jeho nedávném husarském “Wallride” kousku skoro i ve světě) není bikera, který by neznal jeho jméno. Přesto si s vámi dá Michal bez problémů jízdu, pivo či pokec, i když jste takové ucho jako jsem já. A navíc, když si sedne snad za jakákoli řidítka, je to Pan Mistr.

 

S Michalem se setkávám až ve Whistleru, jak už jsem psal v reportu z Crankworx, kde společně dáváme trochu ježdění. Já se ale nejvíc těším na společné ježdění na mojí teď domácí půdě – North Shore.

Michal navíc letos nepřijel sám a dovezl s sebou celý štáb zvaný FullFace Productions(FFP) . Kdo nezná (pozn. autora: “Vážně ne?”), tak jde o mistry filmu Martina Vrbického a Štěpána Romanova a mistra fotografie Honzu Kasla.

 

Kluci se se svým zaměřením především na oblast adrenalinových sportů, lifestylu a dokumentu dokázali prosadit na mezinárodní úrovni. Důkazem je dokument o mountain bikingu nazvaný Signatures, který vznikl ve spolupráci se společností Red Bull. Premiéra proběhne na jaře 2014 (trailer a info o filmu najdete zde: http://signaturesmovie.com/).

 

Jednou z osmi částí filmu Signatures bude právě Michalovo profil natočenej tady v Britský Kolumbii.

Bohužel zrovna během návštěvy Vancouveru klukům vůbec nepřálo počasí. Celé západní pobřeží BC se v té době zmítalo v nekonečných vedrech. Takže všechny traily vyschlé na level “osmdesátiletá panna”. Ten, kdo má alespoň nějakou zkušenost s natáčením, ví, že ostré slunce versus temný les a mračna prachu odrážející světlo nejsou pro natáčení tou nejlepší kombinací. Ale kluci z FFP jsou profíci, takže se s tím museli nějak vypořádat.

První den jsme šli jezdit na Cypress Hill, jelikož je to jediné místo, které má alespoň jednu či dvě otevřené pasáže. Po jejich vyčerpání nám nezbývá nic jiného než jít do lesa a zkoušet tam. Honza to má o něco jednodušší, protože na fotkách si může bleskem srovnat rozdíly mezi ostrým sluncem a tmavým lesem. V horší situaci jsou kameramani, ale kluci se snaží, co můžou. A Michal ochotně tlačí kolo znovu a znovu. Nakonec ten den končíme až za tmy. Michal na závěr posílá několikrát drop Diciple na trailu s názvem NFL (Not Fucking Likely). To už ale jen na fotku, jelikož je dávno po západu slunce a celkově už je to spíš na čelovku.

 

Jeden den odpoledne pak beru všechny na jednu polotajnou lokalitku. Jedno z posledních míst, kde se dá najít pár velkých skoků a dokonce i věcí z jiné planety. Dorazili jsme tam trochu později než bylo v plánu, takže skáčeme lajničku několika skoků zase za slabého světla. Michal to má neskutečně v ruce a nerozhodí ho ani jeden velký přestřel. Pak se ale nešťastně trefí do oka při nandavání brýlí, a tak to radši balíme. I další den je to jen na koupel v Lynn Valley creek.

Poslední den před tím, než se kluci vydají ještě na pár dní do Pembertonu, se vydáváme na Seymour. Tentokrát vyrážíme brzy ráno, ale po menších technických potížích

začínáme jezdit až v skoro v 10. Začínáme bez rozcvičky na sérii dropů zvaných Dr. Green Thumb. Tu přestavěl Ryan Berrecloth. Dropy jsou v nádherném prostředí mezi skalami pokrytými nekonečným mechem. To je asi poslední zeleň, která tu po měsíci sucha zbyla. Dropy sice nejsou největší, ale za to mají dost placaté dopady. Poté, co to všechno naskáčeme a bolí nás od dopadu kotníky a zápěstí, si s Michalem dáváme dvě jízdy jen tak. Žádné natáčení a práce – prostě si jen tak užijeme nějaké to MX z kopce. Michal je strašně nadšený, a tak se přesouváme zase něco natočit. Konkrétně trail Hangman, kde se práší jak o život. Tahle pasáž se ale líbí i klukům na natáčení a focení, takže Michal musí v prachu a vedru znovu a znovu nahoru. Kluci jsou ve svém živlu a sbírají záběr za záběrem. Nakonec se poslední den z hlediska natáčení a focení ukazuje jako nejplodnější. Vyčerpaní ale spokojení to na konci trailu balíme.

 

Vidět FFP s Michalem v akci byla super zkušenost a především velká inspirace. Signatures vypadá hodně našláple a já se už teď těším na celou premiéru.

 

http://www.redbull.com/cz/cs/bike/stories/1331628686152/kanada-volume-doprava-2013

 

7 komentářů pod “Signatures Behind the Scenes”

  1. Stroy

    Woow…takovy prenos do pohadkove krajiny pri piti ranni kavy…to muzu! Diky!;)

  2. Čárys

    ano, ano, ano !!!

  3. Andy

    Kua, já chci taky do prachu a potu na Cypresu! :)
    Pecka!

  4. moose

    luxus :)

  5. Michal

    ouu jééés

  6. ondra simek

    ty su hrozna modelka :-p

  7. manííík

    to je ale můj sen =(

Komentář: