Monínec – začátek v roce 2014

1

Sníh letos nestačil ani napadat, aby mohl vůbec slézt a tráva se zelená už od Vánoc. Ale i přes to, že zimní střediska maj ke žním asi tak daleko jako kombajn k prvnímu klasu, tak kapsy u bikovejch šortek už volaj po permicích a tudíž je potřeba trochu to začít ladit..

 

 

Moníneckej bikepark pojede i letos. To bych vidlěl jako podstatnou informaci číslo jedna. Před sezonou to bude samozřejmě potřeba trochu poladit sic zima byla mírná, ale kdo nemá klopky hladký jak dětská prdýlka, jak by kopal roletu před dirtem. Až se teda vrátí šéf z Mexika, kam se jel potápět do jeskyní, dáme na Monínci seznamovací brífink a rozhodíme první termíny na brigády. Účast se vám objeví v outlookách (čti: bleskovky vpravo) Vlčák, klucí z Votic, PH..? Pokud vše klapne a Jarda za areál rozhodne, mohl by projít opět model – Přijed na den makat a máš permici zadara.

Od začátku by se mělo vlítnout na novou trat co byla v plánu vloni, ale přes dva metry sněhu na sjezdovce na jaře a pak nemožnosti dopravit tam bagr, se hráblo do země až na podzim (obrovskej dík klukům z Votic a Vlčákovi) a vyrostly aspon celkem slušný základy pro to, co by mělo pokračovat podél sjezdovky dolů. User friendly, family, easy, funny A-line trail.

Vše na pohodu, ale o závodní ambice vás ani letos neochudíme. Asi bych to neměl moc vykřikovat, ale nějaká oblíbená nová disciplína by měla zavítat nejen na sjezdovku, ale i místní traily. Na konci sezony pak klasicky Chainless a Whip contest a v průběhu sezony přijde ještě jedna ojedinělá laskomina – o tom ale více až později.

Takže vzhledem k tomu, že já už bych se docela vozil s kolem na lanovce, viděl bych to zítra na atack nějakýho elektra, tam zakoupení novýho fénu a o víkendu si dám partyzánskou sabotáž toho zbytku sněhu co pořád brousej lyžaři na sjezdovce..

 

Stay tuned..

 

-a-

 

8 komentářů pod “Monínec – začátek v roce 2014”

  1. lutte

    Na Monínec se těšim, Lipno je přes sezonu zabitý, tak i přes to že to je z ČB trochu dál tak to vidim na Monínec, jakožto levnější a pro mně už i zábavnější variantu.

  2. Čárys

    Bomba !
    Uděláme maximum, aby jste si to u nás užili…

  3. Carlos Nejdek

    Nu Já vyrážím v sobotu na Klinovec, neboť už tam prý neni snih a tudíž se da brousit DHcko :), takovouhle zimu bych potreboval každej rok!

  4. marty

    Moninec je fakt super a z čb. Je to jen o 15km dál než na Lipno a hlavně bez davů turistů už se těším na otviracku.

  5. The Skreth

    Lipno bývá přes léto narvaný?

  6. lutte

    pro The Skreth

    V bikeparku neni ani noha ale lanovku obsazuje denně přes tisíc tlustých pseudoturistů mířících na nejodpornější komerční rozhlednu v ČR. :(

    Pokud máš endurko a nebo ti nevadí si to vytlačit, tak je to v pohodě.

  7. Manas TL

    Toho Lipna je ukrutna skoda, loni jsem jel okolo, chtel jsem si parkrat zajezdit a vykaslal jsem se na to. To se nedalo.

    Pro Skretha: prej se tam denne v lete otoci cca. 2000 lidi.

  8. Andy

    Tlačenka – jedině tlačenka.. :)

Komentář: