Mé roky s batohem HIKO.

424124_527873527244661_1841798749_n

Kdy jste naposledy udělali něco naprosto nezištně ? Kdy jste jen tak pochválili, pomohli, někam došli, něco vytvořili, nebo jen prostě poděkovali ? Jen tak ?
Kdy jste naposledy cítili radost z toho, že se někomu daří ?
Tenhle článek je takovej.
Jen jako díky napsal Martin…

Už tak nějakej rok, však se známe, jezdím na tom kole. Taky už nějakej ten rok lezu na ty skály. Už taky poměrně dlouho dělám ten freediving.

Co maj tyhle věci všechny společnýho ?

Potřebuješ sebou sbalit výbavičku. Tu lano, presky, čaj a buchtu, tady neopreny, opasek, vodu a cajk, a nebo to kolo a duše, hadry na převlečení (když se chceš toulat celej den lesama) a litry vody.

Na tohle všechno, potřebuješ bágly, tašky, obaly cokoliv.

Hm, zkusil jsem toho hodně. Na kolo Deuter, Camelback, Dakine. Všechny byly super, dala se tam helma, měly milion bifikundací atd, ale nedal jsem tam neopreny, to byly malý. Na lezení ani nemluvě.

Velkou těžkou krosnu zase nemůžu na kolo, by mi mrdlo.

Nehledě na to, že co s tím báglem, když je venku bláto a leje ? Bágl je neustále v syflu, od bahna atd, a taky…dej si do báglu lezky, botky, maglajz, a bágl mužeš jít doma prát – nebo jsi prase. Do hospody už s ním stejně nepujdeš, protože bude dva dny schnout…

He, nastínil jsem dost jasně problematiku ? Problematiku variabilní velikosti báglu, co se dá čistit a nic neváží ?

Tak jsem si sedl k netu, klik na batohy na neopreny, google vyplivl 11000 odkazů a víš ty co ? První byl HIKO.
Tak jsem na to koukl.

Batohy ma naprosto uchvátily. Je z plastu, dá se hodit do vody (udrží mi mokrý neopreny vevnitř, udrží mi suchý věci z kola vevnitř i když je od bahna) a je omyvatelnej. Maj několik velikostí, tak beru dva, 6O tku na lezení a 4O tku na biking.
Od těch dob, nemám slov…a jsem s nima VŠUDE.

Protože cena byla lidová, tak jsem ty batohy začal totálně likvidovat. Vůbec jsem se nestaral o to, co to vydrží. Přetěžoval jsem to 10-15 kg na freediving, nosil to 10 km pěšky na Blue hole, lítal s tím na kole po lese. Super je, že batoh je vzduchotěsnej, dáš do něj termosku s čajem, expresky, lana, a nafoukneš ho na nikde tě to netlačí.

Dvakrát jsem se v něm vymázul na kole stylem „salto s dopadem na záda“ a batoh fungoval jako Airbag. Protože on je – AIR BAG. A sedí skrz prsák, a sedí skrz bederák…ani se nehne.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Pak jsem s ním začal cestovat. Složím ho do kapsy u bundy, je smotanej do ruličky. Když narveš 6Otku batoh lanama, bojkama, neoprenama, karimatkou, podloužkou na jogu, BCAA, expreskama, a hadrama na převlečení, a botama, a ztratil jsi za váhu batohu jen  0,5 kg – co chceš víc například do letadla ?

Když pak přijedeš z kola, zadělanej až za ušima, a batoh ostříkáš hadicí…zvenku, nebo ho vypláchneš hadicí vevnitř, otočíš naruby a víš co ? Za 20 sekund ho máš suchej…co víc můžeš chtít ?

Jako jasně, můžeme se bavit o pro a proti.
Určitě máte milion argumentů proti.

Já ale vidím pro sebe, a můj styl života, jen samé pro.

Cena pár stovek. Možnost to vysprchovat. Udržet vnitřek / venek v suchu. Nafouknout ho jako polštář. Skladnost. Variabilitu. A v hlavní řadě – výdrž.

Protože já už ho mám několik let, a je v permanenci. Procestovali se mnou Bali, Indonesii, Afriku, Motorky, hory, kola, cesty za freedivingem, cesty na běžkách, skály, a stále, ani chybička. Popruhy drží, nikde se netrhl, a já už nevím co bych si jiného koupil. Trávím s ním CELÉ DNY !

Takže co jsem tím celým chtěl říct ?
Nic objevného.
Jen ta radost, z materiálu, který MĚ osobně prostě sedí. Nezištně, jako poděkování firmě HIKO, linkuji stránky.

Směle do toho !
A děkuji za kvalitní matroš.

Martin Cheníček, jen tak.

6 komentářů pod “Mé roky s batohem HIKO.”

  1. Cosmo

    Díky za tip!!! :-)

  2. Simpancz

    Paráda, zrovna po nějakým batohu koukám..Jdou na něj přidělat lyže? Na spodku batohu očka jsou, ale vypadaj docela malý.

  3. rajtyš

    to de.
    už ho vidím přidělnýho za sedlem na motorce ;)

  4. lutte

    Díky za tip,asi ho zkusím!

  5. Tomáš

    Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli máš zkušenost s batohem, jako příručním zavazadlem do letadla. Zajímala by mě hlavně šířka a hloubka u toho 40l (popř. i 60l), nějak jhsem nenašel. Míval jsi s tím problémy? Některé nízkonákladovky jsou na to docela háklivé. Díky

  6. Čárys

    Beru 80l batoh na palubu a nikdynjsem nebyl zastaven :)
    Plus monoploutev a komp.
    Pohodka…

Komentář: