A po prosluněném jihu trocha toho Práglu

_I8A5121~1

Ale tak jako co dělat, když toho v práci máte až po uši a v sobotu se změnil čas, takže i přes vaše denní odchody po šestý, je venku ještě světlo a do toho vám přistane zpráva že se na vašem oblíbeném gapu bude něco dít? No přilítnout domu, skočit na bika a upalovat tam přeci..

A tak jsem upaloval. Napsal, totiž Maara, že se někdy po šestý chystaj vlakem z Klánovic do matičky měst poskáakat ten jedinej gap co je v celý Praze – v Kinský. Letím teda domu a převlíkám kancelářskou uniformu za bikový hadry s rychlostí větší než profesionální modelka mění šaty při přehlídce v Paříži na týdnu mody. Ještě goučko a jedu. Prolítnout městem dolů přes zkratky, pár semaforů po chodníku na červenou a už brzdim dole pod Kinskou. Kopec nahoru je to jak kráva, ale neslejzam a v poklidu to na Monstru šlapu vzhůru. Po chvilce se mě už před očima objevuje lokalitka a hle, nikde-nikdo. Koukám teda na dopad, hážu pár větví stranou a pak si sedám nahoru a čekám až panstvo dovalí.

Zenový odpočinek ale trvá jen chvíli a za Maarou v čele se obejvujou další a další a další postavy. Pěknejch pět kousků z Klánovic, se sem sjíždí a protože i přes ten změněnej čas brzy zhasínaj, není čas ztrácet čas a jde se na věc. Dr.zack otvírá tuhle laskominu, co jsem si kdysi před lety obejvil a s hrůzou chycení od měštáků naházel lopatou odraz. Nutno podotknout, že trefit se nyní na těch pár cm, který tam zbyli není úplně zadarmo a hranka na konci tak jakoby pěkně hodí, ale uplácanejch skoků má za barákem každej dost. Tohle je starověká kultůra co je třeba pojezdit. A tak jezdíme. Lítáme, nacházíme zakletou princeznu v uschlý žábě a je legrace.

Když pak teda začnou zhasínat, jde se dom. Teda já jedu dom, protože mi není nejlíp, ale klucí táhnou do víru velkoměsta. Inu vesnice v Praze (haha..). Jak to dopadlo nikdo neví, protože si to nikdo nepamatuje.

Já mám ale zas další parádní zážitek z ježdění. Sice jen na chvíli, ale právě takový chvíle mě utvrzujou v tom, že i těch pár minut, co můžeš strávit na kole maj smysl.

Stačí pár minut a je ti líp.

 

-a-

video comming next..

a pár fotek z podzimní Kinský pro dokreslení..

 

foto by: muj táta, díky :)

 

5 komentářů pod “A po prosluněném jihu trocha toho Práglu”

  1. Deni

    Pěkný fotky

  2. tichac

    Táta je borec… a ty jakbysmet!!!

  3. Čárys

    naprostá pecka, kamaráde !

  4. Michal

    supr

  5. zire

    Nervy moje! Jako Pražský jsem tamtudy pár krát projížděl, shodou okolností i v plné polní (možná sans integrála, ale jak vidno, té není potřeba), ale tohle by mě v životě nenapadlo. Plus 2 roky neskákání (alespoň nikterak valného skákání) a po novém též SPD udělají s leteckou disciplínou svoje. Ale určitě si tam někdy dám okliku, až někdy zas pojedu (ne)oblíbenej commute Prokopák -> Plzeňská -> Evropská -> Divoká Čárka, uctít tenhle klandestinní spot :) Jestli se už na něj odvážím, je v lepším případě otázné, ale to je fuk…

Komentář: