Freediver L1 video a něco k tomu..

DSC_0041~1

Tak tu mám nějaký to video z vody. Jojo – jak jsme to byli zahodit v Libereckym bazénu na známky pana profesora Čáryse. A pak takovou malou doplňkovou osobní story ze suchýho tréninku už v teple domova..

Pár hýbacích obrázku pro dokreslení atmosféry, jak vypadal ten „mokrej“ průběh kurzu na level 1 je tu nachystáno jen pro vás níže. A protože já se na statice v bazéně klepal víc než drahej pes v mrazáku, měl jsem po obdržení tréninkovejch tabulek na dejchání trochu obavy, že hned první trénink nedám ani náhodou. Druhej den pak doma, už v klidu a teplu, uléhám na postel – paradoxně nejnebezpečnější místo na světě (statisticky totiž v posteli umírá nejvíc lidí) a začínám se vyklidňovat, abych rozjel trénink na kapacitu plic. Říkám si, za jak dlouho to se mnou začne klepat, ale myšlenkama se vyklidňuju do takovýho stavu, že je vlastně všechno naprosto přirozený, nic se neděje a nejdou i při předposlední statice jsem v pohodě. Prostě nic se neděje a tak si řikám, že tu poslední teda zkusim protáhnout a uvidíme.

A tak to protahuju.

Na mě – poměrně výrazně..

Jsem z toho pak vysmátej jak hipík na Woodstocku (taky podstatnou část mýho high stavu dělá cé-ó-dvojka) ale po uklidnění si daleko víc začnu uvědomovat, jak moc se dá pracovat hlavou s ovládáním svojeho těla. Je to neskutečný. Prostě totální kontrola nad tělem a nad určitýma obranýma mechanizmama. Uvědomuju si taky ale, jak moc tohle všechno musí být v kontrole, aby to bylo stále OK.

Znám totoiž spíš ten druhej konec. Žvejknout se. Žvejknout se v bolestech a zapínat automat při tepech nad 180.

Tohle byla prostě nová a naprosto boží zkušenost.

A já?

Já chci víc..

 

Takže Máťo díky!

Díky za kurz a informace. Stálo to za to.

A díky, že to pro nás děláš a přidáváš hloubku našim životům..

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

 

-a-

4 komentářů pod “Freediver L1 video a něco k tomu..”

  1. Stroy

    S časem se nepochlubíš….! :o)

  2. Andy

    Tak se teda pochlubim že přes 5 min to nebylo, ale hezkejch 4:40 tam padlo.. což mě prostě dost překvapilo.. :)

  3. Čárys

    Bejbe, jsi prostě talentovanej, od přírody !

    ALe je to tak jak píšeš. Každej z nás má mezery, a to v jakékoliv činnosti, především ve své hlavě – ať už se na někoho utrhneme, jsme arogantní, nebo jen nerozumíme sami sobě – a freediving je o tomhletou “úklidu v hlavě”.

    A když máš v sobě uklizeno…přichází ticho a s ní hloubka.

    A všechno, všechno jde líp. I ježdění na kole. I to je o hlavě…

    D.Ě.K.U.J.I. !

    Čas je best !!!

  4. Carlos

    Ty woe 4:40?? Já dal na kurzu (coby freedivingem nepolibeny) 3:15. 13ti letej smrádek dal víc ale blacknul si u toho :-))

Komentář: