ČP DH trať na Monínci

dsc_06241

Takže je vymlíkováno.
Vymlíkovali jsme pro vás trať na ČP DH. Je to trochu jiný, než asi čekáte, ale víte co ? Dle mě ? Je to pecka.
Více vevnitř.

My jsme letos dostali befelem udělat ČP DH, ale víš co, i když s tím nesouhlasím, a nechci to dělat, když už se rozhodnu, že to udělám, udělám to co nejlíp mohu.

Už jsem toho traky prozávodil roky, roky…přes dvě stě závodů mám už na křížku, a už jsem něco viděl, a projel. S Petrem celou Evropu…a dalšíma…a ze zkušeností z těch desítek tratí, co jsem jel, jsem vám vymačkal na Monínci maximum.

Petrovi jsem ukázal kudy bych to rád a jak, a on to společně s Kubou Říhou projeli, aby jsme viděli, zda je to logické, datelné, atd. A bylo. A nebylo to lehký, už předtím ne, a ted, když jsme to domlíkovali, to není lehký ani náhodou.

Je to těma trendama, dneska. Každej chce mít skoky…a když jsou pak skoky, který dneska trénuje každej, napíše potom ,že je to malý…a přitom, když si vzpomenu, na ty desítky závodů, kdy jsem někam přijel, a tam byla v podstatě nevyjetá pasáž s milionem šutrů a tězkejma kamenama velikosti malejch dětí a teď si poraď, blbečku…tak v podobném duchu vytvořil tuhle trať. Skoky taky budou, ale sorry, ZAPOMENTE NA KLOPENKY…

Dneska víš co, kdo umí projet klopenku…každej, ale kdo umí projet neklopenou zatáčku ? Odkloněnou ? Po kořenech ? Přes macatý kameny ? Ha ?

Takže jsem kudy to šlo, trať odklonil od lehkejch klopenek a navedl to tak, aby jste museli “udržovat rychlost” především pomocí techniky, kterou přece ladíte, ne ?

Takže už od startu (Petrova inovace) se pojede vrškem nad skokem, a budou následovat nějaký odkloněný motox točky…

Ty budou vázat pasáž se třema skokama na placku, který za mejch časů byly fakt populární, takže trochu oldchool, a hned co se vám to rozjede, pošlu vás odkloněnou točkou do bordelu a přes drop na placku opět do techniky.

Pak klasická rock garden, kde vás nic nového nečeká, až po “výjezd” a techniku dolů, kde jsme zavřeli objezd, protože snad půlmetrovej schod skočí každej.

Následuje asi největší změna, když pominu vršek, a to jsou 3 prudký klopky v pulce. Tady je to teplý, každej to umí, ale přitom kolem je terénu těžkýho jak svině, a ještě až se vyjede…takže jsem vám tam připravil tři odkloněný zatáčky v prudkým traverzu, který vás proškolej. I odjezd bude tězkej, a až se vyjede, bude pekelnej.

Následovat bude wall, asi, jestli ho Vlk stihne postavit.

Dál rock n roll sekce, a nakonec přes větší lavici, do klopenky ve svahu tratě. Od té doby se pojede stejně, přes skoky na konci, až do předposledního skoku kde je možnost si to narychlit přes takovou malou kopající svini.

Mno, a víš co ? To je vše.

To je vše, co vám zase letos Monínec nabídne. Vím, že to není to co byste chtěli, vím že chcete Pec, Špičák, Schladming, hehe… ale dostanete to, co dostanete. To jen zase my, vytáhli trn z paty pánům ze svazu, aby pak pánové neřekli ani díky, na což jsem tak nějak zvyklej.

Važte si toho, kluci, protože bikepark jsem letos zaplatil ze svý kapsy a byly to desítky tisíc. Snad nám to ČP DH vydělá a penízky se vrátí. Uvidíme.

Trať jsem designoval já, radil jsem se o tom s PH a Kubou, ale v podstatě jsem jim nedával moc prostoru na to mi říct ne-e, za což se omlouvám, a děkuji za váš čas. Za to, co se vám na trati nebude líbit, prosím mrdejte SVAZ, protože on nám nedal větší peníze ze startovného, nedal nám totiž opět nic, a my pracujeme s tím, co máme.

Především ale, pracujeme na tom, aby C.E.L.Á. biková komunita měla u nás možnosti trénovat, jezdit, skákat, a hlavně se bavit. Snad se budete bavit i vy, kluci z ČP DH. Za mě osobně – bych si to rád projel. Je to trochu oldstyle DH, ale taky jsem oldschool rider.

A nakonec – prosím – neberte to tak vážně. Pokud se vám prosím nebude něco líbit, běžte to říct Andymu, kterej tam bude. Já tam určitě nebudu : )

Už jsem toho slyšel dost za ty roky.

Tak okej, trať stojí, mužete jít trénovat. Snad to bude trať, která bude rozřazovací – rozřadí techniku, fyzičku, a psychiku, a ukáže kdo je dobrej, ve všech těhle aspektech.

Za velikou pomoc děkuji Vlkovi, Andymu.
A mlíkovačům : )
Psssst, neřeknu kdo tam byl.
A oni již nemohou mluvit…o to sem se postaral… : )

Čárys, jako zastara…

21 komentářů pod “ČP DH trať na Monínci”

  1. Manas TL

    Parada. To bude lekrace :-D
    Držím tréninkový mód PH … nejezdím na kole vůbec, abych si náhodou nezkazil styl :-)

  2. lutte

    Hej to je super, takhle má vypadat DHčko. Odkloněný zatáčky jsou nejvíc a kdo na tohle bude nadávat nemá na závodech co dělat. :) Bude to otevřený příští víkend pro veřejnost? Rád bych si to projel a zablbnul si, závodní ambice nemám, ale pro tu srandu bych si to zkusil.

    Díky za tu práci, nejezdim závody, ČP je mi u p…., ale prostě dík za Monínec – jako jeden z nejlepších parků tady u nás, hlavně tu domáckou a pohodovou atmosférou.

  3. CERW

    BOŽÍ!!!! CHCI!!! Konečně něco, co bude DH a ne jen parkový klopenky… ODKLOŇ TO!!!

  4. Radek /etbikez.com

    Vypadá to moc dobře!

  5. Čárys

    JAsně, odtedka mužete trénovat, dle libosti ! Otevřeno to bude, a snad se to i poseče, před závodama určitě, a zítra zavolám na Monínec, at to kluci od lana posekaj.

    Snad to nevezmou i s mlíkem. Nedivil bych se.
    : )

    Cerw : Snad konečně využiješ to svý MXRB : )

    lUTTE : díky.
    Manas : Jen tak dál ! : )
    PS: PH dře jak kun, shodil 15 kg voe, je to chrt !

  6. Manas TL

    To je vul, kaviarovy tousty … to je vul :-)

    Ja to nehrotim, 83kg to jisti, akorat posiluju domaci praci, tuhle betonovani, tuhle staveni ohradky, detske prolezacky, proste idealni treninkove aktivity pro DH.

    No, aspon mam hotovej sloupek na slackline, tak si ji muzu natahnout dome kdykoliv :D

  7. Pedro

    Za mě dobrý, rád bych si to projel.

  8. The Skreth

    Na sjezdovém kole jsem neseděl dva roky a fýzu mám v pr…, tedy fýzu nemám žádnou, ale tohle mne láká dost. Asi bych dorazil :-)

  9. Harvys

    to kuřecí na kari maj povedený! :D
    doufám že za 14dní bude pršet jako tenhle víkend , to by bylo ródeo :D

  10. vondrus

    Dobre ;-)

    Zustane trat otevrena i po zavodech ?

  11. raf

    Díky!

  12. Čárys

    Trať po závodech bude stále možná jezdit, právě jsem to pro vás domluvil…
    Takže kdykoliv, DH pro kohokoliv : )

  13. Domíšek

    Ahoj, Chtěl sem se zeptat, bude v závodním víkendu zbytek bikeparku normálně v provozu? Že bych si z toho udělal rodinnou dovolenou :)

  14. Jr.

    Domíšek, sice už nemám chrup, ale ruce mi neuřezali (blbci, pche), takže ti klidně můžu napsat, že bohužel zbytek v provozu nebude. Sjezdová ČPWCHCDH trať křižuje tu bikeparkovou po celé délce.

  15. Čárys

    Jak píše JR. Určitě nebude :(
    Mar.
    JR : Jen počkej. Příště VLk pro tu motorovu dojde !

  16. Domíšek

    Tak to je škoda,pro mě,na Monínec si hold udělám výlet někdy jindy :)

  17. Hasič

    Jak bude lano běhat v týdnu před závodem? Čtvrtek? Pátek?..Díky

  18. Vlčák

    LANO jede SOBOTA a NEDELE

  19. Čárys

    OPRAVA !!!!
    LANO JEDE PÁTEK 14 – 18 H
    sOBOTA – 10 – 18
    NEDĚLE ZÁVODY

  20. Honza

    A na tu downhillovou dráhu budou moct i nezávodníci? Chtěl jsem si původně v sobotu chvilku zajezdit a v neděli kouknout na závod.

  21. Čárys

    Jejda, to nevím, zavolej někomu ze svazu. Pro mě za mě si tam klidně jezdi…

Komentář: