Ranní vstávání

10~1

Tak každej se musí nějak ráno dokopat ke vstávání, aby došel do práce, vyvenčit psa, nebo sebe, do pekárny pro rohlíky, nebo prostě z hospody domu. Tak jeden wake-up call inside..

 

 

Je asi jen málo lidí, co toho naspí tak málo jako Čárys a proto pro nás, co po těch 6ti hod spánku potřebujeou nakopnout k tomu, aby nějak přes den začli fungovat, mám jeden rychlej tip na ranní vstávání.

1. Moc se s tim neserte.

Vždycky jsem byl zvyklej, že ráno zazvonil budík a já odhrnul peřinu a vstal. Nejčastěji proto, že jsem šel do školy a nebo na kolo. Nicméně pak jsme se najednou přestal probouzet sám a mojim raketovejm startům z postele byl z větší části vystaven opožděný start. Tak jasně, že je příjmený se takhle po ránu poválet v posteli  - s nějakou přidanou hodnotou, ale to je přesně ta cesta do pekla, co vás nutí dávat budík z 8 na 7hod – a kdo chce vstávat v 7, kdy může ještě hodinu spát.

 

..a proto..

2. Dejte si cíl.

Musím na trénink do bazénu – je tedy moje nejčastější odpověď, pokud tedy nestihnu ráno dostatečně rychle hrábout po budíku a vyskočit z postele. Fyzická aktivita je totiž stále ještě  kvitována s povděkem s přihlédnutím k okolním sousedům. Ti sportu sice věnujou možná více času než já, nicméně v jeho pasivní formě. Takže na otázku kdy pan soused byl naposledy spocenej, odpovídá nejčastěji, že krůpěje potu mu naskákali na čele zrovna včera – při zjištění, že v lednici neni pivo.

 

A tak jsem nakonec do toho bazénu, donucen okolnostmi, vyrazil. A víte co? Poprvé to bylo zvláštní. Prostě jít ráno do bazénu bylo divný, ale ten den byl potom tak nějak celej zvláštní. Zvláštní, ale fain. Po druhý jsem byl zvědavej, jestli to bude stejný a ono to stejný bylo. Celý dpoledne sice v práci řeším různý sračky, ale tak nějak mě to vnitřně moc nerozhazuje. No a po třetí, čtvrtý a dál – pořád stejný. A tak jsem si na to zvyknul. Je super se ráno vzbudit a jít do bazénu. A už to není jen takový plácání se ve vodě, ale masku a ploutve pořád sebou. Je pak i legrace se domluvat s lidma v dráze jestli jim nepřekážíte – to se pak spíš dozvíš, že jsi pro ně taková podvodní atrakce, že mají apoň na co koukat a začnou nad váma kroužit v dráze jak supi. Plavčík se vám při dalších návštěchách začne omlouvat, že by vám moc rád dnes vyhradil  dráhu, ať jí máte jen pro sebe, ale že zrovna dnes to nejde, nicméně vám to nedá a kontrujete, že trávíte víc času v pohybu pod hladinou a tam že to ani moc vyhradit nepotřebujete, protože pokud se tam za váma něko podívá, tak ho to ale honem rychle vyžene ven samo.

 

A tak z nutnosti, přednosti. Prostě rannímu válení jsme poněkud vystavil stopku a i přesto že je pravda, že občas až sprcyh v bazéně mě pořádně probudí a rozlepí oči, den je pak hezčí. Takovej pohodovější.

A přitom stačí tak málo..

 

 

-a-

11 komentářů pod “Ranní vstávání”

  1. Duchna

    Píše Andy nebo Čárys? A pokud Andy chodíš plavat na Radlice či jinam?

  2. perry

    Píše Andy, je to napsáno nahoře u článku :-) Čoveče, já ti nevim, zkoušel jsem to mockrát, ráno plavat, ráno běhat do práce a mě to nejde. Jsem ospalej, hladovej a žíznivej. Posledního čtvrt roku aspoň po ráno deset minut cvičim, ale to je max. Naštěstí já mam většinou celý odpoledne pro sebe.

  3. Andy

    Duchna: Barrandov – přes prázdniny maj až od 8mi ale jinak začínaj v 7hod.

    perry: ty hele, to běhání, nebo jiný potící aktivity, mě taky právě po ránu moc nejdou, ale ten bazén je jinej. A když už se ti fakt nechce, tak si jen lehneš do vířivky, nebo dáš páru.. ;) A ten den je fakt potom jinej.. :)

  4. Čárys

    Naprostej souhlas…
    A až začnete běhat v noci, to teprve poznáte, co je BEJT JINEj.

    nENÍ NAD TO POTAT VE 3 H RÁNO KLUKY CO JSOU Z HOSPODY KDYŽ JÍ KOLEM RVEŠ V BĚŽECKÉM….

    :)
    takže tak.
    díkys !

  5. Duchna

    Andy: Aha já si říkal že je divný tě nevidět ráno na Radlicích (začínají od 6:00, já někdy i později), když tam chodím ráno skoro každej den. Minulý týden jsem byl fuč tak mě to vrtalo hlavou. Proto jsem se ptal…
    Ale je pravda že nevím jak je to na Radlicích s ploutvema, už takhle jsou důchodci nevrlí že jim plavu v drahách pro rychlé plavce.

  6. Andy

    Duchna: Od 6ti je jen po a čt, ale to určitě víš. Navíc vstup je 120Kč. Na Barrandově přws prázdiny za 100 (jinak 80,- ) a s ploutvema tam taky nesmíš, ale vždy je to přeci o domluvě s palvčíkem (a nikdy nebyl problém – spíše naopak)

  7. Duchna

    Já Radlice chodím kvůli kartičce se vstupama, kdy mě stojí skoro stejně jako Barrandov, a proto že je to hned u metra a dál razím do centra. Jinak je pravda že voda nic moc a chodím jen ty tři dny a sem tam odpo. Na celotýdenní plavaní asi nemám morál :D

  8. blue

    jo, jenže když je člověk fakt velká sova, tak žádná motivace ráno nefunguje

  9. taffy

    pěkný,ale co my co máme budík už o pátý? :D

  10. Táta

    ráno před prací 1500 výškovejch dvakrát Praděd
    je potřeba se protáhnout, ale teď už je dlouho tma :)

    a za šera sou tam velký zvířata :D, já sem proti nim sisel

  11. Táta

    no… prostě měkej

Komentář: