Ross byl poprvé letos v Geisu

MTB-Zone-Logo_02_e5e5301565

Sezona nám začala a dle rozpisu seznamu závodů, uplynulý víkend byl jasný, polský pohár ve Wisle..

 

No počasí nám trochu nepřeje, a tak sme se rozhodli se zbytkem týmu (já a Stárys, zbytek má zaracha), že místo 450km do sraček, pojedeme raději jen 150km do sraček. Naštěstí počasí je nevyspitatelné a tak bylo nakonec docela pěkně.

Při příjezdu na parking zjišťujeme, že je narvaný, jak nákupní taška důchodce při slevách v kauflandu. Pozdravíme pár známých, poladíme kola a jdeme klasicky na zde známý flow trail, na kterém to jede jak nemluvně na tobogánu. Je to fakt super vyhlazená tratička spíš na pevňáka než na fulla. Prodloužená až skoro dolů, nic méně buduje se dál a dál .. tak snad bude až na parkoviště.

Další tratičkou na otestování je FR, která až dost připomíná spíše evropskou DH, no chtěla by trochu poupravit, jsme z toho vyklepaný jak epileptik na diskotéce. Nedej bože kdyby zapršelo a ty kořeny v blízkosti stromů ti vystavily stopku. Odlepujeme ruce z řidítek a jedeme dál. Spodní lajna lavic pořád stejná pro všechny kategorie jezdců.

No je na čase jít na DH, která za posledních pár let taky moc změn nemá. Horní úsek se dá parádně proskákat, zakončeno pěkným a hodným sestupkem na louku. Následuje nejhorší úsek, jak by řekl Stárys, nějak se nemůže poprat se zatáčkou za kterou je metrový schod, a takových je tam dost. Pak spodek co vede souběžně s 4X je potřeba taky raději projít, tu dlouhý skok, tu krátký skok, ale jako celek je to supeer. A tak si jí naskáčeme během chvilky a užíváme si jí až dosti.

Jen mě mrzí, že jsme se nedostali na prý konečně nově otevřené velké lávky. Prý jsou boží. J

Museli jsme to předčasně zabalit, protože Stárys co měl trochu nervíky (doma na to vezmu rozbrus a to se budou dít věci) to rozhodil na 4X a to jako že ne málo, naštěstí to odnesly jen dosti naražené žebra. (škoda že to není na videu, sklidil bys nemalý úspěch na fb, dk, ap). Brzké uzdravení. A tak jedem domů ať nemusíme platit těžké e za nemocnici tady.

Každopádně závěrem bych řekl, že tenhle bikepark patřící mezi první v Evropě, pořád má co nabídnout a tak neváhejte….

Ahoj na kopci, Rossík.

4 komentářů pod “Ross byl poprvé letos v Geisu”

  1. lutte

    Jo, byli sme tam vloni prvně a bohužel hrozný sračky. Mrholilo 4°C, nic sem neviděl. Flowčko si šlapal jak magor, lávky zavřený, DH sem si jen projel bez velkejch skoků, protože sem nic neviděl, tak jediný co bylo zábavný byla FR trať, co za sraček fakt školí, přední kolo ti furt uskakuje jinam než chceš :) a pak 4xka je super, tam si zalítáš za jakýhokoliv počasí. Snad to letos klapne líp!

  2. Přéma

    Rossi ty jsi nějak zapracoval na písemném projevu? Nebo Vás armáda nějak vzdělává? :D Pěkný čtení!

  3. drzhor

    asi má sekretářku :D

  4. Šárka

    Flow mi přišlo o dost slehlejší než vloni, ale já to jedu vždycky tak jednou na rozjezd nebo na dojezd. Freeridová je mokrý mordor pořád, mám ji ráda :) No a sjezdová, přišlo mi právě, že to trochu upravili. Taky jsem si tam tenhle víkend dala na hubu jako už pár let ne.

Komentář: